Bai Jia Bei - 100 Good Wishes Quilt


Jeg har længe været draget af RikkeS tæppe, men var dog nået til at Amalies tæppe skulle gå i arv til vores Lille Stjernebarn, fordi alt det udstyr hurtigt hober sig op!
Men jeg er blevet klogere... Meget klogere... Amalie er meget glad for sit tæppe og bruger det, når vi kører bil og det er lidt koldt, så det skal være hendes til evig tid og den lille nye skal derfor få sit eget!
     

Amalies tæppe

  Amalies tæppe er også håndlavet. Siden med elefanterne er hjemmemaskinstrikket og de røde kanter ligeså, bagsiden med jordbærerne på er af stof i 100% bomuld. Størrelsen på det færdige tæppe er ca. 67*90 cm.

Jeg havde lånt en strikkemaskine af en veninde til formålet, men den virkede ikke helt efter hensigten, da maskinen hele tiden knækkede tråden, hvis der var flere farver i gang.
Men jeg fik da selv strikket siderne og en bekendt blev bestukket til at strikke elefantstykket og så tog det mig ellers en del tid at få rimpet det sammen!
 

 

 

Et eksempel på 100 Good Wisches Quilt

  Vores Lille Stjernebarns tæppe skal være anderledes - både fordi jeg ikke har adgang til en strikkemaskine men også fordi vi jo skal adoptere fra Kina, hvor de har deres helt egen tradition med babytæpper!

Kort fortalt har man i Nordkina en tradition for at give et Bai Jia Bei - et 100 gode ønsker tæppe til sine børn! Familie, venner, bekendte giver et stykke stof (20*20 cm i 100% bomuld) til tæppet sammen med et kort, hvorpå der er hæftet et lille stykke af stoffet. Her skrives hvor stoffet stammer fra og så selvfølgelig ønsket for barnet!
     
Og sådan et tæppe vil jeg til at lave til vores lille Kinabarn. Det bliver ikke så fancy men meget, meget enkelt - men det skal nok blive smukt alligevel!

Vil du hjælpe mig med lapper og ønsker??? Send mig en mail så vil jeg sende dig min adresse! Jeg er færdig, men ellers tak for tanken!

Her kan du læse mere om 100 Good Wishes Quilt på engelsk og på svensk
     
 

 

 

  Sådan er Kinabarnets tæppet kommet til at se ud!

  Fredag d. 20. maj 2005

Den første lap kom fra en kollega - med ønsket om et lykkeligt liv i Danmark!
Stoffet er fra Schweiz, hvor hun har boet.

Tusinde tak Jeanette!
     
Amalie i hendes fars gamle vugge - og med det nye stof som moren brugte timer på at lave   Søndag d. 22. maj 2005

Jeg har også fundet stoffet fra Amalies vugge frem fra loftet - den kommer jo ikke mere i brug, så jeg vil bruge stoffet til tæppet!
Det tog mig en krig at sy det dengang (og det kostede en bondegård), så jeg er kun glad for at en del af det kan genbruges. Og så er det også lidt historie bag.

PS: På billedet er Amalie 8 dage gammel og det er hendes første lur i vuggen, da vi lige er kommet hjem fra sygehuset.
   
     
  Mandag d. 30. maj 2005

I dag er der kommet 2 lapper med posten...
Denne fine lap er fra Jeanette og hendes datter Fie. Jeanette har jeg skrevet sammen med, siden at jeg var gravid med Amalie og hun med Fie. Igennem Netdoktors termin side fandt vi sammen med en del andre kommende mødre, der så mødtes i Kbh. - først med maver på og senere med alle barnevognene.
Det er Fie, der har valgt stoffet - som er en rest fra hendes gardiner og puder - fordi "man bliver så glad af at kikke på det!"

Tusinde tak Fie & Jeanette!
   
   
     
  Det andet stykke stof er fra Farmor og Farfar - der kommer en lap på tæppet fra dem hver.
De ønsker at Kinabarnet skal få et lykkeligt liv i Danmark!

Tusinde tak Farmor & Farfar!
     
  Tirsdag d. 31. maj 2005

Denne lap er jeg bare SÅ glad for (jeg er OGSÅ glad for de andre lapper, men denne betyder særlig meget for mig!)
Den er fra Jette, den jordmoder der tog imod Mathias og Simon! Hun har været mig en så stor hjælp i de første måneder efter Mathias og Simons fødsel og vi har stadig af og til kontakt!
Jette har valgt dette stof, fordi elefanten er hendes ynglingsdyr og den symboliserer styrke og værdighed - og så er den også klog! "Gid disse værdier må følge dig i dit nye liv her i Danmark."

