Glemte lige...
 
Tirsdag d. 29. august 2006
Ja, jeg glemte faktisk lige en rigtig vigtig ting! I går kom posten med pakke fra USA - endelig fik vi de længe ventede billeder fra Xiushan - Johannas fødeby - eller i hvert fald findeby og den by hun er opvokset i, indtil hun kom til os!
Jeg var ret overrasket over byens standart - for både Frank og jeg troede begge, at det var en lille by unde mange faciliteter! Nope - den er ret moderne med hospital, biograf, hotel mm.
Der er rigtig mange gode billeder imellem - og en CD-rom med endnu flere!
Men det bedste er billederne fra det sted, hvor Johanna er fundet - ved indgangen til "Festive Lantern Plaza" - det er en stor trappe op til et stort torv - eller rettere plads med en stor skupltur i midten. Desværre må jeg ikke sætte billederne ind her på siden, men det er altså stort at se - eller rettere meget tankevækkede og jeg må indrømme, at en lille tåre også faldt - hvor må det have været tungt for hendes mor og far at lægge hende der... Men vores held!

Selvom vi nu har mange billeder fra Xiushan og omegn har vi besluttet at få fat på flere. Brian Stuy som er amerikaner og har adopteret 3 kinesiske piger sammen med sin kone, vil snart tage til Xiushan for at optage en DVD og tage billeder af byen! Det er vores sidste chance for at få billeder fra Johannas hjemstavn inden den udvikler sig alt for meget - jeg må snart have fundet de papirer han skal bruge.
     
     
     
Snot, host og bondegårdstur...
 
Tirsdag d. 29. august 2006
Ja, pt. står den på snot og host - jeg snotter og Johanna både hoster og snotter lidt. Amalies hosten er heldigvis gået i sig selv igen, men Frank er også begyndt at snotte! Det er sgu lidt tidligt at vi allerede døjer med vintersygdomme... Jeg ved godt, at jeg for godt en måned siden himlede op at det bare skulle være lidt koldere - men hold da op jeg mente jo ikke månedsregn!!!
Frank har læst på DMI's hjemmeside, at Vedbæk er det sted i landet, hvor det har regnet 6. mest (det kan man vist ikke sige, men jeg er for træt til at finde på andet!)

Men på trods af host og snot var vi dog helt ok til at skulle til "Musik og leg" for første gang! Johanna er en af de ældste og første sig helt sikkert frem - mindes mig selv som førstegangs mor med Amalie og det var min pige, der var de mindste - hvor jeg dog syntes, at de store børn var trælse... Og nu er det min, der er stor! I kaffepausen måtte jeg venligst henstille til at alle kopper - både med koldt og varmt i - IKKE var i børnehøjde - da havde jeg allerede reddet to vandkrus fra Johannas arme...
Både mor og barn syntes at det var en god oplevelse - Johanna måtte dog lige ty til sin tommelfinger, tror at det hele blev for overvældende, men så trak vi os lidt tilbage og hun fik mod på at være med igen!

Vel hjemme igen fik vi besøg af min søster og niece, sidstnævnte er også Johannas gudmor! Vi havde en rigtig hyggelig dag, som helt sikkert skal gentages
     
  Fredag var vi jo på bondegårdstur til Kragebjerggård! Det var en rigtig, rigtig dejlig tur og Amalie nød den i fulde drag! Og Johanna med!
På billedet her er vi netop ankommet til bondegården efter mere end 2 timers transport - hvilket Johanna tog næsten i stiv arm! Men hun NØD at blive sluppet løs og fortæller her om alle de ting hun lige oplever der!
     
  Der er da idyllisk!!! Tyren Arthur stod og var noget bister - så længe på alle os, der kom gående og sagde "tyrelyde", der i hvert fald gjorde at jeg ikke skulle tæt på ham!
     
  Amalie i fuld gang med at samle et lille neg, efter at bondemanden har høstet på gammeldags maner - dvs. med le! Børnene ELSKER det - men traktoren der kørte rundt var heller ikke at fornægte!!!
     
