I morgen starter hverdagen igen...
 
Mandag d. 31. juli 2006
... og selvom det ingen hemmelighed er, at jeg har glædet mig til bare at være Johanna og mig igen, så ved jeg også, at jeg også vil savne feriedagene med Frank og Amalie. Nu skal det hele mere eller mindre tilpasses en klokkestreng af tid igen for at det kan hænge sammen!
Johanna er for længst (kl. er i skrivende stund 20.30) faldet i søvn - hun sov vist da hovedet ramte puden kl. 19 - men Amalie ligger stadig og mosler... Hendes "aftenritual" er før børnehavedage - gøres klar til seng ved 19-19.30 tiden, få læst en bog eller spille 2 spil Sorteper med én af os (2 aftener af gangen skiftes vi) og så er det godnat. Godnat er nok så meget sagt - der går normalt ½-1 time (nogen gange længere) før hun falder i søvn og den tid bruger hun på at mosle i vores seng, læse, lege med en eller flere dukker, finde madrassen frem og lægge sig på den, hente sin egen dyne og hovedpude, kalde for at få vand, kalde fordi hun har vokseværk, kalde fordi hun skal tisse - eller har tisset i bleen (hun sover med natble), kalde fordi hun skal prutte (det kalder vi "større ting" her i huset når børneører hører på - ellers så skider vi)...
Det har ikke været så slemt med at kalde i den sidste tid - men hun bruger bare ufattelig laaaaaaaaaaang tid på at falde i søvn, og det hjælper ikke at putte hende senere i seng, for hun bruger stadig samme tid på det. Jeg kan huske fra min barndom, at jeg også lå i laaaaaaaaaaaaang tid, inden jeg faldt i søvn, så måske er det bare genetisk?

I lørdags havde vi besøg af farmor, farfar og olderne. Amalie havde glædet sig enormt og farfar havde ikke fri i 2 minutter - for var det ikke Amalie, der hev i ham, ja så var det Johanna - for hun skulle ikke snydes og ved bestemt godt, at hun kan få farfar til at gøre sjove ting med hende!
Vi havde en rigtig hyggelig dag - og jeg fik endda lov til at tage mig en times eftermiddagslur!
     
  Søndag fik jeg taget dette billede af dejlige Johanna!
Hun har i den sidste uges tid "stået på hovedet" - og meget gerne lagt en lille flad ting, som hendes hoved så har kunne røre ved!
Ja, jeg ved bare, at jeg havde kastet op, hvis min krop skulle stå sådan i mere en meget kort tid!
     
  Johanna er også meget glad for bolde - og de skal helst kastes ind i en busk eller blomsterbed for så at blive hentet ud - hvilket hun selv gør! En meget velopdraget ung dame - i hvert fald lige der!
     
I går aftes - yark siger jeg bare - rendte Johanna og Amalie rundt ude i haven og Amalie kom på et tidspunkt ind for at fortælle, at Johanna var nede i køkkenhaven og var blevet beskidt! Hmm, moderen måtte op af sofaen og ud og se til afkommet! Beskidt var hun egentlig ikke - men fy for f***** hvor hun stank!!! Min første tanke var at hun havde skidt og at jeg ville kaste op inden jeg fik hende skiftet, men efter et hurtigt tjek i bleen, var den tom! Hmm, hvorfor stank hun så sådan??? Hendes hænder lugtede SÅ fælt at det nærmest er ubeskriveligt. FØJ!!! Der var ingen udvej - et bad måtte der til!
Selv efter 2 hold badevand - et med skum og et uden fordi hendes hud ikke har så godt af sæben, lugtede hendes hænder stadig fælt - til morgen var de heldigvis ok igen! I mellemtiden havde Amalie og Frank fundet ud af, hvad det var, hun lugtede af! Frank har lagt alle de grønne kartofler i en lille krukke for at de ikke skal spire i komposten og her har de ligget og rådnet! I regnvejret er krukken så blevet fyldt med vand - og Johannapigen har syntes, det var fedt at stikke sine små brune og buttede hænder derned! Resten af familien syntes IKKE, at det var en god ide!!!

