Det var en god jul - men ikke et glædeligt indbrud...
 
Lørdag d. 30. december 2006
Midt i den dybeste søvn ved midnatstid natten til fredag ringede min mobil. Frank vækkede mig, for den var ligesom kommet med i min drøm, for hvor sov jeg dejligt... I fuld galop ind i farmor og farfars stue for at finde den. "Det er Mette!" "Det er Lyngby politi" Normalt ville jeg have nået at tænke tusinde tanker om, hvad der kunne være sket, men jeg var bare så tung i krop og hoved, at de kom bare ikke, så han kunne bare fortsætte: "jeg må desværre meddele, at I har haft indbrud og vi har en patrulje derude nu, som er blevet tilkaldt af jeres naboer!"
Dét var altså ikke lige den afslutning på juleferien, som jeg gerne ville have haft!!! Egentlig havde vi begge mest lyst til at køre hjem med det samme - men at efterlade 2 børn i Svendborg for at komme tilbage efter dem (6 timeres kørsel i alt på kort tid) det gad vi ikke og at pakke der midt om natten og flå dem op af deres søvn, det var ligesom heller ikke en løsning, så vi måtte vente til morgenstunden!
Jo nærmere vi kom hjem, jo mere ondt i maven fik jeg... Hvordan så der ud, var det hele gennemrodet, havde de ødelagt meget, hvad med pigernes ting? Amalie var blevet foreberedt - der har været tyve, måske har politiet taget fingeraftryk, måske er der rodet, måske har de taget nogle af dine ting mm. Jeg er faktisk glad for, at vi var blevet varskoet om det og ikke var kommet hjem til en åben - opsparket - dør!
Amalie brugte køretiden på at fortælle os, hvad forskellen på en tyv og en røver er! Jo - hold fast - når det er tyve, så er der 2, og når det er røvere, så er der 3. Og tyve er under 20 år og røvere over! Ja, så lærte vi det!
Hjemme fandt vi en dør, der godt nok kan holdes lukket, når den er låst, men den skal udskiftes snarest - men prøv lige at få en tømmer ud fredag d. 29. december!!! Han kommer så på tirsdag! I entreen lå vores føntørre på gulvet, dér plejer den i hvert fald ikke at ligge, og i stuen var de fleste skuffer og skabe (der er ikke mange) åbnet. Den bærbare var væk, men vores DVD stod der heldigvis stadig!
På kontoret - suk... Her var lidt mere rodet og væk var Franks nye arbejdspc med tilbehør. Og alle mine guldsmykker - bla. mit Dagmarkors fra jeg blev døbt, et hjerte fra Frank, min perlekæde og et arvestykke som er højeste mode - en stor marguerit med en lang guldkæde til!
Børneværelserne var slet ikke berørte, i soveværelset var alle skabe åbnet og indholdet fra Franks sportstaske lå spredt ud over det hele - og tasken var forsvundet - så var de jo også fri for selv at medbringe noget til deres koster!!!
Mange ting var heldigvis overset eller slet ikke fundet - flere arveguldsmykker og penge og en masse andet, som jeg ikke lige vil berette om her - så vi var billigt sluppet!
Men alligevel gik resten af dagen med at få ryddet op, støvsuget og vasket gulve - for det var ikke bare en patrulje men en hundepatrulje, der havde været der og hunden havde været inde!!! Men nu er her rent og pænt, alle gulvtæpper er vasket, der er kommet rent sengetøj på og Amalie har ikke talt så meget om tyve i dag! I nat sov hun hos os - for "far jeg kan ikke lide lyden i radiatoren..."
     
  Juleaften

Hos os lægger Julemanden en gave i sækken udenfor døren, når det er blevet mørkt!
Amalie fik denne fine bog med juleevangeliet
     
  Johanna fik en fin kat, som fik mange kram og knus. Når den bliver tændt, kan den sige miav og gå - det var det, der skete på billedet her og det var hun ikke lige helt lykkelig for i starten - men det kom hurtigt - og på ét døgn blev de første 3 batterier brugt!
     