Imens Johanna fik sig en lang og tiltrængt lur i sin klapvogn godt pakket ind i myggenet for at hvepsene ikke skulle komme ind til hende, var Amalie og faster på gulerodsrov med de andre!
Amalie var også inde hos grisene - på trods af at hun sidste år blev "kørt ned" af en af dem - dvs. en gris der blev forskrækket og hoppede baglæns! Dér stod Amalie bare og blev væltet - IKKE en god oplevelse! Men det var det helt sikkert i år!
Det er så fantastisk at se, hvordan Amalie har forandret sig på det sidste år - hun er blevet så meget mere sikker og tør mange flere ting!
     
  Efter en lang weekend hvor vi ikke havde været hjemme siden fredag morgen, holdte vi alle (minus faderen) en velfortjent fridag i går mandag!
Her er pigerne foreviget efter Amalies anvisninger - de er da bare for kære!
     
     
     
Lidt af hvert...
 
Torsdag d. 24. august 2006
Varmen er slukket igen, for solen skinner dejligt udenfor:) Men hvor var der bare klamt her i går aftes!
Friske er vi efter en dejlig nattesøvn. Dog vågnede Amalie 5.30 fordi hun begyndte at hoste og det vågnede Johanna så desværre også af. De kom ind i vores seng, men der gik ikke længe før Frank tog dem med ind i stuen - og jeg fik mig en time mere på øjet, indtil han skulle på arbejde. Det bliver bestemt IKKE sjovt den dag, jeg skal op sammen med ham... Men der er heldigvis længe til endnu!
     
  Lidt billeder fra i morges:
Johanna er blevet rigtig god til at bygge med Duploklodser - men AK og VE og et temperament hun lægger for dagen, når det ikke vil som hun vil!!!!!!!!!!!!
     
  Amalie sidder bag tremmer - i ly for Johanna og hendes "hærgen" af alt hvad der bliver bygget!
     
Kl. er snart 9 - og Johanna er lige blevet lagt til den formiddagslur hun ikke mere får - men hun var bare så træt! Når hun er så moarsyg at jeg slet ikke kan gå to skridt fra hende, så er det tid til at sove! Hun gik også selv ud til barnevognen, da jeg sagde til hende, at hun skulle sove!
Amalie sidder og maler med vandfarver - noget hun er rigtig glad for! Og her er sådan en dejlig ro! Så længe det varer...

I øvrigt så havde vi barnepige til begge piger tirsdag aften. Helle - Annas mor - var barnepigen eller damen vel rettere. Johanna var vågen, da hun kom, men blev lagt af os og sov hurtigt som en sten og Helle hørte intet til hende!
Amalie havde en eldoradoaften - godnatspil og historie langt mere end vi plejer! Men der skal jo også være forskel på hverdag og fest!
Helle havde fået nogle gode historier, da hun (Amalie altså) havde været på toilettet! Amalie havde også spurgt, hvorfor de havde hentet Anna i Kina og Helle havde svaret, at det var fordi hun var syg i maven og der derfor ikke kunne være et barn der. Amalie havde jo straks sagt, at sådan var det også med mig - men at den ikke var syg, da hun og Mathias og Simon lå der! Hvor de poder dog tænker på meget!

Amalie har i øvrigt slet ikke nævnt skolen med et ord efter at hun fik at vide, at hun skal gå på Trørødskolen til næste år. Tror at nu hvor hun har fået svar endelig bare kan lege og ikke tænke over det mere!
     
     
     
Helt ærligt...
 
