At vente...Fredag d. 17. december 2004
Dejligt med en ny side... Helt ubrugt og lige til at tage i brug! Jeg er sikker på, at jeg får skrevet en helt masse her inden alt for længe.

Som jeg skrev i går, så skulle jeg have fat på DA i dag. Hold da op det var ikke sådan lige til! Deres telefoner var i stykker i den første time, hele tiden kom der en telefonsvarer på, der sagde at imellem 10 og 14 svarede dette nr. Det gjorde det jo også, men ikke som jeg ville have det - og sikkert heller ikke som de ville!

Nå men jeg kom endelig igennem og fik fortalt mit ærinde - nemlig at fortælle hvilket land vi vil adoptere fra! Kvinden jeg skal tale med er optaget og vil ringe tilbage, hvilket hun også gør ret hurtigt!

Hun ønsker os tillykke og siger at de går i gang, når de har modtaget papirerne fra Amtet, hvilket de forhåbentligt snart gør.
Jeg forhører mig om hvad vi nu skal gøre - en helt masse finder jeg ud af - bla. nye straffeattester, helbredsattester, billeder af hus, have og os, et brev på engelsk der forklarer hvorfor vi vil adoptere (fra Kina?)

Jeg siger, at vores sag nok kommer til at trække lidt ud, da jeg jo skal på hospitalet ang. mine levertal. Kvinden fra DA siger, at hvis vores læge mener - og skriver - at jeg ellers er fysisk rask, så vil det være muligt at eftersende hospitalspapirerne til Kina.

Så fluks efter at jeg har talt med hende, ringer jeg til vores læge for at aftale en tid til nye helbredsattester til Frank og jeg. Vi kan først få en tid om 3½ uge... Men det er ok - så kan vi nå at få orden på alt det andet, måske har jeg været på hospitalet og resultaterne er kommet (håber at de er ok)

Da jeg kommer hjem fra arbejde er papirerne fra Amtet kommet - så nu har vi officielt fået at vide, at vi er godkendte!
Men der er nogle fejl i vores socialrapport - f.eks. står der er et sted, at Amalie er født i september 2001 - og det er hun jo også - men et andet sted at hun fyldte 3 i september 1999! Det må vi lige have rettet!!!


Tirsdag d. 21. december 2004
I dag er der kommet brev fra DA, hvori de skriver at de har modtaget vores sagsakter fra Amtet.
Jeg kan ikke helt gennemskue, om vi allerede nu er kommet på venteliste eller om det først er, når vi har indleveret alle de "dokumenter" som de gerne vil have!
Desværre står der bare ikke, hvilke dokumenter det drejer sig om? Godt nok talte jeg med en om det i fredags, men jeg gik da ud fra, at vi ligesom fik en liste over, hvad de kræver af os!
Så nu har jeg sendt en mail og håber snart på svar!


Onsdag d. 22. december 2004
Så er det for Amalies og mit vedkommende juleferie indtil 3. januar!!! Frank har sidste dag i morgen - og skal også først tilbage på arbejde efter nytår! Det bliver bare skønt med ferie!
Fik en mail i dag fra DA, vi får snart nogle papirer fra team 2 (landebrev og så en liste med de dokumenter som vi skal fremskaffe). Det kunne da bare have stået i det brev vi fik i går, at vi snart ville høre fra dem igen, fordi der manglede virkelig noget i det.


Torsdag d. 23. december 2004
I dag kom der en stor - og våd - konvolut ind af brevsprækken. Faktisk var den så våd at den ene side var gået helt op - men heldigvis var alt intakt indeni.
Det var fra DanAdopt - med alle de papirer som jeg har efterlyst! Det er helt vildt med attester vi skal have indhentet og en del skal også til en Notar!
Frank skal have nyt pas - jeg skal have ringet til DA om Amalie skal have et pas også (det skal hun jo, men om det er en nødvendighed med en kopi af det nu) - og så er der en helt masse andet, der skal laves. Jeg glæder mig vildt til at gå i gang med det hele!
Og så er vi kommet på ventelisten som nr. 36! Det er HELT vildt!!!


Fredag d. 24. december 2004

I ønskes alle en rigtig glædelig jul!Lørdag d. 25. december 2004
Har her til aften siddet og kikket lidt på alle de papirer som vi skal have ordnet! Vi skal have fat på en skrivemaskine, da nogle af papirerne skal udfyldes på en sådan! Hvor finder man lige sådan en???
Jeg tror, at jeg vil hente papirer til pas og straffeattester ned fra nettet nu, så kan vi få det ordnet her imellem jul og nytår!
Og hvorfor er det lige at jeg skal på arbejde og kursus de 2 første mandage i det nye år - jeg har normalt fri om mandagen... Jeg kunne godt bruge en fridag eller 2 til at få dette ordnet!

1 Blanket til accept af formidling af kontakt til de andre adoptanter, som vi engang skal rejse til Kina med. X
2 6-10 farvefotos af vores hus set indefra og udefra samt 2 portrætfotos af os selv + Amalie X
3 General Physical Examination - dvs. helbredsattester  
4 Financial Statement - dvs. en økonomisk redegørelse. Den skal underskrives for notar - jeg føler mig lidt vigtig (X)
5 Adoption Applikation - incl Letter of Guardianship. Dvs. en adoptions ansøgning (igen for notar) og erklæring om værgemål - en erklæring hvori vi skriver hvem der skal være vores barns værge, hvis vi begge dør før det er voksent - den håber vi ikke at få brug for! (X)
6 Certificate of Profession and Income - vores arbejdspladser skal udfylde disse papirer med vores titler og indkomst (X)
7 Vielses- og dåbsattester - på engelsk. De skal endda også omkring Kirkeministeriet for at blive legaliseret - hvad det så end betyder? X
8 Internationale straffeattester X
9 Fotokopi af pas. (Frank skal også have et nyt pas - Amalie skal også have et, men det behøver vi vist ikke få gjort endnu) (X)
10 En "Erklæring ved adoption af barn fra Kina" - et stykke papir hvorpå vi skriver under på, at vi er indforstået med at amtet aflægger hjemmebesøg efter vi har fået vores barn hjem X


Onsdag d. 29. december 2004
Imens vi har været på julebesøg i Svendborg, har vi haft mulighed for at få nærlæst alle vores nye papirer
Første lettelse - vi behøver ingen skrivemaskine, da vi kan lave dokumentet på computeren. Det dokument, der var vedlagt, var bare så vi kunne se, hvordan det kunne se ud!

Vi har fået udfyldt de papirer, der var ligetil (hvilket ikke var mange), hentet straffeattester og skulle også have bestilt et nyt pas til Frank (fik også taget billeder dertil) men eftersom at det gamle pas lå herhjemme i Trørød, så var det ikke muligt! Grr... Nå men Frank må af sted med det i morgen, hvor han alligevel skal have ordnet nogle ting.

Har også forsøgt at få fat på diverse vielses- og dåbsattester. I de papirer vi fik far DA, står der, at vi skal indhente vielses- og dåbsattester der, hvor de er udstedt - men efter længere tids ringen rundt får jeg til sidst at få at vide, at vi bare kan gå på vores "lokale" kirkekontor! Nå men der har jeg så været i dag med kopier af vores de danske attester og så vil de lave nogle på engelsk, der så skal omkring Kirkeministeriet.

Da Frank fik taget sine pasbilleder, kikkede jeg lidt rundt i fotohandleren - sådan som jeg altid gør, når jeg er i butikker!
I de sidste mange måneder har jeg haft udkik efter et album, der kan blive til en
lifebook - kort beskrevet en bog som beskriver vores lille Kinabarns liv. Det er ligesom Amalies bog "Barnets 7 første år".
Og så lige der foran mig, der lå lige præcis den bog, som jeg har brug for!
En ny slags scrapbog hvor man skal kan sætte alle (næsten) de sider ind man får brug for. Vi valgte selvfølgelig en rød bog til vores lille Kinabarn - for om det er en dreng eller pige, så er rød farven.
Indeni er siderne hvide - med plastik om! Jeg har købt, så vi har 70 eller 80 sider - mon ikke Man kunne købe forskellige andre farver sider - jeg købte en enkelt og vil nu forsøge at finde forskelligt gavepapir som jeg kan bruge (det er lidt billigere i drift end ét stykke papir til 6 kr.!)

De sidste par dage er også gået med at tænke på alle de stakkels skæbner i Asien. Hvor er det bare forfærdeligt både for dem der er døde og deres familier men også for dem der har overlevet - hvilket traume de har været igennem! Jeg tror aldrig jeg havde turdet gå på en strand igen...
Men jeg har også tænkt på om der er sket noget med nogle børnehjem - og med nogle af de børn som skulle adopteres væk - og som måske allerede var blevet sat i forslag!
Så mange skæbner er blevet forandret i løbet af ingen tid.
Gud være med dem alle!


Torsdag d. 30. december 2004
Her til aften har vi fået skrevet vores ansøgning på engelsk - eller næsten - for det er godt nok svært! Jeg kender heldigvis en englænder, der gerne vil læse korrektur, så det skal vi ikke tænke på - men indholdet har voldt lidt kvaler.
Det meste har været lige ud af landevalgssamtalen, men vi skal fortælle hvorfor vi endte op med lige Kina! Vi vidste jo fra start af, at det skulle være Asien, derefter nedkogt til Kina og Korea, og efter landevalgssamtale var vi med det samme enige om Kina - men hvis ventetiden i Korea havde været lige så kort/lang som i Kina, så havde vi måske endt op med det i stedet! Der var selvfølgelig også andre ting, der gjorde at vi valgte Kina - men det var igen når vi sammenlignede med Korea - og det kan man jo altså ikke skrive i en ansøgning
Anyway - nu er den lagt væk og vi vil se på den i det nye år! 

2005

 
Søndag d. 2. januar 2005
Optimistiske som vi er, har vi været på udsalg hos Silvan for at købe ind til vores kontor. Det sidste børneværelse er jo pt. mit syværelse og det skal der gøres plads til på kontoret, hvilket kommer til at bekoste sovesofaen til "bedsterne" - de må så ligge på gulvet i stuen, men det er der altså ikke noget at gøre ved. Jeg vil gerne have en plads til min symaskine, hvor den kan stå til fri afbenyttelse - ellers får jeg aldrig brugt den! I løbet af den kommende tid vil vi få ordnet kontoret og så derefter det børneværelset - og imens benytte lejligheden til at fortælle Amalie, at hun skal være storesøster!
Vi brugte en del af eftermiddagen på at rydde op og få taget billeder af hele huset indvendigt! Og af os selv - hold da op hvor kan man se pæn ud, når man gør noget for det:)


Onsdag d. 5. januar 2005
Egentlig burde jeg gå i seng, for jeg er rigtig, rigtig træt men jeg føler mig også rigtig modløs og det vil jeg gerne dele med jer andre...
ØV hvor er det bare fustrende altså... Mit levertal er jo steget - jeg ved ikke om det er steget mere eller faldet siden den sidste blodprøve i starten af december - men altså jeg skulle jo udredes på hospitalet, for som min læge sagde, så kunne det være ingenting eller noget... Og det skal selvfølgelig undersøges. Hun sagde også, at vi ikke skulle kontakte Amtet, førend at vi vidste, hvad det var - fordi det så hun ingen grund til at gøre.
3. juledag ringer jeg til Gentofte, hvor jeg skulle være henvist til - de har ikke modtaget nogen henvisning! Får at vide at jeg skal kontakte min lægen igen. Får fat på sekretæren der vil videregive min besked til lægen. Ringede så i går til min læge for at høre om de har sendt en ny henvisning - hvilket de har!

Har imellem tiden talt med DanAdopt ang. nogle af papirer der skal med i klargøringen/ansøgningen og fortæller jo så om at vi venter på at jeg kan få en tid på hospitalet. Hun spørger lidt ind til det - og siger så at det er vel ikke noget problem, når vi er blevet godkendt, fordi Amtet ved det jo allerede. Nej, det er jo det de ikke gør! Hun mener, at jeg fluks skal ringe til Amtet - jeg er ikke hug på ideen. Godt nok har vi skrevet under på at vi fortæller Amtet, hvis der sker ændringer i vores parforhold, arbejdsstatus, helbred mm - men hvornår og indenfor hvilke kriterier gælder det! Jeg mener, vi ringer jo ikke og fortæller, at vi har influenza eller har haft næseblod vel?!! Hvis nu mine levertal er noget ganske harmløst er der så nogen grund til at blande dem ind i noget, der ikke er noget??? Og hvis det er noget, er det vel også ok, at de først får det at vide, når det ER noget, der ikke er ok!!!
Nå men jeg fortæller dette til min læge, der jo ikke mener at vi skal kontakte Amtet - og det gør jeg heller ikke endnu! Hun mener, at vi kan have mine resultater om en lille måneds tid, så måske skal vi vente med helbredsattesten til der?!!
Åh jeg kan SLET ikke overskue det nu! Jeg VIL bare videre NU!!! Hvorfor fanden kan jeg ikke bare få en tid til skanning NU! De har stadig ikke modtaget en henvisning på hospitalet fra min læge - nu har jeg skrevet til lægen (hun har en hjemmeside) for at høre om det ER det rigtige sted jeg ringer hen?!! Vil bare så gerne have klarhed på dette nu!
ØV ØV og atter ØV!!! Gid dagen i morgen bringer noget godt nyt!


Torsdag d. 6. januar 2005
Det er aften - jeg er træt igen... Burde læse noget materiale som jeg skal bruge på et kursus jeg skal på i morgen fredag og mandag, tirsdag og onsdag i næste uge...
Der er sket lidt nyt i dag! Jeg har endelig fået fat på den rigtige afdeling på Gentofte! Det var den forkerte afdeling jeg har haft ringet til - men det havde nu ikke gjort sagen meget anderledes, at jeg havde fået fat på den rigtige til at starte med, for de havde heller ikke modtaget den første henvisning! Hvor den så end er blevet af! Og fordi min læge havde skrevet, at hun allerede havde sendt en for en hel måned siden, så har jeg fået en hurtig tid - på onsdag kl. 9.30! Der er jeg selvfølgelig på kursus, men det må jeg troppe op til senere, den undersøgelse er vigtigere! Indkaldelsen lå dog ikke da jeg kom hjem som damen på hospitalet sagde, den ville - håber den kommer i morgen eller krøller jeg helt ud!

En ting mindre at skulle tænke på er, at vores engelske og legaliserede dåbs- og vielsesattester er kommet til huse. Da Amalie og jeg kom hjem, lå der en besked på telefonsvareren fra vores kirke, at de lå klar til afhentning, så op i klapvognen med den trætte lille dame (jeg var også træt men ikke plads til mig i klapvognen) og hen til kirken!
Og da Frank kom hjem, medbragte han hans "Certificate of Profession and Income" - nu er det bare min der mangler, men mon ikke den snart kommer med posten!

Jeg er næsten nået til at jeg nok aflyser min tid til helbredsattesten hos lægen og får lavet en ny tid, når resultaterne fra Gentofte kommer! Det er en træls beslutning at tage, idet det betyder en måned eller to i den anden ende. ØV!!

Fik jeg skrevet i går at vi fik vores ansøgning skrevet færdig? Den er nu hos en gammel studiekammerat, der er englænder og som lige kan pudse den lidt af!


Torsdag d. 7. januar 2005
Hvilken møg dag... Eller dvs. at det meste af dagen har været god - jeg har været på kursus, og det var godt!
Men da jeg kom hjem, lå der et brev fra Gentofte - den læææææææænge ventede indkaldelse! Jeg åbner den fluks og ser flygtigt på den, da Amalie står og hiver mig i benet. Når lige at se at der står kl. 9.00 - hmm hun havde sagt kl. 9.30 i telefonen!
Da jeg lidt efter får tid, kikker jeg på den igen - og så går det op for mig, at det ikke bare er tidspunktet der er nyt - det er også en HELT anden dato - nemlig d. 16. FEBRUAR!!! Jeg begynder bare at vræle - det er bare FOR meget! Jeg var blevet lovet en tid til d. 12. januar og nu får jeg en over en måned senere!!! Det kan da bare ikke være rigtigt! Der står heller ikke noget om, hvad jeg skal igennem den dag - bare at jeg skal have optaget journal - men hvad så? Går der så en måned mere, førend de tager prøver og jeg skal skannes???
Det er alt for sent at ringe derud, det må jeg gøre mandag, men jeg får vrælet lidt - det hjælper en lille bitte smule! Så tændes computeren og jeg finder frem til Hamlet - laver de mon udredninger for levertal - og hvad er det egentligt jeg skal have "ordnet!" Sender dem en mail med spørgsmålene om de overhovedet laver disse udredninger, hvornår det kunne blive og hvad det i så fald koster (hvilket jeg egentligt er lige glad med, da det bare skal gøres NU!!!) - håber at de læser den i weekenden, men det gør de sikkert ikke!

Men det stiller mig bare ikke til ro!!! For spørgsmålet er der stadig: Skal jeg kontakte Amtet??? Jeg synes, det jo stadig ikke, men åh jeg kan ikke overskue det hele lige nu!
Sidder og surfer lidt på nettet og ender på Netdoktors adoptionsside, hvor en bliver henvist til Adoption og Samfunds rådgivere!!! Det er jo som en gave fra Himlen (Tak Mathias og Simon) - hvorfor har jeg ikke tænkt på det??? Finder frem til at der er en læge og har nu lige talt med ham! og ÅH HVOR DET LETTEDE
Jeg forklarede sagens sammenhæng - og han mente heller ikke, at jeg skulle kontakte Amtet! Hvis min læge i øvrigt mente at jeg var sund og rask - og jeg selv følte mig som sådan! Og det gør jeg jo! Det lettede bare SÅ meget at få at vide!
Vi talte også om at jeg ikke ville vente til 16. februar - slet ikke fordi jeg allerede HAR ventet siden først i december - så han mente også at Hamlet ville være et godt sted at tage hen. Han sagde at jeg bare skulle have en skanning og at de så kunne sende resultatet til min læge, der så kunne gøre resten!

Så nu er planen: Mandag ringer jeg til Gentofte og puster mig op! Hvad f... ligner det at sige en ting og så sende noget andet ud! Jeg mener, de fik mit CPRnr og navn, så kan de vel ikke lave fejl?! Hvis det er en fejl, så tager jeg selvfølgelig tiden onsdag d. 12. - men tager stadig til min egen læge. Jeg skal have taget en HIV-test og den kan hun lige så godt lave der, så vi ikke skal vente på den!
Hvis det viser sig, at min tid på Gentofte først er d. 16. februar, så ringer jeg videre til Hamlet og får lavet en aftale der! De MÅ bare kunne skanne mig!!!

Jeg kan mærke, at det var RIGTIG godt at tale med den læge - han havde tid til at lytte til mig og svare på mine spørgsmål - uden at kende mig og uden at kunne notere nogen steder! Så lidt godt kom der da ud af dagen...


Søndag d. 9. januar 2005
Hvor har det gjort godt med weekend! Og selvom jeg ikke har haft mulighed for at ringe til div. hospitaler, så har det faktisk været helt rart! Jeg har ikke kunne gøre hverken fra eller til - andet end at brokke mig til dem, der har gidet høre på mig...
I går hentede vi billederne der skal sendes med til Kina - i dag har jeg fået sat dem op på karton, skrevet lidt tekst til dem, puttet dem i charteks og bundet dem sammen med et rødt bånd. Det ser ret flot ud - gad vide om det bliver godtaget i DA?!!
Min Certificate of Profession and Income kom også i går - den var bare ikke rigtig. Selvom jeg havde vedlagt guiden til, hvordan den skulle laves, så var den ikke rigtig. Grr - så den måtte jeg sende retur igen.

Alt i alt har vi det meste klar - mangler at få Franks pas - så vi kan få hans pasnr i vores ansøgning, som vi også skal have tilbage i rettet tilstand fra min gamle studiekammerat. Vi mangler at få min Certificate of Profession and Income og så skal vi til notaren med ansøgning og det financielle papir. Og så selvfølgelig vores helbredsattester!!! Men det er dælme også det værste...


Onsdag d. 12. januar 2005
Det sidste dage har været lidt turbulente... Jeg har været på kursus, Amalie er stadig syg - vi var hos vagtlægen i går aftes, hvor vi fik at vide, at hun har lungebetændelse, så nu er hun på penicillin. Farfar har heldigvis været her siden mandag aften - ellers havde jeg da helt sikkert fået stress...

Siden mandag har jeg brugt mange kræfter og timer på at tale med div. lægelige anstalter - med resultaterne som følger, at jeg i dag har været til samtale og undersøgelse på Gentofte! Jeg var dog ikke inde i deres system til den dag, men eftersom at der alligevel var en tid, så fik jeg den!
Det tog dog 7 alen og 7 brede... Vente, vente, vente... Ifølge lægen er jeg helt frisk, men for at være helt sikker, så skal jeg have udført en ultralydsskanning af min lever/bughule! Det vil tage 2-3 uger at få en sådan tid på Gentofte... En tid som jeg ikke føler jeg har. Så imens jeg var i kø til at få tappet en masse blod - der var bare 42 andre før mig - fik jeg ringet og arrangeret en tid på et privathospital til på tirsdag. Tilbage på den første afdeling og få en kopi af hvad lægen havde skrevet til deres røntgen afdeling - bare for at være helt sikker på at gøre det rigtige. Fik også en tid til en lægesamtale onsdag d. 19. - til svar fra blodprøverne og min private skanning. Nåede lige i tid tilbage til at det var min tur til blodtapning - AVS - hun var ret voldsom!
På vej tilbage på kursus tænkte jeg på, om jeg nu fik svaret med skriftligt med det samme - nej det gjorde jeg ikke, fik jeg så oplyst da jeg ringede... ØV - det ville betyde at jeg måtte lave min lægetid om! ØV! Fik så den geniale ide at prøve et privatsted mere - gevinst: jeg kan komme til i morgen kl. 12! Det er dog markant dyrere end det første sted (70%) men det må vi tage med!

Her i eftermiddag fik jeg hente vores ansøgning, der nu har fået en del rettelser... Det er nu rettet og klar til notaren i morgen.
Både Frank og jeg har været til lægen for at få lavet vores helbredsundersøgelser - det var OK begge to - hun mangler bare resultaterne fra hospitalet og vores HIV-teste (som vi SKAL derhen for at få svaret på). Når jeg er sikker på tiden hos lægen på Gentofte (vil lige prøver om jeg kan få den fremrykket til på mandag, skal jeg ringe til vores egen læge og få en ny (akut) tid, så vi kan få det hele afsluttet!