  Amalie er SÅ klar til at danse om træet - i hendes prinsessekjole som jeg syede for snart 2 år siden til fastelavn!
     
  Johanna fandt egen "sangbog" fra, da moderen ikke umiddelbart gav hende et julesanghæfte!!!
Hun var bare SÅ sød, da vi dansede om træet. Første sang skulle hun vælge - jeg hjalp - så vi skrålede et par vers af "Hjulene på bussen" - det er pt. Johannas yndlingssang - med fagter og det hele! Hver gang et vers var slut brokkede hun sig til vi sang et mere! Og da sidste vers var sunget, så klappede hun i hænderne og råbet "Hurra!" Så det skete så efter hver sang:)
     
  1. juledag

Her er det morgen - og begge piger leger med deres bedste nye legetøj - Johanna med katten og Amalie med "Fifi-vandkandehuset", som rent faktisk var en gave til Johanna. Købt fra England, da det ikke var til at opstøve i hele DK - og så er barnet for lille til at lege med det! Men Amalie synes, at det er bare det bedste, så nu har hun fået/købt det og så må jeg finde noget andet til Johanna!
     
  Amalie fik også sit lææææææænge ventede badekar med bruser - hun har nu et badekar men uden bruser og dét er bestemt ikke det samme... Bare ærgerligt at alle hendes dukker har stofmaver - men de fleste kan da tåle vand!
     
Første juledag var vi hjemme, pigerne legede med deres gaver og vi voksne nød bare at slappe af og være sammen.
Anden juledag kørte vi så til Svendborg og havde nogle dejlige dage der - indtil det fatale opkald fra Lyngby politi!

I morgen er det nytårsaften - vi får gæster her - hvis vi skulle have været i byen, var vi nok ikke taget af sted har vi begge talt om. Ikke at et tyveri skal gøre at vi altid er hjemme, men pt. hvor døren ikke er helt tæt og ja - vi vil bare gerne være her!
Jeg fatter ikke helt, at vi allerede skal skrive 2007 - om kort tid har vi haft Johanna i et helt år og om 3½ måned skal jeg starte på arbejde igen... Der er ikke længe til!!!
Hvis ikke vi høres ved i morgen så:

     
     

 

I ønskes alle en rigtig glædelig jul...
 
Fredag d. 22. december 2006
     

     
Med disse dejlige billeder af mine nissepiger, ønsker jeg alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!

Træet blev pyntet i går - med hjælp fra Amalie, for da hun kom hjem fra børnehave og så det stå der i stuen, så ville hun hjælpe til - og det fik hun selvfølgelig lov til! Johanna er ret interesseret i det - hiver mest i træflagene og det er ok! Glastingene og de fine, dyre kugler hænger (også) højt i år...
     

  I eftermiddags var mormor, morfar og jeg til julefest i børnehaven, hvor der traditionen tro blev spillet julespil (krybbespil).
Amalie var hyrden med lammet - en rolle som hun var ok tilfreds med! Det er ellers meget eftertragtet at være både jomfru Maria og englen Gabriel, men det har hun prøvet, eftersom at de har øvet/spillet næsten hver morgen i hele december - så hun var ret tilfreds med rollen som hyrde.
     
  Hjemme igen fra børnehaven - det er ret spændende at sengen er væk og madrasserne er kommet i stedet...
     

  ... og en, to, tre havde hun fået moderen overtalt til at få den anden madras ned også. Og så blev der ellers redt seng - og hoppet!
     
Nu vil jeg gå ind og nyde mine 2 poder og mine forældre - vi ses engang efter jul...
     
     
     
Min lille, store pige...
 
