For hulen en uge...
 
Søndag d. 27. maj 2007
Den her uge har været lige i overkanten - punktum!
Men lige nu er der ro i lejren - Johanna sover til middag, Amalie er lige kommet ind efter at have tøffet rundt ude i den våde have i lang tid og ser "Orla-prisen" for 117. gang siden det første gang blev vist i onsdags - jeg fatter ikke, hvad hun ser i det, men det er da mere lødigt end så meget andet. Frank er på arbejde - ja, du læste rigtigt - på en højhellig pinsedag! Mere om det senere...
     
  For først dette dejlige billede af en koncenteret Johanna!
Først hev hun alle gryder ud af grydeskuffen og stablede dem ovenpå hinanden - det gik galt, for den øverste faldt ned og det huede bestemt ikke damen! Men så flyttede hun dem alle op på bordet og skiftevis lavede mad og spillede på dem!
     
Og ja - vi har haft en lang uge, hvor enderne ikke kunne hænge sammen uden hjælp, så farmor og farfar blev hentet ind fra Fyn og har været her fra mandag eftermiddag til onsdag aften!
Frank har hele tiden haft noget arbejde "liggende", som betød at han skulle have lange dage men i lang tid har den anden part udskudt det - for så at nu skulle det være - og det selvfølgelig lige i dén uge, hvor jeg havde 3 dage i træk med møder! Og så var det jo rigtig godt at farmor og farfar kunne træde til!
Amalie blev hjemme både tirsdag og onsdag, men Johanna var i dagpleje tirsdag, hor farmor, farfar og Amalie så hentede hende og onsdag prøvede vi så med en fridag. Det var i det store hele gået godt - men det var en lang dag for Johanna, for jeg kørte hjemmefra 7.40 og var hjemme igen 19.15!
Om morgenen hængte hun meget på mig - for hun vidste bestemt godt at det var anderledes end det plejede at være, og hun havde haft svært ved at falde til ro, da hun skulle sove til middag og efter aftensmaden begyndte hun også at "mangle" mig, så hun skulle holdes i gang, indtil jeg kom hjem!
Og så sad vi der og krammede og hun sagde bare hele tiden "Moar kører!" Av min mave siger jeg bare... Og lige siden har hun været en rigtig pyllergøj!
Farmor og farfar var selv kommet til den konklusion, at der går LANG tid, førend Johanna kan komme på weekende eller ferie - men det har Frank og jeg jo vidst i lang tid! Og det er bestemt ikke fordi vi holder på hende - men hun er bare ikke klar! Bestemt ikke klar!
Torsdag havde vi en helt normal dag - hvor jeg formåede at aflevere Johanna kl. 7.15 i dagplejen og være i børnehaven inden 7.30 (der er sådan ca. 6-7 minutters kørsel) uden at vi var stressede eller kede af det! Om eftermiddagen skulle der handles - med 2 trætte piger - så en boller fra bageren og en delt kakaomælk i Brugsen var helt på sin plads! Frank kom allerede hjem til spisetid, så vi var to om at lægge i seng - og det var bestemt ikke sent, da vi så dyner også!
Fredag sidst på eftermiddagen kørte Amalie og jeg til lufthavnen med min venindes bil, som vi havde lånt hele ugen, imens de var på ferie. Vi havde en helt lille udflugt med aftensmad på "restaurant", tog imod dem - "mor hvorfor har vi ikke flag med" - da vi blev taget imod da vi kom fra Kina, stod alle jo med flag, men jeg følte nok, at det var lige i overkanten med en flagrende velkomstkomite, når destinationen "bare" havde været en uges ferie på Kreta!
Derefter tog vi toget til Vedbæk, hvor Frank havde sat vores bil, så vi lige kunne køre hjem! Sikken en masse at opleve!
I går havde vi en "slapperdag" - eller i hvert fald "slapperformiddag" med en lille tur på biblioteket og et kort indkøb i Kvækly - selvom det var kort måtte Frank gå ud med en hylende Johanna, der ikke fik sin vilje over et eller andet! Suk manner altså...
Om eftermiddagen skulle jeg til møde med de andre, som jeg "laver" Åbent hus med. De har også en pige, der er ½ år ældre end Amalie, så vi tænkte at de kunne lege sammen - og de legede rigtig godt, imens vi fik snakket!
I dag har den stået på INGENTING indtil videre!!! I hvert fald for os piger - for Frank drog jo på arbejde, da kl. var 10. Okay, jeg har ryddet lidt op og støvsuget, men ellers lavet ingenting! I eftermiddag for vi besøg af min veninde med børn, det skal nok blive hyggeligt!
Næste uge... Tja, Frank skal umiddelbart have lange dage igen, så det er mig, der er på! Onsdag skal han dog tidligt hjem, for vi skal over på skolen sammen med Amalie, der skal i skole både onsdag og torsdag fra 16-18. Mormor og morfar kommer og ser efter Johanna om onsdagen, da vi skal til forældremøde i samme tidsrum, torsdag er det bare Amalie, der skal afsted!
Og fredag er der overnatning i børnehaven for Amalie og jeg - puha, den uge levner da heller ikke mange friminutter...
     