Tusinde tak Jette!
   
   
   
   
     
  Søndag d. 5. juni 2005

I dag har jeg fået denne flotte lap af et af vores vennepar! Rosen den er bare så smuk - og symboliserer starten på noget nyt og smukt for os alle 4!
Ønsket til Lille Stjernebarn er at den får en god og tryg opvækst med masser af kærlighed!

Tusinde tak K + K
     
  Mandag d. 20. juni 2005

I dag har jeg fået 2 fine lapper fra en veninde og hendes mand.
Stoffet kommer fra en body som deres tvillinger har brugt - "Vi synes at den søde bamse på månen og stjernerne udsender en ro som vi håber du vil finde på/under tæppet. Derudover symbolisere stjernerne dig, da du jo er et stjernebarn og månen (altså den rigtige) er jo den sammen uanset om du ser den fra Kina eller Danmark."
De ønsker dig et liv fyldt med sundhed, glæde og styrke!

Den anden lap er også fra en body fra deres tvillingedrenge - som de har fået af en veninde helt ovre fra USA (men made in China) (ikke drengene med bodyen).
Med denne lap ønsker de Kinabarnet en fremtid fyldt med kærlighed, dejlige oplevelser og medgang!

Tusinde tak for de fine lapper K & N!

   
 
     
  Mandag d. 27. juni 2005

Mine forældre har været på besøg og jeg har fået dette smukke stof til at lave lapper af fra dem.
"Vi venter kærligt på dig, vi vil ønske at du snart kommer til Danmark og være vores lille nye barnebarn. Vi glæder os på Amalie, far og mors vegne til de skal hente dig hjem, vi ved at de glæder sig..."

Tusinde tak mormor & morfar
     
  Tirsdag d. 4. juli 2005

Med posten er der i dag kommet i en pakke:
Den ene lap er fra Tanja som jeg kender via nettet. Vi har aldrig set hinanden, men har talt noget i telefon med hinanden. Vi mistede begge tvillinger i vinteren/foråret 2003, så der er ad den vej vi har lært hinanden at kende!
"Sammen med lappen vil jeg ønske at du i dit liv vil opleve langt flere gode og dejlige ting end kedelige og triste."

Tusinde tak Tanja
   
   
   
     
  Denne lap er fra Hannah og Ronja, Tanjas 2 små engleprinsesser.
Stoffet har de været svøbt i og deres kiste er beklædt med det! Jeg er rigtig glad for at have fået en lap af deres stof, for jeg ved hvor meget det betyder for Tanja at dele ud af det.
"Vores ønske til dig lille stjernebarn er, at vi håber at dit liv vil blive langt og lykkeligt!"

Tusinde tak englepiger fordi jeg og min kinaprinsesse må få lidt af jeres tæppe!
     
  Denne lap er fra den underskønne skrigebasse Mathilda (skrigebasse fordi den stakkel har kolik). Der er købt nok stof til at Mathilda kan få et sengesæt også - og man kan da bare blive glad af at se på det!
Mathilda ønsker: "at du på din vej igennem livet vil finde mange gode og trofaste venner og veninder!"

Tusinde tak Mathilda Anemone
     
  Den sidste lap er fra Sara, Tanjas søster, som jeg kender lidt igennem Vægtlopperne
Sara sender ønsker om "at du lille stjernebarn, kommer til at træffe nogle valg i løbet af livet, som vil bringe dig meget lykke og glæde"

Tusinde tak Sara
     
  Onsdag d. 6. juli 2005

Der kom lap med posten igen i dag.
Stoffet er fra Noahs body, som han havde på hjem fra hospitalet. På bodyen er der trykt starten af et eventyr "Once upon a time in a land far away!" og Noah er begyndelsen på hans forældres store eventyr.
Ønske: "at du Lille Stjernebarn vil fylde dine forældres hjerter med eventyr.

Tusinde tak Noah + mor (som ved et tilfælde fandt Mathias og Simons side på nettet og kom derfra og herhen) & far
   
   
     
  Torsdag d. 7. juli 2005

Jeg har ledt i mine stofgemmer og fundet nogle rester som skal med på tæppet.

Dette stykke stof har jeg lavet hagesmækker af til Amalie og min venindes pige.
     