I formiddags var vi alle 4 af sted til lægen med Johanna - ikke fordi hun havde lugtet - men fordi hun skulle have sin MFR vaccine. Hun charmede lidt med lægen inden, men syntes ikke hun var så sød under og lige bagefter stikket! Heldigvis bærer hun ikke nag - og hun blev glad for sit perlearmbånd, som hun fik med hjem (så skal hun heller ikke rane storesøsters mere).
Hun blev også målt og vejet - fordi vores læge var bekymret over hun ikke tog så meget på omkring hendes 1-års dag - og hun vejer nu 11 kg og er 78 cm!

Amalie og jeg var et par timer i Lyngby senere - der var lige en masse småting jeg skulle have fat på, Amalie fik sig en tur i "sommerlegeland" i Storcenteret - og jeg fik hentet og betalt mine nye briller. For 2 uger siden var jeg bare lige til et synstjek - og selvom mit syn og mine gamle briller næsten passede sammen, ja så endte det med helt nye briller - men det gamle stel er også 5 år og glassende endnu ældre, så det var vist på tide! Og jeg fandt et - på det tidspunkt fint stel - faktisk så syntes jeg at det og jeg så hammerne godt ud sammen, men jeg er ikke helt sikker mere... Men man skal vel vænne sig til alt nyt! Jeg havde dem på i 2 timer i eftermiddags, så måtte de af igen, da selv den lille styreforskel der er, gør at det var hårdt arbejde for øjnene at få dem på!

Da jeg stod og lavede aftensmad kom "lille frk. hidsigprop" - men også meget smarte pige (Johanna - men det kunne nu også have været Amalie) ud i køkkenet og begyndte at snakke (russisk). Prompte gik hun hen til Amalies stol - som hun jo bruger som trappe til spisebordet - og skubbede den hen til køkkenet. Desværre - eller heldigvis - er der et lille bitte "trin" (et ekstra lag gulv - det er ikke os, der har lagt det på) og den kunne derfor ikke komme derud. Hun blev dælme hidsig - hold da fest - men hun endte da med at kunne fortælle med fagter og lyde at hun ville have noget på bordet - der stod hendes kop og da jeg så spurgte om hun var tørstig åndede hun lettet på! Hvorfor kan hun dog ikke bare lære den ene fagte jeg bruger som tørstig/drikke?!! Hold da op hvor det ville være meget lettere!
I morges var hun dog kommet til Frank og havde rakt tungen ud af munden! I starten betød det ad, men det kan også betyde bad - men her var det mad! Og hun fik så morgenmad!
Jeg tror vi skal bruge lidt tid på at få nogle tegn på forskellige ting i den kommende tid! Det vil lette alles hverdag meget!

I dag er der kommet børn til en af AC's grupper. De havde log-in 8. juli 2005 - dvs. de har ventet over et år siden de kom på ventelisten! Vores log-in var 25. marts 2005 og vi fik Johanna i forslag 11. november - dvs. vi ventede godt 7½ måned og derefter yderligere 2 måneder til vi kunne hente hende hjem.
Som de kloge måske allerede har set, så er ventetiden på barn i forslag steget 4½ måned siden vi fik Johanna i forslag (jeg bryder mig stadig ikke om det udtryk) og ingen ved om den falder igen. Da vi kom på listen var der 5-6 måneder fra log-in til barn i forslag og det steg så lige inden til 6-7 måneder - og nu er den oppe på 12-13 måneder! Vi var bare SÅ heldige, at vi lige nåede at komme med, inden ventetiden blev alt for uforudsigelig! Det må virkelig være rædselsfuldt bare at vente og ikke vide hvornår, fordi det hele er gået i ged! (Ged og ged - CCAA havde 100% flere adoptionsansøgninger i 2005 end i 2004, så det er det, der er årsagen!)
Men én ting kan man da sige om Kina ventelisten - de følger den kronologisk! I flere andre lande der kan man få barn når man står som nr. 1 - eller som nr. 15, fordi de matcher på en anden måde! Dét havde jeg ikke haft nerver til!
     