Torsdag d. 13. januar 2005
Hvilken dag... Startede med at stå tidligt op for at spise morgenmad! Jeg er ikke sådan en, der normalt spiser med det samme jeg vågner, men det skulle jeg i dag, hvis jeg skulle overholde mine 6 timers faste, så kl. 5.50 sad jeg og gnaskede mig igennem noget knækbrød og en banan!
Der ud over har jeg bare været SÅ træt - både efter de sidste nætter uden meget søvn (Amalie syg) og fordi der om dagen har været meget på programmet.
Fik ringet og rykket tiden med lægen på Gentofte til mandag - dumt at vente til onsdag, hvis de nu havde en tid allerede mandag - hvor jeg jo også har fri! Det går selvfølgelig ud over Amalie, der så må i børnehaven (hvis hun ellers er rask, men nu har hun været hjemme hele ugen og skal også være hos mormor og morfar onsdag og torsdag i næste uge, så mon ikke det går!)
Vi var hos notaren - det tog ikke lang tid, men føltes meget formelt og kostede os 600 kr.!
Derefter tilbage med Frank på hans arbejde og så ud på privathospitalet til skanning. Der var noget mere rent og fint end på Gentofte - men det kostede også kassen... Lægen var sød og hørte efter, hvad jeg fortalte og fik mig skannet. Troede først at jeg havde en galdesten, men ved nærmere eftersyn var det ikke noget alligevel! Desværre viste det sig, at jeg har fedtlever - hvilket min egen læge jo også har luftet som en "mulighed"!

Hvad er fedtlever så? Jeg har søgt på nettet - og skippet alle de steder, hvor der står at det er pga. indtag af for meget alkohol - den gruppe hører jeg altså ikke under! Fandt dette:
Fedtlever er en sygdom, der forekommer, når fedt oplagres i leveren. Leveren regulerer bl.a. kroppens fedtmængde og kan også virke som depot for fedtet som normale fedtceller. Fedtlever kan forekomme på grund af mange forskellige ting f.eks. stor alkoholindtagelse, sukkersyge og overvægt. Normalt har fedtlever ingen symptomer, men kan opdages ved blodprøver, vævsprøver eller ultralydsscanninger. Fedtlever er rimelig harmløs, men bør dog behandles ved f.eks. mindre alkoholforbrug eller vægttab.

Skanningslægen og jeg talte om, hvad der ydermere kunne være grund for det - havde jeg taget medicin? Ja Metformin! Jeg kan jo huske at der i indlægssedlen stod, at man skulle have taget blodprøver med mellemrum for at tjekke om man kunne tåle det, og jeg spurgte også til det, men fik at vide, at det gjorde man ikke mere... Hmm. Har lige læst på PCO siden at det netop er vigtigt at det bliver gjort! Men det er jo ikke sikkert at det er metforminen, men "bare" mine ekstra 20 kg der er kommet på i de sidste 6 år med behandling...
Lige nu forsøger jeg at tage det helt roligt - jeg kan jo ikke andet vel?!!

Bagefter var jeg lige på kommunen for at få et stempel de havde glemt på mit Certificate of Profession and Income og så op til DanAdopt med det hele, så de kan få startet med at legalisere og oversætte...
Det føltes rigtig godt at få afleveret det hele (minus helbredsattester) men det følger forhåbentligt snarest!


Søndag d. 16. januar 2005
Er der mon et sted, hvor man kan hive stikket ud for at sætte det hurtigt ind igen for så at ALT fungere NORMALT??? Hvad normalt så end er - i dette tilfælde er det en lever, der er ok og en Amalie, der er rask!
For Amaliemusen er stadig syg! I går måtte vi igen forbi lægevagten pga. et voldsomt udslæt - blære over en del af kroppen - for at få at vide at hun havde fået nældefeber - måske pga. penicillinen hun får! Så den får hun ikke mere! Blærerne er væk (men tro mig i nat kløede de rigtig meget og det er stadig kun mor der duer...) I morges havde hun meget svag feber - men ved middagstid er den steget og nu ligger hun og sover på sofaen - og for dem der kender Amalie, så er hun meget syg, når hun vil sove til middag!
Vi har lavet en aftale med mine forældre at jeg kører hende dertil i morgen når jeg har været på hospitalet - men det har jeg sgu også dårlig samvittighed over, men ellers kan vi ikke rigtig få det til at hænge sammen...
Og mine bønner til Gud - dem er jeg holdt op med - for jeg synes ikke lige, at han hører efter...

PS: Har tænkt på hvordan jeg skal få hjælp til at tabe mig! Enten skal jeg opsøge en diætist eller starte med WeightWatchers programmet igen (tabte mig på denne måde en del efter at have fået Amalie) og her til aften er jeg nået til beslutningen: Starter på WeightWatchers på onsdag!


Mandag d. 17. januar 2005
Har været på Gentofte i dag og talt med en meget sympatisk læge. Amalie var med (ingen feber men den er dog kommet til senere på dagen. Nu er hun instaleret hos mormor og morfar, hvor hun skal være til fredag, hvor de kommet til Mathias og Simons fødselsdag!) og sad og legede nok så fornøjet på gulvet med sin dukke - opførte sig som et meget velopdraget barn, hvilket var jeg meget glad for:)

Mine blodtal er faldet til 88!!! Det er rigtig godt:) Men jeg skal alligevel have taget nogle nye blodprøver for at kunne udelukke nogle andre ting - en eller anden meget sjælden leversygdom som vist nok var ret farlig! Den hed noget meget langt og kompliceret, hvilket jeg har fortrængt - det kan tids nok komme, hvis det er det! Men lægen mente nu, at jeg var ok (hmm - det sagde den første jo også og alligevel var der en fedtlever derinde...)
Han mente, at det muligvis var Metforminen der havde givet de høje levertal - og at fedtleveren er pga. overvægten. Han sagde så fint: "En overvægtig kan godt sige til en anden overvægtig, at det ville være godt at tabe sig!" Ja, det vil jeg jo også gerne men det er bare så svært - specielt når jeg ELSKER søde sager... Fortalte ham om mine tanker om WeightWatchers/diætist og at jeg starter på WeightWatchers onsdag. Han sagde, at han gerne også sende mig til en diætist på hospitalet også - hvilket jeg selvfølgelig tager med! Hvorfor ikke - jeg kan sikkert få en del fif!
Aftalte at jeg skal have taget blodprøver og så skal til en ny samtale med ham igen, når der er kommet svar på dem!


Tirsdag d. 18. januar 2005
Jeg har været ude på Gentofte for at få taget blodprøver. Selvom jeg var der før, at de åbnede, var der alligevel 6 før mig! Og der gik godt 15 min. førend, at jeg overhovedet blev stukket i...
I skranken spurgte jeg, hvornår jeg kunne regne med svar - "Det er standartprøver" var svaret "max en uge - men spørg lige hende der stikker!" Jeg var godt klar over, at det nok ikke kun var standartprøver, så jeg anede, at det kunne vare længe. Og bioanalytikeren, der hev 6-7 glas blod ud af min arm, sagde så: "imellem 2-3 uger!"
SUK!!! 2-3 UGER!!! Det er bare længe at vente på svar. Og så kan jeg jo ikke engang ringe og få det, men jeg skal også have en tid til en lægesamtale...
Jeg spiste lidt medbragt morgenmad, imens jeg sad på medicinsk afdeling og ventede på at "min" sygeplejerske mødte kl. 8 og kunne så få kopierne af journalen til min læge og 2 tider - en til lægesamtalen 9. februar og en til diætisten 7. februar.
Da jeg gik ud til bilen, var jeg lige ved at hyle... ØV!!! 3 uger til samtale - det betyder barn 3 uger senere... Måtte lige tænke det hele igennem stille og roligt... 3 uger fra eller til det lyder jo ikke af meget, men vi har allerede ventet SÅ længe og så er 3 uger meget. Men der er bare intet at stille op... ØV!!!

Om aftenen var vi i Slagelse til Kinalandemøde. Der var mødt MANGE op - det må næste være hele ventelisten, der havde fundet vej!
Det var er godt møde, hvor vi fik en del oplysninger som vi i forvejen vidste og nogle vi ikke vidste. Der var en familie på besøg for primært at fortælle om deres sidste tur til Kina for at hente deres yngste datter. Begge piger var med - de var SÅ lækre...
Ventelisten har fået nyt udseende... Hmmm - vi er sprunget fra at være nr. 36 til at være nr. 14 fordi de har taget numrene af dem, hvis sager er sendt til Kina. Det er jo vel i bund og grund også fuldstændig lige meget om der er nr. på - bare vi er på listen og der ikke sniger sig nogen indimellem...
Jeg fik talt (igen) med en fra Teamet om min/vores situation og hun sagde, at vi skulle få lavet vores helbredsattest og så må lægen sende de sidste svar senere. Det er ikke noget, som de har prøvet før, men nu vil de prøve om det kan lade sig gøre. Jeg har tænkt lidt på om det vil gøre mig mere ked af det, hvis vores papirer allerede er sendt afsted eller om det ikke gør nogen forskel, hvis det nu viser sig, at vores godkendelse bliver trukket i land... Jeg tror, at det er lige meget, hvor den er - det bliver rædselsfuld under alle omstændigheder... Lad os ikke håbe at det kommer dertil!


Onsdag d. 19. januar 2005
Om 2 dage er det Mathias og Simons 2 års dag... De er en del i mine tanker ligenu... Tænk hvor kunne vores liv have set anderledes ud...
Jeg har været hos Vægtvogterne her til aften - NU skal det være! Og for at holde min kampgejst oppe har jeg valgt at lave et forum (virker ej mere) på denne side, hvor jeg vil skrive lidt om min kamp med kiloene... Måske dropper jeg den senere, men lige nu tror jeg at det vil være en hjælp for mig - for ikke at skrive alt for meget om det her.


Torsdag d. 20. januar 2005
Vi har været hos vores egen læge for at få resultaterne af HIV-testen. De var - som ventet - negative - og i denne sag er en negativ test jo rigtig godt!
Hun fik også kopien af min journal fra Gentofte og laver nu helbredsattesten færdig med den note, at der kommer en opfølgning senere. Hun mente, at vi allerede i morgen ville få helbredsattesterne, hvilket betyder at jeg lige smutter omkring DA på mandag med dem!


Lørdag d. 22. januar 2005
I dag kom helbredsattesterne med posten - men lægen har glemt at udfylde felterne med blodprøver og HIV!!! Så jeg må forbi på mandag og få hende til at udfylde det... Det skal lige ligne at hun har fri og det er hendes vikar, der er der...


Mandag d. 24. januar 2005
Var omkring lægen med vores attester... Der var hundehamrende travlt, så jeg kunne ikke lige komme ind og få dem ordet. Aftalte med sekretæren, at jeg ville ringe adressen til DanAdopt til dem, og så vil de sende attesterne direkte dertil! Må hellere huske at tjekke op på, om de er kommet frem! Og i helt udfyldt stand!


Torsdag d. 27. januar 2005
Glemte at ringe til DanAdopt i går førend det var efter deres lukketid, men huskede det så i dag. Helbredsattester ER kommet frem og er også sendt videre i systemet:)


Søndag d. 6. februar 2005
Kære Stjernebarn der er så længe til du kommer... Og tænk nu hvis du slet ikke får lov til at komme pga. mine levertal! Vi tør ikke fortælle Amalie, at hun skal være storesøster igen, førend at Amtet ved besked og vi har fået grønt lys... Gid alt dette snart var overstået... Savner dig lille Stjernebarn - skynd dig at komme til os!"


Mandag d. 7. februar 2005
Jeg var hos diætisten på Gentofte i dag, hvilket var lidt spild af tid!
Hun startede med at spørge, hvad hun kunne hjælpe mig med og jeg svarede at det vidste jeg egentlig ikke, men jeg havde fået at vide, at lægen mente, at jeg skulle komme, selvom jeg var startet hos WeightWatchers. Hun kunne ikke fortælle mig så meget, som jeg ikke vidste - men jeg fik da en god opbakning i at have valgt WW - det er en god måde at tabe sig på, sagde hun! Hun kunne ikke tilbyde mig at blive vejet hver uge - og det er det, som jeg har brug for ellers går den helt gal!
Nu har jeg 2 måneder til at vende tilbage til hende telefonisk, hvis jeg har spørgsmål eller ønsker at få hendes hjælp, derefter er jeg ude af systemet!


Onsdag d. 9. februar 2005
Så kom dagen, hvor jeg skulle til, hvad jeg håbede på, ville blive den sidste lægesamtale på Gentofte! Og jeg fik heldigvis ret!
Jeg lider ikke af nogen sjælden genetisk leversygdom - alle mine prøver er SÅ fine! Mit levertal er faldet til 88, hvilket stadig er for højt, men eftersom alle andre prøver er ok, tillægger de min fedtlever til overvægt og at jeg har fået Metformin i min hormonbehandling.
Nu skal jeg kontrolleres hos min læge til jeg har et normalt levertal - og hvis det mod forventning skulle stige, så ville han lave en leverbiopsi - men det så han så absolut ingen grund til at gøre nu!
Nu skal jeg bare have min egen læge til at grifle noget ned til DanAdopt/Kina, så det også kan komme med!
Og NU skal jeg tage mig sammen til at få skrevet til Amtet - sammen med en kopi af min journal fra Gentofte!

PS: Jeg er i dag blevet vejet - på 3 uger har jeg tabt 3,2 kg!!!


Fredag d. 11. februar 2005
Jeg har fået flere e-mails fra jer med lykønskninger om, at vi er på vejen igen til Kinabarnet. Det håber vi, at vi er, men Amtet skal stadig godkende min fedtlever! Hvis de ikke gør det, ja så bliver der ikke noget Kinabarn.
Lige nu kan jeg kun tro på at det hele går i orden, tør ikke tænke tanken til ende hvis den ikke gør... Har i dag fået kopi af min journal fra Gentofte, så nu kan jeg få sendt brevet af sted og bare vente på svar...


Søndag d. 13. februar 2005
Jeg har endelig fået taget mig sammen til at få skrevet til Amtet og det er blevet sendt. Nu er der bare at vente på svar...


Onsdag d. 16. februar 2005
Efter jeg er kommet hjem fra arbejde, ringer telefonen. Det er vores sagsbehandler fra Amtet... Jeg bliver lige med ét lidt utilpas... Amalie galer samtidig, at hun vil tale med hende (hun tror, at det er farmor, da de har samme navn), så jeg må lige bruge lidt tid til at forklare hende, at det er en anden...
Sagsbehandleren siger, at hun har modtaget vores brev og at det og min journal fra Gentofte har været oppe til samråd i dag - og at lægen ikke på nuværende tidspunkt ser nogen hindring for, at vi ikke kan adoptere! Så vi er altså stadig godkendte!!!!!!!!! Jeg skal dog kontakte dem igen, hvis mine prøver stiger "markant" - hvad det så end er???
Jeg skriver en jubelSMS til en del - og får mange dejlige svar igen, der får mig til at indse: AT VI SKAL VÆRE FORÆLDRE IGEN!!!!!!!!!


Lørdag d. 19. februar 2005
Lille Stjernebarn - her til morgen da vi lå inde i sengen og gassede sammen med Amalie, fortalte vi hende, at du er på vej! Hun har SÅ længe ønsket sig en lillesøster eller bror, så hun blev rigtig glad!
Vi fortalte, at du ikke kunne ligge i min mave, da den er syg og der derfor ikke kan komme flere babyer i den, men at vi skal hente dig i Kina, ligesom en af hendes børnehaveveninder er blevet det! Hun så til med store øjne og GLÆDER sig!
Vi snakkede om, at vi skal lave mit gamle syværelse om til dig - JAAAAAAAAAAA, sagde hun og tilføjede så, at du må få hendes barnevogn at sove i!!!
Lige før sad hun og tegnede en fin tegning til dig - med månemanden som hun er så glad for! På bagsiden kom der en tegning af en båd, far uden hoved, en mast, mor og hende selv (med hoveder).
Lille ven, du får en rigtig dejlig storesøster! Kom SNART hjem til os!Babymånen, månefar og månemor


På et skib er: Far (uden hoved), en mast, mor og Amalie

Mandag d. 21. februar 2005
Talte med DanAdopt i dag for at høre hvor langt vores ansøgning er og fik at vide, at den ligger på den Kinesiske ambassade til legalisering og at det nok ikke vare længe, førend at den kommer tilbage til DA og så skal sendes til Kina:)
Det betyder at jeg lige skal have fat på lægen, hvis vinterferie nu er slut, så hun husker at skrive attesten ang. mit forhøjede levertal


Onsdag d. 23. februar 2005
Den ekstra attest fra lægen kom med posten i dag - men den er på dansk!!! Det er nok ikke lige til at forstå i Kina! ØV! Har skrevet til lægen pr. mail for at sige, at hun må gøre det om igen...


Torsdag d. 24. februar 2005
Der kom svar fra lægen i dag - hun skulle have attesten tilbage for at kunne oversætte det, så det er Frank kørt ned med her til aften. Det er altså ikke let det her!
Skulle egentlig have haft taget en blodprøve her i eftermiddags på laboratoriet, men jeg har haft en irriterende hovedpine det meste af dagen, så jeg orkede ikke at køre nogen steder. Så den må vente til mandag formiddag - men den løber jo nok heller ingen vegne...


Mandag d. 28. februar 2005
Var hos vampyret og fik trukket blod ud...


Torsdag d. 3. marts 2005
Endelig kom attesten på engelsk fra lægen, sender den strakt videre til DanAdopt i morgen.


Fredag d. 4. marts 2005
På fase 2 kurset for snart lang tid siden (det føles i hvert fald sådan), mødte vi en del andre adoptanter med egne børn, der ville invitere enten en veninde, søster eller bedsteforældre med på rejsen for at de kunne tage sig af det/de ældre børn - en tanke som vi slet ikke havde haft tænkt på!
Vi har så siden tænkt og tænkt og inviterede i sidste weekend Franks søster med - som udgangspunkt for at tage sig af Amalie, når det bliver alt for kedeligt for en 4-årig at være på rejse i et fremmed land, hvor hun ikke ville få første prioritet af os hele tiden!
Jeg har fulgt flere debatter om man overhovedet skal tage sine ældre børn med og har erfaret, at mange har den holdning, at det ikke er en familiebegivenhed og at den lille ny skal knytte sig til os forældre først. Men for os er det en familiebegivenhed og selvfølgelig skal Amalie med for ikke at være udenfor. Vores lille ny er en del af familien - ligesom Amalie og jeg kunne slet ikke forestille mig, at hun ikke skal med - ej heller hvis hendes faster ikke kunne komme med! Skulle hun så sidde hos bedsteforældrene og føle sig efterladt?!!! Nej!
Og her til aften ringede hun så - Amalies højtelskede faster, som til stor glæde for dem begge, giver hende lørdagsslik, når det ikke er lørdag - og fortalte, at det ikke var et problem på hendes arbejde, at hun skulle have 10-14 dages ferie med kort varsel! Det er bare SÅ dejligt, at hun vil tage med. TAK!!!
Vi talte lidt om, at det jo også vil være en stor oplevelse for hende - og at vi nu er fire der kan berette om de dage, hvor vi får en lillebror eller søster! Et par øjne mere der kan se og huske! Og det er jo en god ting også!


Mandag d. 7. marts 2005
I dag da Amalie og jeg kom hjem efter en hyggelig tur i teatret, lå der et stort brev fra DanAdopt med besked om at de har sendt vores ansøgning af sted!!! Det er bare for vildt!!!
Når vores ansøgning er registret i Kina er der 6-7 måneder til barn i forslag og derefter yderlige 1-3 måneder til vi kan rejse ud, dvs. at hvis det tager en lille måneds tid førend vi er registret i Kina så er ventetiden fra nu til vi står med vores Kinabarn i armene et sted imellem 8 og 13 måneder!!!!!!!!!!!! Jeg satser på det første!

I øvrigt hvis man kikker på DanAdopts Kinaventeliste, så er den endnu ikke blevet opdateret til at man kan se, at vores ansøgning er sendt af sted endnu - dvs. vi står stadig som nr. 8!


Tirsdag d. 15. marts 2005
WAY - endelig er listen blevet opdateret og man kan se at vi er kommet i marts-gruppen. Vi har nr. 9392, hvis du skulle være i tvivl!!!


Tirsdag d. 22. marts 2005I dag har Amalie og jeg fået syet en julesok til "Kinababyen", så den også har en. Jeg synes selv, at den er blevet ret fin!
Amalie mente, at den skulle hænge på babyens dør, så det gør den nu (i hvert fald lige et par dage) - med hvad der så end er af rod bagved...
Det er måske lidt tidligt, men lige pludselig så går tiden og måske er vi så heldige, at vi er forældre igen inden jul og så skal der jo også være en sok, som Nissen kan lægge gaver i.
Amalie har også en sok, den kan du se her.


Onsdag d. 23. marts 2005
Er det dog ikke snart slut med bekymringer om mit helbred???
Sidste blodprøve her for et par uger siden viste, at mine levertal er steget igen - det har jeg vist ikke fået skrevet her, men det er de... Men min læge mener, at det kan skyldes, at jeg fik penicillin ugen inden blodprøven. Og at jeg først skal have taget en ny blodprøve om 3 mrd., så helt galt kan det jo ikke være.
Men i går eftermiddags sad jeg og kløede lidt på min arm - og opdagede at en af mine skønhedspletter/modermærker er vokset opad og har skiftet farve!!!!!!!! GULP!!!!!!! Jeg tænkte straks på modermærkekræft og at man efter man er blevet behandlet/helbredt for kræft skal vente i 5 år!!!!!!!!!!! på at kunne adoptere!!!
I morges fik jeg så fat på lægen - jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at foretage mig noget konstruktivt på arbejdet, indtil jeg fik fat i hende. Hun ville gerne se mig senere på formiddagen - hvilket jeg var meget glad for!
Hun mener ikke, at det er modermærkekræft - hvilket gjorde at jeg kunne ånde lettet op - men er dog sendt videre til en hud specialist, hvor jeg har fået en tid allerede på tirsdag, fordi klinikassistenten mente, at det var godt at få set på hurtigt, når lægen nu ikke vidste, hvad det var!
Og så er det jo, at jeg tænker: "Har vi ikke skulle tænke på nok i de sidste mange år???" Jeg orker altså bare snart ikke at tænke mere...


Torsdag d. 31. marts 2005
Inden jeg nåede til hudlægen i tirsdags, faldt min "knop" af en af de sidste dage i påsken efter at jeg havde været i bad! Meget mærkeligt!!!
Hudlægen kunne heldigvis sige, at det modermærke, der stadig sad nedenunder så HELT normalt ud!!!!!!!!!!! Og mente at der havde været en lille infektion i/omkring modermærket, så der var kommet en sårskorpe på - men den så ikke ud som en normal sårskorpe - og så er den faldet af!
Han var glad for, at jeg havde reageret så hurtigt, for havde det været noget, var det vigtigt at få det fjernet hurtigst muligt! Så jeg var glad for at jeg havde været både til egen læge og hos ham... Men heldigvis er det ingenting...


Mandag d. 4. april 2005
Hvornår bliver den hjemmeside da opdateret??????????????? Jeg går bare her og venter på at den bliver opdateret og vi forhåbentlig kan se, at vores "sag" er blevet registreret i Kina!
Jeg fornemmer, at det bliver en laaaaaaaaaaang ventetid alt i alt:(


Tirsdag d. 5. april 2005
ØV!!!!!!!!!!!!!! Siden er opdateret i dag - men vores gruppe er endnu ikke registreret! ØV!!!
Jeg har rejsefeber i maven - AC har en gruppe af sted nu - og det ene par har en side, de opdaterer fra Kina. Læs med her og se hvorfor jeg har ondt i maven af længsel...