  Dette jordbærstof er fra Amalies babytæppe
     
  Denne lap er fra Amalies første natdragt, som jeg købte da jeg var 4-5 måneder henne- den MÅTTE jeg bare eje, for den var bare SÅ sød!
Den duftede stadig af baby her 3½ år efter sidste gang den var i brug!
     
  Stof fra en solhat jeg syede til Amalie sidste år
     
  Dette er en rest stof, som jeg har puttet udenom et kedeligt ringbind med breve i fra da vi mistede Mathias og Simon
     
  Ligeledes er dette
     
  Mandag d. 11. juli 2005

I dag er der kommet 2 lapper med posten fra Mia og familie.
Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan huske, hvordan vi først fik kontakt til hinanden, men jeg tror, at hun engang skrev en hilsen på Mathias og Simons side - og har så hængt ved siden. Eller var det mon et eller andet sted hvor emnet var IVM??? Søde Mia, kan du huske det???

Anyway, så lå der 2 fine lapper i brevet - jeg holder RIGTIG meget af "Forever Friends". Det er klippet ud af Olivers og Tobias sengetøj og sendt til os med ønsket om lykke og kærlighed!

Tusinde tak Mia, Oliver og Tobias.
   
 
     
  Onsdag d. 13. juli 2005

Vi har været til fødselsdag hos bedsteveninden hvor vi fik denne fine lap med dyr på.
Resten af stoffet har været brugt til for til en jakke og hagesmække, som hun har syet til sin venindes dreng og egne børn.
"Med denne lille lap til dit ønsketæppe følger ønsker og håb for, at du og din nye familie hurtigt og så smertefrit som muligt, må finde hinanden og opnå den glæde og lykke I alle fortjener."

Tusinde tak Sus
   
     
  Fredag d. 15. juli 2005

I dag er der kommet endnu en fin lap.
Denne er fra Nina, mor til englepigen Amalie, og de 2 frækkerter Mikkel og Emilia.
Lappen er et stykke stof, som de vordende forældre fik i gave til sengetøj til Amalie, hvilket er gået i "arv" til Mikkel og Emilia. Lille Stjernebarn har fået en lap med ønsket om "at du må opleve livet og alle dens gaver, den kan byde på!"

Tusinde tak Nina!
   
     
  Torsdag d. 28. juli 2005

I dag kom der 2 fine lapper med posten begge fra Jette og familie. Jette kender jeg igennem Landsforeningen til Støtte ved Spædbarnsdød, hvor vi begge var på en weekend for kontaktpersoner.

Den første lap kommer fra lille Nannas babysengetøj med ønsket "at du vil få dig et godt og trygt liv hos dig og din familie."

Den anden lap er også fra et sæt sengetøj - med ønsket om at "din barndom må blive lys og lykkelig - fyldt med kærlighed fra din familie".

Tusinde tak Jette!
   
 
     
  Onsdag d. 3. august 2005

I dag er der kommet brev fra faster Dorte med stof til ønsketæppet.
Fasters ønsker for Kinabarnet er et liv i rigdom af kærlighed, glæde og lykke!

Tusinde tak Dorte!
     
  Fredag d. 5. august 2005

Og der kommer stadig lapper med posten - HERLIGT!!!!!!!!!

I dag lå der et brev fra Amalies "gamle" gæstedagplejer L, jeg blev bare så glad, da jeg så, at der var brev fra hende!
Hun sender disse 2 lapper med roser på - fordi roser er sarte men smukke, noget man skal værne om, og det ved at vi vil gøre med vores Kinabarn.
"Lille Stjernebarn, Lille Rose. En rose som din storesøster er. Du er et heldigt barn, når du kommer til lige denne her fantastiske og dejlige lille familie."

Søde L - tak for de smukke ord og de fine lapper!
   
 
     
Jeg overvejer, om tæppets dimensioner skal laves om - det bliver ikke et lille tæppe mere, for jeg har allerede mange lapper og ved at der kommer flere til, med mindre jeg klipper lapperne ned til 10*10 og det er ret småt.
Måske vil jeg lave det til et sengetæppe i stedet for og så lave et andet lille tæppe af andet stof! Jeg tænker lige lidt mere over det!
     
  Lørdag d. 13. august 2005

I går aftes gik jeg så i gang - kunne ikke vente mere selvom der stadig er et par lapper i vasketøjskurven, et par lapper undervejs og uldstoffet endnu ikke er kommet! Jeg MÅTTE bare i gang!
Jeg har klippet lapperne ned til 14*14, så nogle motiver har jeg måtte beskære lidt - men jeg synes selv, at det indtil videre er blevet rigtig fint!
     