     
     
Frække Johanna - og meget andet...
 
Fredag d. 28. juli 2006
Johanna er blevet så fræk! Nogle vil nok kalde det "en naturlig udforskning af livet" - men en træt mor kalder det frækhed!
Det er snart et stykke tid siden, at hun fandt ud af at skubbe Amalies trip-trap stol ud fra bordet og klatrede op ad den. I starten stod hun så bare på øverste trin og så ud over verden, men hurtigt blev det til, at hun kravlede videre over på bordet - og til de "forbudte" ting, som burde være udenfor hendes rækkevidde!
     
  I eftermiddags kaldte Amalie på mig "Moar, nu er hun på bordet igen!!!"
Og ja vist - det var hun! Og lampen var under undersøgelse!
Jeg tror dog, at det er sidste gang den er blevet besigtiget, da hun brændte nallerne ved at røre ved den varme pære - men heldigvis ikke slemt!
     
Her i huset er det jo stadig ferietid for manden og Amaliemusen - men på tirsdag er det slut! Børnehaven åbner efter en måneds lukning og Franks arbejde kalder også igen - men der er vist ingen af dem, der er glade for den tilstand!
Moderen glæder sig dog en lille bitte smule til lidt mere fred og ro - men kommer nok også til at savne at have dem hjemme - for men en anden voksen i huset, er det jo muligt at få lavet noget kreativt i fred og ro - og ja i de sidste par dage har jeg siddet og syet lidt! Og svedt tran for her er ret varmt på kontoret om dagen, men når hun kreativiteten er der, så må den også udnyttes!
Amalie har dog en blid start - 3 dage i børnehaven, så fri fredag da vi skal på heldagsbesøg hos en veninde og hendes børn, lørdag i cirkus og søndag kommer hendes elskede faster og henter hende til 5 dages ferie på en campingplads! Heldige asen!

Vi har haft en stille og rolig uge - nydt skyggen og regnen! Og solen når den ikke har været for varm!
Mandag kl. 9.30 skulle vi have haft halvårs besøg fra Amtet, men 8.10 ringede telefonen og der blev meddelt at vores sagsbehandler var syg og mødet måtte udskydes!
Da var jeg lige hoppet ud fra badet efter at have støvsuget hele hytten - og bollerne var klar til at blive skudt i ovnen! Hmm - men så fik jeg da tid til at tage mig af min begyndende migræne, som hurtigt fyldte hele mit hoved! Det meste af dagen lå jeg i sengen og sov - og kl. 4 da var jeg frisk som altid, når jeg har migræne. 7-9-13 - heldigvis er det længe siden sidst!

Tirsdag havde vi besøg af et par fra vores rejsegruppe. De har 3 børn - en pige på alder med Johanna (de kommer fra samme børnehjem), en pige som er ½ år ældre end Amalie og en dreng der er et år ældre endnu.
Amalie havde sådan glædet sig og syntes at det var en laaaaaaaang dag, for de kom først sidst på eftermiddagen. Men da de så kom, så kom der hurtigt gang i legen - de 3 store legede rigtig, rigtig godt og vi måtte lægge øjne og bifald til flere cirkusartister! Og de 2 små - ja de legede faktisk også fint - om end ikke sådan med hinanden men ved siden af hinanden.

