Første og sidste dag...
 
Lørdag d. 30. juni 2007
I går var en stor dag - både for mor og datter - for det var Amalies sidste børnehavedag... Amalie glæder sig rigtig meget til at skulle i skole, men har også haft det meget svært med tanken om at skulle slutte i børnehaven - og være væk fra mor igen! Så der har været krise - både hjemme og i børnehaven i en tid. Jeg vil nu sige, at hun bestemt ikke er den eneste, der har haft krise over sat skulle slippe børnehaven og tage imod det nye der kommer - og når jeg tænker efter, hvordan jeg har haft det de gange jeg har forladt noget jeg virkelig har holdt af - mit arbejde på f.eks. Færøerne og i Skotland, ja, så kan jeg bestemt godt huske hvor fælt det var at skulle slippe det!
Her kommer lige et par billeder af første og sidste børnehavedag:)
     
 
     
 
     
   
     
     
Budte og ubudne gæster...
 
Onsdag d. 27. juni 2007
     

  I mandags var min søster og hendes datter på besøg! De kom med snegle til formiddagskaffen - her sidder Johanna med sin snegl - men hun har mere travlt med at charme sin moster end at spise...
     

  Ved første mundfuld gik den i stykker - og så blev den ellers pillet fra hinanden...
     

  Med savl og det hele... Faktisk gad hun ikke spise den der om formiddagen, hun ville hellere have mere bolle, men om eftermiddagen da de store tøser spiste deres færdig åd hun lystig sin egen også!
Moster og kusinen så efter Johanna i en times tid, imens jeg var med Amalie til ørelæge. Det var gået rigtig godt - både hos ørelægen og hjemme hos os, hvor de havde leget i regnvejr i haven!
     

  Men vi har desværre også ubudne gæster - dræbersnegle kravler rundt i vores have. Heldigvis ikke i så stort et antal, men de er der - dog kun til vi opdager dem, for så er det slut...
     
   
     
     
Dagen der gik...
 
Lørdag d. 23. juni 2007
     

  Imens jeg sad og skrev indlægget i morges, ja der var der så dejlig stille i stuen. Amalie så morgenflimmer - Johanna - jae, hun havde gang i min taske ude i entreen. Og ikke bare min taske - også børnehavens pung og alle boner var ude!
     

  I formiddags gik turen til Silvan hvor begge piger fik en ny gynge. Amalie fik en dækgynge og Johanna en alm. en - som den der er i dagplejen, for den kan hun selv gynge på. Så nu er babygyngen væk og vores lille pige er for alvor stor!
     

  Vi havde Sankt Hans bål i haven i eftermiddags - og over gløderne blev der lavet popcorn! UHM!!!
     
   
     
     
Så er der brugt penge igen...
 
Lørdag d. 23. juni 2007
     

  Amalie græder snot - for hendes Pippi T-shirt er blevet for lille. Den er indkøbt i Pippiland for snart 2 år siden og har været lifligt brugt lige siden - og nu er den altså for lille!
Og nu er det jo ikke lige hver dag man kører til Pippiland - ja, jeg gør ihvertfald ikke - og jeg har ikke sendt dem andre steder, førend jeg faldt over astridlindgren.jetshop. I flere uger har jeg gumlet over prisen - 270,25 svenske kr. fordi den skal sendes til DK - men i går sendte jeg bud. Så er der heller ingen is hele sommerferien (til mig...)
     
   
     
     
Findes der ikke en gylden middelvej - eller rettere vejr?!!
 
Lørdag d. 16. juni 2007
I flere dage går vi rundt i det rene ingenting, pruster og stønner og er ved at gå til af varme! Jeg står gerne ved, at det var ALT for varmt for mig! Men helt ærligt... Nu har vi måtte tænde for varmen igen og skulle man ud her i eftermiddags var det iført sweater og fuldt regnudstyr... Hmm, hvis bare der var en gylden middelvej...
     
   
     
     
Amalie - store skolepige...
 