Torsdag d. 21. december 2006
... skal starte i børnehaveklasse til sommer - nu er det ligesom helt konkret for i går kom papirerne! Faktisk kom der fra 2 skoler - den lokale kommuneskole og så en privatskole, der ligger ikke så langt herfra - gad vide, hvordan de har fået fat i at vi har et barn i rette alder til skolestart?

Pt. ligger Johanna og snuer i barnevognen og jeg har fået gjort klar til mormor og morfars indrykning i morgen. Vi har jo længe ikke haft et ekstra værelse til overnattende gæster, så de har måtte ligge i stuen indtil nu, men med min fars ryg - og ikke mindst Johannas tidlige morgener (omkring kl. 6) er det ikke så fedt, at der ligger 2 hønisser herinde i stuen. Så nu er der rykket om - mine forældre får vores soveværelse, Amalies seng er også kommet derind for hun vil så gerne sove ved mormor - og det betyder så også, at der kan være 2 madrasser på gulvet på Amalies værelse, hvor Frank og jeg så kan sove! Nu skal der bare lige ryddes lidt op inde hos Amalie, så jeg ikke får helt klaustrofobi af at ligge derinde...

Jeg har også fået rykket lidt rundt i stuen - og fået sat juletræet op! Jeg er vældig stolt af mig selv! I aften når pigerne sover, skal det pyntes - Amalie har ellers været med til at gøre det de sidste år, men for nogle uger siden sagde hun, at det skulle være en overraskelse! Nu får vi se om hun alligevel vil være med i eftermiddag - selvom vi dårlig har tid der, for vi skal lave pizza til aftensmad og havregrynskugler til julefesten i børnehaven i morgen!
     

 

   

 

   
Julefest og 4 år gamle tanker...
 
Søndag d. 17. december 2006

 

   

  Pigerne og jeg har været til en dejlig, dejlig julefest i vores kirke her i eftermiddag!
Johanna nåede at få en dejlig lang lur inden - men hun var også meget træt sidst på formiddagen efter at være stået så tidligt op! Over i kirken tullede hun rundt fra vi kom til vi gik - men det var vist lidt svært i starten at forstå, hvad alle de mennesker lavede i hendes kirke/legestue.
Under krybbespillet gik hun bare rundt og kikkede - og afleverede sangbladene til A, som står for legestuen - for hun plejer jo at få sanghæfterne, når vi er færdige med at synge i legestuen!

 

   
Der var 3 julesalmer - men dem var hun ikke glade for. Eller dvs. hver gang de var slut brokkede hun sig, for hun elsker musik og sang, men når orglet startede med at spille, kom hun rendende til mig - det var "for meget". Ved den sidste salme begyndte hun at græde til sidst - om det var klangen, eller bare orgelspillet ved jeg ikke, men hun blev lige så ked, som når hun ser den ene sang på den kinesiske video med sang og musik!
Bagefter var der kaffe med slik og kage - og der blev taget godt fra af begge piger. Amalie forelskede sig i chokoladerne og Johanna i én slags småkager:) Vi sad sammen med nogen, som vi har gået både i legestue og til musik med - det var rigtig hyggeligt...
Senere var der dans om juletræet - Johanna sad på min arm hele tiden, for jeg kunne mærke, at hun ikke helt vidste, hvad hun skulle mene om det! På et tidspunkt ville hun ned - og ud i gangen løb hun... Så der fik hun lov til at mosle rundt indtil dansen var slut! Og så ville hun ellers nok rende rundt derinde selv (sammen med flere andre børn) - det var så dejligt at se på.