Efter at have været en tur til frisøren med Amalie onsdag morgen, så gik turen til Tivoli "for mor jeg har jo ALDRIG været i Tivoli!" Nej, det har stakkels Amalie ikke været - til gengæld har hun været i Kina, det er der ikke mange andre 4-årige der har!
Det var en dejlig - men varm - dag. Johanna var ret træt af at stå i kø udenfor - hold da op hvor hun skreg! Tænk det tog mere end ½ time at komme ind - og jeg der havde tænkt på at køre billetterne over nettet men kom fra det igen... Dét skal huskes til næste gang!!!
Amalie fik et turpas - det burde jeg også have haft, for der var mange ting, hvor en voksen skulle med. Amalie var så sød at sige "Moar, når nu faster ikke er her, så må du godt komme med i stedet!" Tak skat, jeg elsker også dig!
Det første vi prøvede, var det lille tog - Linie 8 - faktisk ret smart for hun fik lige et kik på en del af haven og de ting hun kunne prøve. "Moar, dén vil jeg op i !" No way - det var Odinekspressen, den er for hurtig til mig! Og Frank skulle slet ikke op i den!
Dernæst var det Veteranbilerne - og så en tur i den lille flyver.
Galejen så meget interessant ud, men efter at have stået i kø en tid og set hvad den gik ud på fik jeg hende talt fra det. Den går op og ned og rund tog rundt og dét er helt sikkert mere end mine balancenerver kan klare - hvilket ville betyde at Johanna skulle op af klapvognen og jeg ned i den resten af dagen!
Men så var det jeg foreslog Rutschebanen - og tro mig, dén var et hit! 3 ture blev det til - og havde jeg haft turpas havde vi prøvet flere gange (3 ture uden turpas det er lige 3*45 kr.!!! VILDT!!!!!!!! En rutschebanetur er bare ikke 45 kr. værd - men det koster det altså!)
Efter anden gang i streg mente hun at hun havde det lidt underligt i maven, så vi tog lige en pause og så nogle andre ting og Frank og hende fik sejlet sig en tur i Dragebådene - og moderen sad og nød udsigten til søen, udsigten til det sovende barn i klapvognen og mærkede vibrationerne hver gang Dæmonen kørte forbi! Dén skal jeg bare ALDRIG op i!!!
Bagefter stod Frank i kø med Amalie for at hun skulle prøve Dyrekarusellen, men da det næsten var hendes tur slog hun fra og de kom tilbage til mig, hvos hun sagde at billetten skulle bruges til mig til Rutschebanen! Se, hun ved da hvad hun vil!
Imens Frank og Amalie tog sig en lille tur i Den blå safir, havde jeg mit at se til med Johanna der var på jagt efter popcornsæske - ja, hun ved godt hvad der er i dem! Så vi måtte finde en popcornsbod - og barnet var lykkelig!
Frank og Johanna daffede hen på legepladsen, imens Amalie og jeg indfandt os i den laaaaaaaaaaange kø ved Rutschebanen for at få en sidste tur! Sjovt - nogle gange var jeg sikker på at Amalie ikke brød sig om det - og alligevel så ville hun igen!
     
  Torsdag formiddag var Frank og Amalie ved stranden - imens spillede Johanna og jeg på hendes fine nye zylofon.
Hun syntes, det var rigtig fedt at sidde på Amalies plads - og endnu federe at spille - for hun blev ret sur, da jeg tog den væk, så den måtte frem igen!
     
  Da storesøsteren kom hjem og middagsluren var overstået blev der spillet igen!
Amalie sidder med sin nye havfrue, som hun fik samtidig med at Johanna fik sin zylofon.
     
