To nye tænder, mad & lorteprøver...
 
Mandag d. 30. januar 2006
Så sover lillepigen sin formiddagslur, storesøster har far kørt i børnehave og selv er han ude at handle, så er er bare så stille herhjemme.
Vi er kommet ind i en rigtig god natterytme - begge tøser kommer i seng omkring kl. 19 - det er lidt svært at holde Johanna vågen indtil da, men det lykkes for det meste. Og så sover de begge til næste morgen!
I går vågnede Amalie kl. 6, hvor vi kunne høre at hun begyndte at lege med sin nye kattekilling, som kan miave og kort tid efter gik hun ind i stuen, lukkede døren og tændte for musikken! Her til morgen sov hun til 6.40
Johanna har de sidste 2 morgener sovet til 6.30 - hvor hun så rejser sig op i sengen og står og snakker, indtil vi henter hende ind!
Så ligger vi og nusser lidt i sengen - eller dvs. vi ligger og Johanna kravler rundt eller rejser sig op af sengegavlen.
Her til morgen blev hun ked af det, da jeg gik på toilettet - det er bare så dejligt at vide, at hun er knyttet til os!

Johanna har fået en glubende appetit efter at vi er kommet hjem! Hun spiser rigtig, rigtig meget - og er ikke kræsen. Vi har fundet ud af at hun er meget sulten om morgenen - en stor skål grød med sveskemos på (for hun har så hård mave det stakkels barn. Når hun skal prutte, ja så bliver hun nærmest helt blå i hovedet, når hun trykker og det er jo ikke meningen. Jeg tror, at det er det danske mælkepulver, der giver hende hård mave, så nu har jeg sat ind med lidt sveskemos.)
Mindre end 2 timer efter morgenmaden spiser hun lige en hel flaske mælk - eller dvs. det er første gang at hun i dag har fået en flaske før, at hun har sovet - de andre dage har hun vågnet efter ½ time og været så gal, fordi hun har været sulten. Så nu ville jeg prøve det den anden vej i dag - måske sover hun så også længere?

Til frokost får hun også grød. "Babyrugbrød", som Amalie kalder det lyse brød, er ikke lige den store glæde, men jeg vil da snart prøve igen. Eftermiddagsmaden er en flaske, så er der aftensmaden, som er et glas babymad fra 6 mrd. af - i aften tror jeg at jeg vil varme 1½ glas (det gjorde vi også til Amalie) og så snart begynde med glas fra 9 mrd. - og så vores mad. Når hun har spist sin aftensmad, så får hun også lidt af min - pasta og kartofler det kører lige ind!

Tilslut får hun sin vælling ved 18.30-19-tiden og så er hun klar til at sove. I går aftes nåede hun at falde i søvn på Franks arm, inden hun fik flasken, men vi fik hende vækket og hun åd hele flasken (sovende til sidst).
Så fik hun børstet tænder, hvilket hun ikke siger noget til (endnu) og så i seng. For første gang lagde Frank hende bare i sengen i det mørke værelse, hvor hun endnu ikke sov, lod døren står helt åben, så hun kunne se lyset i stuen og høre vores stemmer og så lå hun og snakkede lidt og faldt så selv i søvn.

Det med maden er lidt svært - fordi jeg synes ikke, at vi skal bombardere hende med alt for mange smagsindtryk på en gang - men på den anden side så virker hun også klar til det! På torsdag kommer sundhedsplejersken for første gang, det skal blive godt at få talt om maden med hende.
I øvrigt så efter flere dage hvor vi har tilbudt enten lunkent vand eller modermælkserstatning i kop efter grød og aftensmad, ja så er hun begyndt at drikke en lille smule. Så det går da også fremad.

Vi har fået afleveret alle 4 lorteprøver - ADR siger jeg bare! Mange klamme ting har jeg været med til i mit liv, men det var simpelthen FOR ulækkert at stå der og skære en lort i stykker for at den kunne komme ned i det lille glas.
I morgen skal vi have taget en blodprøve for at se om hun har HIV (det burde hun ikke have) og også for nogle andre ting - PKU-testen f.eks.