Tirsdag d. 12. april 2005
Der sker ikke så meget hjemme hos os - eller i hvert fald ikke noget, der er værd at berette om!
Amalie har to gange i den sidste uge været hjemme hos nogle fra børnehaven at lege - og har fortalt begge gange at hun skal til Kina efter en Kinababy, der er så lille (og så viser hun med hænderne noget på størrelse med 15-20 cm). Hun siger også, at hun skal være fyldt 4 år først!
I går fik jeg sat mig med den nylånte navnebog - som jeg har gjort 2 gange før i mit liv - og fik lavet en liste med navne, som jeg synes om! Frank skal også lave en - lad os nu se om vi ender med noget, vi begge kan lide - eller om jeg skal argumentere godt for at det bliver et af mine:)


Onsdag d. 13. april 2005
Hvor kan en kedelig onsdag med lidt hovedpine dog lige pludselig vende og blive rigtig god!!!!!! I dag er listen opdateret og vores sag er registreret i Kina d. 25. marts 2005!!!
Hvilket betyder at:
Vi håber på at være forældre senest 25. februar 2006
Lilypie Baby Ticker

Udregnet efter det regnestykke at der er 6-7 måneders venten på at få et barn i forslag nu, 1 måned til at acceptere (alle i gruppen skal vist acceptere inden) og 1-3 måneder til vi derefter skal hente!!!


Tirsdag d. 19. april 2005
Vi har været til et foredrag med børnepsykiateren Gideon Zlotnik i Valby Medborgerhus. Det var arrangeret af Bal Vikas Venner og overskriften lød: "Hvad har vores børn med i bagagen, og hvad stiller vi op - uden at gøre adoption til en diagnose!
Der var mødt rigtig mange op, og det var også et spændende foredrag han holdt! En del vidste jeg godt - men der var heldigvis også nyt! Specielt sugede jeg til mig, at "det er ikke så meget det de kommer fra, men mere det som de kommer til" der gør om barnet får en god opvækst, uden at vi skal bekymre os alt for meget om deres rygsæk!


Fredag d. 29. april 2005
Har i dag modtaget brev fra DanAdopt med navne på de 4 andre par i vores rejsegruppe! Endnu et trin på vejen til Kina! Det føles stadig meget uvirkeligt!
Eftersom der var flere fejl - f.eks. hed vi Frank og Frank, greb jeg muligheden og skrev fluks en mail til de andre! Bryde isen og aftale et møde...

Først på ugen modtog jeg en mail fra en nær veninde, jeg er en af de første, der får at vide at hun er gravid igen (deres første er på alder med Amalie). Hun var så bange for at hendes graviditet ville gøre noget ved vores venskab! Det kunne det også have gjort - men jeg er bare så glad på deres vegne! For første gang kan jeg sige, at jeg overhovedet ikke føler den mindste misundelse! Det er stort! Tænk at jeg er nået dertil!!!
For tiden vrimler det ellers også med børn i vores bekendtskabskreds... To blev født i sidste uge og et i går... Det er jo ganske dejligt for dem, og jeg har det helt fint med det! 2 af dem er også engleforældre - og jeg må da indrømme at min glæde er stor på deres vegne!
En graviditet som har sat mange tanker i gang hos mig, er en af mine netveninders... Det er faktisk en ret tragisk situation for de er lige ved at sende deres papirer af sted til adoption! Lægen har sagt, at de ikke skal bruge prævention, da hun alligevel ikke kan blive gravid!!! Og nu er hun det!
Der er flere tanker i det:
 • Jeg tænker på, at det jo også kunne være mig, det skete for! Vi bruge nul og nix - nu har vi forsøgt at blive gravide siden 1999 - og det er ikke sket af sig selv endnu, så hvorfor lige nu...
  Vores sagsbehandler rådede os faktisk til at bruge prævention, når vi kom på ventelisten for ikke at komme i den situation! Hun havde engang oplevet et par, der havde fået en provokeret abort, fordi de ikke kunne overskue situationen! Det er jo også ganske rædselsfuldt - at være SÅ tæt på at adoptere for så at blive gravid... Hmm... Jeg ved dog stadig ikke helt...
 • På ovenstående netvenindes blog kommer der flere indlæg fra andre i fertilitetsbehandling - wau - way - tillykke - hvor er det fedt osv... Flere har svært ved at forstå, at det ikke umiddelbart er den store lykke at være blevet gravid, når man nu er i gang med at adoptere...

  I børnehaven er vi på udkik efter min barselsvikar - og har vist fundet en der dur... Sidste gang gik det ikke så godt - åh jeg håber virkeligt at det fungerer denne gang!
  Selvom der stadig er længe til at jeg skal på orlov, så er jeg er begyndt at gøre klar, dvs. jeg er ved at lave manualer til min kollega. Det er mig, der er IT-"nørden" og klarer regnskab, hjemmeside og meget mere på computeren, jeg kan godt lide det, og det tager mig ikke så meget tid. Men når jeg ikke er der, så skal hun jo... Og manualerne fra kommunen, de er altså ikke altid lige nemme at hitte ud af. Så nu er jeg startet med at lave min egne. Ved at lige pludselig så er tiden gået og vi skal af sted...
  Hjemme er vi også lidt i gang med forberedelserne... Vi har købt en bærbar - primært fordi vi skal til Kina. Ja, vi havde nok ikke brugt 10.000 kr. på mere IT-udstyr hvis ikke vi skulle derhen. Men så kan jeg opdatere hjemmesiden - ved selv hvor fedt det har været at følge Johanna og Klara og deres forældre... Den skal også bruges til at have musik på til Amalie, og nogle film til hende så hun har lidt at fordrive tiden med, når vi ikke er ude af huset!
  Ellers så... Ja det nye børneværelse, det ligner stadig noget der er løgn... Der står gamle møbler, bunker af værktøj og alt muligt andet til opbevaring... Sengen skal afhentes af min svoger og søster, bordet skal i den blå avis - eller til genbrug - resten skal i skuret! Men det kommer med tiden - det er jo heller ikke lige i morgen, at vi bliver en familie på fire (seks) vel...


  Tirsdag d. 3. maj 2005
  I morges kom beslutningen - jeg MÅ bare lave et Bai Jia Bei!!! Du kan hjælpe mig med det her!

  For snart lang tid siden købte vi de første materialer, der skal blive til "Kinabarnets" lifebook. Jeg har af og til siden købt lidt fyld til den og her til aften har jeg været til skrapbookingaften, hvor en garvet skrapbooker indførte os uindviede i kunsten... Det var lidt som at være til et Tupperwareparty (men meget bedre) - og hun skulle jo også sælge varen...
  Jeg fik en del ideer til bogen - og fik også købt mere pynt og farvede sider.


  Onsdag d. 4. maj 2005
  I går blev ventelisten opdateret. Vi er ikke rykket tættere på toppen (der er 9 grupper før os), men der er kommet en gruppe mere efter os (dvs. der nu er 3 grupper i alt efter os), så på en eller anden måde er vi bare snart midt i det hele!!! VILDT!!!


  Søndag d. 8. maj 2005
  Det har været mors dag i dag og jeg er blevet begavet af alle mine fire børn! Jeg fik også lov til at sove længe - i hvert fald lige til kl. 8, hvor Amalie og Franks mave rumlede for meget til at vente med at spise bollerne fra bageren, som de havde hentet! Flaget var også hejst på flagstangen, der var nyplukkede tulipaner fra haven på bordet og imens jeg pakkede mine kort og pakker ud, kunne jeg dufte kaffen (Frank drikker ikke selv kaffe, så derfor er det en helt specielt duft at vågne til, da jeg heller ikke selv laver det om morgenen.)

  Mors dags kort 2005   Først fik jeg dette kort som Amalie havde tegnet. Hvis du er i tvivl, så er det kinababyen (som Frank og jeg i dag har omdøbt til Kinabarnet, da Amalie jo mener, at vi får en lille bitte baby!).

  Inde i kortet står der:
  Kære Mor
  Vi håber at du får glæde af din lille gave, som du gerne må dele med lillesøster/bror, når vi har hentet ham/hende.
  God mor's dag til verdens dejligste mor

       
  Min nye Giraf   Og så får jeg denne lille giraf!!! Som jeg jo så må/skal dele med Kinabarnet! Lad os håbe at han/hun ikke er tæt på de 3 år, når vi bliver en familie på 4!

  Men der er en historie bag... Frank havde spurgt Amalie den anden dag, hvad han skulle købe til mig - og hun svarede en giraf!!! En giraf, havde han spurgt tilbage??? Ja, en giraf!
  Og det har jeg nu fået!!! (og en tørretumbler som jeg længe har "plaget" om at få...)

  De sidste par dage har jeg tænkt meget på de dage sidste år i februar, hvor jeg røg helt ned med flaget... Til jer, der ikke kender historien, fik jeg under megen smerte taget æg ud via IVM men der var ingen at lægge op! Jeg havde der besluttet, at det var sidste gang, at jeg skulle igennem behandlingsmøllen, fordi det havde gjort så ondt!
  Da de så ringede fra Herlev til mit arbejde - jeg var naiv og var gået på arbejde, for de ringede da ikke til mig... Men det gjorde de og jeg gik helt ned med flaget. Jeg tog hjem - hvor jeg vrælede i 3 dage i træk... Det var så hårdt! Selvom vi var påbegyndt adoptionsprocessen, så var jeg ikke klar endnu - ikke klar til at sige farvel til det biologiske barn. Jeg ved faktisk ikke så meget om det var det biologiske barn, men vel mere aldrig at skulle være gravid og at amme! At amme... Uhm... Det var bare SÅ dejligt - men også hårdt om natten... Men det var så specielt!
  Som sagt brugte jeg 3 dage på at græde og tog så på arbejde igen efter at have gumlet lidt på det! Og accepteret - for jeg kunne jo ikke andet!!!
  Og i disse dage har jeg tænkt meget på den tid! Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men måske fordi der er flere i min bekendtskabskreds, der lige har fået barn eller er blevet gravide!
  For ikke så lang tid siden skrev jeg her på siden, at jeg var glad på deres vegne - og det er jeg virkelig også - men jeg kan nu mærke, at jeg også mærker en snert af - ja misundelse... Hvorfor ikke mig?!!
  Jeg GLÆDER mig til vores kinabarn kommer, det er slet ikke det, men åh ja - det er ingen baby, intet liv i maven, ingen amning - men så er der heldigvis så meget andet, som vi kan gøre sammen!!!


  Mandag d. 9. maj 2005

  Amalies kinabarn - Pippi   I dag kom der et kinabarn med posten til Trørød!!!
  Dog ikke et levende et, men en lille 20 cm lang, svagt duftende af vanilje og med hår dukke til Amalie!!!
  Hun blev meget glad for den og sagde meget hurtigt, at det var hendes lille Kinabarn.

  "Moar, den har sådan nogle øjne se!!!" var noget af det første hun sagde! "Ja, søde, sådan nogle øjne har man, når man er en lille Kinaprinsesse!"

  Efter at være blevet døbt Pippi (med hjælp fra moren og med henblik på, at så er der da én i huset, der kommer til at hedde sådan - Amalies ønskenavn hvis hun fik sig en lillesøster), fik Kinaprinsessen straks flået tøjet af og kom i bad med alle sine nye venner.

  Det er vel godt en måneds tid siden, at jeg bestilte 2 dukker på nettet - en til Amalie og en til vores Kinabarn.
  Nu er den første kommet - venter stadig på den anden, den er vist lige sendt derovre fra (USA).
     
  Alle dukkerne i bad - Pippi, Nanna, Karla, Rosa og Lise  

  I går så vi i øvrigt en rigtig god film om at adoptere!
  Søndag eftermiddag. Frank sidder og ser tekst tv - som så ofte før - jeg ligger med mit hoved i hans skød og tager en lille slapper, da jeg så pludselig hører efter lyden fra TV'et... Hov det lyder da som en der adopterer, siger jeg! Og ganske vidst! Et par er i Indien for at hente deres 3-årige datter!
  Amalie, der har siddet og leget med sin BRIO bane på gulvet bliver helt stille - hun sidder bare bom stille og kikker! Lyttebøfferne er HELT ude!
  Jeg beder hende komme op til os i sofaen, hvor vi ser programmet sammen, imens vi undervejs forklarer nogle ting lidt!
  Det var et rigtig godt program - som bare lige kom til os! Håber at der kommer flere af dem!


  Tirsdag d. 10. maj 2005
  I dag er ventelisten opdateret... Den sidste septembergruppe er nu taget af, hvilket betyder at tæller jeg frem, så burde vi tages af listen i oktober og derfra er der så 1-3 måneder til vi skal til Kina...
  Men lad os nu se - der kan ske meget! For på AC's side skriver de nu, at ventetiden fra at sagen er registreret hos CCAA, og til de kan fortæller familien, at der er udvalgt barn, efterhånden bevæger sig hen i retningen af 7 måneder i stedet for 6 – 7 måneder. Hvis det med de næste grupper viser sig, at der reelt er tale om en lille og uforklarlig stigning i ventetiden, da forventer de, at ændre prognose til 7 – 8 måneder. Men lige nu ligger den altså der på ca. 7 måneder.
  Og deres opfattelse er fortsat, at formidlingen fra Kina er utrolig god, forudsigelig og stabil.


  PS: Jeg har talt - vi står som nr. 26 på listen...


  Søndag d. 15. maj 2005

  Kinabarnets dukke   I torsdags lå der en seddel fra pakkeposten... Den sidste Kinadukke var landet - men jeg fik først tid til at hente den i går!
  Den er ret sød - og den bliver gemt væk inden Amalie kommer hjem (pt. på ferie hos hendes faster), da den ikke er til hende, men til hendes lillebror/søster!
  Men hvad jeg til at begynde med, troede skulle blive en besparelse, så har disse 2 dukker kostet mig en mindre formue... Hver dukke er sendt hver for sig, hvilket betyder, at der jo er porto på hver pakke + gebyr på $10 på hver pakke...
  Så der røg den fortjeneste!
  Dukketøjet, som jeg bestilte, er stadig ikke sendt - men det har jeg kunnet afbestille uden afbestillingsgebyr. Nu venter jeg bare på, at de sætter pengene ind på min konto igen...

  Jeg fik desværre skrevet forkert, da jeg i mit sidste indlæg skrev: "I dag er ventelisten opdateret... Den sidste septembergruppe er nu taget af, hvilket betyder at tæller jeg frem, så burde vi tages af listen i oktober og derfra er der så 1-3 måneder til vi skal til Kina...
  Jeg havde ikke lige kalkuleret med, at der ikke er nogen grupper i november - så prognose skal tillægges 1 måned mere - dvs. vi burde tages af listen i november og hente barn december-februar. Men det er jo også det vi hele tiden har regnet med!


  Fredag d. 20. maj 2005

    Den første lap kom fra en kollega - med ønsket om et lykkeligt liv i Danmark!
  Stoffet er fra Schweiz, hvor hun har boet.


  Søndag d. 22. maj 2005
  I dag har vi fået fastlagt en dato hvor vi skal mødes med vores rejsegruppe - 10. juli! Det bliver vildt spændende at se, hvem vi skal dele en så vigtig del af vores liv med!

  Amalie i hendes fars gamle vugge - og med det nye stof som moren brugte timer på at lave   Jeg har også fundet stoffet fra Amalies vugge frem fra loftet - den kommer jo ikke mere i brug, så jeg vil bruge stoffet til tæppet!
  Det tog mig en krig at sy det dengang (og det kostede en bondegård), så jeg er kun glad for at en del af det kan genbruges. Og så er det også lidt historie bag.

  PS: På billedet er Amalie 8 dage gammel og det er hendes første lur i vuggen, da vi lige er kommet hjem fra sygehuset.


  Mandag d. 30. maj 2005

    I dag er der kommet 2 lapper med posten...
  Denne fine lap er fra Jeanette og hendes datter Fie.
  Jeanette har jeg skrevet sammen med, siden at jeg var gravid med Amalie og hun med Fie. Igennem Netdoktors termin side fandt vi sammen med en del andre kommende mødre, der så mødtes i Kbh. - først med maver på og senere med alle barnevognene.
  Det er Fie, der har valgt stoffet - som er en rest fra hendes gardiner og puder - fordi "man bliver så glad af at kikke på det!"
       
    Det andet stykke stof er fra Farmor og Farfar - der kommer en lap på tæppet fra dem hver.
  De ønsker, at Kinabarnet skal få et lykkeligt liv i Danmark!


  Tirsdag d. 31. maj 2005

    Denne lap er jeg bare SÅ glad for (jeg er OGSÅ glad for de andre lapper, men denne betyder særlig meget for mig!)
  Den er fra Jette, den jordmoder der tog imod Mathias og Simon! Hun har været mig en så stor hjælp i de første måneder efter Mathias og Simons fødsel og vi har stadig af og til kontakt!
  Jette har valgt dette stof, fordi elefanten er hendes ynglingsdyr og den symboliserer styrke og værdighed - og så er den også klog! "Gid disse værdier må følge dig i dit nye liv her i Danmark."


  Søndag d. 5. juni 2005

    I dag har jeg fået denne flotte lap af et af vores vennepar! Rosen den er bare så smuk - og symboliserer starten på noget nyt og smukt for os alle 4!
  Ønsket til Lille Stjernebarn er, at den får en god og tryg opvækst med masser af kærlighed!


  Mandag d. 16. juni 2005
  Den ene dag tager den anden og her sker ikke så forfærdelig meget - i hvert fald ikke i adoptionsøjemed! Og dog...
  Jeg har jo hele tiden sat datoen for, hvornår vi skal være forældre igen som en max dato for alle tider - dvs. 23. februar 2006 udregnet efter max prognoserne for ventetiderne). Men i de sidste uger har jeg flere steder haft kontakt til andre ventelistefolk med log-in dato i marts 2005 - og de forventer at få barn i forslag i september!!!!!!!!!!!!! September - det er jo lige om lidt!!!!!!!!!!!! Det kan jeg SLET IKKE forholde mig til!!
  Men vi skal helt sikkert i gang med at få lavet børneværelset, så det står klart - det vil sikkert hjælpe lidt! Og så skal jeg have syet tæppet (et hint til jer der stadig ikke har sendt, men har sagt at I vil...). Jeg har bestilt uldstoffet, der skal bagpå, men der går en måneds tid før det kommer, da det lige skal farves først.

  Men jeg skal nok finde andre ting at lave i mellemtiden... Som at få sat alle billeder i album for de sidste 1½-2 år... De er lagt i rækkefølge - de skal "bare" ind... Det er en ting, der SKAL være gjort her i sommer.
  Jeg skal også have kikket lidt på Lifebook'en og få startet lidt på den - eller i hvert fald gjort mig nogle flere tanker...

  Og så skal jeg mødes med Helle, der har sendt mig en mail, fordi hun en regnvejrsdag surfede på nettet! De bor lige 10 min på gåben fra os - og står på venteliste til et lille Kinabarn samme måned som os!!!!!!! Er det ikke bare for vildt!!! Det er bare så dejligt! Tænk hvilken glæde vi forhåbentligt - og vores børn - kan få af hinanden!


  Søndag d. 19. juni 2005
  I fredags fik jeg en rigtig god nyhed fra min læge! Mit levertal er næsten perfekt igen! Hvor er det bare stort! Det er nede på 53 og max. værdien for kvinder skal være 45 - hvor er jeg bare glad!


  Mandag d. 20. juni 2005

    I dag har jeg fået 2 fine lapper fra en veninde og hendes mand.
  Stoffet kommer fra en body som deres tvillinger har brugt - "Vi synes at den søde bamse på månen og stjernerne udsender en ro som vi håber du vil finde på/under tæppet. Derudover symbolisere stjernerne dig, da du jo er et stjernebarn og månen (altså den rigtige) er jo den sammen uanset om du ser den fra Kina eller Danmark."
  De ønsker dig et liv fyldt med sundhed, glæde og styrke!
       
    Den anden lap er også fra en body - som de har fået af en veninde helt ovre fra USA (men made in China).
  Med denne lap ønsker de Kinabarnet en fremtid fyldt med kærlighed, dejlige oplevelser og medgang!


  Mandag d. 27. juni 2005

    Mine forældre har været på besøg og jeg har fået dette smukke stof til at lave lapper af fra dem. Kort + ønsker for Kinabarnet vil følge senere.


  Mandag d. 4. juli 2005
  Her er lidt stille for tiden på siden for herhjemme sker ikke så meget andet, end vi venter og venter. Vores udregninger siger, at vi får barn i forslag i oktober og jeg har selv på fornemmelsen at vi skal til Kina i december! Det er lidt vildt at tænke på ikk'
  Men på den anden side er det også bare SÅ urealistisk, at jeg ikke kan forholde mig til det - jeg tror sikkert først på det, når jeg står med et levende og raskt barn i mine arme.

  Jeg har også "rumlet" med en masse tanker i den sidste tid... Om Mathias og Simon og Kinabarnet! Jeg har lige nu svært ved at forholde mig til nogen af delene. Glæder mig til at blive mor igen, men ved også at det er på bekostning af Mathias og Simon. Ikke at jeg kan gøre noget ved det, for sådan er det, men alligevel er det svært at forholde sig til!
  Tanja sendte en mail i går hvor hun skrev at hun også havde svært ved at tro på at Mathilda var deres og blev hos dem, så jeg ved da, at jeg ikke er den eneste, der tænker sådan.

  I aften skal jeg mødes med Helle for første gang, hvilket jeg glæder mig meget til! Jeg håber virkelig, at vi svinger sammen, både så vi kan lave vores egen lille adoptionsmødregruppe for vores egen skyld (man skal altså mødes med andre voksne, ellers får jeg i hvert fald pip) men ikke mindst også for vores børns skyld!

  Babysengesæt til Kinabarnet fra H   Det er altid med lidt sommerfugle i maven, at jeg mødes mennesker for første gang - specielt når man ligesom kender hinanden lidt allerede via. nettet/mails. Men mine sommerfugle blev hurtigt basket væk, for det var bare så hyggeligt at se Helle. Jeg er helt sikker på, at vi nok skal få noget godt ud af at mødes med hinanden sammen med vores små kinabørn!
  H havde også en gave med - dette fine sengesæt! Endnu engang tak Helle!


  Tirsdag d. 5. juli 2005

  I dag har jeg været på posthuset for at hente en pakke, der ikke kunne komme ind af vores brevsprække i går! Den var fyldt med kort og lapper - og små slikposer og pixibøger til Amalie, dem skal hun nok blive glad for når hun kommer hjem fra farmor og farfar på fredag!
       
    Den ene lap er fra Tanja som jeg kender via nettet. Vi har aldrig set hinanden, men har talt noget i telefon med hinanden. Vi mistede begge tvillinger i vinteren/foråret 2003, så der er ad den vej vi har lært hinanden at kende!
  "Sammen med lappen vil jeg ønske at du i dit liv vil opleve langt flere gode og dejlige ting end kedelige og triste."
       
