Mumfs

Længe siden sidst… Der har lige været lidt udfordringer på vejen…

  • En harddisk der gik kold. Ny hardisk (og en masse imellem for at få fat på det, der var væk)
  • Et billederedigeringsprogram, der var væk forever, åh det var nemt at bruge
  • Et nyt (Pisaca) der var - ARGH!!!!  Helt ærligt - det skal være nemt
  • Videre til næste (GIMP) - virker, og rimelig simpelt men skulle lige lære det at kende
  • Uploade billeder på WordPress - men de ville ikke komme ind i indlægget???
  • Skiftede fra Windows Explorer til Crome og så virkede det
  • Jeg er træt…

Men ville jo egentlig fortælle om i går!
Der var pizza på menuen. Jeg får tit suppe, når familien får pizza, for jeg forsøger at holde mig fra mel, kartofler, pasta, ris til aftensmaden. Dermed er pizza ligesom no-go!
Men har for lang tid siden hørt om blomkålspizza og tænkte ‘NU! Nu må jeg prøve!’

Der er mange opskrifter på nettet - og har næsten fulgt denne her

l15.jpg

300 g blomkål
82 g ost (noget Gauda tror jeg)
1 æg

I den oprindelige opskrift skulle der også loppefrøskaller i for at binde sammen, men det har jeg ikke i huset og havde også læst mig til, at den ikke kan spises varm med fingerne alligevel, så tog chancen og undlod.

l21.JPG

Jeg har ikke en rigtig foodprocessor, men det virkede fint at rive blomkål og ost på min maskine OG ha’ kniven i bunden også.
Derefter blandede jeg ægget i - og noget oregano - tror hvidløg også havde været godt. Overvejede et æg mere, men holdt mig til det ene.

l8.JPG

Spredte dejen ud på bagepapir.

l7.JPG

Den fik da ihvertfald 20 min på 200 grader inden jeg tog den ud.

l6.JPG

Pizzasovs og hvad hjertet nu begærer: Her hakket, svitset oksekød, champignon, peberfrugt, lidt soltørrede tomater i olielage og lidt ost. Der er jo også ost i bunden!

l4.JPG

Tror den fik 10-12 min. med fyldet på.

l3.JPG

Lidt rucola - og mmmmm den smagte MUMF!
Den knaser ikke som en alm. pizza gør, og den skal spises med kniv og gaffel, da den er blød. Men den hang sammen uden loppefrøskaller og så smagte den godt og er en KÆMPEGODT alternativ!

Selv manden og yngste syntes den var ok, ældste mente, at bunden smagte af karse??? Men hun har også meget fine smagsløg ;)

l51.JPG

Var derfor glad for, at jeg lige også havde lavet en helt almindelig pizza til dem ;) (og helt almindelig er den jo så ikke, for halvdelen af melet er rugmel og har da endnu ikke set et pizzaria med rugmelspizzaer.

Det er ikke sidste gang, at jeg laver blomkålspizza - for den smagte faktisk så godt, at jeg spiste lidt for meget - men med næste god samvittighed ;)

l10.JPG

Leave a Reply