Jeg kom også min dårlige samvittighed til livs... Da Amalie var lille, gik jeg i legestuen med en kvinde og hendes barn. Vi talte ikke så meget sammen, men vi talte dog sammen og hun kendte også til at jeg var gravid med 6-lingerne og fik foretaget en fosterreduktion - i morgen er det præcis 4 år siden... Så kom jeg ikke mere i legestuen, for Amalie startede i dagpleje og vi mistede så senere Mathias og Simon.
I starten af juli 2003 møder jeg hende og hendes barn oppe hos ørelægen, hvor jeg sidder og venter sammen med Amalie. Og hun er bare SÅ højgravid - og det slår FULDSTÆNDIG benene væk under mig og hvor meget jeg egentligt synes at jeg bør lykønske hende med hendes kommende barn, så kan jeg bare ikke. Når jeg sidder og skriver dette, kan jeg mærke hvordan det var igen... Rædselsfuldt - det gjorde så ondt indeni - for jeg skulle jo også have haft stor mave der...
Jeg har set hende et par gange siden, men modet og/eller tiden indbød ikke til at jeg fik sagt noget. Men i dag var hun og hendes børn med til julefesten - og jeg fik sagt undskyld og tillykke! Hun fortalte, at hun godt vidste om Mathias og Simon og at hun forstod og at det skulle jeg ikke tænke på - men det er alligevel rart for mig at have fået afsluttet - for sådan er jeg bare og det har jeg det godt med! Og nu tror jeg heller ikke, at jeg har flere at have dårlig samvittighed overfor i dén anledning - heldigvis!

 

   
 

 

   
SUK...
 
Søndag d. 17. december 2006
Mand altså... Johanna sov alt for længe til eftermiddag i år - efter 3 timer vækkede Frank hende - men eftersom at hun er snottet, er 3 timer vel ok?!!
Hmm, ved normal sengetid - hun græd og græd i sengen og jeg tog hende op og vi sad i stuen under tæppet og så Absalons hemmelighed sammen. Efter en tid lirkede hun sig ud af tæppet og løb lidt rundt og lidt senere lagde Frank hende i seng - hvor hun begyndte at græde hjerteskærende igen... Jeg gik ind til hende, sagde godnat igen og gik så rundt i den del af huset for at rydde op - og så faldt hun i søvn... Og sov lige indtil 4.25!!! Hun lå bare og snakkede - og hostede - så hun fik lov til bare at ligge i sin seng! Indtil jeg senere bare MÅTTE på toilettet! Så kom hun ind til os - men lå bare og kartede rundt og efter ½ time gik vi ind i stuen, for at Frank kunne få lov til at sove videre...
Og her er vi så nu... Hun ser Teletubbies og jeg sidder her ved computeren - det bliver en laaaaaaaaaaaaaaaang dag..........

 

   
     

 

   
Togtur og meget mere...
 
Fredag d. 15. december 2006
     

  2 * Johanna fjoller her til aften i jordbærhue og med Amalies solbriller på!
Bitten (katten fra Byggemand Bob) lavede jeg for en tid siden i vinduesmaling og den kom op hendes vindue - men efter forespørgsel fra faderen, der var træt i armen af at løfte hende op til vinduet, kom Bitten ind i stuen på spejlet i stedet!
     
I dag har Johanna og jeg afleveret Amalie til "den anden Dorthe" som faster Dortes veninde hedder. Egentlig skulle vi bare til Hovedbanegården, men da der var sket "noget" imellem Høje Taastrup og Hovedbanen, så alle almindelige toge var yderst forsinkede, tog vi videre til Høje Taastrup og mødes der. Johanna syntes, at det var SÅ dejligt at køre i tog. Hun sad stille hele vejen på et sæde og bare kikkede ud og råbte højt "ba", hver gang hun så en bus eller lastbil. Der var også et ord for tog, men det er ikke lige til at formidle på skrift!
Frank hentede os i Høje Taastrup, da jeg ikke gad turen tilbage igen - men det betød at Johanna faldt i søvn i bilen (11.15) og sov til vi kom hjem, hvor jeg ellers havde regnet med at læsse hende over i barnevognen. NIX!!! Det var hun for frisk til! Men efter 1½ time var hun mør - sådan da - faderen måtte lige lulle hende lidt i barnevognen - og så var der ellers dømt sovning for både mor og barn. Vi sov 2 timer - dejligt!!! Men jeg trængte vist også til det - vågner mange gange hver nat - mest pga. Amalie, der først skal hentes ind og så også mosles på gulvet, men Johanna vækker mig også af og til af gråd eller snak i drømme... Og Frank - han sover for det meste bare... Mand altså...