    Denne lap er fra Hannah og Ronja, Tanjas 2 små engleprinsesser.
  Stoffet har de været svøbt i og deres kiste er beklædt med det! Jeg er rigtig glad for at have fået en lap af deres stof, for jeg ved hvor meget det betyder for Tanja at dele ud af det.
  "Vores ønske til dig lille stjernebarn er, at vi håber at dit liv vil blive langt og lykkeligt!"
       
    Denne lap er fra den underskønne skrigebasse Mathilda (skrigebasse fordi den stakkel har kolik). Der er købt nok stof til at Mathilda kan få et sengesæt også - og man kan da bare blive glad af at se på det!
  Mathilda ønsker: "at du på din vej igennem livet vil finde mange gode og trofaste venner og veninder!"
       
    Den sidste lap er fra Sara, Tanjas søster, som jeg kender lidt igennem Vægtlopperne.
  Sara sender ønsker om "at du lille stjernebarn, kommer til at træffe nogle valg i løbet af livet, som vil bringe dig meget lykke og glæde"

  Se det var en god lappedag - og hvis ikke det var fordi at jeg var ret doven i dag, så ville jeg fluks gå i gang med at sy lidt på tæppet!


  Onsdag d. 6. juli 2005

    Der kom lap med posten igen i dag.
  Stoffet er fra Noahs body, som han havde på hjem fra hospitalet. På bodyen er der trykt starten af et eventyr "Once upon a time in a land far away!" og Noah er begyndelsen på hans forældres store eventyr.
  Ønske: "at du Lille Stjernebarn vil fylde dine forældres hjerter med eventyr.


  Fredag d. 8. juli 2005
  Hvorfor er det lige, at jeg troede at det psysisk ville være meget lettere at adoptere?????? Troede jeg virkelig på at det bare ville gå så let???
  Den sidste tid - som det også kan læses i ovenstående indlæg - har været præget af mange (triste) tanker og i forgårs blev det ligesom for meget!

  Vi havde været på loftet for at hente en kasse med Amalies babytøj, som en veninde skal låne. Jeg havde på fornemmelsen, at jeg ikke burde stikke næsen ned i den, men jeg MÅTTE bare! Måtte bare kikke på det, dufte til det... Der lå det tøj hun havde på, da vi tog hjem fra hospitalet. Den fine sparkedragt, som jeg bare måtte eje, da jeg var 4-5 måneder henne, var der også. Tårerne begyndte at komme - hvor er det bare uretfærdigt at vi ikke skal have en lille duftende baby, at vi ikke skal mærke liv i min mave, at jeg ikke skal vade rundt som en flodhest og stråle som en sol, fordi det er min mave alle kikker på og der derinde ligger et lille vidunder!
  Jeg er fuldstændig ligeglad med om det ikke var et biologisk barn derinde i maven, det er bare FØLELSEN! Og hvor føler jeg mig dog snydt! Snydt over ventetiden, snydt over glæden ved at være gravid - selvom det også ville være svært, fordi jeg sikkert hele tiden ville være bange for at miste. Men jeg føler mig ikke mere sikker ved at adoptere - tør bare ikke tro på det!

  Jeg har før haft lånt Amalies tøj ud, faktisk lige omkring hvor jeg fødte Mathias og Simon, men det var ikke et problem dengang - de kunne alligevel have haft brugt pigetøjet og senere var jeg jo sikker på, at vi nok skulle blive gravide igen. Men denne gang var det meget, meget svært at aflevere kassen med tøj - det var som at give en del af mit liv fra mig, som jeg vidste, at jeg aldrig fik tilbage! Men jeg ved, at den er kommet et godt sted hen - og jeg har gemt lidt af tøjet denne gang. Den ene sparkedragt er nu klippet op og ligger i bunken med lapper til Kinabarnet, det andet ligger bare i en anden kasse og venter på at jeg får fundet en dukke, der er stor nok til at passe det! (Kender nogen til en dukke på min 50 cm? så høre jeg gerne fra jer)

  Og det var mig der troede, at det ville være en sød ventetid...... NOT!!!!!!


  Søndag d. 10. juli 2005
  Så oprandt dagen endelig for mødet med rejsegruppen.
  Som med mødet med H er det altid lidt underligt at mødes med andre, der på en måde er fremmede og alligevel allerede have et bånd til dem! Fordi vi alle har samme "mission" - vi bliver forældre på samme tid til kinesiske børn sikkert fra samme børnehjem. Vores børn har en fælles fortid!
  Det var rigtig rart at få sat ansigter på - vi kendte dog det ene par fra fase 2 kurserne - og få snakket lidt - både om biler og adoption!
  Meget mere vil jeg ikke sige om vores møde - for det var privat og det er denne side ikke!


  Mandag d. 11. juli 2005

    I dag er der kommet 2 lapper med posten fra Mia og familie. Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan huske, hvordan vi først fik kontakt til hinanden, men jeg tror, at hun engang skrev en hilsen på Mathias og Simons side - og har så hængt ved siden. Eller var det mon et eller andet sted hvor emnet var IVM??? Søde Mia, kan du huske det???

  Anyway, så er der kommet 2 fine lapper - jeg holder RIGTIG meget af "Forever Friends". Det er klippet ud af Olivers og Tobias sengetøj og sendt til os med ønsket om lykke og kærlighed!
     
   


  Onsdag d. 13. juli 2005

    Vi har været til fødselsdag hos bedsteveninden hvor vi fik denne fine lap med dyr på.
  Resten af stoffet har været brugt til hagesmække, som hun har syet til sin venindes dreng (mindes nu også at hendes egen store dreng har halset omkring med sådan en "klud" om halsen.
  Ønsket og kort kommer senere...

  Da vi kom hjem og Amalie var kommet i seng, surfede jeg lige lidt rundt på nettet og så til min store glæde, at ventelisten er opdateret og at vi nu står som nr. 16 på listen! Hvor er det bare vildt!
  Jeg synes stadig, at det er lidt uvirkeligt - men jeg GLÆDER mig!


  Fredag d. 15. juli 2005

    I dag er der kommet endnu en fin lap.
  Denne er fra Nina, mor til englepigen Amalie, og de 2 frækkerter Mikkel og Emilia.
  Lappen er et stykke stof, som de vordende forældre fik i gave til sengetøj til Amalie, hvilket er gået i "arv" til Mikkel og Emilia. Lille Stjernebarn har fået en lap med ønsket om "at du må opleve livet og alle dens gaver, den kan byde på!"


  Mandag d. 25. juli 2005

    Så er vi kommen vel hjem fra en lille uges ferie i Sverige, hvor vi bla. har været i "Pippiland" til Amalies store fryd! Endelig fik hun set - og ikke mindst sagt goddag til Pippi!!! Det er store sager for en lille pige.

  Eftersom Amalie jo fik til snusket sig en del souvenir - fik jeg også købt lidt ind til vores Kinabarn! Et rigtig fint sæt bestik med Emil og lille Ida på!

  Jeg kan se at der er sket noget med ventelisten, eftersom at vi er rykket én plads op - dvs. vi nu er nr. 15. Det ser ud som om at der er taget et nr. af fra februargruppen - håber og ønsker det bedste for den familie, der er taget af!


  Tirsdag d. 26. juli 2005
  Hurra for ferie - en skam at den bare snart et slut! En måned går bare for hurtigt... Frank kommer dog kun til at have 2 uge - han skal gemme til vi bliver forældre igen, så han kan være længe hjemme hos os! (Ja for her er det mig, der holder den lange orlov - ingen diskusition der - Frank ville gerne, men det er også et pengespørgsmål - og så et spørgsmål om jeg vil give den fra mig...)

  Vi (mest Frank) har revet ned i de sidste par dage i Kinabarnets værelse (som har været hhv. mit syværelse, Amalies gamle værelse, syværelse igen og så et roderum, efter at syværelset fik plads på kontoret!).
  Et gammelt skab er hevet ud (det var for lille) - hvilket betyder at loftet også skal pilles ned, da der selvfølgelig ikke var loft oppe under det indbyggede skab. Så skal der en "ekstra væg på ydermuren" dvs. at der kommer gipsplader med isolering på, da væggen er meget kold om vinteren. Så skal der nyt gulv på - men først skal det gamle af, da der er en gammel vandskade fra før vi flyttede ind - og så skal der selvfølgelig tapetseres, males, købes et nyt skab og gøres fint. Når det nye skab kommer, kan jeg få ryddet lidt ud i Amalies skab, der er en del derinde som jeg ikke vil have på loftet (dundyner f.eks.) og de venter bare på at komme videre til næste barn! Jeg glæder mig til at få orden på det hele og gøre fint!

  Nu vil jeg arbejde lidt på at få lagt en side ind med kodeord til, så jeg kan lægge billeder ind som ikke alle kan se - et krav fra faderen, hvis han skal være med - og det skal han jo, når vi skal til Kina!!!


  Onsdag d. 27. juli 2005
  For flere måneder fandt jeg andetsteds på nettet en måde at lave login på her til billedsiden, men har ikke rigtig fået taget mig sammen til at få det ordnet - det har jo heller ikke været nødvendigt endnu. Men i går skulle det så være!
  Godt nok var der en god og uddybende forklaring men det var alligevel lige lidt for nørdet for mig, så Frank måtte til - det drillede også ham lidt, men nu virker det! Hurra!

  Vi har i øvrigt været på Bakken i dag. Vi tog ikke klapvognen med i år, for Amalie er så stor nu - men tænk til næste år skal den med igen...


  Fredag d. 28. juli 2005

    Det skal være skidt førend at det bliver godt igen...

  I dag kom alle materialerne vi havde bestilt og Frank kunne komme videre med at gøre værelset klart! Han har fået sat en ny isoleret væg op og er startet med de første loftbrædder. Resten er skåret ud og er klar til at komme op i morgen og i stuen ligger det nye gulv - men det varer nok lidt, førend det kommer på!
       
    I dag kom der også 2 fine lapper med posten begge fra Jette og familie. Jette kender jeg igennem Landsforeningen til Støtte ved Spædbarnsdød, hvor vi begge var på en weekend for kontaktpersoner.

  Den første lap kommer fra lille Nannas babysengetøj med ønsket "at du vil få dig et godt og trygt liv hos dig og din familie."

  Den anden lap er også fra et sæt sengetøj - med ønsket om at "din barndom må blive lys og lykkelig - fyldt med kærlighed fra din familie".
     
   

  I øvrigt så er der børn på vej igen - og nogle siger, at sidste log-in-dato er 26.1 andre 31.1. Under alle omstændigheder så er det senere end 20./22., som der har været mange "cuts" på - og det betyder at hvis vi er heldige får vi barn i forslag sidst i september!!!


  Søndag d. 31. august 2005
  Så er det sidste aften i denne sommerferie - tænk der går hele 2 år, førend jeg skal på arbejde igen efter en sommerferie!!! Det er da én positiv ting denne regnfulde søndag aften, hvor jeg bare ville ønske, at jeg havde en måneds ferie mere...

  Vi har været til børnefødselsdag i dag, hvor der selvfølgelig var en del børn - og gravide. Og der blev selvfølgelig talt om disse maver - om hvor smukke, store/små, runde de nu var... Jeg GLÆDER mig til Kinabarnet kommer, men jeg føler stadig et sug i maven og en snert af misundelse, når jeg ser voksende maver... Føler mig også udenfor - ingen siger at min mave er flot og spørger til, hvornår det skal være. Ingen kan se at jeg er gravid - om end det "kun" er mentalt! Kunne dog blande mig i snakken, da den faldt ind på navne - ikke at vi har fundet på et endnu, men der kan alle da være med!

  Jeg er i øvrigt ved at læse en bog om adoption - "Mor, man må ikke gå fra børn, vel?" af Charlotte Qvist. Den handler om en lille fyr på 3-4 år, der bliver adopteret fra Colombia. Desværre har han en "rygsæk" med fra sit liv der, der gør, at han er tidligt skadet. Den er meget tankevækkende at læse - sådan en "i værste fald kan der ske bog når man adoptere" - men det er da heldigvis sjældent at vores børn, kommer med så slem en bagage!
  Du kan finde en anmeldelse af bogen på AC's side under adoption, litteratur, anmeldelse.


  Mandag d. 1. august 2005
  Kan man have graviditets skavanker, når man er adoptant??? På arbejde i dag fik jeg mere og mere ondt i lænden - og gik og ømmede mig! Min kollega sagde hurtigt "nå ja, men du er jo også gravid!"
  Jeg ved ikke om det gælder - under alle omstændigheder gik det over efter jeg var kommet hjem!


  Onsdag d. 3. august 2005

    I dag er der kommet brev fra faster Dorte med stof til ønsketæppet.
  Fasters ønsker for Kinabarnet er et liv i rigdom af kærlighed, glæde og lykke!
       
    Frank er også ved at være færdig med værelset - han har også været i gang mere eller mindre hele tiden.
  Der mangler lige noget til et stik og et panel på den modsatte væg af hvad du/I kan se her, og så er det ellers i gang med at indrette - noget jeg GLÆDER mig til!
  Første køb er et skab og så har jeg lovet Amalie, at sengen skal sættes op!


  Torsdag d. 4. august 2005

    Der skal ikke meget til for at det ser pænt ud vel?!!
  Vindueskarmen er kommet op igen, en en fin - og ny - plante og så det gamle gardin - som nok skal skiftes ud med tiden! Jeg ved bare ikke rigtig, hvad jeg skal stille op med det vindue med hensyn til gardiner... Der er jo ikke plads til noget, da vinduesrammen er helt ind til væggen! Nogen, der har et forslag andet end dette hejse gardin jeg allerede har?!!

  Indkøbt i dag er også en loftslampe - Amalie og jeg - nok mest mig - måtte bare afsted - men Amalie var med på ideen og far SKULLE sætte den op med det samme, vi kom hjem!

  NB: Udsigten kan jeg desværre ikke gøre så meget ved... Hegn og tørrestativ det kan ikke flyttes...


  Fredag d. 5. august 2005

    Og der kommer stadig lapper med posten - HERLIGT!!!!!!!!!

  I dag lå der et brev fra Amalies "gamle" gæstedagplejer L, jeg blev bare så glad, da jeg så, at der var brev fra hende!
  Hun sender disse 2 lapper med roser på - fordi roser er sarte men smukke, noget man skal værne om, og det ved at vi vil gøre med vores Kinabarn.
  "Lille Stjernebarn, Lille Rose. En rose som din storesøster er. Du er et heldigt barn, når du kommer til lige denne her fantastiske og dejlige lille familie."
     
   

  Jeg overvejer, om tæppets dimensioner skal laves om - det bliver ikke et lille tæppe mere, for jeg har allerede mange lapper og ved at der kommer flere til, med mindre jeg klipper lapperne ned til 10*10 og det er ret småt.
  Måske vil jeg lave det til et sengetæppe i stedet for og så lave et andet lille tæppe af andet stof! Jeg tænker lige lidt mere over det!

  Der var også andet med posten - blandt reklamer og aviser lå der et postkort fra DanAdopt med hilsen om en god sommer og en påmindelse om, at det nye Alverdens Børn nu lå på nettet! (Jeg har det stadig svært ved at læse et "blad" elektronisk - det er altså noget andet at sidde med det i hånden - ligesom et "rigtigt" brev frem for en e-mail, men nok om det!) og det nye nummer af Stjernen - Landsforeningens til støtte ved Spædbarnsdød medlemsblad.
  Liv og død side om side - yin og yang - vores børns livshistorier!
  Hvis Mathias og Simon havde levet i dag, var ingen af disse blade dumpet ind af brevsprækken, vi havde derimod været forskånet for den store sorg at blive engleforældre og med hvad der dertil følger! Men havde de levet, ja så havde vi heller ikke fået den glæde at få vores længe ventede Kinabarn!
  Der er altid flere sider af samme sag!


  Søndag d. 7. august 2005

    Vejret var med os i går, så vi kom til IKEA (skabet skulle jo ligge på traileren, derfor måtte det ikke regne) og fik købt skab!
  Som du kan se, så er det nu samlet og er allerede fyldt med ting og sager (babydyner, sengetøj, hagesmækker, stofbleer, legetøj og en masse andet, der indtil videre enten har været i Amalies skab eller på loftet!

  For ja på loftet fandt jeg (det lyder som det var en overraskelse, jeg vidste nu godt at de var der, men ikke at der var SÅ mange) en masse kasser - helt nøjagtigt 15 stk. fyldt med tøj og sko fra str. 50-92. De står nu der og venter...
  Den store er dog fyldt med ammepude og andre babyrelaterede ting, så den skal vi ikke bruge, men nu står den her, så jeg kan få et overblik i hvad der er, og hvad der skal gøres ved det!

  Når vi ved, om vi får en dreng eller en pige og hvor gammel den er, så skal der ryddes ud i det - foræres væk eller sælges ud - og suppleres - men det bliver vist kun nødvendigt, hvis vi får en dreng - for der er bare rigeligt allerede! Og dog, får vi en pige, så skal der også lidt nyt til - noget der bare er hendes!

  Sengen er også kommet frem fra gemmerne.
  Ja, der er blevet ryddet op i det lille hjem - sjældent har jeg set SÅ mange nullermænd på én gang. Den har ligget under vores seng på nogle håndklæder - ARG de var ulækre... Jeg er glad for, at madrassen var pakket ind i plastik!
  Egentlig skal den nok ind i vores soveværelse at stå, men jeg havde bare "brug for" at få det hele frem og ligesom vende mig til det hele igen...

  Bordet er et stort hjemmelavet puslebord, som vi har været rigtig glade for, dengang Amalie var lille. Jeg synes, at det virker meget stort, der hvor det står, men nu får det lov til at blive der, til vi ved, hvor gammelt et barn vi får. Hvis det er 1-1½ så er vi jo ikke så meget på værelset alligevel, og så er det vel ok

  Amalie synes, at det hele er lidt spændende - specielt at ligge i hendes gamle seng! Og hvor kan vi dog bare se, hvor hun er vokset!!!
  Det er bare svært at rydde op med et barn omkring... Denne hue, der hører til flyverdragten, har været vinterens bedste legeting - og nej, den skulle bestemt ikke pakkes ned til det andet tøj!

  Men en eller anden dag i et ubevogtet øjeblik øjner jeg nok chancen - som jeg af og til gør det, når jeg rydder ud i hendes legetøj!
     
   
     
   


  Mandag d. 8. august 2005
  I går kom der flere aftenskolekataloger ind af døren og jeg iler altid med at se på dem - for der er altid meget spændende i (men jeg får dog som oftest ikke taget mig sammen til at gøre så meget ved det!)

  Men i år har jeg meldt mig til 3 ting! 2 foredrag og svømning (vandgymnastik - jeg håber virkelig at jeg får plads). Sidste år gik jeg til squaredanse og ville egentlig også gerne igen, men der er bare så langt dertil (alt er relativt 15 min i bil er jo ikke langt men langt hvis der lige er kommet en ny i huset...) Svømningen er lige om hjørnet på skolen, der er vores nabo, så det kan jo ikke blive tættere på!

  Foredragene handler begge om Kina! Det ene er med Mikie Breum (aner ikke hvem hun er), som har rejst i Kina (Asien).
  Det andet hedder "Kina i Focus - et usædvanligt besøg på Kina's ambasade!" Ambasadøren fortæller om det aktuelle Kina (på dansk) og der serveres en let kinesisk buffet! Jeg har tilmeldt både Frank og jeg - men eftersom at det er top secret hvornår det er - end ikke prisen vil de oplyse af sikkerhedsmæssige årsager, så er det uvist om vi kan komme med!


  Onsdag d. 10. august 2005
  Den anden dag jeg surfede lidt rundt på nettet for at kikke lidt på autostole bestilte jeg en brochure fra Britax (Römer), som kom med posten i dag! Amalie har et Römer sæde, som vi er rigtig glade for, men desværre når hun ikke at vokse ud af det inden Kinabarnet kommer - godt nok er hun 4 år på daværende tidspunkt, men hun er langt fra de 18 kg, som det max kan tage. Faktisk er hun jo bare en bette stump på 13,6 kg så der er laaaaaaaaang vej endnu... Ergo vi må have fat på et sæde mere!
  Jeg er brændt varm på sædet First Class, da det kan tage fra 0-18 kg! Meeeeeeeen det koster ca. 1800 kr (set i Baby-Boom) - har nogen set det billigere andetsteds???
  I øvrigt så er det himmelvid forskel om man taster www.babyboom.dk eller www.baby-boom.dk! Jeg siger ikke mere...


  Lørdag d. 13. august 2005

    I går aftes gik jeg så i gang - kunne ikke vente mere selvom der stadig er et par lapper i vasketøjskurven, et par lapper undervejs og uldstoffet endnu ikke er kommet! Jeg MÅTTE bare i gang!
  Jeg har klippet lapperne ned til 14*14, så nogle motiver har jeg måtte beskære lidt - men jeg synes selv, at det indtil videre er blevet rigtig fint!
       
    Jeg har også fundet en lap, der er fra Frank og mig - den er bare så fin med de røde hjerter i forskellige nuancer! Farverne er ret svære at gengive her, da blitzen gør det lysere men der nederst til venstre er der det vist ca. sådan rigtigt!
  Jeg har ikke fået skrevet kortet endnu - men det skal i hvert fald underskrives med "i evig kærlighed"

  Amalie har fået lov til at se lidt Emilfilm, Frank er ude at handle ludfarve og nu vil jeg finde alle "ønske-kortene" frem og få styr på og se hvordan jeg kan kan samle dem til en mappe.
  Ang. mappe - er der mon nogen, der har set, om man kan få en Pucca ringbind eller anden form for bog, hvor man evt. kan sætte alle kortene ind i! Jeg har fundet bogpapir, penalhus og t-shirts med Pucca men ikke ringbind eller bøger med tomme sider! Kan nogen mon hjælpe?

  I øvrigt så fandt jeg en ny hjemmeside i går! Gitte og Bo rejser til Kina i dag for at hente deres lille datter Chili! Følg dem på deres livs rejse her.

  Og for resten tak til alle der har sendt mails om autostole - det er både rart at høre, at Amalie ikke er den eneste, der ikke overholder standarten for aldersinddelingen på div. stole og få hints om, hvor stolene evt. kan fås billigere!


  Tirsdag d. 16. august 2005

    I søndags fik jeg denne fine lap af min søster - den er bare rigtig smuk, synes jeg!
  Kort med ønske kommer senere!

  Amalie og jeg var i søndags på besøg hos først min søster + familie og så mine forældre alt imens Frank han nussede i haven! Han havde gjort sig fortjent til en dag alene i haven (for mig lyder det som en sur pligt, men han elsker det altså) efter han har brugt tid indendøre på Kinabarnets værelse!
  Før jeg blev gravid med Mathias og Simon købte vi en brugt Trip Trap stol, som vi skulle bruge til et kommende barn - og den blev så i mellemtiden sendt til mine forældre, for så kunne den jo bruges der i mellemtiden! I søndags kom den så med hjem og i mandags har jeg smurt olie på alle de gamle klistermærker, så de kunne komme af og den er blevet vasket rigtig godt og ser nu næsten helt ny ud igen!
  Endnu en ting er på plads...