I går fik jeg skrevet en mail til Christina - vores kontaktperson i Kina - hun sagde inden afrejse, at vi gerne måtte kontakte hende, hvis vi havde spørgsmål. Og efter at have kikket lidt på billederne fra børnehjemmet, så var der da lige et par stykker, som dukkede op! Jeg ved, at det er NU, hvis jeg skal have svar på dem - og for Johannas skyld vil jeg vide så meget som muligt! Der går nok lidt tid, inden at jeg får svar, for nu er det jo det kinesiske nytår!

Ellers så går tiden med at lære hinanden at kende. Johanna udforsker det hele, kravler rundt på gulvet og er overalt!
Hun er blid - men har også et VOLDSOMT temperament! Jeg tror mest, at hun er gal, når hun er træt og/eller sulten - hold da op hvor hun kan reagere så!!!
Og så er hun Amalie d. 2. hvad angår puslebord. Hun kan åle sig og vil have det hele, der står ved siden af. Puha!!!

Og ikke at forglemme så har Johanna i weekenden fået 2 nye tænder i overmunden (nr. 2 i hver side), så hun nu har 7 stk. i alt! Der har da heldigvis ikke været gråd og tænderskæren og de nye bisser, så det håber vi varer ved på den måde, når de næste kommer!

Apropos tænderskæren - så skære hun faktisk tænder. Rigtig meget til tiden - Frank har læst et eller andet sted, at børn skal skære tænder (ikke at man kan gøre så meget alligevel), fordi de på den måde selv retter overfladerne til!
     
  Lørdag d. 28. januar 2006
Her ligger Johanna på gulvet og ser Kinamusik på tv'et. Jeg købte flere forskellige slags CD'er/DVD'er - og den ene (der er vist DVD'er i) er rigtig god. Der er musik og nogle kinesiske børn, der optræder/synger på forskellige måder.
Om det var musikken, det kinesiske sprog eller bare fordi at der var noget på TV, ved jeg ikke, men hun var meget interesseret!
     
  Søndag d. 29. januar 2006
Og her er frøken pilfinger!
Imens Frank og jeg lige snakkede, ja så havde damen lige rejst sig op ad vindueskarmen (den havde Amalie mange problemer med at komme op ad, fordi karmen går længere ud end radiatoren!)
Men Johanna hun stod bare lige der og legede med Amalies brønd! Dygtig pige!
     
Senere...
     
  Mandag d. 30. januar 2006
Min væmmelige mor har lavet hirseflagegrød til mig til frokost - og det kan jeg altså IKKE lide! 2 mundfulde og jeg skreg!
     
  Og så måtte mor jo lave noget nyt grød - pulvergrød se dét ved man hvad er!!!
 
 
 
Første dage hjemme...
 
Fredag d. 27. januar 2006
Dagene går og der er ikke megen tid - eller energi til at opdatere siden... I dag fredag vågnede Frank og jeg nogenlunde friske op til dåd - det har været svært at få en god nattesøvn, idet Johanna og Amalie ikke har omstillet sig til dansk tid!
Kl. er i skrivende stund 19.11 - og jeg burde vel gå i seng meget snart! Begge tøser sover - de var også trætte...

Et kort tilbageblik på de sidste dage:
Onsdag d. 25. januar 2006
Ja, Johanna mente jo, at det var morgen kl. 01.00 natten til onsdag!!!
Frank havde lovet at tage første tørn - jeg var heller ikke mange sure sild værd inde i sengen, for jeg var bare SÅ træt!!!
Johanna havde kikket meget intenst omkring sig, da de var kommet ind i stuen - hun havde jo sovet, da vi kom hjem om aftenen, så da havde hun jo ingenting set af vores hjem!
Hun fik sin flaske og efter 2 timer, så sov hun igen som sædvanligt!
     
  Her er Johanna midt op natten ved at opleve stuen sammen med far for første gang!!!
     