   
     
     
Så gik der lige 3 år...
 
Lørdag d. 26. maj 2007
     

  For 3 år siden var Amalie med til sin første pinsefest i børnehaven og i går var hun med til den 4. - og sidste!
Egentlig var hun slet ikke startet i børnehaven endnu, men i 2 måneder havde jeg hende med hver fredag, inden hun startede rigtig op - et privilegium jeg kunne tage mig!
     
Det her billede gør mig så varm om hjertet - pigerne fandt hurtigt sammen og de var bare så søde da de gik der over plænen med hinanden i hånden. I øvrigt leger de stadig sammen i børnehaven - tænk nu er den tid snart forbi, fordi min lille/store pige bliver børnehaveklassebarn...
     
   
     
     
Så står man der...
 
Lørdag d. 19. maj 2007
... ved busstoppestedet med ét stk. lus imellem neglene og ved ikke rigtig, hvad man skal gøre med den...
Amalie og jeg har været i Tivoli i dag sammen med en af veninderne fra børnehaven og hendes mor. I går aftes fik vi tilbudt 4 fribilletter til Martin og Ketil i koncertsalen og selvom de ikke lige er mine favoritter, så kan man jo ikke sige nej, når barnet gerne vil se dem!
Jeg gider ikke køre ind til København, for der er simpelthen alt for meget trafik og alt for få og dyre p-pladser, så vi tog bussen! Og imens vi nu stod der og ventede, så nussede jeg Amalie i håret - og kikkede lige sådan lidt i hårbunden - for man holder jo øje med div. husdyr nu... Hmm, øv altså, jeg kunne se små sår efter lusebid. Jeg ved ikke om det er almindeligt, men Amalie havde også første gang, så små i hovedbunden og de forsvandt da lusene forsvandt, så det kan vel kun være fra dem. Jeg kæmmede ellers en ordentligt omgang den anden dag - men der må alligevel have været en der er gået mit øje forbi - men jeg var nu heller ikke helt frisk!
Og så - lige pludselig der ved stoppestedet - fanger mit øje banditten. En helt lys bandit med mange ben og bestemt sådan en bandit MIT barn ikke skal være venner med! Og så står man der med en lus imellem 2 negle - og hvad gør man så???
Ja, min første tanke var at gøre som aberne - men det var nu alligevel for ulækkert, så den blev druknet i en vandpyt i stedet!
Vi kom så sent hjem, at jeg ikke orkede at gøre mere ved det - men i morgen formiddag så står det på den store kæmmetur igen - og hvis de ikke forsvinder nu, så er det tid til luseshampoo næste gang...

PS: Martin og Ketil - jae, jeg var glad for at jeg ikke havde givet penge for det - musikken var god men der manglede ligesom en rød tråd igennem programmet! Men tøserne syntes at det var godt - og det er jo egentlig hovedsagen!

PPS: Mit hår klør f*ndme igen... Jeg er ved at blive sindssyg...

Og PPPS: Min fridag mandag hænger i en meget tynd tråd for min kollega har lagt sig med halsbetændelse... ØV... Men hva - hun skal jo også have lov til at være syg - bare ikke for længe:)
     
   
     
     
Billeder fra ugen der gik...
 
Lørdag d. 19. maj 2007
     
  Sidste lørdag kom der brev fra skolen om, at Amalie skulle starte i børnehaveklasse D. Det vakte ikke den store jubel - men barnet havde også feber!
Men da Frank kom hjem om søndagen, havde jeg jo ligesom taget over med feberen og Amalie var ganske rask - så der var stor jubel, da hun fik den skoletaske, der var købt ind for længe siden! Og siden er der leget skole og skole - og skole...
     