  Onsdag d. 17. august 2005

    I mandags var jeg på barselsvisit. Min veninde fik en lille dreng - der ikke havde den store lyst til at lade sig forevige:) Han er bare SÅ dejlig - og jeg fik lov til at tage den første klæge lort, da moderen var bundet til sengen pga. sit kejsersnit!
  Og ved I hvad - han er dejlig - RIGTIG dejlig og lille bitte - men jeg var og er ikke misundelig!!! For jeg glæder mig SÅ meget til vi får vores Kinabarn!!!

  Jeg har været til lægen i dag for at få taget min årlige blodprøve for mine hormontal (pga. en gammel strumaoperation). Mine levertal skal også tjekkes igen - de burde være som de skal nu, for det var de jo også næsten sidst!
  Vi talte om rejsen til Kina og at vi jo så skulle vaccineres... Jeg er allerede vaccineret for Hebatitis B og skal derfor kun mod A - og så skal min stivkrampe vist også opfriskes... ØV! Amalie skal have en omgang og også Frank... Og faster Dorte! Læser du med - for nu er det snart nu, du skal have første af 3 stik!!!!


  Fredag d. 19. august 2005
  Jeg er vist en dag bagud i denne uge...
  I går blev ventelisten opdateret - vi er rykket 2 pladser op, dvs. at vi står nr. 13 på listen (og så endda på en fredag - heldigvis er den jo fra i går...)
  Til undring er der stadig et nr. fra december, der ikke er kommet af listen sammen med de andre???


  Mandag d. 22. august 2005
  I går formiddags var jeg på loppemarked og fandt en del gode sager - deriblandt en fin hjørnereol til Amalie som jeg længe har kikket efter, et par sommerbukser til næste år (også til Amalie) og så 4 gaver til sokken til Kinabarnet (for ja, jeg satser på at vi skal have gang i Kinabarnets julesok i år...) Der lå lige en hel masse Duplo ting og jeg fandt 4 mennesker - en mor, far, dreng og pige så jeg fik for en 10'er stykket. Nu er de vasket og kommet op i kassen med gemmeting

    Om aftenen hyggede Helle og jeg mig over en kop kaffe alt imens solen gik ned og jeg måtte finde havelampen frem.
  Helle havde disse to prinsessetallerkener med til Kinabarnet - som hun mener bliver en lille prinsesse - og hvis vi skulle få en dreng, ja så lover jeg at give dem videre til en, der har fået en lille pige!


  Tirsdag d. 23. august 2005
  DanAdopt har arrangeret Kinalandemøde i Ringsted, som vi selvfølgelig skal til!


  Torsdag d. 1. september 2005
  Lad os slå det fast - jeg er ikke død eller på hospitalet - jeg har bare haft forrygende travlt i den sidste tid, og derfor har der ikke været opdateringer på siden! Men tak til jer, der har været bekymrede for mig!

  Men her er som ikke sket så meget i adoptionsøjemed. Vi er rykket én plads på ventelisten, så vi nu står nr. 12 (13 fordi de har ikke opdateret rækkefølgen) og så har jeg fået 3 lapper:

    Da vi var til farmors fødselsdag, kom deres gamle nabo Kirsten med denne lap, som kommer fra noget stof hun har pyntet et gammelt fritidssæt med.
  Ønsket til dig, Lille Stjernebarn, er held og lykke fremover.
       
    I posten kommer denne fine lap med Nuser fra fars kusine Mette. Jeg er næsten sikker på at stoffet stammer fra en pyjamas, for det er SÅ dejligt blødt!
  Ønsket er at du skal "være tro mod dig selv"
       
    Dette smukke stykke stof - som er umuligt at gengive rigtigt, da der er så mange nuancer i det - er fra min kollega Patricia og hendes datter Anna. Stoffet er et stykke af Annas gamle eurytmiskopose - "så der er masser af hop og dans i stoffet!"
  Ønsket til dig Kinabarn er, at "du må finde din vej i verden, som bringer dig dit mål".

  Og så må jeg jo indrømme, at jeg er begyndt at få en DEL kriller i maven...
  I disse dage ventes der med længsel på de næste breve fra CCAA med børn i forslag! Jeg ved, at vi ikke for brev i denne ombæring - det er lige en måned for tidligt i hvert fald! Men det spændende er jo cut-off datoen... Jeg/vi håber jo, at den kommer til at ligge et godt stykke efter d. 25.2 - fordi så er der da håb for, at vi kommer med i næste ombæring. Det vil bare ikke være til at være at skulle vente en måned mere - når jeg nu er ved at blive GODT opsat på at få barn i forslag om en måneds tid!!!

  Positivt kan det nævnes, at der er flere på Adoptionszonen med samme LIC (25-3-05) bare fra AC, der har fået besked fra CCAA, at de skal have nogle ekstra oplysninger fra dem!!! Så er spørgsmålet bare om CCAA er langt forude i deres ansøgninger eller bare "med", hvis du/I forstår?!! Jeg vælger det sidste... Jeg MÅ dælme være lidt optimist nu!!!

  Jeg har i øvrigt valgt, at billedsiden bliver til en familie/venneside - lidt efter pres fra manden herhjemme! Men det er også ok! Og I andre bliver ikke snydt, der skal nok komme billeder af både Kinabarn, moren og Amalie i rejseberetningen!
  Men det betyder, at I der har nået at få login vil blive slettet igen - og I der har spurgt efter et, ikke vil få et! Undskyld ulejligheden, men jeg håber, at I forstår!


  Fredag d. 2. september 2005
  Nogen gange undre det mig at vi mennesker vil have mere end et barn... Lærer man dog ikke af sine "fejltagelser"?
  Jeg er så træt, så træt... Fra 0.30 til 3.30 blev jeg vækket 6 gange fordi Amalie i søvne brokkede sig over at dynen var faldet af. Det sker af og til, og jeg ved af erfaring, at der ikke er andet at gøre end at give hende den på igen! Men eftersom hun ligger i sit eget værelse skal man lige derind - uden tøj på, så man bliver lidt kold. Frank vågner ikke - med mindre end jeg vækker ham - hvilket jeg gjorde 2 af gangene! Da jeg så var derinde sidste gang der ca. 3.30 og traskede tilbage i min seng, kunne jeg bare mærke at ved hvert trin blev jeg mere og mere "frisk". Frisk er ikke det rigtige ord - men sove kunne jeg i hvert fald ikke.
  Dér lå jeg så og stønnede i mindst 1 time førend jeg faldt i søvn - dvs. på et eller andet tidspunkt efter kl. 4.30, hvor jeg sidste gang så på uret. Kl. 5.00 vågnede jeg ved lyden af Amalies fodtrin - hun ville sove inde hos os. Heldigvis tog hun selv madrassen frem (den står lige til at vælte ned ved siden af min side af sengen) og hun havde også selv taget pude og dyne med. Frank sagde helt af sig selv, at han lige sætte vækkeuret ½ time længere frem - det skulle ellers ringe 1 time senere...

  Nu er jeg bare HELT til rotterne (kl. er i skrivende stund 19.04). I morgen har vi arbejdslørdag i børnehaven og derefter navnefest, da "vi" har fået nyt navn. Heldigvis starter det først kl. 10 - men jeg skal vist alligevel tidligt i seng.

  Denne amerikanske liste er lige blevet opdateret. Det er ikke umiddelbart godt nyt, da den siger en cut off dato, der hedder den 24. februar. Jeg tror ikke, at vi får barn i forslag i næste måned - eller også er jeg bare negativ, fordi jeg er træt?!!

  PS: Det skal lige siges, at det er sjældent, at vi er oppe om natten - det er bare så skide hårdt, når det så sker... Og på trods af natteroderiet - så tager jeg stadig imod Kinabarnet med åbne, fremstrakte arme!


  Tirsdag d. 6. september 2005

    I dag kom det lææææææænge ventede uldstof til bagsiden af ønsketæppet. Jeg har bestilt både grønt og rødt stof - det grønne til tæppet for det står godt til den grønne stof fra Amalies vugge og det røde til Amalie, hvis jeg skal sy flere uldtrusser til hende her til efteråret.

  Men der går nok lige en uge eller to før jeg kommer videre. For det første ligger vi alle - undtagen Amalie underdrejet - af en slem forkølelse, så når vi ser vores snit til det, kaster vi os på hver vores sofa (og om lidt skal jeg i seng - kl. er i skrivende stund 21.05, men jeg er helt færdig. Desværre ikke så færdig at jeg kan tillade mig at blive hjemme... Egentlig burde man vel blive hjemme i sin seng, men SÅ syg føler jeg mig heller ikke - men var dog jo hjemme på min fridag i går - Frank har ligget brak hele dagen i dag...)
  For det andet skal vi jo holde fødselsdag hele weekenden - 8 piger fra børnehaven lørdag eftermiddag og hele "den pukkelryggede" søndag og jeg har endnu ikke fået planlagt så meget endnu... Men det når jeg jo nok...
  Sov godt derude - det vil jeg!


  Søndag d. 11. september 2005

    Storesøster Amalie fylder 4 år
       
    Der kom også lapper til tæppet:

  Olde Edith kom med denne fine lap med små røde hjerter på. Olde ønsker sit oldebarn et dejligt liv sammen med sin familie. Tusinde tak Olde Edith.
       
    Olde Elna havde også en fin lap med - der er små roser på den, de er bare lidt svære at se på billedet.
  Oldes ønske for sit lille oldebarn er "af hele mit hjerte ønsker jeg dig held og lykke på livets vej".
       
    Der var også en lap fra fars moster Ruth - med ønsket om masser af livsglæde og gode venner til dig!


  Mandag d. 12. september 2005
  Så har jeg lige en lille ledig stund til at få skrevet lidt... Vi har haft travlt den sidste uges tid - først med at være forkølede og derefter med Amalies fødselsdag(e)!
  3 stk. er det blevet til!!! Lørdag for 7 piger fra børnehaven, i går på selve dagen med hele familien - 20 stk. nåede vi op på - og næste gang er vi i hvert fald én mere - og så her til formiddag i dag i børnehaven for alle børnene.

  Jeg blev ikke som planlagt vaccineret i onsdags - det var jeg simpelthen for forknølet til, men så har jeg udsigt til et stik om 1 uges tid! Heldigvis skal jeg kun have en ny stivkrampe, da mine vaccinationer for Hepatitis A + B stadig virker.
  Så er mit foredrag med Mikie Breun blevet aflyst, da der var for få tilmeldte - øv! Til gengæld så skal Frank og jeg i aften til et foredrag om Kinesisk sprog og skrift, hvilket vi glæder os til!

  Hmm - mormor og Amalie er kommet tilbage fra turen til ænderne, så jeg smutter for denne gang - der var ellers en del tanker jeg ville have skrevet ned, men nu skal vi altså have rester af lagkagen... Og det er jo også vigtigt!


  Onsdag d. 14. september 2005

    I dag lå der brev med en fin lap fra MS med ønsket om alt det bedste i livet!


  Lørdag d. 17. september 2005
  Den ene dag tager bare den anden lige for tiden... Hele tiden er det noget - ikke mindst på arbejdet, men også hjemme og det hele skal passe sammen - så jeg har energi til det hele... Men når vi når aften og Amalie er lagt i seng - ja så gider jeg rent ud sagt ikke særlig meget! Måske jeg også skulle gå i hi - det er både koldt og mørkt nok!

  Som det ser ud nu - insider viden andetsteds fra - så havde CCAA papirerne fra i hvert fald AC's 25-03 gruppe på matchingskontoret her i starten af september! Og så må de vel også have haft DA's gruppe med mon ikke... Spørgsmålet er bare om det betyder, at vi får barn i forslag nu her næste gang eller deres arbejdsgang er længere end det og det først er i starten af november? Vi er begyndt at satse lidt på NU!!!
  Franks kommentar til det var "Jamen så skal vi måske allerede af sted her midt i november - der har vi jo allerede andre planer!" So what - de kan da skrottes... Vi kan jo heller ikke bare lave ingenting i de næste måneder - tænk hvis vi bare skulle vente - så kunne jeg selvfølgelig sove i stedet for... Måske ikke en dårlig ide...
  I øvrigt har han proklameret, at har vores Kinabarn fødselsdag i september - som ca. halvdelen af min familie har - så nægter vi at tage i mod det! (Men jeg tror nu nok at jeg kan overtale ham alligevel)


  Søndag d. 18. september 2005
  Vi har 6 års bryllupsdag - det skal fejres med en tur i teatret med Amalie!


  Mandag d. 19. september 2005
  Jeg skal to ting, der IKKE huer mig... Først til tandlægen for at pine mig selv - 2 gamle plumper skal skiftes ud med plast. Jeg fik ordnet 3 for 2 uger siden - det tog over én uge førend jeg følte at min mund/øre var normalt igen...
  Dernæst skal jeg stikkes - men kun for stivkrampe og difteritis! Så har jeg overstået mine vaccinationer

  Update: Tandlæge overstået - det var heldigvis ikke så slemt som sidst, og jeg har heller ikke ondt nu - og håber heller ikke at jeg får det! Regningen var slem, men det er jo en helt anden sag...
  Lægebesøget overstået - jeg må indrømme, at jeg ikke var mange sure sild værd, da jeg så nålen - 2½ time forinden havde tandlægen jo også bedøvet mig i munden... Men det gjorde ikke ondt - det er først her til aften, at jeg er lidt øm, men det er ok!

  2 ting er sket i dag... For det første er jeg blevet (næsten) færdigt med tæppet:

    Se er det ikke bare blevet fint!

  Jeg har måtte tage 7 lapper fra - 4 jeg selv havde fundet frem i gemmerne fra stof, som jeg har haft brugt til at sy tøj til Amalie med, dobbelt lapper fra mormor/morfar og farmor/farfar og så den sidst kommende fra MS. Undskyld, men der var bare ikke plads. Men jeg lover at gemme både lapper og kort sammen med de andre kort - mangler også stadig at finde en fin lille æske...

  Forsiden her er helt færdig!
       
    Bagsiden mangler lidt "spræl"...
  Når vi ved om vi får en kinaprins eller prinsesse så skal der enten små stofroser (til prinsessen) eller ? til prinsen. Jeg har ikke rigtig ledt efter drengeting - stofroser har jeg til gengæld MANGE af allerede...
       
    For det andet...

  Ja, jeg fik mig en SLEM overraskelse i eftermiddags...

  Efter at have været til tandlæge/læge, og Amalie stadig var i børnehaven, tænkte jeg, at nu måtte jeg lige få kikket på den der storesøster dukke, som vi købte i Sverige...
  Jeg har ledt Danmark rundt efter en fin dukke og måtte opgive - der fandtes bare ingen babydukke som jeg syntes var pæn - og lang nok! Der findes jo ingen rigtige babydukke, der er alle max. 40 cm - og hvor mange babyer er lige 40 cm, når de bliver født?
  I Sverige fandt jeg den så - men da havde jeg ikke set den uden tøj...

  Se med tøj på ser den helt normal ud!
       
    Da jeg tog dens tøj af fik jeg det dælme dårligt! Hvem kan da finde på at lave sådan en dukke - prøv lige at se anatomien... Den er bare for grim - jeg var lige ved at tude - mit barn skal bare ikke have så grim en dukke. Kald mig underlig, men det skal hun ikke...

  Gode råd var nu meget dyre... Jeg var ærlig talt ved at græde snot... Jeg har ledt den ene butik efter den anden igennem, brugt timer på at lede på nettet - der har bare ikke været den dukke jeg søgte...
  På vej i børnehaven kørte jeg forbi KribleKrable i Nærum - niks der var heller ikke gevinst.
  Imens jeg stod der og stønnede over, hvad jeg så skulle gøre spurgte damen i butikken pænt om hun kunne hjælpe! Jo jeg ledte efter en rigtig babydukke - fuld længe omkring de 50 cm! Ja, sådan en havde hun lige bestilt hjem!!!!!!!!!!!!!!!!
  Om 1-2 uger kan jeg hente den lækreste Corolle dukke (dem har vi flere af bare i mindre størrelser) på 52 cm - hvilket betyder at den kan bruge Amalies gamle babytøj!!! Prisen taler vi ikke om - jeg ved bare, at hun ikke skal have en speciel stor julegave i år... Men så får hun til gengæld en RIGTIG fin storesøsterdukke!


  Tirsdag d. 20. september 2005
  Jeg glæder mig... Vi er 4 "tøser", der skal adoptere fra Kina på omtrendt samme tid og som bor rimelig tæt på hinanden. Vi skal mødes og se om vi kan holde hinanden ud og dermed få startet en lille mødregruppe - det bliver bare SÅ spændende.
  (PS: Det var rigtig hyggeligt!)


  Torsdag d. 22. september 2005
  I dag gav jeg efter - jeg ringede til DA fordi jeg bare måtte! Jeg havde ellers lovet mig selv ikke at gøre det, bare vente og lade stå til... Men hvem kan det???
  Jeg blev ikke skuffet - slet ikke - kun lidt nervøs... På DA sagde de at CCAA havde lovet dem 7 børn inden oktoberferien - det burde betyde børn til os i grupperne 28.2. og 25.3. Eneste hage - vi er 8, der gerne skulle have barn i forslag...
  Men DA mente nu at der selvfølgelig ville komme børn til alle i begge grupper, de havde endnu ikke været ude for at nogen blev snydt midt i det hele uden - såe...
  Ja så engang i næste uge ringer telefonen forhåbentligt enten herhjemme eller på et af vores arbejder (jeg har IKKE sagt, at de SKAL ringe til mig, selvom det er muligt at lave en sådan ordning - vi må bare se, hvem der er ved telefonen...), hvor vi så får køn, alder og hvilken provins barnet kommer fra at vide! VILDT!!!!!!!!!!!!!
  Billede, navn mm. kommer først når børnelægen har læst og godkendt papirerne (hvilket må tage op til 8 eller 10 dage)!
  Nu kan det da snart ikke blive mere spændende vel?!

  Jeg har fået en opfordring af RikkeS - om jeg dog ikke har tænkt på at lave en pude med lapper fra dem, der har været lidt sene til at sende (og dem som ikke kunne komme på tæppet) og jo - det var da en god ide! Så kommer der flere lapper, bliver de til en pude!

    I tirsdags fandt jeg denne "æske" - den er på størrelse med ½ A4 (jeg kan aldrig huske om det så hedder A3 eller A5). Og den er lige perfekt til alle ønskekortene og ikke større end den kan komme i den store kasse - som jeg endnu ikke har fundet med alt det andet, der skal gemmes!


  Lørdag d. 24. september 2005
  Jeg har fødselsdag - men årstallet det er dælme hemmeligt!


  Søndag d. 25. september 2005
  I dag har jeg atter brugt mit visa på nettet! Fik den anden dag et link til en side med scrapbook ting og har nu fået købt "lidt" Kinating. Glæder mig til det kommer!

  Jeg har også bestilt en bog om tilknytningsforstyrrelser, jeg tror, at den er rigtig god, i hver fald er der flere, der har givet den god kritik!

  Nå ja... I fredags blev ventelisten jo opdateret!!!!! Vi står nr. 7!!! Men nummeret betyder jo ikke så jo ikke så meget, da hele gruppen får børn på én gang. Håber vi!!!


  Tirsdag d. 27. september 2005
  Hvor er jeg bare TRÆT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jeg har sovet så dårligt i nat, da Amalie har haft feber - 12 timers feber! Hvorfor skulle de lige være om natten, hvor jeg så sådan cirka har været vågen min. én gang i timen... Jeg er ikke god til natteroderi - det indrømmer jeg blankt - jeg forstår så udemærket at frarøver man folk deres søvn bliver de sindsyge med tiden!
  Hun er heldigvis ok nu - Amalie altså - og moren er det også i morgen - hvis jeg altså får en god nats søvn...

  Fik lige en mail fra Helle, der spørger, om jeg kan holde (ventetiden) ud?!! Mit svar var, at det skal jeg jo... Synes egentlig at jeg tager det forbavsende roligt - er nok for træt til at hidse mig op over noget, som jeg alligevel ikke kan gøre en forskel på! Undre mig dog over at CCAA ikke bare giver besked med det samme - hvor svært kan det være at få sendt de papirer ud?!!
  Det er faktisk en ret underlig fornemmelse - på en eller anden måde er vi blevet forældre igen - der er matched barn til os - vi kan bare vente!
  Jeg har sagt i børnehaven at ringer telefonen i denne uge og der bliver spurgt efter mig, så er jeg IKKE optaget lige meget hvad jeg end laver! Jeg er ganske vis på, at de ringer på fredag om formiddagen, hvor vi har Sct. Michaelsfest sammen med børnene - og derfor ikke tager telefonen...


  Fredag d. 30. september 2005
  Kl. blev 15.56 førend telefonen ringede i dag (jeg har været hjemme, da jeg har haft feber siden i går aftes - det er dejligt med børn, der smitter en...) - men suk det var ikke DA men "bare" Frank!
  Og eftersom at kl. i skrivende stund er 17.40, kommer der i hvert fald ingen opringning nu.
  I de sidste par dage har jeg læst forskellige ting og sager på nettet. En skriver, at kilder et eller andet sted i verden siger, at der kun kommer børn til grupper til og med LID 17.3 - hmm, så kommer vi i hvert fald ikke med denne gang...
  Og for kort tid siden blev der postet et indlæg på Kinaforeningens side, at der er kommet 2 børn til DA i dag!!!!! Det lyder da vildt underligt - i gruppen før os er der 4...
  Hmm, jeg kan mærke, at jeg ikke orker at tænke mere på det - mit hoved værker lidt og det hjælper jo alligevel ikke at tænke...

  DA's side er netop blevet opdateret med følgende:
  Den 16. september skrev vi, at CCAA holder lukket 1-8 oktober 2005. Mange familer har efterfølgende spurgt os, om der mon blev matchet flere børn inden den pågældende uge. Det spurgte vi CCAA om. De fortalte, at de forventede at matche omkring 7 børn til os inden de holder lukket. Det har nogle familier på ventelisten fået oplyst, når de har ringet og spurgt.

  I dag har vi haft kontakt med Christina, vores repræsentant i Beijing, som nu oplyser, at der kun er blevet matchet børn til 2 ventende familier. Vi har endnu ikke fået at vide, hvem børnene er matchet til. CCAA fortalte Christina, at det ikke havde kunne lade sig gøre, at matche børn til flere familier. Vi og Christina er ikke klar over årsagen til det. Det er selvfølgelig ærgerligt for de familier, der havde håbet og forventet, at det var lige nu, de skulle have børn i forslag, og vi har stor forståelse for dette.