  Og her har hun opdaget Amalies Duplo klodser.
Læg venligst mærke til strømpebukserne som hun ivrigt forsøger at hive af!

Efter en "formiddagslur" på ca. 1½ time vågner Johanna igen godt 4.30 - hvor Amalie også vågner og er frisk!
Jeg står op med dem begge og Amalie og jeg spiser morgenmad - eller sen natmad eller hvad man nu kalder det!

  Amalie ser lidt bekymret til, at Johanna leger med Amalies nye bil!
     
  Da dagen bryder frem og det bliver lyst og hele familien er vågen (men frisk skrev jeg ikke, at vi var) sætter Frank flaget til ære for Johanna.
     
  Johannas første lur i barnevognen!
     
  "Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om babymad på glas!", synes Johanna at tænke!
Men hun spiste det dog!

Johanna startede på sin nattelur kl. 14.00 dansk tid - hvilket vi jo ikke var videre glade for!!! Så kl. 16 blev hun vækket - hun syntes ikke helt tilfreds, men vågnede dog op efter et stykke tid.

  Og storesøster er bare så glad for sin lillesøster...

Begge tøser lå og sov i deres senge omkring kl. 19!
     
Torsdag d. 26. januar
Johanna vågnede kl. 3 - det samme gjorde Amalie! Jeg tog Johanna med ind i stuen, fik fodret hende af, lod hende kravle lidt rundt og fik hende til at sove inden kl. var 4!
Det var straks værre med Amalie... Frank tog hende ind i vores seng. Først skulle der læses en bog, så var hun sulten... Da jeg kom tilbage i min seng kl. 4, var hun stadig vågen!
Den var vel omkring 6, da Johanna vågnede igen, og Frank tog hende ind i stuen og jeg fik lov til at ligge og snue lidt længere...
     
  Lillesøsters nye legetøj er meget bedre end mit eget!!!

Torsdag formiddag var vi hos vores læge til "eftersyn" med Johanna. Hun syntes jo også, at Johanna er pragtfuld - og så gav hun mig ret i at hun har mange mongolpletter - faktisk har hun aldrig set så mange/så stor en mongolplet før.
Vi blev enige om at genvaccinere Johanna på trods af, at hun er begyndt at blive vaccineret i Kina, men der var noget, som vores læge var usikker ved, så derfor starter vi forfra. Om 1½ uge er første stik!
Hendes "knuder" blev også set efter - lægen mente, at det er følger af vaccinationerne, men vi skulle lige holde et åbent øje med dem!
Med os hjem fik vi en recept på noget creme til hendes suttefinger, hvor hun har fået eksem, 2 tisseposer fordi vi skulle aflevere en urinprøve fra hende, 4 beholdere til lorteprøver og en henvisning til at få taget en blodprøve!

Bagefter skulle vi på kommunen for at få en cpr-nr. Vi havde bare taget pas med, men skrankepaven påstod at vi også skulle have en kopi med at vores plejetilladelse - som er udstedt af samme kommune?!! Alle andre adoptanter, jeg kender, skulle ikke havde dette papir med, men det skulle vi??? Hmm - kunne udfylde et skema og så skanne tilladelsen ind og sende den pr. mail!
Ringede senere derhen for at høre om "der skete noget", da jeg skulle bruges hendes cpr-nr- til lorteprøverne. Næ - for de tjekkede kun mil én gang i døgnet!!! Men hun fandt min frem og ringede senere med Johannas cpr-nr.

Vi var også et smut om DanAdopt (men da sov Johanna for længst) med de papirer, som de skulle have - desværre var hverken Dorit eller Tine der - det er de to som jeg har talt med, men vi fik da fat på en anden, der også er i Kinateamet!
Og så var det bare hjem!!!