Fredag d. 15. juni 2007
     
  I dag var der sommerfest i børnehaven! For første gang i de 9 år jeg har været med, var det regnvejr hele formiddagen, og selvom det ikke regnede da det var spisetid var det alt for vådt og blæsende at være ude. Ligeledes blev der ikke bål - men det retter vi op på en anden dag!
Men sommerfest var der - de store skolebørn viste skuespil - hvor Amalie var en lille sød Nissepige - og traditionen tro fik hvert skolebarn en fin blomsterkrans (lavet af undertegnede - 8 stk. i alt), alle deres tegninger fra det forgange år, et fint fotoalbum og en lille fin stjerne.
Derefter var der høflig selvbetjening ved den sammenbragte sommerbuffet med indtagelse ved små borde og stole i umage højde og drøjde - men det var en dejlig, dejlig dag trods regn, kulde og borde og stole der ikke helt passede sammen!
     
   
     
     
Jordbærrov...
 
Onsdag d. 13. juni 2007
     
  I lørdags tog Frank disse billeder af 2 piger på jordbærrov...
     
   
     
   
     
   
     
  Hvilken dejlig fangst!!!
     
   
     
     
Tak skæbne...
 
Onsdag d. 13. juni 2007
...hvor har det været varmt... Jeg har bestemt ikke været mig selv - og har kun været glad for, at jeg ikke skulle betjene farlige maskiner, fordi det havde jeg ikke været i stand til for min handlekraft og bedømmelsesevne har bestemt ikke været optimal!
Og derfor var det med STOR jublen at "kulden" kom i går aftens - hvilke HERLIGE vinde, der lige pludselig kom forbi vores matrikel!!!
Og jeg har NYDT dagen i dag - og følt mig frisk og ovenpå! Nu mangler vi bare noget regn for det har både vi og haven rigtig godt af! Meeeeeeeeeeeen kunne jeg bestemme - bare en lille smule - så kom regnen bare om natten - specielt på fredag hvor vi holder sommerfest kl. 12 med alle børn og forældre... Amalie glæder sig VILDT - for hun er en af de store - skolebørn - der skal vise den hemmelighed som jeg ikke burde vide så meget om, men som jeg både har været med til at sy lidt kustymer til og så er der en pige, der synes at det er så spændende at det bare MÅ ud af og til:)
     
   
     
     
Bar mås...
 
Søndag d. 10. juni 2007
I de sidste par dage har Johanna rendt rundt hele eftermiddage i bar mås - ja faktisk ikke en trævl på kroppen, og hun NYDER det i fulde drag! Og det er ikke gået "galt" før i dag - hvor Frank først hørte hende sige "presselyde" inde i stuen og nåede at få hende ud på terrassen, inden lorten røg på fliserne. Senere skulle jeg lægge noget på plads i hendes tøjskab - hmm, tænker jeg, det er da godt nok en stor savlepøl der er der - NOT - tissetår lige ved skabet!!! Da Frank rydder op i haven her til aften - og derfor også kikker i tøsernes telt inden det skal lukkes, så er der også tår der! Og Ken har badet i den!!!! Lækkert!!! Heldigvis kan Ken vaskes og tis er nu lidt mere lækkert en en god gang lort...
Billedet må du tænke dig til - jeg gad ikke hoppe ind og finde det i går, men forestil dig bar mås på plastik scooter og med en stor dukke foran!
     
   
     
     
Misundelig mig - neeeeeeeeeeeeeeej...
 
Fredag d. 8. juni 2007
     

  Vores nabo har et stort svømmebassin - sådan et rigtigt helårs et! Jeg har på min fridag i denne hede så aboslut ikke været spor misundelig, når jeg har hørt de har lavet bomber i vandet - for når jeg sidder ved siden af mine 2 tøsers bassin ude på græsplænen bliver jeg så bestemt også våd af deres (amalies) bomber...
     
   
     
     
Dagene går bare der ud af...
 
Torsdag d. 7. juni 2007
     
  Johanna pigen her i morges! Hun spiser morgenmad - med STOR ske og har Amalies beskyttelsesbriller fra nytårsaften på! Dejlig det er hun sgu!!!
     