Onsdag d. 23. august 2006
... ja helt ærligt, vi skriver ikke engang 1. september endnu og vi har tændt for varmen, da her er alt for fugtigt i huset og specielt Johannas værelse er koldt! Det er da bare for meget...
Amalie hoster - som en del af de andre i børnehaven også gør - så hun holder en fridag i morgen, for vi skal jo være friske til den store Bondegårdstur på fredag. Faster skal med, hun kommer i morgen sidst på eftermiddagen!
Johanna har fået en hjørnetand og én mere er på vej - mon det var derfor at hun vækkede os 4.30 i nat (jeg kan IKKE kalde det for morgen...) Frank startede derinde - hver gang han forsøgte at forlade hendes værelse, græd hun hjerteskærende. Så fandt vi madrassen frem og jeg lagde mig ved siden af hendes seng og holdt hende i hånden og hun faldt efter en tid i søvn igen - men vågnede flere gange og græd og skulle have min hånd. Lidt over 6 stod jeg op - havde slet ikke sovet... Når jeg har set De desperate Hausfraus, så er det godnat herfra!
     
     
     
Rytme, regelmæssighed, gentagelse, genkendelighed...
 
Søndag d. 20. august 2006
Johanna det lille myr har elefanthjerne! Og elsker rytme - både den i musik, men med denne her rytme mener jeg gentagelse efter gentagelse.
Morgenmaden spiser hun helst med sin far - hvilket hun også gør 6 ud af 7 dage, 7. dagen har jeg et problem for det gider hun bare ikke med mig!
Når Frank og Amalie er taget af sted og vi har vinket i vinduet, spørger jeg: "Johanna, hvad skal du nu?" og hun vil gå hen til DVD'en og peje på den - for at se "Traktor Tom"! Og dog - de sidste par dage har "TT" ikke rigtig fænget, men det gør "Rubbadubbers" og jeg har 10 minutter til at gå i bad, hvor hun sidder stille og roligt foran TV'et!
Og nu til elefanthjernen (det siges vist at elefanter husker rigtig godt!) - 2 gange i dag har hun overrasket mig! Først i legestuen hvor vi var for 3. gang siden sommerferien. De to sidste gange er hun fra start af blevet bænket på en lille stol (hedder det så stolet?) ved et lille bord med en fransbrødsmad. Og i dag gik hun lige til bordet og satte sig selv og sagde så en masse ting, der vist kun betød: "HVORNÅR KOMMER MADEN?!!"
I eftermiddags i børnehaven skete det samme. Pga. hvepsene sidder børnene indenfor på omtrent det tidspunkt jeg/vi kommer for at hente Amalie og de sidste par gange er Johanna blevet bænket ved de andre, hvor hun så har siddet og spist frugt og jeg lige har gjort et ærinde på kontoret!
Og hvad skete der, da vi kom i børnehaven? Johanna op ad trappen, ind i køkkenet, satte sig på en stol og eftersom der ikke kom noget frugt, gik hun hen og hev mig i buksebenet og følte sig MEGET overset! Hun er da bare for dejlig! Og hvor det bare siger mig, at det er SÅ vigtigt, at børn har noget genkendeligt at holde sig til i deres hverdag!
     
     
     
For mange jern i ilden???
 
Søndag d. 20. august 2006
Puha - jeg har vist gang i for mange projekter...
Johannas lifebook har pt. ligget stille i nogle dage, er begyndt at strikke Johannas uldsokker færdige - lige pludselig bliver det jo uldsokke vejr i gummistøvler...
Amalies uldtrøje mangler også stadig at få strikket ærmerne - og den skal også snart bruges, så den må jeg også i gang med.
Så er der de 500 billeder, der skal skrives til - men de kan helt sikkert godt vente lidt endnu.
Om mindre end 3 uger skal jeg have en børnefødselsdag med skattejagt klar - og de skal vel ikke bare have et kort, hvorpå der er et kryds og der ligger skatten. Der må være først et kort, der fører til første post og så nogle gåder og til sidst et kort eller bare en gåde, der fører til skatten. Problemet er bare at jeg ikke gider at have 10 stangvåde tøser ind, hvis det står ned i stænger, så der skal laves en alternativ skattejagt til inden døre... Hmm - lov mig lige noget godt vejr i weekenden 9./10. september!
Og så - ja jeg har 2 uger mere til at få bestilt billeder over nettet til halv pris - på digitalshoppen hvor vi normalt bestiller, kan man få billeder til 50 øre pr. stk. og uden opstartsgebyr - det betyder så heldigvis at jeg kan sende billeder af sted 2 gange - en bunke til os, en til Amalie og en til Johanna - så skal jeg ikke til at huske, hvilke billeder, der skal i hvilke album!
Oveni det har jeg fundet en god bog - og den har jeg brugt tid på at læse i de sidste 2 dage - dét skal man vel også have lov til!
     