  Vi har ikke tidligere været ude for, at en gruppe er blevet delt over. Denne måneds matching viser så, at dette også kan være muligt, ligesom at vi har set flere grupper blive lagt sammen. Med vores kendskab til CCAAs systematiske arbejdsmetoder og deres prioritering ved matchinger, formoder vi dog at det er hensynet til at det ikke skal være børnene som venter på ansøgerne, men ansøgerne som venter på barnet som er årsagen til at de har været nødt til at dele en gruppe op.


  ØV ØV ØV!!!!!!! Det betyder vel først, at vi får barn i forslag om en måned eller mere - og at vi først kommer til Kina efter jul! Det er sgu da bare TOTAL nedtur......  Kl. er nu 21.46 og jeg vil gå i seng og have rigtig ondt af mig selv... Kan mærke at jeg er lidt depri... Helt ærligt, hvor svært kan det være CCAA... Hvad man lover skal man også holde!


  Mandag d. 3. oktober 2005
  Stakkels Amalie... Hun skal til 4-års undersøgelse, hvilket jo ikke er så stakkels, men hun skal også vaccineres mod leverbetændelse... Hun ved det godt - "ligesom Pyret skal" siger hun og er lidt stolt!!! (Pyret er en børnebog om en Indisk adopteret pige, der skal hente sin lillebror og derfor også skal vaccineres)


  Tirsdag d. 4. oktober 2005
  For at starte med i går... Amalie var simpelthen SÅ god, da hun skulle vaccineres! Det, der gjorde mest ondt, var at skulle have emla plasteret af, hold da op. Hun mærkede slet ikke stikket - og var pavestolt bagefter. (Så faster det er bare frem med armen...) Om en måned skal hun have næste stik! Og endnu en is - og 3 små gaver fra lægen og sikkert også chokolade fra fasteren...

  I dag...
  Er det en stor synd at være misundelig??? I det mindste er jeg hudløs ærlig... Jeg er jaloux!!!!!!!!
  I dag har AC's 8. og 17. marts gruppe fået børn. Jeg er glad på deres vegne, men ville lyve hvis jeg ikke føler mig lidt snydt! Men var jeg i DA's februar gruppe, ville jeg nok have følt mig endnu mere snydt!
  Jeg har fuld forståelse for, at vi ikke har fået barn i forslag denne gang, fordi de ikke er kommet længere i deres sagsbehandling, men så skulle de bare ikke have meldt ud som de gjorde!

  Nu skulle man jo sige at vi står for skud næste gang - ja det burde vi jo i princippet gøre, men her kan alt jo ske... Tænk hvis de deler en gruppe (vores gruppe igen) - det er der jo ingen, der ved noget om...
  Det værste, ved at det ikke er os, der får barn i forslag denne gang, er at vores forhåbning om at holde jul med Kinabarnet - ja den er bristet. Det tror jeg bare ikke på mere - medmindre vi skal holde jul på et kinesisk hotel og det må jeg indrømme, at det ønsker jeg ikke! Ej heller hvis det er fordi, at vi har fået et barn i forslag!


  Fredag d. 7. oktober 2005
  På AC's hjemmeside læste jeg den anden dag følgende:
  ...Og til den konkrete tildeling af børn, som vores familier på ventelisten lige har fået. Hvor meget vi end håbede, at vi fik børn til alle fire grupper – 40 børn på en gang - så tvivlede vi på det, da vi vidste, at CCAA har haft utroligt travlt i forbindelse med oktober-ferien. Der kom så også ’kun’ børn til to grupper. Vi har dog fået at vide, at CCAA vil forsøge så hurtigt som muligt – uden der er nogen konkret tid på – at matche til de næste to grupper. Vi forventer derfor ikke, at der går endnu en måned, før vi igen kan give det glade budskab til de næste to grupper. Men hvorvidt der vil gå yderligere to eller tre uger. Ja, det ved vi ikke.

  Og hvad skal man så stille op med det??? Jeg er nået dertil, at jeg ikke tror på noget, før der er noget konkret, jeg kan forholde mig til - så som en opringning fra DA med det glædelige budskab om at vi atter er blevet forældre!


  Mandag d. 10. oktober 2005
  Vi var til barnedåb i går - min venindes lækreste "lille" unge blev døbt. Alt i alt var det en rigtig god dag, men hvor har jeg det dog stadig svært med kirker og specielt barnedåbe... Jeg havde egentlig troet at det blev bedre med tiden, og jeg sidder da heller ikke og hulker mig sønder og sammen, men det er bare stadig svært. Tankerne flyver tilbage til den fredag for over 2½ år siden, hvor vi havde begravelse, til den barnedåb vi ikke fik...

  I dag fik Frank sin første Hep B vaccination (han har A) og en stivkrampe. Undrende stod jeg ved siden af, da han skulle betale - han skulle også betale for sin stivkrampe, den havde jeg ikke betalt for! "Det skal man da", sagde sekretæren! Jamen, det havde jeg ikke gjort, og jeg havde sådan set heller ikke i sinde at gøre det nu!

  Amalie og jeg kørte bagefter til politistationen for at få lavet hendes pas, for så skal vi ikke tænke mere på det! Det er egentlig ikke strengt nødvendigt at lave pas til hende, for hun står i mit og det er nok til at komme ind i Kina efter de nye pasregler, men vi har hørt (læst) flere steder, at det kan gøre flere ting nemmere i Kina, at hun har sit eget pas, så det får hun nu. Det er jo ikke lige de 115 kr., der vælter vores budget!


  Onsdag d. 12. oktober 2005
  Som så ofte ringe telefonen i dag i børnehaven. Jeg står i kælderen/garderoben og har lige fået sendt de sidste børn ud efter frokost, så eftersom der er fredeligt dernede tager jeg den ekstra telefon der er der (dovenskaben også længe leve, for så skal jeg ikke løbe 14-16 trappetrin der er op til kontoret)
  "Børnehaven, det er Mette". "Det er Tine Troy fra DanAdopt, har du tid et øjeblik!"
  Tiden stod lige stille nogle få øjeblikke! Selvfølgelig har jeg tid - hvad tror hun selv - dumt spørgsmål - og dog havde hun fanget mig bare 10-15 min før, havde jeg stået i et kaos af unger, der skulle have overtøj på!!!
  Inden hun når at få sagt, hvad hun har på hjertet - tænk at kunne tænke på noget og høre efter samtidig - ja, der har jeg tænkt "Hvorfor ringer hun til mig, vi skal da ikke have barn nu! Det er da ikke os, der har fået barn vel?! Er det os, der har fået barn?!! Hurra vi skal til Kina!!!
  "... må jeg desværre fortælle, at det ikke er jer, der har fået barn denne gang!"
  Det var jeg jo godt klar over, men blev dælme taget med bukserne nede, havde slet ikke tænkt på, at de kunne finde på at ringe når der ikke var barn. Men på den anden side, så er det jo også pænt af dem, når vi nu var blevet lovet et barn i sidste omgang.
  I dag havde de endelig fået papirer på, hvem der er forældre til de 2 børn, der kom papirer på i forrige uge - tillykke til de 2 forældrepar der blev forældre og MANGE tanker til de stakler, der ikke har fået! DA ved stadig ikke, hvorfor de er blevet snydt!
  Og som jeg sagde til Tine, at selvom vi burde stå for hold næste gang, ja så kunne vi jo slet ikke vide os sikre, næ svarede hun, det kunne hun godt følge os i...
  Vi må bare vente og se...


  Lørdag d. 15. oktober 2005
  På denne flotte efterårsdag slog Frank græsplænen, da posten kom - med et stort brev fra Amtet! Han kom ind med det, flåede det op - jeg nåede faktisk ikke at tænke noget som helst, men Frank troede vist vi var gået udenom ventelisten eller vores godkendelse var hevet tilbage...
  Og så er det bare et spørgeskema! Et spørgeskema om hvordan vi har været tilfredse med sagsbehandlingen (og sagsbehandleren) under fase 1 + 3. Vi var jo SÅ glade for den første sagsbehandler (fase 1) men hende i fase 3 kunne jeg godt have undværet... Tør man skrive det?!!

  Om lidt skal vi pakke bilen. Vi skal på besøg hos et par fra vores rejsegruppe, det blievr rigtig dejligt at se dem igen og bagefter skal vi til mine forældre med Amaliepigen for hun skal på efterårsferie med sine 2 kusiner.

  Vi har i øvrigt drøftet, om vi skal vaccineres for influenza. For 3 år siden lå vi begge underdrejet på én gang - det var rædselsfuld! Jeg ved, chancen for en influenza er stor - men hvor stor er risikoen for, at vi får den lige inden eller imens vi er af sted??? Så fedt er det altså heller ikke at blive stukket!


  Mandag d. 17. oktober 2005
  I min vaskemaskine ligger nu og snuer den lækreste storesøsterdukke. Den er bare for lækker - bortset fra at den lugter/dufter (det er jo en smagssag) som alle andre Corolledukke af vanilie. Så derfor er den nu i vaskemaskinen - så kan den nå at tørre og blive lagt væk, inden Amalie kommer hjem på onsdag!
  Frank sagde at jeg havde julelys i øjnene, da jeg kom hjem med den - det havde jeg nok også... Fandt straks noget af Amalies babytøj frem - den passer fint str. 56 og det har vi jo masser af! Så godt nok er det en lidt dyr dukke, tilgengæld skal vi slet ikke finde tøj til den!

    I dag var jeg også på visit hos min veninde - hun havde "endelig" fået lavet/skrevet et rigtig fint kort til Kinabarnet.

  ...med denne lille lap til dit ønsketæppe følger ønsker og håb for, at du og din nye familie hurtigt og så smertefrit som muligt, må finde hinanden og opnå den glæde og lykke I alle fortjener...


  Torsdag d. 20. oktober 2005
  Amalies pas kom med posten i forgårs, så nu kan hun de næste 2 år drage lande og riger rundt uden problemer... Rart at det er i hus og vi ikke skal tænke mere på det!

  I går følte jeg for sådan rigtig første gang et sug i maven, når telefonen ringede i børnehaven - tænk nu hvis det var DA... Men der blev aldrig kaldt på mig så nitte igen...
  Jeg håber virkelig, at vi er med næste gang - i princippet ER det vores tur, men når CCAA én gang har delt en gruppe ved kun at give den ene halvdel barn i forslag, så kan det jo ske igen?!!
  Jeg håber bare inderligt at vi får vores lille kinaprins(esse) i forslag om senest et par uger... Ring nu DA, ring nu!!!!!!!!!!!

  Frank og jeg var i øvrigt til et foredrag på den kinesiske ambassade i går eftermiddags. Frank syntes at det var rigtig godt - jeg syntes måske, at det var en kende for tørt - der var en del tal og statistikker ang. deres økonomi, men en del af det var meget interessant. Bagefter kunne vi spise os mætte i små forårsruller, chips og tørrede bananer og abrikoser - lige hvad min meget sultne mave havde brug for inden vi skulle til mine forældre efter Amaliemusen, hvis efterårsferie der nu er slut!


  Mandag d. 24. oktober 2005
  Og nej, vi har stadig intet hørt...
  Ventetiden har jeg her i de sidste dage fået til at gå med at ordne billeder. Jeg havde lige et "lille" hængeparti, da jeg ikke har haft sat billeder i album siden juli 2003... Der var fremkaldt frem til juni 2004 (og de ER sat ind), så jeg har også lige brugt et par timer - eller flere - på at bestille billeder! Det kan IKKE anbefales at bestille billeder så sjældent - ca. 400 tror jeg at det blev til, men så er der også både til Amalies album og til Kinabarnets lifebook - for ja, den har jeg intentioner om så småt at påbegynde.

  Fugleinfluenzaen - har den mon nogen påvirkning på vores adoption??!!!!!!!!!!


  Fredag d. 28. oktober 2005
  Hmm - det blev heller ikke i denne uge, at vi blev forældre igen...
  Rygterne siger at USA får børn i forslag 4. november - men lad os nu se, de er jo ikke altid til at stole på!
  Ventelisten er blevet opdateret og vi står nu som nr. 5! Men mon ikke vi alle kommer afsted i samme badulje - fra 1 - 6?!!
  God weekend til jer alle!


  Mandag d. 31. oktober 2005
  Dagen i dag gik også uden at DA ringede...
  Til gengæld have jeg besøg af Rikke, som jeg fik følgende af:

    En rigtig fin lap havde hun med (til puden - eller hvad jeg nu finder på at gøre).
  Stoffet har hun syet et legetæppe til sit kommende barn af og ønsket til Kinabarnet er masser af kærlighed!
       
    Og så dette smukke - og rigtig lækre stykke stof. Farven er svær at gengive men den er dybrød - der er nok til en fin kjole til Kinapigen - hvis det bliver en pige...


  Tirsdag d. 1. november 2005
  Dagen i dag gik også uden at vi hørte fra DA... Nu må de da snart ringe!

  I går blev jeg færdig med projekt "foto i mapper"... Det var slet ikke så slemt, det var bare at komme i gang! Jeg mangler bare at opdatere Amalies "De første 7 år" - billederne er lagt ind på de sider, hvor de skal være, det skal bare redigeres og skrives. Og så kan jeg endelig komme i gang med Kinabarnets bog! Jeg glæder mig!


  Onsdag d. 2. november 2005
  Og endnu en dag gik uden at telefonen ringede - eller det gjorde den, men det var bare ikke DA...

  Er der mon nogen, der kan fortælle mig, hvad mariehøns har med Kina og adoption at gøre??? Da jeg bestilte en del scrapp ting var der også nogle mariehøns imellem, jeg købte dem egentlig bare fordi, at de var søde, men nu lå de jo på en Kinaside og spørgsmålet er så - hvad har adoption og mariehøns med hinanden at gøre?
  Rikke har sendt mig følgende:
  "Modern adoption folklore says that Ladybug sightings herald the coming of referrals from the Chinese Center for Adoption Affairs."
  men kan nogen uddybe det nærmere???


  Torsdag d. 3. november 2005
  Der skete absolut INTET på telefonfronten i dag heller...
  Jeg må indrømme, at jeg - trods jeg forsøger at lade være med at blive ophidset - kan mærke, at jeg bliver MEGET skuffet, hvis der ikke sker noget i morgen...
  Sov godt derude.


  Fredag d. 4. november 2005
  Øv... Heller ikke i dag...
  Kl. 13.12 kunne jeg ikke vente længere og ringede til DA, hvor jeg fik at vide, at Christina (deres repræsentant i Kina) endnu ikke har fået nogle papirer. Og når hun engang får dem, går der flere dage før at DA får dem... SUK!!!
  Nå men i det mindste er det da ikke helt dårligt nyt, for jeg var mere bange for at vi slet ikke fik barn denne gang og måtte vente som de 2 par forældre i februargruppen. Så der er da håb forude endnu...
  Men det bare lidt svært at holde gejsten oppe - måske fordi at jeg er træt efter en lang uge, har ondt i halsen og bare har lyst til at sove en hel weekend...
  Gid der dog snart kommer et barn til os!


  Mandag d. 7. november 2005
  Mandag morgen - Amalie og jeg skal snart af sted til lægen, hvor hun skal have Hep A + B vaccination nr. 2. Bagefter skal vi til Lyngby og have en vaccinationsis, shoppe lidt (kikke på juleting, hele centret er jo FULDT af dem og spise frokost på cafe! Herligt med en fridag.
  I går da jeg var til Alle Helgenes Gudstjeneste kunne jeg mærke, hvor meget det betyder for mig, at vi IKKE er i Kina på Mathias og Simons fødsels-/dødsdag, for det er bare deres dag. Det er ikke fordi at jeg skal sidde og vræle hele dagen, men det er bare deres dag. Men jo længere der går til barn i forslag, jo længere ind i januar kommer vi også førend vi skal til Kina.


  Tirsdag d. 8. november 2005
  Og tænk så hører man ikke sin mobil, når manden ringer med gode oplysninger...
  Jeg var ude at "hønse" med min kinamødregruppe og efter et par timer kikker jeg lige på mobilen... Ubesvaret opkald! SMS besked! Det er hjemmefra... Hjertet hopper lige en ekstra omgang - det er sjældent at Frank forsøger at få fat på mig, når jeg er ude! Læser "Hej søde. Ring lige... Der er kommet en god mail..." Og så må man jo lige ringe hjem selvom man er i byen...

  En fra vores rejsegruppen havde sendt denne mail til os:
  "Har lige fået mail fra T.T. i dag kl. 16.35.
  Hun skriver, at de har fået at vide fra Christina, at der er sendt børnepapirer til oversættelse i Kina, og at det skulle dreje sig om 7 børn. Danadopt kan ikke ud af disse papirer se, hvilke familier, der har fået matchet børn, den besked får de fra CCAA et par dage efter modtagelsen af papirerne hos Danadopt.
  T.T. er meget forsigtig i sine udtalelser, formentlig belært af sidste gang, hvor vi jo alle blev meget skuffede, men mon dog ikke, at der er lys forude alligevel, selvom jeg læser hendes svar som om, at det godt kan gå et stykke tid endnu, før vi hører noget (oversættelse i Kina + fremsendelse til Danadopt + et par dage før de får besked om matchningen)."


  WAU - det er da gode nyheder!!!
  Jeg tror nu ikke, at vi hører noget i denne uge - men nu ved vi da at der er ved at ske noget! Håb forude!!!

  Sov godt til jer alle - jeg er ikke helt sikker på at jeg falder helt så nemt i søvn

  PS: Amalie græd bitterligt i går, da hun fik sin vaccination nr. 2... Det gjorde ondt - trods emlaplaster... Stakkels lille mussepigen... Det var reservelægen, der stak - næste (og sidste gang) om 5 mrd. skal det vist være vores egen læge, der stikker igen!


  Onsdag d. 9. november 2005
  Hvilken herlig dag... I dag har jeg sket ikke reageret, når telefonen har ringet - for jeg har absolut IKKE forventet, at der var bud til os endnu! Hvor herligt at kunne arbejde i fred og ro (sagde pædagogen...) Men når vi når et par dage længere hen, så kan det godt være, at min kriller i maven kommer tilbage!


  Fredag d. 11. november 2005
  I dag ringede telefonen endelig...
  Kl. var lidt over halv fire og jeg sad på bagsædet af svigermor og -fars bil sammen med Amalie. Vi havde alle fire lige været på cafe (og jeg havde endnu engang lige tjekket min telefon om den nu stod på høj ringetone, fordi ellers høre jeg den ikke, når den ligger i min taske!
  "Hej det er TT fra DA. Forstyrrer jeg?" Hvad dælen siger man??? Det var ikke lige der på bagsædet af svigermekanikkens bil, jeg havde forventet at få at vide at jeg skulle være mor igen, men selvfølgelig sagde jeg "nej, det er ok!"
  Hun kunne så fortælle, at der er kommet papirer på en lille pige født den 14. april i år! Det vil sige at hun er ikke engang 7 måneder endnu!!! Hun er bare en lille bitte en!!!
  Jeg fik at vide, at hun kom fra Xiushan - hvilket jeg troede var en provins, men det ser ud til at være en mindre by i Sichuan provinsen. Men det må jeg lige høre DA om på mandag...
  Så der på bagsædet af svigermors/fars bil ringede jeg til Frank for at fortælle at han er blevet far igen - det er utroligt at han kunne høre det, fordi jeg vrælede, da jeg fortalte det!
  Det er bare SÅ stort!!! Jeg føler bare sådan en glæde og varme indeni! Og nu ser vi frem til at få hende rigtigt i forslag med alle papirer og billeder - hvilket vil ske når lægen har kikket og "godkendt" hendes papirer (max. 8 arbejdsdage fra nu af dvs. senest 23. november!)
  Amalie har fået hendes storesøstergave - dukken Alexandra som hun straks kaldte den (opkaldt efter en pige vi har i praktik i børnehaven). Det er bare den bedste gave vi kunne give hende! Den har fået flået tøjet af, vi har fundet mere af hendes gamle babytøj frem og den har fået det på!
  Amalie mener i øvrigt at vi skal til Kina om 7 dage - det er lidt svært for hende at forstå!
  God weekend til jer alle!

  Og lige et par billeder af Amalie og hendes storesøsterdukke Alexandra:

    Her har Amalie lige fået sin nye dukke - den var bare lige hvad hun kunne bruge...
       
    Allerede uadskillelige... Alexandra har fået nyt tøj på, hun har spist med os og her ser Amalie og hende børnetimen sammen...


  Søndag d. 13. november 2005
  Det er nu søndag eftermiddag - og hold da op en weekend! Barn i forslag fredag og 2* fødselsdag i går (faderen kunne vel ikke få en bedre gave end en datter mere...)
  Mormor, morfar kom (og tog hjem) i går, faster tog af sted her i formiddags og farmor, farfar og Frank kørte for et par timer siden til Fyn, hvor Frank skal videre til kursus i Jylland i morgen. Amalie afleverede jeg til fødselsdag for kort tid siden - og nu har jeg endelig fred og ro til at tænke - og være mig selv!

  Hvor er det bare STORT at være mor igen - hvordan bliver det så mon, når vi får billederne... Jeg har bare sådan en glæde og varme indeni - tænk jeg har en lille datter på snart 7 måneder (i morgen), der venter på mig i Kina. Hvorfor skal det dog vare så længe førend at vi skal af sted???
  Jeg kunne jo bestemt ikke falde i søvn fredag aften - tankerne kværnede bare rundt... Og da Amalie så lige syntes, at det var fedt at være vågen fra 4-5, så så sov jeg ikke mere den nat, for så tankerne om tøj, bæreseler, navn (meget vigtigt) men ikke mindst HVORNÅR skal vi hente lillesøster videre. Det kinesiske nytår falder den 29. januar - jeg håber virkelig, at vi når at komme til Kina og hjem igen inden det starter, for ellers kommer vi først af sted mit i februar. Og det er da ikke til at klare...
  I mit hoved er jeg også begyndt at lave lister om alt det vi skal huske. Julegavelisten (den var der nu i forvejen og er allerede ført på papir), listen med ting vi skal inden vi har været i Kina og så listen med ting vi skal efter i Kina (på kommunen og skrive op til skole - ja, ja der er længe til skolestart men ønsker man en bestemt skole, skal man jo ikke vente vel...
  Men lige nu kan mit hoved og krop ikke mere og jeg vil finde vej til sofaen for at hvile lidt inden Amaliemusen skal hentes fra børnefødselsdag!