Amalie har hver morgen i ferie set Sommer Summarum - et sommerferieprogram for børn fra DR1 - som hun er HELT vild med! Hun kan sangen udenad - og det bliver ikke godt, når det stopper - faktisk så skal hun starte i børnehaven inden det stopper, så det giver sig selv. Men hun har virkelig hygget sig med at se det!
Johanna er lidt ligeglad med TV'et - hvis der er musik så fænger det hende ellers ikke. Og dog - i går lå hun på maven med hanpladerne under hagen, benene oppe i 45 grader og så et eller andet. Frank og jeg morede os - desværre tænkte jeg ikke lige på at tage et billede!
Hmm - hvad kan jeg ellers fortælle... Johanna har fået tand nr. 11 - en kindtand i undermunden. Og hold da op hvor hun har savlet i denne omgang - det har hun aldrig gjot før! "Moar - hun lækker", råbte Amalie en dag!
Johanna forstår mange ting - f.eks. er hun vældig interesseret i mælkekartonerne, hvor vi så snakker om koen og den siger muh! Spørger vi hende "Johanna, hvad siger koen", så går hun hen til køleskabet!
Hendes måleko (hvor vi kan skrive hvor høj hun er på) er endelig kommet op - og den er hun meget interesseret i også. En aften spugte Frank hende, hvor målekoen var og da sagde hun "muh" og pegede på den! Dygtig pige!
Og nævner vi ordet bil, så er hun straks ved døren og tror vi skal ud at køre. Her til aften var hende og jeg lige i Brugsen og inden vi gik sagde jeg bare "Johanna, vi skal ud til bilen" og så gik hun pænt med - meget ivrigt snakkende "be" (for bil!) Så ét ord kan hun ihvertfald! (Amalies første ord var AP - for rap/and - 2 meget forskellige interesser!)
Den lille dame har også fået et voldsomt temperament!!! Hun går jo frem og tilbage med alt der kan gåes med - stole, hendes scooter og selvfølgelig hendes trædukkevogn! Og kors i skuret hvis den støder ind i noget - ja, nu starter det allerede INDEN det sker, for nu kan hun forudse, at der kommer en forhindring! En ilter lille dame...

Hmm, klokken er mange og jeg vil/må i seng. I morgen kommer farmor, farfar og 2 older på besøg - så vi skal lige op og rydde det værste væk og "sådan noget" som man nu skal...
     
     
     
Endelig regn...
 
Fredag d. 21. juli 2006
     
  Jo i dag kom der lidt af den regn, som vi har higet efter den sidste uge!
Amalie fløj fluks i regntøjet og ud til sin far i køkkenhaven - for at finde hindbær!
     
I ugen der er gået har vi lavet mindst muligt - for det har lige været en tand for varmt efter vores mening. Johanna og Amalie klarer sig nu fint med varmen, det er mere os to "gamle"!
Amalie brugte en dags tid på at komme sig fra ferien - "jeg vil ha min faster" og "jeg vil bo i Århus!" - men det er da overstået nu! Hun har hygget sig herhjemme med alle sine ting, vi har spillet spil og i går formiddags var vi ved stranden - hvilket dog ikke var den store glæde for Johanna. Hun travede rundt i strandkanten i lang tid - ind og ud af vandet - for hvad var dette for noget! Men hun blev aldrig helt dus med det! Så vi pakkede sammen og lovede Amalie, at en af os tog med hende på stranden en anden dag uden Johanna.
     
  Hjemme igen blev der leget med mudder! Amalie laver mudderboller...
     
  ... og Johanna "vasker sig" med mudder!
     
  Så det var bestemt et tiltrængt bad de damer kom i senere!
     
     
     
Hjemme igen - og tillykke til vores lille trold ...
 
Søndag d. 16. juli 2006
     
  Det er hårdt at være star og have halv-års-dag! Tænk det er allerede ½ år siden, at vi fik Johanna på kontoret i Kina!
Johanna har brugt det meste af dagen på at mosle rundt og tjekke det hele ud efter at have været væk fra det hele i den sidste uge! Og det kan man jo godt blive lidt træt af...
     