  Mandag kom Johannas nye dukke med posten - men da den ligesom alle de andre Corolle dukker har en "svag" duft af vanilie over sig, røg den lige i vaskemaskinen *2.
Så det var først da de alle kom hjem tirsdag eftermiddag, at denne pakke ventede - hun var lidt ligeglad - måske fordi den var pakket ind i stof og ikke papir?
     
  Men Henny - som den pt. er navngivet - fik dog straks tilbudt lidt bolle!
Navnet kommer af at jeg spurgte "Johanna, hvad skal dukken hedde?" "Hænne" var svaret - og deraf Henny. Nu må vi se - måske bliver det Helle - for det er da et ord som hun kan sige!
     
  I går var pigerne og jeg i Valby (Babysam) for at hente en dukkevogn til Johanna - så er det slut med rift om babydukker og dukkevogn for nu har de én hver. Normalt går jeg ind for at dele, men nogle gange må man afvige fra sine principper for at få lidt fred og ro...
Som det ses så er hun glad for den!
     
  Ja, Johanna fik dukkevogn - og Amalie fik papkassen! Og en kniv og så blev der ellers lavet højhus...
     
  Det færdige resultat - sådan da - fordi i går aftes startede hun med male det med vandfarver!
     
   
     
     
På benene igen - sådan da...
 
Fredag d. 18. maj 2007
Den ene afløste den anden... Lørdag aften begyndte min hals at gøre ondt, sådan RIGTIG ondt og jeg sov ikke det meste af natten. Søndag morgen lånte jeg bil af Helle, Amalie var heldigvis blevet frisk, så hun klarede gåturen dertil rigtig fint, men jeg drømte bare om at ligge i min seng...
Vagtlægen kunne jo straks høre at det var min hals, der var noget galt med, så fluks en vatpind derned til podning eller hvad det nu kaldes, men den var desværre negativ. Åh jeg havde sådan håbet at det var halsbetændelse, for jeg ved at max. 1 døgn efter gør det ikke nær så ondt, når man har startet med penicillinen. Men nej... På apoteket efter Strepsils og Hexo-et-eller-andet - ingen af dem hjalp dog på mine smerter. Det eneste der hjalp var 2 pamoler hver 6. time. ½ time efter indtagelse kunne jeg både snakke og spise næsten uden besvær, 3 timer efter begyndte det at gøre ondt igen og imellem 5-6 time, da var jeg klar til at hyle over ondt i halsen - hvis ikke lige det var for at det gjorde endnu mere ondt, når jeg græd!
Natten til mandag var min feber oppe at vende på 39,7 - stakkels mig!
Underligt nok så vendte det tirsdag efter jeg havde været hos egen læge til middag og onsdag behøvede jeg ikke tage flere smertestillende. Dog havde jeg lige bivirkninger fra IKKE at have spist mine metforminpiller i 3 dage - metforminpiller bruges blandt andet til PCO-piger for at stabilisere deres blodsukker. Og som jeg får bivirkninger når jeg starter med dem, ja, så kommer de helt samme symptomer når jeg stopper med en kold tyrker! Jeg var SÅ svimmel og havde ondt i hovedet - kunne bare ligge ned og sove - så det gjorde jeg - efter at have taget en metforminpille for ligesom at komme igang igen! Så lærte jeg lige at huske dem...
Men frisk det er jeg nu ikke helt endnu - halsen kradser stadig og jeg er træt i kroppen, men ingen feber... Men jeg kan da være oppe og i gang - bare jeg hviler lidt engang imellem!
I går - torsdag - fik jeg nogle STORE kram af Johanna - det var vist lørdag siden sidst - hvor var det bare dejligt! Jeg tror, at hun savnede sin moar!!!
     
   
     
     
Plan B...
 
Lørdag d. 12. maj 2007
Plan A var at vi alle skulle på weekend med overnatning. Farfar og farmor har 40-års bryllupsdag i morgen søndag og i den anledning var vi alle inviteret på weekend - og vi skulle have været i Bon Bon land, noget Amalie rigtigt havde glædet sig til!
Plan B er at Amalie i går eftermiddags lagde sig med feber og har haft det siden... Så moar og ældste datter er hjemme, imens faderen og yngste er draget sydpå for at fejre farfar og farmor sammen med faster. Dog er Bon Bon ikke længere aktuelt - for Johanna kan glædes med langt mindre!
I stedet har de alle hygget sig i Køge (fordi det er der de skal overnatte) - Johanna har leget med vand i et springvand og hygget sig på legepladsen ved vandrehjemmet.
Amalie og jeg har hygget herhjemme. Set "Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger på!" op til flere gange (den købte hun for egne penge på vej hjem fra børnehaven i går) og ellers bare slappet af.
I eftermiddags sov vi begge til middag - først mig imens Amalie så film, jeg var bare SÅ træt, for Johanna mente at det var morgen kl. 4.07 i morges... Kort tid efter stod hun og kaldte på mig i sengen, hvorefter jeg gik ind og meget bestemt sagde godnat og lagde hende ned igen. Hun blev stille, men jeg tvivler om hun sov - jeg gjorde ikke. Lidt over 5 var hun vågen og jeg forsøgte ihærdigt at få hende til at sove videre i min arm. NOT!
Amalie sov 2 timer - forskudt af mig, så jeg har haft noget tid til mig selv også! Feber har hun stadig, men hovedpinen, der har klemt hele formiddagen, er heldigvis væk nu!
Håber at det ser bedre ud i morgen...