  Mandag d. 14. november 2005
  Kæreste Lillemus.
  I dag er din 7 måneders dag - er der mon nogen, der har husket det??? Er der mon nogen, der har givet dig et ekstra knus og taget et billede, som kan sættes i dit album, så man kan se, hvor meget du vokser måned for måned???
  Hvad laver du mon nu??? Forhåbentligt ligger du og snuer i sin seng for klokken er 4.46 hos dig nu - for I er 7 timer foran os, det har jeg lige fundet ud af!
  I dag gik fik jeg noget at vide, der gjorde mig rigtig ked og frustreret. En fra rejsegruppen havde talt med DA , som fortalte at vi muligvis først kan komme til Kina efter det Kinesiske nytår, hvilket vil sige midt i februar... Lillemus, det er der hele 3 måneder til - og det kan jeg bare ikke vente på... Jeg vil ha' dig hos os NU!!! Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal få 3 måneder til at gå imens vi venter på dig...
  Sov godt Lillemus - vi ses forhåbentligt snart...
  Mor


  Tirsdag d. 15. november 2005
  For en tid siden sad jeg og søgte på bibliotekets hjemmeside efter bøger omhandlende adoption. Der var en del, der så ud til at være interessante og jeg bestilte flere af dem. Den ene fik jeg læst færdig i torsdags, men det har jeg slet ikke fået fortalt, da der jo ligesom skete noget andet, der overskyggede det hele i fredags...
  Bogen har været min "toiletlæsning" - både fordi at det er der, at jeg har lidt fred og ro, men også fordi at jeg har siddet og grædt snot, hver gang jeg har åbnet den. Puha - det er altså ikke en bog for sarte sjæle...
  Bogen hedder "Farvel Jessica" og er skrevet af Robby DeBoer. Robby adopterede sammen med sin mand Jan en lille nyfødt pige i 1991 men efter en tid ville de biologiske forældre have hende tilbage. Loven gav ikke adoptivforældrene nogle rettigheder og pigen havde slet ingen for hun var jo bare et barn - og efter 2 år med retssager måtte de derfor "aflevere" hende igen...
  Det er simpelthen så tragisk og jeg fatter ikke, at det amerikanske retssystem stadig er sådant - for det er det! Jeg har lige surfet lidt rundt efter at have Googlet på "Jessica DeBoer" og der er faktisk stadig retssager i gang med samme problematik - at biologiske forældre kræver deres bortadopterede børn tilbage.
  Desværre fandt jeg ikke ud af mere i min Googlen om Jessica - gid hun dog kom tilbage til sine forældre...


  Onsdag d. 16. november 2005
  Hvor er det underligt - tænk at en eller anden læge sidder med papirerne om vores barn og har Lillesøsters og vores fremtid i sine hænder (magt). Hvor det dog gerne må gå stærkt at få dem læst og godkendt så de kan komme til os...


  Fredag d. 18. november 2005
  Snakken i det lille hjem er i laaaaang tid gået på navne... Egentlig var vi blevet enige om at vente, til vi havde fået at vide, om det var en pige eller dreng OG havde fået billeder/papirer...
  Meeeeeeeeeeen moderen her kan bare ikke vente mere, så siden vi fik at vide, at Lillesøster er på vej, har jeg dagligt spurgt Frank, hvad han har fundet ud af - for her er det Frank, der må vælge navnet;)
  For lang tid siden lavede vi begge en liste med navne - en med drengenavne og en med pigenavne og vi blev faktisk for ikke så længe tid siden enige om et drengenavn - Johantan, hvis vi havde fået en lillebror! Men pigenavnet - ja det var straks sværere...
  Frank havde 2 på sin liste - de samme to der stod, dengang vi skulle vælge navn til Amalie (og der blev de heller ikke brugt), jeg havde vel 12-15 stykker. Den anden dag blev min liste efter forespørgsel fra Frank forkortet ned til 4 navne - hvoraf han med det samme tog 2 af dem væk. Så var der 2 tilbage!

    I eftermiddags da Frank kom hjem, havde han så denne smukke buket med - og oveni den lå det navn han synes, vores lille datter skal hedde!
  Navnet får du ikke her - bare et syn af den smukke buket!


  Søndag d. 20. november 2005
  NU har jeg sommerfugle i maven... Fra AC har de første børnepapirer og billeder fundet vej her i weekenden til deres forældre - får vi mon i morgen??? Det er dælme ikke til at holde ud at vente...
  Vi skal høre noget senest onsdag - godt eller dårligt nyt!!! I morgen ville det bare være ret godt - for for det første har jeg fri og dermed tid til at køre til DA uden at få stress og så vil mine sommerfugle også forsvinde. Tirsdag og onsdag er bare dårlige dage - jeg er længe på arbejde pga. møde tirsdag og Frank skal følge Amalie til gymnastik (og pga. valg var der ikke gymnastik sidste gang og vi vil nok blive ret upopulære, hvis vi aflyser det denne gang) og onsdag er Frank i Kalundborg med bilen, men tro mig om jeg så skal cykle til Birkerød med Amalie bag på cyklen så gør jeg det... Nej, det gør jeg nu ikke, men jeg skal nu nok komme derop...
  Og i morgen imens jeg venter på at DA ringer... Ja, Amalie kommer i børnehave for en af pigerne holder fødselsdag, og imens hun er der, vil jeg daffe til Lyngby og få købt lidt flere julegaver - hvis jeg ellers kan tage mig sammen...


  Mandag d. 21. november 2005
  Kl. er nu 14.00 og jeg har endnu ikke hørt fra DA. Så jeg tror ikke, at vi får papirerne i dag. ØV!!!
  Da de værste sommerfugle baskede rundt kl. 11.30, måtte jeg bare ringe for at høre om de vidste bare noget - og nej... Men jeg fik da spurgt om lidt af hvert. De havde jo selv kikket papirerne igennem inden afgang til lægen og helbredsattesten var heldigvis "ung" nok, så umiddelbart regnede de ikke med at der skulle indhentes noget - andet end hvis lægen ville have flere oplysninger af en eller anden art. Og det var da rart at vide... Desværre er der et andet barn, der skal have en ny helbredsattest, så den skal vi jo vente på...
  NU håber jeg bare at vi SNART høre noget - det er bare IKKE til at holde ud at vente... Papirerne skulle meget gerne komme senest onsdag - og har jeg fået kørselstilbud til Birkerød af hele 2 - TAK!!! Det vil jeg helt sikkert benytte mig af:)

  Dagen i dag er gået med at holde maveknebet væk - med dankortet... Nu ikke til mig selv men til julegaveindkøb - og tænk jeg mangler bare et par stykker! Fedt, så er jeg fri for at skulle forvilde mig ud i horden af mugne julegaveindkøbere midt i december måned.

  Nå men jeg skal af sted igen for at hente Amalie i børnehaven. Hun var knap så glad, da jeg afleverede hende i morges, men jeg ved, at hun ville få en god dag. Hold da op hvor de unger ved, hvilken knap de skal trykke på for at give os dårlig samvittighed... Hun har måske været i børnehaven max. 5 mandage i det sidste år, hvor jeg så har holdt fri alene (jeg har (næsten) altid fri om mandagen), så hun kan ikke klage - men hun fik da alligevel lige prikket til den dårlige samvittighed...

  I øvrigt har jeg til lillesøster i den sidste tid indkøbt 4 stk. sutter, 1 stk. tandbørste og træbogstaver med hendes navn til hendes dør - lidt men godt...


  Tirsdag d. 22. november 2005
  Hold da op hvor jeg sover dårligt om natten for tiden! For det første kan jeg ikke falde i søvn, når jeg er kommet i seng og når ejg så endelig sover og Amalie så kalder på mig der midt om natten, ja så tager det bare evigheder at falde i søvn igen. Hele kroppen venter bare på billeder og papirer - mon det bliver bedre når de er kommet eller går jeg så i selvsving over at vente på invitationsbrev og udrejse???
  Nu vil jeg finde mig noget morgenmad, få Amalie i tøjet og finde ud til bussen, så vi kan komme i børnehaven. Håber der kommer en glad opfølgning senere i dag...  Jeg er glad - og meget, meget træt... Det har været en laaaaaaaaaaaaaang men dejlig dag.
  Dagen hvor vi endelig fik papirer på vores lille dejlige datter, dagen hvor jeg lånte min kollegas bil (hun tilbød det, da hun så mit desperate udtryk i øjenene over, at Frank i telefonen havde sagt, at han ville hente papirerne på DanAdopt, inden han kom i børnehaven efter Amalie om eftermiddagen! Hvordan kan man vente på det?!! Jeg kunne ikke!
  Så efter at have været en tur i Birkerød, gik det omkring Franks arbejde, hvor vi sammen åbenede konvulutten og så billederne for første gang! Og hun er da bare for dejlig - se selv:
   
   
   


  Hun er da bare alt alt for dejlig!!!
  Hun er i fin trivsel - og lider ingen nød for i en alder af 4½ måned vejede hun 7,5 kg!!!! Mine intentioner om at hun KUN skulle sidde i en bæresele på vores maver imens vi er i Kina er ved at smuldre lidt...
  Hun blev fundet tidligt om morgenen på trappestenen udenfor børnehjemmet torsdag d. 14. april 2005, hvor man mente hun var 0-3 dage gammel (det kunne man se pga. navlestrengen, der stadig sad på hende) og hun har siden boet på børnehjemmet. Hun har ikke haft nogen sygdomme og er i god vækst, trivsel og udvikling. Kan det bare blive bedre?!!
  Nok om vores dejlige, lille, lækre, skønne, dejlige (hov det havde jeg vist allerede brugt) Johanna Rui (det har jeg vist ikke sagt at hun skal hedde, men det skal hun! Rui er hendes kinesiske navn og som betyder klog eller smart. Johanna fordi det er et smukt navn - som jeg ikke lige nu kan huske hvad betyder, men mon ikke det er et bibelsk navn?
  Jeg har en masse andre ting, jeg kunne fortælle, men det må vente, jeg har haft en lang dag og jeg er rigtig meget træt nu. Sov godt - også til dig min lille stjerne langt væk i Kina!


  Fredag d. 25. november 2005
  Og dagene gik og det er allerede fredag aften...
  Det har været en fantastisk uge - tænk vi har fået vores lille pige!!! Hendes navn - Johanna Rui - er kommet op på hendes dør og jeg har brugt denne aften på at sortere alt Amalies tøj (med hjælp af Amalie, der dog til sidst blev sendt i seng, da hun mente hun kunne passe det hele stadigvæk... Det var nu også langt over hendes sengetid alligevel). Op til str. 62 er lagt helt væk (gives væk), 68 gemmer jeg i en kasse, for tænk nu hvis hun er en bette en alligevel (men det tror jeg nu ikke), str. 74 og 80 vasker jeg og har klart i skabet og resten kommer tilbage på loftet i kasser opdelt efter størrelse, så det er nemt at komme til!
  Det er lidt svært det der med størrelsen... Johanna var 51 lang og vejede 3000 g da hun blev fundet som spæd. Som 4 måneder var hun 60 lang og vejede 7,5 kg. Det er 2 kg mere end hvad Amalie vejede da hun var 4 måneder, så jeg har lidt svært ved at regne ud, hvilken størrelse vi skal tage med til Kina. Efter div. vægt/længde skemaer burde hun som 9 måneder være ca. 68 cm men veje ca 9,5 kg - kan man så passe str. 68 i tøj eller skal det være 74 eller 80? Nogen der har haft små buttede babyer, der kan hjælpe???
  I Kina er det også meget velset, at barnet har sko på til de officielle møder vi skal til. Jeg har nu ikke tænkt mig at købe rigtige sko men nogle skindfutter - vil str. 16-18 mon være for lille???

  Jeg har fået min gode nattesøvn tilbage - det er bare dejligt!!! Natten til onsdag var jeg helt i ekstase, så der fik jeg heller ikke megen søvn og var bare SÅ træt onsdag. Men natten til torsdag og til i dag har jeg sovet som en sten, tænk at et billede og en god helbredsattest kan give mig søvnen tilbage!

  Onsdag fik jeg også endelig tid og fred til at få læst Johannas papirer igennem - og hun lyder bare til at være en dejlig og sund pige. Hun blev ikke fundet ved børnehjemmet (ved ikke lige hvor jeg har fået det fra) men på en eller anden plads, hvor en eller anden person - navngiven men jeg ved ikke om det er en mand eller dame og med adresse og det hele - fandt hende og afleverede hende til børnehjemmet og samme dag blev hun meldt fundet til politiet. Man ved intet om hendes ophav - men det havde jeg heller ikke regnet med.

  Og så har jeg fået skrevet en indkøbsseddel til Johannas værelse: gulvtæppe, reol og en hylde - og det skal bare shoppes snart selvom Frank mener at Johanna er ligeglad - men det er moren ikke:)


  Søndag d. 27. november 2005

    Og her er så lige døren med Johannas navn på...

  I går stod i hyggens og oplevelsens tegn - vi var både til julebasar på Amalies (måske) kommende skole og i teatret - og en masse andet. Bla. hentede vi kopierne af Johannas billeder, så nu sidder hun også i min pung... Dejligt at have hende med overalt!

  I dag har stået i den store oprydnings tegn! I morges startede Amalie og jeg med at finde julepynten frem - sokkerne blev dog hængt op i går, da Amalie mente at nissen ville komme med julepynt i nat - og tænk det gjorde den... Johannas sok er også kommet op på hendes dør, Amalie mener, der kommer gaver til hende i den også - jeg mener nu, at den kommer til at hænge tom hele december måned for hun er her jo ikke!
  Så kørte Frank på genbrugsstationen med en hel trailerfuld affald - det er dælme utroligt, hvad man samler sammen og hælder ud, men en JyllandsPost hver dag gør selvfølgelig også sit!
  Bagefter var det på med det varme tøj for os alle - ud i skuret hvor der længe har trængt til en god oprydning. Kender du det, at man bare lige smider en ting ind og siger "I morgen finder jeg en plads til den!" men det gør man bare ikke - og når man så har gjort det tilpas mange gange, så er skuret bare fyldt og meget, meget rodet! Men nu blev der ryddet op - og vi kan - hurra - se gulvet!!!
  Inde fik jeg støvsuget klapvognen, fundet alle delene og sat den sammen og bytte den ud med barnevognen, der har stået opmagasineret i skuret. Vi bruger alligevel ikke klapvognen mere til Amalie (hun brokkede sig heller ikke over, at den kom væk) og jeg ville bare gerne have barnevognen frem... Man bygger vel rede:)
  Der er blevet ryddet lidt mere op på Johannas værelse - for der bør vel ikke stå 6 liter rødvin på et barneværelse vel?!! Snart vil jeg begynde at få vasket alt tøjet i str. 74 og 80, så det er klart!

  Det er helt vild en energi jeg har fået efter at vi har fået billeder og papirer på Johanna - at vide at hun er sund og rask har gjort at jeg kan falde i søvn og derefter sove hele natten. Jeg har endda fået så meget energi, at jeg er begyndt at læse en bog! Den nye med Harry Potter - den er indtil videre god - for mig er en god bog defineret som en bog, der kan holde mig i gang med at læse bogen! Det er ikke alle bøger, der falder ind i den kategori hos mig! Men Potter er god - men man burde måske have læst den sidste for at kunne huske hvad, der skete der...

  Amaliemusen har siden i onsdags leget baby igen - der har ellers lige været et par måneder, hvor babyen har været pakket sammen. Der har dog været en babykat af og til, men det har været til at holde ud. Men nu er babyen/babykatten for alvor flyttet ind igen - og sådan er det jo bare. Hun har også i børnehaven haft mere brug for mig - men det er nok også meget naturligt. Jeg tror, at det er ved at gå op for hende at hun skal til at dele mig med en anden - på godt og ondt!
  Ørnen kalder - god aften til jer alle...


  Søndag d. 28. november 2005
  Her til aften kom denne fine velkomstgave til Johanna fra Nina. Tusinde tak Nina.
  Mandag d. 29. november 2005
  Dagens gode nyhed er at vores acceptbreve er sendt (faxet) til Kina i dag!!! Det er bare stort - tænk nu varer det ikke længe, førend vi skal af sted. Hvis CCAA er rigtig hurtige, så kan vi måske komme af sted inden det danske nytår, mere sandsynligt er den første uge i januar, trælst hvis vi når hen til uge 2 - og hvis det ikke sker der så skriger jeg HØJT, for så kan vi ikke nå at blive færdige i Kina, inden deres nytår, der starter d. 29. januar, hvilket så betyder at vi først vil kunne komme af sted midt i februar:( Vi håber inderligt at vi kommer af sted om en lille måneds tid...

  Ellers så bygger jeg stadig rede... Vaskemaskinen snurrer på fuld tid - der tørres tøj og lægges på plads. Jeg har været realistisk og hældt kassen med tøj i str. 68 over i den sorte sæk, der skal gives videre! Johanna vil ikke kunne komme til at passe det. I går fik jeg en forsmag på hvordan hun så ud som 4 måneder! Min veninde har en søn, der nu er 3½ måned og vejer godt 7 kg - dvs. omtrend det samme som Johanna, da hun var på samme størrelse. Og han bruger 68 nu... Så væk med det!

  Amalie og jeg har også i dag spenderet penge på et nyt autosæde til hende! Eftersom at hun er ved at gro ud af hendes autostol - hun kunne godt have brugt den indtil næste flyverdragtsæson, men det er altså knebent at få lukket selen allerede nu - og Johanna vil kunne passe den, da den går fra 9 kg, ja så var det smarteste altså at købe et andet til Amalie.
  I morges ville hun bestemt ikke have et nyt sæde - Johanna skulle have et andet, for dette var HENDES... Men på vej til FDM i eftermiddags kom der andre boller på suppen: "Mor må jeg godt sidde i MIT nye sæde på vej hjem?" De er nu dejlige de unger:)

  Nå ja, i forgårs aftes ledte jeg godt og grundigt på DBA efter en bæresele. Vi har godt nok en gammel, brugt BabyBjörn men eftersom at min venindes lillemand sådan bare lige passer den nu, så vil jeg nødig skrue Johanna ned i den. Så der er blevet søgt og ledt - og jeg har fundet en Theodore Bean sele. Den kan tage op til 20 kg - så den må da være stor nok! Det er også sådan en flere af de andre adoptanter har haft med - så jeg ved, at den fungere.

  Her til aften er der også brugt penge på nettet... Et kludetæppe til Johannas værelse. Det passer rigtig godt i farverne til gardinet - mit gamle gardin fra min kollegietid, som jeg pt. ikke vil lave om.
  Nu mangler der bare reol (IKEA fredag aften når Amalie er på weekend hos faster) og nogle kurve til legetøj - og så selvfølgelig vores lille dejlige Johanna...


  Torsdag d. 1. december 2005
  Ved I hvad - når jeg går på juleferie torsdag d. 22. december om eftermiddagen, så skal jeg ikke på arbejde førend engang i marts/april 2007!!!!!!!!!!!!!
  I eftermiddags kom der mail fra DA med den foreløbige rejseplan (som vist aldrig er set lavet om) og vi skal rejse torsdag d. 12. januar, får Johanna i vores arme mandag d. 16, og hjemkomst tirsdag d. 24.
  Lige da Frank sagde at vi skulle rejse om 1½ måned, må jeg indrømme at jeg blev skuffet, da jeg har gejlet mig selv op til at skulle af sted måske imellem jul og nytår eller først i det nye år. Men jeg må jo så også sige at jeg er meget taknemmelig over, at vi kan komme til Kina inden det kinesiske nytår - tænk hvis vi skulle have ventet helt til midt i februar måned med at komme af sted... Men det skal vi heldigvis ikke:)
  Et lille minus ved vores rejse - vi er væk på Mathias og Simons fødselsdag. Heldigvis bliver det stadig deres dag, da Johannas kinadag (den dag vi fik hende overbragt) er d. 16. - men det er nu underligt ikke at kunne komme med flag og blomster til dem i deres have den dag. Heldigvis har jeg en veninde, der vil gøre det for os!


  Søndag d. 4. december 2005
  Så er den weekend snart ovre...
  Amalie har været på weekend hos sin faster og er nu hos sin farmor og farfar, som kommer med hende i morgen. Så her har været meget stille! Så stille at vi har haft tændt for radioen - og det er den ikke ret tit!

      Men vi har nu haft nok at lave!
  I fredags fik vi købt en reol til Johannas værelse, så legetøjet kunne få sin plads.
     
    Frank har også fået hængt en hylde op bag døren og nogle bogkasser over puslebordet, sidstnævnte skal bruges til bleer, vaskeklude mm.
  Der er også kommet et par billeder op - og når alle julegaver og den sorte sæk med for småt tøj er kommet væk fra sengen, så ser der helt hæderligt ud.
  Vuggen skal tilbage til farmor og farfar, da Johanna er for stor til den.
       
    Amalie mente, at Nissen ville lægge gaver til hende i Johannas julesok, nu hvor Johanna ikke er her endnu - men den har nu været tom hver morgen:(

  Mit tøjdilemma om vi skulle tage str. 74 eller 80 med til Kina er ovre. Det bliver en str. 80 - jeg har efterhånden spurgt mange, der har børn i samme vægtklasse og alder som Johanna - og de siger 80. Det er måske for langt, men str. 74 strammer om maven. Det er faktisk ret heldigt, for skulle det have været str. 74, så skulle jeg havde købt en masse nyt (men det kunne jo også have været rart), eftersom at Amalies tøj i str. 74 fortrinsvis er sommertøj - og det er det jo lige lidt for koldt til nu!

  I går modtog vi brev fra FDM-travels. De tilbyder at ordne vores billetter og det siger vi ja tak til. Jeg skal ringe i morgen tidlig og få dem bestilt, for så er det ordnet!
  Her til aften har jeg/vi fået udfyldt alle visumansøgningerne, så må vi se, hvornår vi kan smutte omkring ambassaden med dem! Nu ligger de i hvert fald klar.

  I går brugte jeg formiddagen på at få købt nogle af de sidste julegaver - og kikkede forgæves efter en flyverdragt til Johanna. Den mindste vi har er 86 og den synes jeg bare er for stor, så jeg måtte jo på jagt efter en str. 80. Og det var en jagt.
  I Lyngby fandt jeg TO pigeflyverdragter (for jeg putter hende altså ikke i en nyindkøbt lyseblå flyverdragt!!!) i 5-6 butikker - men de var alt for stive og kostede 800-900 kr. og det vil jeg altså ikke give for en flyverdragt, der skal bruges til at sidde i en barnevogn/bæresele med.
  Men her i dag, da jeg var i Holte for at handle madvarer (og bleer til Johanna), var de fleste andre butikker også åbne og der i børnetøjsbutikken hang der lige én lyserød flyverdragt i str. 80 til en overkommelig pris! Så nu er den også købt - og vasket og snart tør og klar til at putte i kufferten!

    I eftermiddags var Helle på besøg. I morgen aften flyver de til Kina for at hente deres lille Anna hjem!
  Hun havde en fin gave med til Johanna - en flot æske, et fleecetæppe og en lille bamse.
  Endnu engang tak Helle - og rigtig god tur! Glæder mig RIGTIG meget til at se jer alle 3 igen!


  Torsdag d. 8. december 2005
  Som dagene bare går... Bliver de ved med at gå i dette tempo, så er det snart den 12. januar!

  I dag har jeg ligget hjemme i min seng/på sofaen en stor del af dagen, da jeg har haft en grande hovedpine:( Måtte dog lige i børnehaven fordi jeg skulle åbne og tog så hjem igen en times tid senere, da der var nok på skansen til at klare sig uden mig!
  Jeg får desværre af og til sådan en grim hovedpine - i dag var den dog ikke af de værste - men jeg ved, at går jeg i seng og sover et par timer, så har jeg det rimeligt bagefter - uden brug af medikamenter! Og det er jo at foretrække!