9 dage til jul - jeg mangler én julegave, som der netop i dag er ringet om er klar til afhentning, og jeg mangler én pakkegave til raslespil og så ellers bare det løse - pålæg, fløde, og sådan - men ellers er jeg klar! Jeg er faktisk nået så langt, at jeg har købt steg til nytårsaften! Mest fordi der i en reklame var et tilbud på en sådan - og så lige et par opskrifter på tilbehør dertil! Så er den klaret!!! Så nytår - kom du også bare!

Sidste fredag havde vi besøg af farmor, farfar og olderne (Franks mormor og farmor) som kom hele vejen fra Fyn lige før frokosttid. Egentlig havde jeg tænkt at Amalie skulle have haft en fridag, men hun ville så gerne hentes af dem, så hun kom i børnehave - i 2½ time, så det var jo næsten en hel fridag! Johanna og jeg var i mødregruppe et par timer, og nåede lige hjem inden gæsterne kom! Johanna genkendte med det samme farfar - og der gik heller ikke længe, førend farmor var inde i varmen igen!

Søndag eftermiddag var mine forældre og søskende med mand/kone og børn her til glögg og æbleskiver og ikke mindst udveksling af gaver Johanna skulle lige se dem an, men da hun blev "købt" med en mobiltelefon så tøede hun op! Hun elsker at snakke i telefon - og ikke mindst pille ved den!

Og den forgange uge... Hmm, den har vel været som de fleste andre... Vi har været i legestue, til musik (som er blevet bedre, hvis jeg glemmer, at vi har gået på det første hold og jeg prøver på at ignorere at jeg synes læreren mener, at børnene skal sidde hos deres forældre! Dét vil Johanna bare ikke når hun skal... Og jeg lader hende løbe...)

Frank har været på arbejdsmedicisk klinik i mandags - fik ikke helt så meget ud af det som forventet, men skal dertil igen om en måneds tid. Han skal - efter lægens anvisning - starte på arbejde igen på mandag - på trods af at der ikke er gjort noget for at fjerne de forhold, som vi er opmærksomme på kan have startet hans astma - men det skal jo afprøves. Vi synes måske bare ikke lige at det er så fedt lige op til jul! Hvad jeg heller ikke fatter er, at der ikke er blevet gjort noget på hans arbejdsplads for flere er blevet syge... Hmm ikke mere om det - selvom jeg kunne skrive side op og ned om min mening om dette...

På søndag kommer Amalie hjem igen - lige tidsnok til at komme med til julefest i kirken. Hun fik valget, om hun ville være længere hos faster eller om de skulle tidligt afsted (kl. 10 - men det forstår hun ikke helt) for at komme med til julefest. Og hun ville rigtig gerne med til julefest! Det er også den eneste julefest vi sådan rigtigt skal til - vi kom ikke til den på Franks arbejde, og vi har ikke julefest på dén måde i børnehaven.

 

   
     

 

   
Julekransebag...
 
Torsdag d. 7. december 2006
     

  Da Amalie var yngre - ja bare sidste år - kaldte hun vanillekranse for julekranse - og det var dem vi bagte i dag! (og ris ala mande hedder ris ala mam)
Jeg lavede dejen, imens Johanna sov hele 2 timer til middag, og da Amalie kom hjem fra børnehaven gik vi i gang. Her er Amalie i gang med sin del. Efter kort tid skulle dame dog "ud at prutte" og bagefter gad hun ikke mere - det var så bare ok!
     
  Johanna ville så absolut overhovedet IKKE have noget med dejen at gøre - kom den for tæt på kastede hun den på gulvet!
Men melet - dét var noget damen kunne bruge...