Må lige huske... I søndags - den 6. maj 2007 - omtalte Johanna første gang sig selv som Hanna, og har brugt det lige siden! Amalie hedder noget ala "Malja"!
     
   
     
     
Badetid...
 
Tirsdag d. 7. maj 2007
     
  I går da Amalie var i bad - alene, noget hun i perioder gerne vil - tog Johanna dukkerne i bad.
Her går det ikke helt så godt med at få tøjet af Alexandra (det er Amalies dukke, men snart må Johanna have en af samme slags, for der er rift om den...)
     
  Uhm - et bad er altid (næsten) dejligt...
     
  Alexandra skal da også lige prøve mine dykkerbriller...
     
   
     
     
Så er der husdyr igen...
 
Tirsdag d. 7. maj 2007
Dælme dylme om ikke Amalie sad og kløede sig lidt i nakken her til aften... Hmm, det gør vi jo alle af og til uden at der er noget mere ved det, andet end at det klør, men efter tidligere besøg af uønskede husdyr (i hvert fald fra moderens side) tænkte jeg, at jeg hellere lige måtte tjekke...
Og jo - mange æg som jeg fik hevet ud og en mega, fed, stor og voldsom grim lus. Ingen nymfer eller andet godtfolk. Hun var til fødselsdag i lørdags - det passer lige med at den er kommet på besøg der - hop hop - og så har den ellers begyndt at reproducere sig selv!!!
Jeg ved godt, at det er grimt at ønske nedgang for andre - men for hulen da - NED med lusene...

Hold k*ft hvor min hovedbund klør.... Igen...
     
   
     
     
Anna på besøg...
 
Fredag d. 4. maj 2007
     
  I eftermiddags kom Helle med Anna, weekendseng, scooter, tøj mm. for de skulle til fest uden Anna og deres pasning var hoppet fra i sidste øjeblik!
Johanna blev simpelthen SÅ glad da hun så Anna, og de har leget godt sammen stort set siden Anna kom!
Her putter de mine dyre sten ned i kloaken igennem det lille hul i brønddækslet...
     
  Det er ved at være sengetid og tøjet er kommet af - og de leger i vores senge at de sover!
     
  Lidt fest i sengen:)
     
  Imens de små legede i sengen, så en meget træt Amalie "Disney Show". Hun vågnede kl. 5.30 i morges, kom ind til os på madrassen og faldt i søvn igen, men vågnede hurtigt da hun drømte en fæl drøm - og har så ikke sovet siden. Så ejg kan godt forstå at hun er træt...
     
Nu er kl. 20.20 - alle 3 piger er i seng - Amalie i vores, og Anna og Johanna i hver deres seng på Johannas værelse. De mosler lidt i sengene og af og til høre vi deres stemmer - de har nu været i seng i 35 minutter - men der går vel ikke længe, førend de falder i søvn!!!  
     
   
     
     
Kan man få smudstillæg???
 
Fredag d. 4. maj 2007
I går da jeg kom hjem - efter 33 timer væk fra min familie, fordi jeg har været på Sørup Herregård med alle andre ledere og souschefer i min arbejdskommune - blev jeg mødt af en meget beskidt Amalie. Hun havde haft 4 stykker tøj på i løbet af dagen - hvide strømpebukser, lyse shorts (udenpå strømpebukserne), langærmet hvid bluse og en lyserød kortærmet skjorte. Se jeg vidste hvilke farver de burde være - men det hele var meget beskidt!
     
  Dette er spanden med Biotex efter tøjet har ligget i blød - da jeg hældte vandet ud, var der et lag skidt på bunden på et par mm... Kan man mon få smudstillæg af børnehaven, fordi ungerne bliver så beskidte:)