     
     
Beslutningen er taget...
 
Fredag d. 18. august 2006
Jeg har haft tid til at tænke og talt med min kollega i børnehaven om skolevalg til Amalie (og vel også dermed Johanna, når den tid kommer).
Beslutningen er truffet - selvom det for mig har kostet en drøm for mine børn og nogle tårer, men jeg tror også at det er det rigtige at gøre - Amalie starter på den lokale kommuneskole til næste år i børnehaveklassen.
Hun fik det at vide i går eftermiddags, for hun har i den sidste tid snakket SÅ meget om skole og hvor hun skulle gå i skole. Måske giver det hende ro til bare at nyde at være børnehavebarn nu?!! Hun blev ret glad over at det var Trørødskolen - jeg tror nu også, at hun var blevet glad, hvis det var Vidarskolen, vi valgte, men hun har et lille tilhørsforhold allerede til Trørødskolen, da hun har gået til gymnastik der og skal starte igen om nogle uger!
Men nyheden var da alligevel ikke så stor, at farmor og farfar fik den at vide, da de ringede senere på dagen!
Nå, det var de toiletter jeg kom fra...
     
     
     
Tidligt oppe...
 
Fredag d. 18. august 2006
Af en eller anden grund vågnede Johanna lidt over 5 i morges og var ret ked af det. Jeg fik lullet hende lidt hen igen, men da jeg rejste mig fra stolen - der knirker noget så forfærdeligt - så var hun HELT vågen igen og græd hjerteskærende, da jeg lagde hende i sengen. Hmm. Tog hende med ind i vores seng, hvor hun bare lå i mine arme og kikkede på mig. Sådan sad vi i 5 minutter - men så var det også slut og der skulle leges med far og hans vækkeur.
Amalie, der havde ligget og sovet på en madras ved siden af vores seng, var selvfølgelig vågnet, men jeg fik da hende til at lægge sig igen ved at sige, at det stadig var nat!
Frank og Johanna gik ind i stuen, Amalie kom op til mig og lå da 30-40 min der og gassede den - og løb så ind til de andre. Jeg! Ja, jeg blev liggende lidt endnu - faktisk en hel time men sove kunne jeg nu ikke.

Nu er kl. 9.40 - men det føles som om at dagen allerede har varet en evighed! Johanna sover og har gjort det den sidste time og Amalie, der holder en velfortjent fridag fra børnehaven (det har taget på hende at være i børnehave hele 4 dage i træk efter næsten at have haft fri i 1½-2 måneder) sidder på sit værelse og hører en historie på bånd, som vi har lånt på biblioteket.
I ovnen bager en chokoladekage og i køleskabet står dej til pandekager, som bare venter på at jeg gider bage dem. Men inden jeg når så langt, må jeg hellere blive færdig med mit projekt toiletrengøring - det har taget mig hele 3 dage at få ordet 2 toiletter, men NU skal det gøres færdigt, da der kommer gæster i eftermiddag - og eftersom Johanna sover, må jeg hellere udnytte tiden optimalt.
     
     
     
Puha - dagene flyver af sted...
 
Onsdag d. 16. august 2006
Så gik der endnu en uge... Det er bestemt ikke fordi jeg har ligget på den lade side - næ nej, jeg har fået sat 500 billeder i album (men endnu ikke skrevet til dem) og er kommet langt med Johannas lifebook. Den tager tid - men bliver også rigtig fin!
Hverdagen er startet rigtig igen - Amalie er kommet hjem fra ferie og er tilbage i børnehaven om dagen - og hvor hun dog leger der... En fryd at se!
Jeg har også brugt en del tid på at sortere i tøj og legetøj - og sat det til salg på nettet. Og en del er allerede solgt - herligt a få ryddet ud i sine - eller rettere sine børns - gemmer!
     