Ja, her har dagene bare fået ben at gå på... Tiden flyver bare af sted - eller også har jeg for meget at lave... I al fald har jeg - når vi når aften - ikke den store energi til at skrive her...
Vi har fået en normal hverdag igen, hvor både mor og far er til stede om morgenen - jeg klarede det nu fint selv, men jeg kan i bakspejlet mærke at det gav mig stres at skulle nå på arbejde om morgenen - og aflevere Johanna inden!

Hvad er der ellers sket? Jo Amalie har været i skole 2 eftermiddage fra 16 til 18 - STORT!!! Vi fandt ud af, at hendes bedsteveninde fra gymnastik skal gå i samme klasse, så det er bare rigtig dejligt - ellers kendte hun jo ingen! Vi var med den første eftermiddag - 10 minutter i klassen, så blev vi smidt ud og fik lektion af skolelederen:) Bagefter var der rundvisning på SFO'en - det er bare ikke til at forstå at min lille pige nu skal til at være på SÅ stort et sted - mand altså, der er mange børn og i princippet kan de løbe væk - langt væk...
Imens vi var i skole, blev Johanna passet af mormor og morfar herhjemme. Det havde lige trukket op til gråd da vi gik, så de gik også en tur, og da de kom tilbage var der ingenting! Hun havde spist en masse aftensmad og var vild med morfar, når han pudsede næse - det larmer også helt vildt!!!
Men da Frank lagde hende i seng, ville/kunne hun ikke falde i søvn - havde så svært ved at give slip og sove - så jeg måtte sætte mig ind til hende efter godt en time, hvor hun havde kartet rundt. Efter 15 minutter sov hun og da jeg kort efter rejste mig, knirkede stolen og barnet var MEGET vågent igen!!! 5 minutters skønhedssøvn var nok til at hun holdt ud 1½ time mere... Enden blev at vi lagde os til at sove - jeg i dobbeltsengen - alene - for Frank kom ind på madrassen og holdt hende i hånden. Næsten aften var heldigvis normal!

Amalie har også sovet i børnehaven - og mig med! Det var rigtig hyggeligt! 11 store børn (der er bare 24 børn i børnehaven) og 3 voksne. Vejret var med os - dejlig varmt (men ikke for varmt) om fredagen og om natten blev det regnvejr - hvilket betød at det jo var køligere at sove! Der var ro 22.15 - Amalie var en af de sidste, der sov af børnene - men det var også kun fordi hun var ked af der var for lidt lys!!! Hun kunne sove med en kæmpe spot lige i ansigtet!

Johanna har haft en periode hvor hun har haft nogle forfærdelige raseri udbrud! Hvis hun ikke har fået sin vilje, så hyler hun op og når dertil hvor hun har opkast i munden - som hun synker igen!!! Jeg orker ikke at komme med flere detaljer nu, men jeg overvejer seriøst at kontakte en psykolog, der har erfaring indenfor adoptions området! Måske er det bare en and og hun er hysterisk - måske er det noget andet - der er også andre ting, der gør at jeg gerne vil have lidt sparring - hellere nu end senere hvis det kan hjælpe. Desværre er regionerne ikke kommet så langt med PAS - Post Adoption Service - som der ellers er sat en masse penge af til og der er først mulighed for konsultation (gratis) ad den vej engang hen ad efteråret - og det vil jeg ikke vente på! Nu går jeg lige og tænker - og skriver lidt ned om os og Johanna - og finder så ud af, hvem jeg så vil kontakte. Jeg har 2 vældig søde psykologer for øje - begge med erfaring indenfor adoption og det er for mig meget vigtigt, at den del også bliver dækket! Men mere om det en dag jeg har overskud til det!

I dag da Amalie og jeg hentede Johanna i dagplejen, sagde dagplejemoren, at hun havde sagt et rigtig sjovt ord for baglæns - de havde gået baglæns! Men hun kunne ikke lige huske, hvad det var og Johanna gad i hvert fald ikke gentage det lige der! Nuvel - da vi spiste aftensmad spurgte jeg hende igen "Johanna, kan du sige baglæns?" Og så kom det som skidt fra en spædekalv: "Baglort!!!" Nuttet pige ikk' sandt?!!