  I mandags fik jeg bestilt flybilletterne!!! Vi flyver torsdag d. 12. januar kl. 21.05 og er hjemme igen tirsdag d. 24. januar kl. 18.35. Hver voksenbillet koster 5760 + 266 (skatter) dvs. 6026 kr., Amalies koster 4320 + 196 (skatter) dvs. 4516 kr. og Johannas sølle 580 kr. (og ingen skat). Incl. er rejseforsikring (eller dvs. den har DA betalt - det er jo nok os i sidste ende...) Dog skal vi købe en til Dorte, som også er bestilt!
  Amalie og jeg fik også lavet en kalender, hvor der er 2 kolonner. En med dags dato og en med plads til at tegne, hvad der skal ske den dag! Vi har så tegnet og klippe/klistret og den er blevet rigtig fin! Hver dag kan hun så klippe en dag af - indtil vi er hjemme fra Kina.
  Jeg synes selv, at det er en genial ide, for hun har ikke helt begreb af tiden - og dog alligevel har hun. Denne vil hjælpe lidt på det! Men det første Amalie spurgte om var: "hvornår er det jul?!!" Hvornår lillesøster kommer, ja det er pt. lige en biting:)

  Tirsdag fik jeg afleveret vores visumansøgninger på ambassaden og jeg kan hente dem igen på mandag. De skulle koste 200 kr. pr. stk. - og så kan vi indenfor 3 måneder være 1 måned i Kina!!!

   
    Onsdag kom Johannas tæppe endelig med posten! Det er jo et gammelt og brugt - men meget fint kludetæppe, som dog lige trængte til en vask. Nu ligger det rent og pænt - og ikke lugtende på gulvet - klart til at blive savlet på!

  Her til aften har jeg hentet bæreselen fra den blå avis. Det er næsten ikke til at se, at den er brugt - og så var den til halv pris, så det er et godt køb!

  Jeg har i dag fået en mail fra min kommende sundhedsplejerske. Jeg har spurgt hende, hvilken str. tøj hun tror, at Johanna vil passe. Hun mener str. 68!!! Jeg kan bare ikke se et barn på 9,5 kg i en str. 68!!! Godt nok vil hun kun være ca. 68 cm lang men alligevel!!!
  Summa-summarum - jeg tager IKKE str. 68 med men efter jul/nytår vil jeg daffe til Lyngby - måske er udsalget allerede startet der (man kan jo være heldig) og købe et par sæt i str. 74. Dvs. at kufferten vil blive pakket med både 74 og 80 - og så må vi jo se, hvad hun passer!
  Jeg har hørt fra andre adoptanter, at den opgivne vægt ikke altid passer - og at den ofte er med tøj på! Et par fik engang overdraget et barn med ikke mindre end 17!!!! lag tøj på!!


  Mandag d. 12. december 2005
  Om én måned og 1½ time sidder vi i flyveren!!!!!!!!!!!! Det er bare snart, ja det er!
  Amalie og jeg har her i formiddags været på den kinesiske ambassade for at hente vores visa, som vi måtte betale 200 dask pr. stk. for. Så nu er det klaret!
  Lige nu ligger Amalie med feber i min seng - det passer ikke lige ind i vores planer, men sådan er det jo! Men hellere at hun er syg nu, end om en måned!!!


  Torsdag d. 15. december 2005
  Puh - jeg er simpelthen så træt! Amalie har haft feber siden mandag, jeg røg med på bølgen onsdag og er stadig ikke frisk. Det irriterer mig rigtig meget, idet jeg gerne ville blive færdige med nogle ting på arbejdet og ja, så egner jeg mig bare ikke til at være syg.
  Frank plejer også at følge trop, når Amalie bliver syg (det gør jeg normalt ikke) - håber bare at vi har byttet plads denne gang for på søndag kommer det meste af rejsegruppen på besøg og det vil jeg altså nødigt aflyse...
  I går kom den endelige rejseplan - der er ikke lavet noget om på den, men der var oplysninger med om vores hoteller i Beijing og Chongqing. I Beijing får vi en lejlighed med 2 soveværelser og i Chongqing 2 værelser tæt på hinanden - som Amalie siger "For så kan jeg gå ind til Faster, hvis Johanna skriger for meget om natten." Hun er nu dejlig hende storesøsteren!
  Vi har også fået det sidste girokort fra DanAdopt - hjemtagelsesgebyret på 39.000 kr. - så nu er de sidste store udgifter bare billetterne og opholdet i Kina.

  Amalie har talt meget i de sidste dage om Johannas rigtige mor og far og om de ikke er kede af det. Jeg/vi har med vilje ikke talt med hende om det, førend at hun selv har givet udtryk for, at hun var parat, og det er hun nu!
  Jeg har forklaret, at Johannas kinamor og kinafar ikke har mange penge, og det bedste de derfor kunne gøre for Johanna var at putte hende på et børnehjem, så hun kunne blive adopteret til os! At de helt sikkert var kede af det, fordi de ikke kunne beholde Johanna, men hvis Johanna græder, når vi får hende, så er det ikke fordi hun savner sin kinamor eller kinafar, men fordi hun savner plejerne på børnehjemmet!
  Jeg er så glad for at hun selv har spurgt - og at jeg havde tiden til at forklare lige der, hvor hun spurgte!

  PS: I går fyldte Johanna 8 måneder! Min lille pige - gid vi dog skulle hente dig i morgen...


  Lørdag d. 17. december 2005
  ØV - i dag har jeg måtte indse, at vi ikke kan holde rejsegruppe-kom-sammen her, da vi stadig er syge Hvornår holder det dog op!!! Amalies feber steg faktisk i går - og den er ikke faldet.
  Jeg har det dog lidt bedre - har dog stadig lidt feber men sneg mig alligevel til Nærum for lige at handle lidt ind. Jeg skulle bare ud af huset! Fik handlet ind til vores rejseapotek - mere astma medicin til Frank (håber ikke at han får brug for det), diarré forebyggende piller og hvis det skulle ske at maven bliver dårlig så er der indkøb Propiden. Jeg er vild med det navn... Prop-i-den. Jeg måtte lige spørge lægen, om de skulle indtages det ene eller det andet sted! Det skal synkes!!! Så er navnet altså lidt misvisende...
  Fik også købt næsespray - ved at Frank bliver ulidelig at være sammen med hvis han bliver forkølet og ikke kan trække vejret igennem næsen, så den er et must.
  Med hjem kom også lidt børnepanodil (som vi ikke bruge specielt tit men tænk nu lige hvis...) og så noget slimløsende hostesaft til mig, så jeg ikke skal kaste op, hver gang jeg hoster. Har i skrivende stund taget det to gange nu og det virker...

  Men arrangementet her hos os er dog aflyst nu. Heldigvis er der et andet par, der gerne vil lægge hus til i stedet, så de andre ikke bliver snydt! Jeg føler mig dog temmelig snydt... ØV!!! Måske har jeg ikke feber i morgen og kan lige kikke forbi alligevel...

  PS: 2 mærkedage er der lige nu: I går var det 1-års dagen for at vi blev godkendte i fase 3 og i dag er det 1 år siden at jeg startede med netop denne side "At vente..."


  Søndag d. 18. december 2005
  HURRA - vi er alle feberfri. Lidt matte men feberfri!!! Så vi kan alligevel mødes med de andre her i eftermiddag! HURRA!!! Vi har dog ikke tilbudt at flytte sammenkomsten tilbage her til os - det kan jeg mærke, at jeg trods alt ikke orker! Men ih hvor jeg glæder mig til at møde de andre igen!


  Tirsdag d. 20. december 2005
  Her til aften stod jeg med tårefyldte øjne ude i lufthavnen - ih hvor er hun bare for dejlig lille Anna som Helle og Carsten netop er kommet hjem med fra Kina. Tænk om 1 måned og 4 dage er det os som nogen tager imod!!!
  Fandt ud af at lufthavnen har en rigtig god SMS-service. Man kan simpelthen tilmelde sig en enkelt ankomst og få opdateringer på hvornår flyver ankommer, hvornår det er landet og når bagagen kommer - og så ved man at lige om lidt så kommer de ud! Smart.

  I dag kom der også brev fra sundhedsplejersken med bud om at mødregruppen starter midt i januar og hvor vi skal mødes. Vi er nu i Kina på det tidspunkt - faktisk får vi Johanna den dag - så det kan jeg ikke lige deltage i. Hun ringede i går for at høre om det var ok, at jeg ikke var med de første par gange - og det er helt ok for mig. Helle skal nok holde mig opdateret om, hvad de har snakket om, det er jeg helt sikker på!


  Torsdag d. 22. december 2005
  Så blev det endelig juleferie for Amalie og jeg! Farmor og farfar er kommet og vi skal rigtig hygge i morgen, hvor faderen i huset skal på arbejde. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår, at det snart er jul - måske fordi der har været så meget andet at tænke på!

  I går læste jeg andetssteds på nettet, at AC har kontaktet alle, der har fået barn fra Kina i forslag på samme tid som os, at de måske først kommer af sted EFTER det kinesiske nytår - hvilket betyder, at de først kan komme af sted engang i februar. Disse familier har dog ikke som os modtaget rejseplaner ligesom vi har.
  Grunden dertil er efter sigende, at CCAA ikke udsteder flere invitationsbreve i år - andet end de 300 der skulle ligge i en bunke og vente - jeg håber inderligt, at et af dem er vores!!!
  Så her i formiddags måtte jeg lige ringe til DanAdopt for at høre om vores invitationsbrev mon var på trapperne! Det var endnu ikke kommet - men fik at vide, at de ofte kom først lige inden familierne skulle af sted. Nogle havde først fået dem, når de var kommet til Kina. Så jeg må jo bare vælge at tro på, at vi får vores invitationsbreve, og vi kan komme af sted den 12. januar!


  Fredag d. 23. december 2005
  I dag lå der i posten et brev fra Statsamtet København! Det var en meddelse om, at Amtet har tildelt Johannas opholdstilladelse her i Danmark, hvilket nu også er meddelt den danske ambasade i Kina. "Barnet er godkendt til placering med henblik på adoption hos familien Frank og Mette..." står der også! Åh Johanna snart er du vores!!!

  I ønskes alle en rigtig glædelig jul!  Søndag d. 25. december 2005

    Selvom Johanna lå os sov på børnehjemmet i Kina, så fik hun alligevel en ret god julegavehøst!
  Af os fik hun 2 lyserøde håndklæder (Amalie fik dem i hvide), en toilettaske med indhold (Amalie fik også en bare i lyserød og et sæt tøj - bukser og bluse i vinrød velour.
  Af Amalie fik hun den grønne krammedukke - den er bare så fin og den lille legeting med bjælden i!

  Af mormor og morfar fik hun den lille Legobåd (som er sat på ønskesedlen efter at den er indkøbt, så nu kan jeg bare tage den af igen!) Og af moster og familie fik hun "stabeltingen" i stof - hvor er vores Johanna bare heldig!

  Nu vil jeg gå i køkkenet - som mange andre husmødre og gøre klar til julefrokost - uhm!!!


  Torsdag d. 29. december 2005
  Så er julen vel overstået, vi har været 2 dage hos mormor & morfar og pt. er vi sneet inde i Svendborg hos farmor & farfar. Amalie hygger sig rigtigt, det er nok bare os 2 gamle (måske kun mig?), der snart gerne vil hjem! Jeg er og bliver et hjemmemenneske!

  Men inden vi forlod matriklen havde vi besøg 1. juledagsaften - er der mon noget der hedder det? - for da kom Rikke og Mr. J på besøg. Foruden at det var rigtig hyggeligt at se dem igen, nød jeg at få afleveret 3 poser med tøj, legetøj og en ammepude, som har stået og fyldt op i Johannas seng.

    De havde også en gave med til Johanna - denne fine mariehøne! Men det var vist lige før, at Rikke tog den med igen, fordi hun lettere rasende fandt ud af, at nogle af delene var lavet af plastik (det der er nedenunder)!
  Men søde Rikke - den er stadig fin og selvom jeg er tilhænger af lækkert trælegtøj, så er den accepteret:)   

  2006

   
  Søndag d. 1. januar 2006
  Så er det gamle år gået og det nye begyndt - og nu er der bare 11 dage til vi skal rejse...
  Jeg er gået i gang i dag med at pakke - eller finde frem og skrive ned, hvad der endnu skal handles ind. Amalie er jo til tider lidt kræsen - og ris er jo desværre ikke hendes hofret! Der er sikkert meget andet lækkert mad i Kina, men vi har besluttet os for at have en "lille" madpakke med bestående af dåseleverpostej, rugbrød, knækbrød, kiks og nogle figenstænger - så går ingen (ej heller Frank) sulten i seng!
  Nu håber vi bare på snart at se noget til vores vores invitationsbreve... Jeg synes, at det er lidt svært helt at være rigtig begejstret for at skulle rejse meget snart - hvis vi nu alligevel ikke skal af sted der! Men det håber vi da så inderligt at vi skal... Kryds lige fingre for os derude!!!


  Torsdag d. 5. januar 2006
  I tirsdags havde jeg så min sidste arbejdsdag for denne gang (15 mrd.) - eller det var hvad jeg håbede på, fordi vi havde jo stadig ikke hørt til invitationsbrevet og tænk nu hvis det ikke kom. Jeg er jo desværre sådan indrettet, at jeg skal se tingene for at tro på dem!
  Og det betød faktisk, at jeg gik på ferie uden helt at tro på at vi skulle af sted, så i går havde jeg den mest jamrende hovedpine - vel nok fordi at jeg var stresset/spændt?!!
  Men Amalie og jeg havde nu en god fridag alligevel vi spillede en del spil og jeg fik også lov til at hvile. Om formiddagen havde vi besøg af Helle og Anna - hun er bare så sød. Amalie var så interesseret i hende og Helle mente, at hun bliver en god storesøster. Det er jeg også sikker på!

  Jeg fik også talt en del i telefon - først med kirkekontoret. Vi har talt om at holde barnedåb i maj og ville have opklaret hvilke dage, der er konfirmationer. Det var hun ikke helt sikker på så vi skulle vende tilbage om et par måneder! Det kan jeg ikke vente på, men jeg kan vente til vi er kommet hjem og så kan vi alle gå derover og tale med dem igen. Vi vil også, at det er Kim, som både har døbt Amalie og begravet Mathias og Simon, som skal døbe Johanna, så det skal også passe med, at det er en dag, hvor han er der.
  Så fik jeg fat i DanAdopt - skulle lige høre om vi kunne betale deres guide i Kina med rejsechecks. Vi skal betale over 4000 $ for hoteller, indenrigsflyvning, udflugter og de planlagte restaurant besøg og de skal betales ved ankomsten til Kina. Men det vil koste os over 500 kr. at få lavet de rejsechecks, så jeg bestilte kontanter i stedet. Så må de komme ned i mine trusser eller hvor de nu er sikre på flyet
  Tilbage til DanAdopt. Lige inden jeg lægger på så siger jeg: "Øh, hvad med de der invitationsbreve? Har I hørt noget til dem???" Jo da de var lige kommet!!! FEDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dagen var reddet - hovedpinen forsvandt dog ikke, men Johanna venter forude!!! Og vi skulle gerne få det med posten i dag.

  Jeg skrev også til pladsanvisningen her i Søllerød Kommune. Jeg har bare haft en eller anden fornemmelse for at alt ikke helt flaskede sig selv. Og vist - når man adopterer får pladsanvisningen ikke at vide at der er kommet et barn, der har brug for pasning, som når man føder selv! Det er dælme da underligt! Vi skal jo på kommunen for at melde hende ind i det danske system, så må de da kunne meddele det videre. Når men det gør de altså ikke. Godt så var det at jeg selv gjorde opmærksom på det og hun ville sende mig/os de nødvendige papirer.
  Og så er det da én god regel - adoptivbørn opskrives på lige fod med nyfødte efter deres fødselsdag, så vi burde ikke få problemer med at få Johanna ind i dagplejen.

  Og nu... Torsdag formiddag! Alene hjemme... Her er ret stille og tomt... Det minder mig lidt om tiden, hvor jeg gik sygemeldt efter at have født Mathias og Simon. Frank og Amalie væk og jeg alene hjemme... Puha - det er sgu for trist at tænke på! Men Mathias og Simon er SÅ meget i mine tanker for tiden - uden deres død ingen Johanna og omvendt! Der er nogen, der siger, at døden er godt for noget - at der er en mening - den har jeg aldrig fundet og finder den nok aldrig...

  Apopro Mathias og Simon så en lille bøn til jer alle!
  www.mindet.dk har betydet meget for mig - jeg bruger det ikke så meget mere, men jeg har brugt det rigtig meget. Det var også der, at Mathias og Simons første mindeside lå. Mindet er oprettet af Christian, der har brugt rigtig mange penge på at få det til at køre - og nu er der ikke flere penge, faktisk er der minus og han vil lukke mindet ned. Nogle brugere af mindet har sat en indsamling i gang for at underskuddet vendt til et overskud og mindet kan forsætte - for det er så vigtigt med det sted! Hvis I har lyst til at støtte, så støt med hvad I nu kan undvære! Det er andre end Frank og jeg der mister deres barn og de vil også finde trøst i mindet - hvis det altså eksistere!
  Gå ind på www.mindet.dk og se til højre på siden, hvordan du kan støtte!

  Nu vil jeg smutte - sætte noget godt musik på og få ryddet op på mit sybord, der pt. er fyldt med sytøj, strygetøj, alle mulige og umulige papirer, der skal sættes i forskellige mapper og ikke mindst alle de ting, billeder og andet som jeg allerede har samlet til Johannas "lifebook" - som jeg egentlig også gerne ville få startet inden vi tager af sted men.... Og så få styr på de papirer vi skal have med til Kina - og huskesedlen for, hvad jeg skal handle i morgen - puha, den er allerede laaaaaaaaaaang... Jeg skal nok få dagen til at gå inden jeg skal hente Amalie - tidligt har jeg lovet - i børnehaven.


  Lørdag d. 7. januar 2006
  Jeg nåede ikke så meget i torsdags, for det var en total-nedturs-dag:( Det at være alene hjemme og stilheden vækkede alt for mange følelser i mig om tiden efter Mathias og Simons fødsel, hvor jeg var sygemeldt i ½ år og Frank og Amalie tog af sted hver morgen og jeg "var mig" herhjemme. Så jeg brugte egentlig hele dagen inden jeg skulle hente Amalie på at græde og surfe rundt på nettet. Tankerne om det, der kunne have været men ej blev - og tankerne om at hvis Mathias og Simon havde været hos os i levende live i dag ja så ville vi ikke være på vej til Johanna - blev blandet godt sammen og endte op i gråd!
  Jeg ved af erfaring, at det er godt for mig at græde "igennem", når jeg har behov - det bringer mig ikke Mathias og Simon tilbage, men det løsner op og bringer mig lidt fred.
  Jeg glæder mig til at "få" Johanna, men jeg er ikke overkørt af glæde og forventning og hopper og danser dagen lang, kan mærke at jeg er trist indeni. Men det skal bestemt ikke forstås sådan, at jeg ikke glæder mig til Johanna, lige nu er der bare "noget andet", der fylder mere - og jeg er sikker på, at Johanna nok skal fylde mig med glæde...
  Posten kom også med både billetter og invitationsbrevene, så alt det med papirerne er nu i hus.

  I går fredag afleverede jeg Amalie i børnehaven, hvor de skulle have Hellig Tre Kongers fest. På trods af at det bare var tirsdag, det var min sidste arbejdsdag, så føles det meget langt væk! Jeg fik i øvrigt en helte modtagelse torsdag eftermiddag af et par af pigerne - det var så dejligt. En anden lille 3-årig fik mig til at skraldgrine... Jeg kom ind og satte mig i alrummet/køkkenet, hvor hun sad ved et bord. Hun kikkede intenst på mig og sagde så "Jeg hedder ...." Så var jeg bare færdig af grin...
  Nå men i går - efter at have kysset Amalie farvel i vinkevinduet, fortsatte jeg til Lyngby, hvor jeg skulle gøre kål på min alen lange indkøbsliste: kabel til computeren til brug i Chongqing, tøj til Johanna i str. 74, bluser til mig (det opgav jeg, men det må jeg kører videre med på mandag), til tandlæge, hente $ i banken, bytte en julegave, indfri et gavekort og en masse andre ting. Jeg nåede ikke det hele - på trods af at jeg brugte 5 timer! På det tidspunkt var jeg bare SÅ færdig i mine ben! Men jeg "fandt" da noget fint tøj til Johanna - nu håber jeg bare, at hun kan passe det.

  I dag har Frank fundet ud af, at der godt kan være 4 kufferter i bilen: Jeg håber dog, at vi kan have det hele i 3, men det er godt at vide, at der er plads til den 4. Bare der også er plads til den på hotelværelset! Måske vil det også under alle omstændigheder være godt at have en halvtom kuffert med, hvis vi skulle finde på at købe noget med hjem - og det er jo slet ikke utænkeligt!!! Amalie ønsker jeg en "rigtig kineserhat" - aner ikke hvad den hedder, men mon ikke den kan købes på silkemarkedet! Den fylder sikkert bare helt vildt!

  Ellers så er her ved at være tjek på det hele - vaskemaskinen snurrer, bunkerne med hvad der skal med vokser og ja, nu venter vi bare på at kunne pakke det hele på torsdag.


  Mandag d. 9. januar 2006
  Første kuffert er pakket - den med alle Johannas ting! 18 kg nåede den op på - og så mangler der lige et par ting i den endnu, men de er vist ikke så tunge!
  I morgen er det vores kufferter, der står for tur...


  Torsdag d. 12. januar 2006
  Så er det REJSEDAG!!! Og sidste indlæg både op denne side (Ventetiden) og her fra Danmark i denne omgang! Om 11½ time letter flyveren - og vi er stort set klar til afgang. Der mangler lige en pakke rugbrød (just in case), vores toilettasker og lidt legetøj til Amalie, så det er jo hurtigt overstået! (Og hvad skal vi så bruge de sidste 11 timer til???)
  Vi skal lige et smut på kirkegården men ellers har vi ingen planer. Så længe Amalie bare leger så bliver vi nok hjemme, men ellers må vi tage en lille tur et eller andet sted hen...
  Jeg håber at min begyndende hovedpine forsvinder - det er sgu for meget, hvis jeg skal flyve med hovedpine...
  Næste gang jeg skriver bliver fra Kina - håber at vi kan komme på - men forvent ikke det store for jeg er sikkert meget træt i morgen aften, når vi engang er ankommet, har spist og holdt møde...    Jeg kunne ikke nære mig - dette billede måtte da bare med på denne side!
  Amalie ævlede godt nok om i går, at hun skulle huske at give dukkerne mad, inden vi skulle af sted! Og se så hvad der skete i dag! Sådan skal de bo indtil vi kommer hjem!

  Hun skal nok også sørge godt for sin søster!!!
       
    Og her er så oppakningen!
  4 kufferter (godt 65-68 kg i alt) og 3 rygsække + den bærbare!