Om eftermiddagen fik vi endelig styr på, hvilke gaver, hvem har fået hvorfra...
Alle gaver blev pakket op onsdag morgen af Amalie, for derefter at blive lagt på et bord, så Frank kunne se dem - og det blev så 1½ døgn senere, for jeg har simpelthen ikke haft overskud til at kikke på det før!
Johanna har fået noget tøj, en fin suttekæde, en del legetøj og nogle penge mm.
Amalie har fået barnevogn, dukketøj, bøger, 2 spil mm
Nu er alle gaver foreviget på papir, det nye tøj er vasket og lagt på plads og ligeledes er alt legetøj mm.

  Vi har også fået blomster.
En buket fra Helle og Anna (der også kommer fra Chongqing), en fra Franks mormor, moster og kusine og en fra mit arbejde - det er en mor/barn buket og den er bare så fin!
Her ses buketter og børn!
     
Fredag d. 27. januar
I dag er jeg næsten nået til bunden i vasketøjet - det er ufatteligt, hvor meget tøj 4 mennesker kan producere på 2 uger!
Dagen i dag er også dagen, hvor vi alle har været mere eller mindre friske - selv Amalie har ikke klaget over træthed her i eftermiddag!
Og så blev det dagen for første visit. Helle og Anna kom på besøg - Anna og Johanna var interesserede i hinanden - men endnu mere i legetøjet. Men de skal nu nok blive gode legekammerater, det er jeg sikker på!
     
  Johanna har rigtig fundet ud af, at hun har en tunge og at den kan sige noget...
     
  Her vil hun egentlig sutte på fingre, men der kommer lige en hagesmæk imellem...
     
  Øj, hvor kan jeg se alvorlig ud!
     
  Og så kunne tungen lige sige noget igen...
     
Vi synes jo, at det går rigtig godt med Johanna. Hun er begyndt at få mere grød og grøntsagsmos, så hun får kun 3 flasker om dagen nu. Mosen (købt på glas) er hun glad for - men den nye grød (vi er udgået for Kinagrød), den var hun altså ikke glad for i morges... Men det kommer vel!
Vand kan jeg ikke få hende til at drikke - hun vil faktisk slet ikke drikke af kop - nå ja ej heller af flaske, hvis der ikke er mælk i! Men det kommer vel også!

Allerede i den sidste tid i Kina kunne hun forstå i hvert fald to danske ord! "Johanna sutten". Hver gang hun har taget fingeren i munden, så er hun blevet tilbudt sutten og der gik ikke lang tid, førend når vi sagde "Johanna sutten", så tog hun fingeren ud og ventede på at sutten skulle komme ind!"
Ellers så genkender hun helt sikkert vores stemmer. I dag sad jeg bag sofaen, hvor Johanna kravlede rundt på den anden sige. Jeg kaldte på hende/snakkede til hende og hun kravlede hurtigt hen til mig og ville op!
Vi bliver også mødt med et stort smil, når vi tager hende op fra sengen om morgenen (eller natten ville man vel kalde det...)

Jeg har aldrig brugt babyalarm til Amalie, da hun brølede så højt, når hun vågnede - eller bare sad og kikkede rundt i barnevognene - men Johanna kan man dårligt høre. Ej heller når hun sover inde. Så i dag har jeg hjemkaldt min babyalarm, der har været udlånt til en veninde. Jeg tror, at den vil give mig lidt mere frihed når hun sover, da jeg ikke skal kikke på barnevognen hver andet minut!

Johanna hun kravler rundt i det meste af huset, som om at hun altid har været her. Og dog så skal det hele lige udforskes undervejs. I går brugte hun min. 10 min. på at kikke og rører ved en dørstopper i gulvet!
Amalie er også stadig glad for lillesøster - hun vil så gerne ae og nusse og elsker at få hende til at grine. Endnu har Amalie ikke forstået, at Johanna kan ødelægge hendes ting, men det finder hun ud af, når det sker første gang! Vi forsøger at sige, at hun (Amalie) skal fjerne de ting, som Johanna ikke må lege med - men det har endnu ikke helt sat sig! Men hun har jo også haft hele huset som sit domæne indtil i tirsdags!