  Johanna og jeg skal jo have tiden til at gå herhjemme - en af formiddagssyslerne er en tur udenfor. Billedet er fra i formiddags - hvor hun nød at lege med regnvandet, som var i mange potter og pander!
     
  En dag tænkte jeg: NU må hun prøve at spise selv. Længe har vi givet hende gaflen med mad på og hun har bestemt ikke vist interesse for selv at prøve. Men den anden dag gik det løs - og hun mester det faktisk ret godt - og bliver ret hidsig hvis vi forsøger at hjælpe for meget:)
     
I fredags tog Johanna og jeg toget til Odense for at hente Amalie hjem!
Turen derover gik ok - sådan da - Johanna fik et flip over ikke at måtte spise en gammel, hengemt chokoladekiks, som hun fandt på gulvet! Der var seriøs krise... Hmm, hun fik min mobil til at lege med... Men det blev krisen kun større af eftersom at dens knapper er lydløse - og Amalies legetøjs mobil siger jo en masse ting... Hold da op hvor hun græd - og var lige ved at falde i søvn!
Vi havde en rigtig dejlig dag med faster og hendes veninde - Amalie græs snot kort før vi skulle hjem, for hun ville ikke væk fra sin faster - men savnede også os, så dét var ret svært at skulle vælge - hun havde nu ikke noget valg, for hun skulle med mig hjem! Heldigvis fik hun grædt ud og vi ser jo snart faster igen, for hun skal med på bondegårdstur om 1½ uge!
Turen hjem gik rigtig godt - ingen kriser:) Og to meget trætte piger faldt hurtigt i søvn på vej hjem i bilen fra Høje Taastrup, hvor Frank hentede os.
     
  Her er Amalie og Johanna hos faster!
     
  Amalie på campingferie med faster!
De havde haft en rigtig god ferie - badet flere gange hver dag enten på stranden eller i vandland.
     
     
     
Jeg har ikke tid...
 
Onsdag d. 9. august 2006
     
  Johanna elsker at høre musik - og det skal helst høres lige foran musikskabet!
Billedet er taget her til morgen - læg lige mærke til hendes arme?!! Sådan er hun begyndt at gå meget rundt!
     
Ja, jeg har egentlig ikke tid til at skrive - fordi jeg er dybt optaget af at lave Johannas lifebook (en barnets bog jeg laver den bare helt selv fra bunden. Selve albummet blev indkøbt i julen 2004, men jeg er aldrig nået videre - jo jeg har fundet (købt) en masse ting til den, men derfra og til action...
Men NU er tiden kommet! Amalie er på campingferie hos faster, hendes børnesår nåede heldigvis at forsvinde helt, og underlig nok har jeg fået en masse eneri - jeg har egentlig altid haft mange planer, når hun har været væk på ferie, det er bare ikke altid at de er blevet til noget!
Men i søndags fik jeg gennemset alle vores billeder fra Kina igen og bestilt flere så jeg kan få lavet vores album og et til hver af pigerne! Men de billeder kan jeg først hente lørdag middag - og der er Amalie jo ligesom kommet hjem igen! Hva' så?
 
     
  Jo energien faldt på Johannas lifebook - så jeg gik i gang! Jeg er blevet ret stolt af de jeg har nået indtil nu!
Her er forsiden - den er jeg meget stolt af!
     
Og hvad der er sket i tiden, der er gået siden sidst?
Fredag var sidste Sommer Summarumdag. Amalie har trofast siddet ved TV'et hver morgen fra 8-9.30 og fulgt med - og da det var slut fredag og vi var på vej til bussen for at komme på biblioteket i Holte gik hun ud bagved vores trailer i carporten og græd. "Moar jeg har ondt i halsen!" Men hun var ked af at det var slut... Moaren var dælme også lige ved at græde...