 

   
  Go' leg ikk'?!!
Bagefter røg de begge i bad - Johanna trængte i hvert fald! Og jeg fik køkkenet for mig selv og kunne bage færdig i fred og ro...
     

 

   
     
Godnat og sov godt...
 
Onsdag d. 6. december 2006
     

  Suk, her til morgen var Johanna vågen 4.35 - og da kl. var 11.15 og moderen satte mad på bordet, ja så faldt barnet i søvn imens...
Det eneste jeg ønsker mig til jul, er ikke 2 nye tænder men at sove bare til kl. 6!!!
     
     

 

   
1. søndag i advent...
 
Søndag d. 3. december 2006
     

  Så kom vi endelig ud til Mathias og Simon's have og fik gjort vinterklar. Det var godt for min dårlige samvittighed - for jeg kom jo aldrig ud med roelygten, som jeg havde lavet til dem.
Men nu er der fint igen!
I går var vi på planteskolen for at hente gran til børnehavens og en "pude" til Mathias og Simon. Jeg er bestemt ikke vild med de færdige - og pynter derfor altid selv den fra os. Det var nu ikke så meget pynt de havde, men jeg er ganske glad over resultatet.
     
  Mit ønske er, at der ser sådan ud til jul hos Mathias og Simon!
Juleaftensmorgen 2004 vågnede vi op til sne, og efter at have spist morgenmad kørte Frank og jeg til kirkegården (mormor og morfar var hjemme med Amalie).
Eftersom vi jo står tidligt op, var vi også tidligt på færde, så det var stadig dunkelt - og vi var de første der gik der - og der var bare SÅ smukt og så stille!
     
På planteskolen var der også maaaaaaaaaaange juletræer - Johanna og Amalie løb frem og tilbage imellem gangene - og selvom vi egentlig ikke havde regnet med at finde et juletræ der, ja, så fandt vi et - faktisk et rigtig fint et - så det er også klaret!
Sidste år var vi i skoven for at fælde selv - en rigtig hyggelig tur, men der var laaaaaaaaaangt og specielt meget mudret at gå - og op og ned af bakker - og vi mente ikke lige, at det ville være så fedt i år med Johanna, der så enten skulle sidde i klapvognen eller bæres - sammen med juletræet... Næste år måske...

 

   
  De sidste par dage har vi forsøgt at tage billeder af pigerne til julekort! HOLD da op siger jeg bare - mange, mange billeder kom i apparatet - men der var ikke mange, hvor de begge så nogenlunde ud!
     

  Tro mig - det er INGEN af disse der bliver sendt ud!
     
Amalie og jeg var i teatret i går for at se "En nisse på spil". Det var en rigtig god forestilling - og Amalie grinede rigtig meget! Det er noget der varmer en mors hjerte, når ens barn hygger sig sådan.
Bagefter var hun lovet en tur i "Nisse-Tivoli" - og tro mig når jeg siger: Brug IKKE en lørdag eftermiddag i Tivoli i december måned - der er ALT for mange mennesker!!!
Vejret var heller ikke ligefrem med os - det "lidt mere end støv-regnede" så vi blev ret våde med tiden. Heldigvis var vi jo varmt klædt på - men det var nu vådt...
Amalie gad ikke hygge med æbleskiver - godt det samme for de kostede en mindre formue... (ligesom indgangen) Derimod så vi på springvandet, der var forvandlet til en kugle med et is-slot i! Det var hun meget fascineret af. Ligesom alle nisserne i nisseteltet - men der var SÅ mange mennesker, at vi mange gange stod stille i lang tid - og det gad hun bare ikke!
Men hun gad rigtig godt komme op i rutschebanen - "Moar, der hvor vi var mange gange i sommers, og hvor det kildede i maven!" Én tur formanede moderen - og så måtte vi også lige stå i kø for at købe 6 billetter!
Det var alle pengene værd bare at stå i kø og vente sammen med hende - hun hoppede og dansede - "Moar, det kilder sådan i maven...". Hun blev nu lidt stille på selve turen - havde vist glemt hvordan det var - og det er jo også lidt farligt, men når det er overlevet, så er det bare sjovt!
Bagefter tog vi toget tilbage til Holte - våde og trætte - fandt bilen og kørte hjem til far og Johanna.