Vi har haft en god ferie - men én uge væk hjemmefra har været (for) lang tid for Johanna. Hun har ikke helt været sig selv og har ikke rigtig ville spise, hvilket jeg helt sikkert har opfattet som "det her er for meget" fra hendes side. Men hun er dog ikke gået sulten i seng - bananer, riskiks, pulvergrød, yoghurt, kartoffelbåde på restauranterne og aftenflasken har fyldt depoterne op!
Hele formiddagen har hun moslet rundt i hele huset og senere haven - jeg tror hun lige skulle tjekke om alt nu var, som det skulle være!
Amalie derimod brugte en del af formiddagen på at græde efter sin faster og Århus?!! "Jeg vil bo i Århus!" galede hun!!! Hun har virkelig haft en god ferieuge og brugt sig selv fuldt ud!

Velkomstglæden var stor fra Amalies side, da vi endelig sent lørdag formiddag (d. 8. juli) trillede ind i indkørslen hos farmor og farfar. Vi var bestemt ventet!!! Hun havde haft en dejlig ferie - men glædede sig meget til at se os igen! (Så noget må vi jo gøre godt!!!)
     
  Johanna var bestemt også glad for at se Amalie igen - og de fandt begge stor glæde i at snakke med hinanden igennem farmors helt nyvaskede vinduer!
     
Og hvor glad Johanna end er for hunde - gerne store hunde - så er hun hunderæd for katte! Hos farmor og farmor kom en stor killing på besøg - hun var vel interesseret i den, men skælvede af frygt og ville op til en af os, hvis den kom for tæt på!

Søndag morgen skulle Amalie og farfar til bageren og Amalie spurgte farfar om man kunne bruge Århus/Jyllandspenge i Svendborg!!! Jeg tror ikke helt hun har fattet konceptet at Jylland også er en del af Danmark - men ok, det var også først i går at jeg fandt ud af at motorvejen ved Odense, går syd om byen og ikke nord om! Jeg har også haft det så svært ved at der var en havn i Odense, men nu fatter jeg det bedre!!!
Sidst på eftermiddagen skulle vi til fars kusine Mettes fødselsdag og studenterfest. Desværre bestemte vejret sig lige til at slå om fra sol til regn, så alle borde og stole skulle bæres indenfor.
Johanna brød sig ikke om alt det virvar og både far og farfar var på skift med hende nede i haven, når der var opholdsvejr for at hun kunne få lidt frirum.
     
  Men inden der kom for mange mennesker var hun kæk - og sulten! Begge tøser har fundet frem til snackbordet - til stor fornøjelse for dem begge!
     
  Mandag formiddag kørte vi mod vest.
Johanna fik sig en lille lur i bilen, inden vi gjorde holdt ved Vissenbjerg Terrariet.
Johanna var ret ligeglad med dyrene - men mors snor i blusen var rigtig spændende.
     
  Udenfor var der kænguruer - og skildpadder! Og jeg fik mig lige en på grineren, imens jeg sad og kikkede på dem!
Der var en lille skildpadde, der forfulgte en lidt større - for lige pludselig at springe på den! Og hvilken lyd!!! Jeg var færdig af grin - og ret glad for at Amalie ikke gik op i hvad de lavede!!!
Desværre gik Frank med kameraet andetsteds, så der er ingen dokumentation.
     
Derefter gik turen til Fredericia hvor vi fandt en café og fik frokost og gik derefter rundt i byen for at ose lidt. Vi var også oppe i et gammel vandtårn, der står ved den gamle byvolde - mere spændende syntes Amalie, at det var, at hun kunne høre hjemisbilen!

Tirsdag formiddag besøgte vi forhenværende en medhjælper fra Amalies børnehave, som lige er flyttet til Århus. Amalie syntes at det var rigtig sjovt at se, hvor hun bor nu - og vi blev trakteret med nybagte boller! Lige noget for Amalie.
     
  Senere var vi på fortovscafe for at spise frokost. Amalie ville sidde ved vandet - men da det senere begyndte at regne var hun knap så kæk!
Da det blev opholdsvejr løb vi hen til Magasin og gik i legetøjsafdelingen for at tørre lidt og fordrive tiden, imens det blev helt tørt udenfor.
     