Lørdag var vi i Cirkus Arena. Det var et stort hit - om end at hun mente, at musikken var lidt høj! Amalie mente at hestenummeret var bedst - og så den store oppustelige vandrutschebane - uden vand - udenfor - 5 ture for 20 kr!!! Ja, de ved godt, hvad de vil have for deres ting! Amalie brugte 50 kr. af sine egne penge på en tingest til at have i hånden - den kan lyse og nogle stive hår rotere rundt! 50 kr!!!!!!!!!! Jeg var målløs!

Søndag kørte vi Amalie til Høje Taastrup, hvor faster kom med toget for at hente hende og ja, siden har hun jo været der. De er på camping men en af fasters veninder - og de råhygger sig! De er på stranden og i vandland - og i vandland og i vandland... I går var hun vist ved at gå omkuld allerede kl. 19, fordi hendes 3*badning i går havde tæret på kræfterne!
På fredag skal Johanna og jeg med toget til Odense for at hente hende hjem igen - jeg glæder mig nu til at se hende igen! Min store dejlige pige!!!

Apropos skole... Vi har talt - og faderen vil gerne, at hun starter på Trørødskolen og helst i børnehaveklassen. Den må jeg - fru moder - jo lige tygge på! Hvis jeg skal tage valget lige nu - ja, så er det Trørødskolen - selvom jeg ved at Vidarskolen har SÅ mange gode ting at byde på... SUK! Hvorfor skal de være SÅ svært!

Johanna har ikke rigtig reageret på, at Amalie ikke er her - andet end at hun er kommet med hendes fotoalbum og har pejet på Amalie og "sagt" en masse ting! Så hun ved bestemt godt, hvem der er hendes storsøster!

Men der er da også ord, der er forståelige: datch betyder tak, ka betyder kaj (for Kaj og Andrea), a' det for hvad er det, baba begyndte hun lige pludselig at sige igen - og betyder som før Babapapa!
Hun er så sød, når hun sige tak - vi sidder der ved bordet og hun er færdig med at spise og jeg spørger: "Johanna hvad siger man så?" "DATCH" lyder der så:)
I går samlede vi surkirsebær op fra græsplænen for at hvepsene ikke kravler rundt der. Jeg havde en lille skål, som jeg puttede dem i - og det samme gjorde Johanna. Og hver gang hun kom med en "DATCH" sagde hun så! Lækker unge!!!
     
     
     
Sov sødt barnlille...
 
Fredag d. 4. august 2006
     
  Lige da jeg havde lagt sidste indlæg på nettet, satte Johanna sig op i barnevognen, kikkede rundt og lagde sig ned igen! Hun er sgu dejlig min lille pige...
     
     
     
At bade i fuglebad...
 
Fredag d. 4. august 2006
     
  I går eftermiddags fandt jeg Johanna i fuglebadet - det er ikke ret stort og hun kunne kun lige sidde i det, men hold da op hvor hun var våd!
Nu husker jeg pludselig, hvorfor det var, at det lå med bunden i vejret da Amalie var lille...
     