Fredag eftermiddag var vi i Nærum for at se juletræet blive tændt. Julemanden kom også forbi - og delte slikposer ud - dét var lige noget Amalie kunne bruge:)
Imens vi stod i kø for at få en slikpose (faktisk to) - og jeg måtte være bodyguard for Amalie, så hun ikke blev mast ned - stod Frank med Johanna - der begyndte at savne sin moar mere og mere... Ma, ma, kaldte hun og der kom ingen ma... Og så røg fingeren i munden! Det var et glædeligt gensyn, da vi kom tilbage.
Amalie ville have det hele med - også den sidste del hvor "Det Danske Drengekor" sang julesange - det lød også ganske smukt. Men det skulle ses fra første parket - med Johanna - som Frank ikke ville have jeg skulle gå fra - på armen. Amalie, der ikke lige kunne se, der hvor vi stod, kom op på en højtalerfod og satte sig godt til rette der - og indtog hele slikposens indhold - minus rosinpakken, som hun pænt overdrog til Johanna, der dog var i gang med sin egen rosinpakke!

Nye tiltag hos pigerne...
Johanna er begyndt at skrige, når hun skal have tøj på - stort set hver gang! Men tøjet skal jo på...
Her er blevet julepyntet - og sokkerne er kommet op. Amalie ved jo bestemt at der er gaver i sokken hver morgen, men Johanna har ikke luret det endnu...
     

 

   
     
Suk - godmorgen - og god første december...
 
Fredag d. 1. december 2006
     

  I skrivende stund er kl. 6.39 - Frank og tøserne spiser morgenmad - jeg sidder lige her og forsøger at vågne... Som om at jeg ikke har haft RIGELIGT med tid til det!
 
     
Kl. 5.30 stod Amalie inde i vores soveværelse med dyne og pude (det er mindst ½ år siden, at hun selv har slæbt det derind, ellers har det været min "nattetjans") og proklamerede meget højlydt og glad, at Nissen havde været der, for det havde hun mærket i sokken. Men eftersom at moderen havde givet strenge ordre om, at Nissepakker først er til at pakke ud, når forældrene mener, at det er morgen, så blev den i sokken - endnu...
Og jeg havde set det - selvfølgelig ville hun ikke falde i søvn igen... "Moar - hvornår vågner Johanna?" "Stille, det er stadig nat endnu..." 5.55 vågnede barn nr. 2 - hun fik allernådigst lov af storesøsteren til at ligge og snakke lidt i 5 minutter, så var det det! Da jeg kom ind til Johanna, sad hun i sengen med pakken fra Nissen - storesøster havde fundet den til hende - og snakkede meget højlydt!
Tilbage i dobbeltsengen undrede Amalie sig lidt over, at hendes pakke var lille og Johannas stor - "sådan tænker Nissen ikke" var mit svar, han giver for at glæde... Og jo - Amalie blev glad for sin gave - "Se en ged!" Det er nu et lille bitte æsel i træ (for Nissen har visket mig i øret at hun får hele julespillet i denne måned - heldige pige...) Johanna var mest glad for papiret - indeni var en fin sangbog med aber på...
Mand og børn gik i stuen og jeg fik lov at ligge til kl. 7 - ½ time efter var det slut, for Amalie havde fået et hyleanfald over et eller andet og blev sat ind på sit værelse - og dét hyl kan ingen hvile sig til!

Nu er jeg ved at vågne op til dåd og vil gå ind og lave mig en kop kaffe... God dag til jer derude...