  Onsdag var vi i "Den Gamle By".
Når Johanna bliver større skal vi helt sikkert dertil igen - én måtte kikke efter hende og en anden så på husende med Amalie!

Øv altså - jeg kan ikke nå...
     
  Ha! Her er der vand til mig!!!
     
Torsdag var vi i Kattegatcentret i Grenå for at se hajer. Johanna blev lidt fanget af fiskene med de flotte farver - men ellers var hun mest stemt for bare at okse rundt!
Amalie fik set en del - men igen - vi må tilbage en anden gang...
Da vi kom ud begyndte det at regne, så promenadeturen ved havnen blev aflyst og vi kørte mod Randers - egentlig bare for at få tiden til at gå! Johanna fik en powernap på vejen og var kæk, da vi nåede frem! Randers er en rigtig hyggelig by og der kunne jeg godt tænke mig at kikke på nogle flere butikker - men med mand og 2 børn på slæb - NOT!!!
     
  Vel hjemme på vandrehjemmet fandt Amalie igen sin pind og plet græs og legede...
     
  Fredag var vi ude at besøge Grauballemanden.
Johanna syntes bestemt ikke, at han var noget særligt og sad og lavede ansigter, imens hun blev bestukket med rosiner!
Amalie var ret interesseret i en tid - men så var det også slut - og Frank og jeg måtte atter sande at det bliver nødendigt med en tur til Århus og omegn, når pigerne bliver større for at få det hele med...
     
  Hvorfor gå på museum og andre fine steder - en græsplæne og en pind er alt ungerne beder om!
     
  Lørdag var dagen Amalie havde ventet længe på - Legolanddagen og stort var det også at faster skulle med!
Vejret var med os og solen stod fra en skyfri himmel hele dagen.

Den bedste forlystelse i Amalies øjne var helt sikkert LegoCanoe - desværre var ventetiden første gang 25 min. og anden gang 20 min. Men sjovt var det!
Men der var heldigvis også mange andre Her har hun netop gravet en masse guld frem og "fået" lavet en medalje!
     
  Johanna prøvede ikke så mange ting - men Safaritoget var hun ret glad for og fik et par ture både med mor og far!
     
  Her var Johannas rette element!!! Det lille bitte "badebassin" i Duploland! Det var lige noget hun nød!
Hun nød det faktisk så meget, at hun fik slappet rigtig af og sked i bleen (som jeg ikke havde taget af hende, da hun netop ikke havde skidt i 3 dage - og lort og vand og små børn - nej tak!). Så bedst som hun sad der og legede i vandet, rejste hun sig op og trykkede!
     
Efter næsten 9 timer var vi alle trætte og vi satte kursen mod Sjælland. Der gik en hel time førend Johanna faldt i søvn og Amalie holdt ud til efter vi kom hjem (3 timers kørsel) - men så sov hun også længe her til morgen!
Men, men men - fasteren og jeg har allerede aftalt et nyt møde med Legoland - dog bliver det først når Amalie er fyldt 7 år )dvs. efter september 2008) for så kan hun få sig et kørekort! Men så vil vi til gengæld også være der i 3 dage - der er simpelthen så meget at se og lave og skal man have det hele med, ja så er 2 dage da et minimum! Vi nåede ikke længere ind i parken end til Piratland - og det er ikke langt!
     
     
     
Det ene tager det andet...
 
Fredag d. 7. juli 2006
Johanna får sin morgenskraber og jeg er ved at pakke til ferien - vi kører i morgen. Men hold da op - skal lige finde én ting, der ligger i en bunke med noget andet = så begynder jeg at rydde dén bunke op - og har jeg pakket noget - ikke specielt meget! Men ryddet op får jeg!!!
Nu tager jeg lige en lille pause og får sat nogle billeder ind af Johanna på jordbærrov i køkkenhaven!
     