Ugen er ikke helt gået som forventet - da jeg hentede Amalie i børnehaven tirsdag eftermiddag, havde hun et lille sår ved munden, der onsdag var blevet større. Hmm - hun blev sendt af sted og jeg drog i mødregruppe i København. Johanna var som forventet glad for at køre både i bus og S-tog, men da Helle tilbød lift hjem, slog jeg til. Vi skulle hente Amalie på hjemvejen, hvilket betød, at Helle og Anna også fik set børnehaven.
En snart 5-årig men meget barmfri pige var på vej hjem og udbrød da hun mødte os på trappen - "2 kinesere!" Som faren sagde "fra børn og fulde folk skal man høre sandheden..." Inde i børnehaven gentog en voksen "hele 2 kinesere" og jeg måtte lige sige, at de danskere men født i Kina! Den er lidt svært - men de er danskere!
Om aftenen var Amalies sår groet og så ikke særlig lækkert ud - og jeg havde mine anelser om, at det var børnesår. Heldigvis havde jeg noget creme og gik i gang med at smøre med det samme. Og da jeg fik fat på lægen i går, ville hun slet ikke se os, da hun var sikker på, at det ud fra min beskrivelse var børnesår - så der var ingen børnehave til Amalie i går, hvilket hun var lidt ked af. Men så hyggede vi hjemme og gik på skolens legeplads og spiste madpakker.
Senere kom sagsbehandleren fra Amtet og der blev serveret kaffe og nybagte boller. Johanna fandt stor interesse i hendes store taske, men den var ikke til leg.
Amalie vidste godt at hun skulle komme og også hvorfor, og om formiddagen da vi talte om det igen, sagde hun "moar, du skal sige at Johanna er glad for at være her og at hun løber efter mig hele tiden".
Vi havde en god samtale og efter en times tid var hun kommet igennem alle de spørgsmål, som Kina kræver svar på. Derefter gik vi ud i haven, hvor pigerne fik en gyngetur og vi snakkede om løst og fast.

I dag... Vi skulle egentlig have været på heldagsudflugt til en veninde og hendes børn, hvor Frank senere skulle støde til, men det har børnesåret ligesom sat en stopper for (men det ser dog meget pænere ud i dag), så vi har måtte finde på andre planer!
Ligenu ligger Johanna og snuer formiddagslur, hvilket vi egentlig var stoppet med, men i 2 dage er hun stået op 5.20 - og eftersom hun gik kold i går kl. 11, og vi i dag skal på biblioteket efter at Amalie har set årets sidste Sommer Summarum, så må hun have en lur, for at vi kan få det til at passe sammen.
     
     
     
Mer' om skole...
 
Tirsdag d. 1. august 2006
Fra gæstebogen: "Hvorfor vil du fravælge 0 klasse hvis du vælger den lokale folkeskole? 0 klasse er i hvert fald et år på vores skole hvor de lærer en del samtidig med at de leger meget. Jeg blev faktisk overrasket over hvor meget de lærer i 0 klasse har selv en datter der skal i 2. klasse nu og en på alder med Amalie. Synes det vil være lidt synd hvis hun skulle starte i folkeskolen i første klasse og de andre børn har gået der et år. Tror også det vil være vigtigt at vælge den lokale hvis det ellers er en god skole, hun vil meget nemmere have venner og det betyder meget at man går på den samme skole."

Hmm, ja, hvorfor er det lige, at jeg mener, at Amalie (og Johanna - og alle andre børn) skal springe børnehaveklassen over?!! I bund og grund mener jeg nok bare, at vi sender vores børn for tidligt i skole - lad dem dog lege - være børn (deraf ordet børnehaveklasse - desværre bliver der puttet mere lærdom ind i denne klasse og derfor begynder det at hedde 0/nulte klasse) - jeg er sikker på, at de nok skal lære, når de er klar til det!
Vi har i min børnehave i tidens løb haft en del børn, som er blevet hos os og er startet i folkeskolen i 1. klasse - et meget bevidst valg fra forældrenes side. Men hold da op, hvor de stakkels forældre har skulle argumentere med skolen for at de først startede i første klasse. Alle skolers første mening om det har været, at de stakkels børn jo ikke kom ind i børnegruppen og ville være udenfor! Jamen helt ærligt - betyder det, at kommer der en tilflytter fra Aalborg, så er det bare ude med det stakkels barn resten af skoletiden, fordi det ikke har været med i klassen fra start af?!! Jeg kan godt se pointen - men den er bare for langt ude!

Jeg kunne skrive rigtig meget om skole, men lige nu vil jeg takke af for i aften - jeg skal i seng! Johanna sov 30 minutter til middag, lå yderligere 10 minutter og har hængt mere eller mindre på mig hele tiden indtil Frank kom hjem, så jeg er lidt brugt!
Hvis vi er friske i morgen, skal vi til Staden i Kinamødregruppe - med bus og tog - Johanna vil elske det!
     
     
     
Hvor er her stille...
 