  Jeg har også fundet en lap, der er fra Frank og mig - den er bare så fin med de røde hjerter i forskellige nuancer!
Farverne er ret svære at gengive her, da blitzen gør det lysere men der nederst til venstre er der det vist ca. sådan rigtigt!
Jeg har ikke fået skrevet kortet endnu - men det skal i hvert fald underskrives med "i evig kærlighed"
     
  Søndag d. 14. august 2005

Jeg har fået denne fine lap af min søster - den er bare rigtig smuk, synes jeg!
Kort med ønske kommer senere!

Tusinde tak Helle!
     
  Lørdag d. 27. august 2005

Da vi var til farmors fødselsdag, kom deres gamle nabo Kirsten med denne lap, som kommer fra noget stof hun har pyntet et gammelt fritidssæt med.
Ønsket til dig, Lille Stjernebarn, er held og lykke fremover.

Tusinde tak Kirsten!
     
  Onsdag d. 30. august 2005

I posten kommer denne fine lap med Nuser fra fars kusine Mette. Jeg er næsten sikker på at stoffet stammer fra en pyjamas, for det er SÅ dejligt blødt!
Ønsket er at du skal "være tro mod dig selv"

Tusinde tak Mette!
     
  Torsdag d. 1. september 2005

Dette smukke stykke stof - som er umuligt at gengive rigtigt, da der er så mange nuancer i det - er fra min kollega Patricia og hendes datter Anna. Stoffet er et stykke af Annas gamle eurytmiskopose - "så der er masser af hop og dans i stoffet!"
Ønsket til dig Kinabarn er, at "du må finde din vej i verden, som bringer dig dit mål".

Tusinde tak Anna og Patricia!
     
  Tirsdag d. 6. september 2005

I dag kom det lææææææænge ventede uldstof til bagsiden af ønsketæppet. Jeg har bestilt både grønt og rødt stof - det grønne til tæppet for det står godt til den grønne stof fra Amalies vugge og det røde til Amalie, hvis jeg skal sy flere uldtrusser til hende her til efteråret.
     
  Søndag d. 11. september 2005

Til Amalies fødselsdag kom Olde Edith med denne fine lap med små røde hjerter på.
Olde ønsker sit oldebarn et dejligt liv sammen med sin familie.

Tusinde tak Olde Edith.
     
  Olde Elna havde også en fin lap med - der er små roser på den, de er bare lidt svære at se på billedet.
Oldes ønske for sit lille oldebarn er "af hele mit hjerte ønsker jeg dig held og lykke på livets vej".

Tusinde tak Olde Elna.
     
  Der var også en lap fra fars moster Ruth - med ønsket om masser af livsglæde og gode venner til dig!

Tusinde tak Ruth!
     
  Onsdag d. 14. september 2005

I dag lå der brev med en fin lap fra MS med ønsket om alt det bedste i livet!

Tusinde tak MS!
     
  Mandag d. 19. september 2005

Se er det ikke bare blevet fint!
Tæppet er nu færdigt - sådan næsten...
Jeg har måtte tage 7 lapper fra - 4 jeg selv havde fundet frem i gemmerne fra stof, som jeg har haft brugt til at sy tøj til Amalie med, dobbelt lapper fra mormor/morfar og farmor/farfar og så den sidst kommende fra MS. Undskyld, men der var bare ikke plads. Men jeg lover at gemme både lapper og kort sammen med de andre kort - mangler også stadig at finde en fin lille æske...
     
  Bagsiden mangler lidt "spræl"...
Når vi ved om vi får en kinaprins eller prinsesse så skal der enten små stofroser (til prinsessen) eller ? til prinsen. Jeg har ikke rigtig ledt efter drengeting - stofroser har jeg til gengæld MANGE af allerede...
     
  Mandag d. 31. oktober 2005

Rikke var på besøg i dag - og se hvilken fin lap hun havde med (til puden - eller hvad jeg nu finder på at gøre).
Stoffet har Rikke syet et legetæppe til sit kommende barn af og ønsket til Kinabarnet er masser af kærlighed!

Tusinde tak Rikke!
     
Billede følger...   Jeg har også fået dette fine stykke stof af en veninde, som jeg har lært at kende i Amalies mødregruppe.
Stoffet er fra Kristians bluse - "du bringer både lykke og håb med dig og vi ønsker det altid vil følge dig.

Tusinde tak Birte