  Johanna ved godt, hvor jordbærbedet er, og lige så snart hun kunne komme ud, ja så faldt vejen omkring jordbærerne!
Her er hun grebet i "gerningsøjeblikket!"
     
  "Hvor er der mon et mere?"
     
  "Der"
     
  "UHM - det smager bare godt!"
     

  Og Amalie på samme færd i juni 2003 (1 år og 9 mrd. gammel).
Sommeren før var hun jo bare en lille pige, men hun kravlede nu alligevel rundt i jordbærplanterne og spottede de røde jordbær, der var tilbage! Dygtig pige!!!
     
Amalie har det i øvrigt godt hos farmor og farfar! Ringer hjem hver aften får at sige fortælle, hvad hun har bedrevet - hvis hun ellers kan huske det og så sige godnat! Og får at få sin godnatsang!
I går havde de været på stranden med faster og hendes veninde - og Amalie havde vist været i vandet det meste af tiden!
Johanna badede også i går. Vi var i kinamødregruppe og der var et soppebassin. Anna var den første til at hoppe i - med sko på! Derefter gik det stærk med at få alle pigerne klædt af og så blev der soppet - eller rettere Johanna badede og sad der længe og plaskede. Hun elsker bare vand!
Hmm, det var pakningen jeg kom fra... God sommer!
     
     
     
Føj hvor er det varmt...
 
Tirsdag d. 4. juli 2006
     
  Johanna har fået smag for majskolber - i lørdags gnaskede hun 2 kvarte majskolber og i søndags en kvart!
Lørdag sad hun også med fryd og gnaskede spareribs - hvilket storesøsteren i hvert fald ikke brød sig om!
     
Ellers så - ja så er jeg ved at smelte... I dag har jeg holdt siesta fra 13-16 og igen fra 17.30-19 - varmen slog mig lige i gulvet - eller rettere sofaen!
Johanna er ret ligeglad med at det er varmt - hun sover fint i barnevognen og efter jeg i dag har taget hovedepuden væk, sveder hun heller ikke mere på hovedet! I formiddags - det var inden den blev fjernet - lignede hun en der lige havde været i brusebad, så meget svedte hun i håret - resten af kroppen var helt tør. Underligt!
I formiddags fulgte Johanna og jeg Amalie til toget i Vedbæk. Farmor skulle komme helt fra Svendborg efter hende og Amalie glædede sig helt vildt - så meget at hun fik mig overtalt til at tage til stationen godt 1 time før toget kom - for hun kunne ikke vente hjemme mere. Så vi drog af sted til Vedbæk med klapvogn og oppakning (og bil) og gik en tur op og ned af "hovedgaden" for at fordrive tiden lidt.
Tilbage på stationen blev Johanna sluppet ud af klapvognen og hun tullede bare rundt og kikkede på det hele!
Med sidste uges henten-hjem før tid fra mormor og morfar, var vi blevet enige om, at spørge Amalie om hun stadig havde lyst til at tage til farmor og farfar og det havde hun! Nu håber vi bare, at hun ikke bliver så morsyg igen!

Både søndag og mandag har vi været i byen og Johanna har klaret det fint. Søndag kom vi hjem i så god tid at hun nåede at tulle rundt en time til halvanden inden hun skulle i seng, men i går var vi først hjemme ved 8-tiden, hvor hun blev ekspederet i seng ret hurtigt efter - og det var bare ikke sagen. Næsten 1½ time efter - et forsøg i barnevognen og Frank der sad med hende i lang tid, kom moderen til og hun faldt til ro!
Jeg er spændt på, hvordan hun klarer vores ferie. Vi drager af sted lørdag for at hente Amalie i Svendborg og napper lige et par dage der inden vi kører til Århus mandag. Vi skal bo på vandrehjem, hvilket betyder mange mennesker - og forhåbentlig en del børn Amalie kan lege med!
Lørdag slutter vi af i Legoland sammen med faster og så er det hjem igen. Ude godt men hjemme bedst!