Tirsdag d. 1. august 2006
Johanna sover til middag og her er bare mig og mine lyde! Og hvor jeg nyder det! Måske også fordi at Johanna har været lidt pjevset hele formiddagen - måske er det MFR'en, der rumler i kroppen, måske er det underligt for hende, at det bare er os to igen! I hvert fald har jeg ikke måtte forlade hende overhovedet - men så har vi hygget i stedet! Eller måske var hun bare træt? Frokosten spiste hun nul og intet af - og hun sov med det samme hun blev lagt i barnevognen!
Så nu har jeg lige en time eller to til mig selv - og når jeg har skrevet her, skal symaskinen snurre (det er en hemmelighed hvad det er, for modtagerne kikker vist med her på siden)
     
  Her er Amalie parat til at tage af sted i morges - min store børnehavepige - snart 5 år - og det kunne blive hendes sidste børnehaveår - men jeg tror nu lige, at vi napper et mere med, så hun starter i 2008 - i første klasse.

Det var faktisk ret underligt at sende dem af sted her i morges. Det kriblede faktisk lidt i mig at skulle med også - nok fordi de første dage i det nye børnehaveår altid er så rare og anderledes - nye børn starter og de "gamle" børn skal finde hinanden igen!
Men men men - jeg skal nok opleve en ny børnehavestart - imellem tiden vil jeg nyde at være herhjemme og mosle med Johanna, for den tid får vi ikke igen!
     
Apropos skolestart... For jeg har længe gået og tænkt på Amalie og hendes skolestart - hvis hun skal starte i folkeskolen og på "den normale måde", som de fleste gør, ja så hedder det børnehaveklasse til næste år... På den lokale skole - Trørødskolen.
Men vi har også et andet valg - faktisk har det altid været min første prioritet - Vidarskolen - en Rudolf Steiner skole, som hun har været skrevet op til siden hun var spæd - og hendes nr. på listen er så lavt, at hun kommer ind, hvis det er det vi vælger.
Jeg har indtil for ½ år siden ikke været i tvivl om, at Vidarskolen var SKOLEN! Jeg er jo temmelig bekendt med pædagogikken, eftersom jeg selv er Rudolf Steiner pædagog og ved også en del om måden de underviser på. Eneste minus er at skolen ikke ligger lige om hjørnet men i Gentofte. Ikke at Gentofte er så forfærdelig langt væk, men det vil kræve en bil mere, for ellers kommer det bare ikke til at hænge sammen.
Men men men... Efter jeg er startet på orlov med Johanna - og jo derfor bruger 5 kvarter på at hente Amalie hver eftermiddag, fordi hun går i (min) Rudolf Steiner børnehave), så må jeg indrømme, at jeg er begyndt at komme i tvivl!!! Skal vi vægte pædagogikken og dermed også vælge at skulle bringe barn/børn i mange år, indtil de er store nok til at tage med bussen (og gå til og fra den) og have kammeraterne spredt ud i det meste af Whiskybæltet - eller skal vi vælge nærmiljøet og dermed den lokale og ret store skole (som jeg dog heldigvis har hørt godt om fra lærere udenfor kommunen)?!!
Næste sommer er hun ikke engang fyldt 6 år - og selvom hun er en klog pige, der tænker meget over tingene, så ved jeg bare ikke, om hun er parat?!! I Steiner skolerne starter man først skolegang i 1. klasse - dvs. det kalenderår man fylder 7, så vælger vi den skole, er lige præcis skolestartstidspunket ikke noget problem. (I det "normale" børnehaveklasseår - eller 0 (nulte) som mange skoler er begyndt at kalde det - er børnene så i (Rudolf Steiner) børnehaverne.)
Hvis jeg stod og skulle vælge lige nu, ja så blev det Trørødskolen men først med start i 1. klasse - af hensyn til nærmiljø! Måske kommer jeg på andre tanker senere...
(Og Frank - ja han synes jo stadig at skolestart er laaaaaaaaaangt væk - men det kan faktisk bare være 12 måneder...)