Archive for marts, 2014

Hvem tæller?

søndag, marts 23rd, 2014

1.JPG

2.JPG

We all do :)

Mere mumf

søndag, marts 16th, 2014

For nogle uger siden fik vi lam. I Römertopfen. Det smagte himmelsk. Selv Amalie kunne lide det! Selvom det var lavet i Rømeren, og hun mener, at alt derfra smager af fisk, så kunne det spises uden brok!

Forsøger at huske…

b3.JPG

Noget med en hulens masse rodfrugter, løg og hvidløg - og nogle timiankviste. Og 1 dl vand.

b2.JPG

En lammebov ovenpå - den vejede godt 1 kg.  Også med hvidløg i :)

b1.JPG

Jeg startede tidligt. Den blev sat i ovnen på 100 grader kl. 8.10 lørdag morgen og tog den ud ved 18-tiden.
MUMF!!! Mumf siger jeg bare!

De andre fik kartoffelmos til. Jeg ‘nøjedes’ med rodfrugterne. Der var nada tilbage til dagen efter. Har aldrig lavet lammebov før, men det svinder en del.
Er stadig ret ny udi Römertopfmad - og eksperimenter hver gang. Som med alle andre opskrifter ;) Og det der med, hvor meget væske, der skulle tilsættes… Her havde jeg ikke behøvet tilsætte noget overhovedet!

Små glimt

søndag, marts 16th, 2014

De sidste 2 uger har jeg været på skole. Og de næste 3 uger med…
Jeg er ikke god til skole, vil så meget hellere ‘lave noget konstruktivt’ og ser ikke altid formålet med det, som vi laver! Men hvad - 3 uger mere og forsøger at have ja-hatten på!

Og det er da dejligt at kunne aflevere Johanna i skolen og så selv nå at cykle de 8,5 km, der er til skolen. For møder først kl. 9. Nyder virkelig mine morgencykleture, og hvad jeg ser på vejen.
Havde egentlig tænkt at finde et motiv hver dag og lægge på bloggen, men så var det lige at det hele gik koldt og jeg med med…

Men lidt morgenglimt fra de sidste uger:
a1.JPG

Sidste år grinede jeg også lidt af dette skilt. Det blev desværre fjernet (midt i april), inden jeg nåede at tage et billede af det!

a3.JPG

a4.JPG

a51.JPG

a6.JPG

Der har bare været så mange smukke - og kolde morgener!

a2.JPG

Og koldt ja! Endelig - men det er lidt svært at se - endelig giver dette skilt mening! For der er faktisk is på. Et lille bitte tyndt lag, og hvis man var amerikaner på afveje, kunne det jo godt tænkes, at kommunen blev sagsøgt, hvis man gik igennem ;)

Happy day derude til dig. Må i gang - lektier venter!

Mumfs

søndag, marts 16th, 2014

Længe siden sidst… Der har lige været lidt udfordringer på vejen…

  • En harddisk der gik kold. Ny hardisk (og en masse imellem for at få fat på det, der var væk)
  • Et billederedigeringsprogram, der var væk forever, åh det var nemt at bruge
  • Et nyt (Pisaca) der var - ARGH!!!!  Helt ærligt - det skal være nemt
  • Videre til næste (GIMP) - virker, og rimelig simpelt men skulle lige lære det at kende
  • Uploade billeder på WordPress - men de ville ikke komme ind i indlægget???
  • Skiftede fra Windows Explorer til Crome og så virkede det
  • Jeg er træt…

Men ville jo egentlig fortælle om i går!
Der var pizza på menuen. Jeg får tit suppe, når familien får pizza, for jeg forsøger at holde mig fra mel, kartofler, pasta, ris til aftensmaden. Dermed er pizza ligesom no-go!
Men har for lang tid siden hørt om blomkålspizza og tænkte ‘NU! Nu må jeg prøve!’

Der er mange opskrifter på nettet - og har næsten fulgt denne her

l15.jpg

300 g blomkål
82 g ost (noget Gauda tror jeg)
1 æg

I den oprindelige opskrift skulle der også loppefrøskaller i for at binde sammen, men det har jeg ikke i huset og havde også læst mig til, at den ikke kan spises varm med fingerne alligevel, så tog chancen og undlod.

l21.JPG

Jeg har ikke en rigtig foodprocessor, men det virkede fint at rive blomkål og ost på min maskine OG ha’ kniven i bunden også.
Derefter blandede jeg ægget i - og noget oregano - tror hvidløg også havde været godt. Overvejede et æg mere, men holdt mig til det ene.

l8.JPG

Spredte dejen ud på bagepapir.

l7.JPG

Den fik da ihvertfald 20 min på 200 grader inden jeg tog den ud.

l6.JPG

Pizzasovs og hvad hjertet nu begærer: Her hakket, svitset oksekød, champignon, peberfrugt, lidt soltørrede tomater i olielage og lidt ost. Der er jo også ost i bunden!

l4.JPG

Tror den fik 10-12 min. med fyldet på.

l3.JPG

Lidt rucola - og mmmmm den smagte MUMF!
Den knaser ikke som en alm. pizza gør, og den skal spises med kniv og gaffel, da den er blød. Men den hang sammen uden loppefrøskaller og så smagte den godt og er en KÆMPEGODT alternativ!

Selv manden og yngste syntes den var ok, ældste mente, at bunden smagte af karse??? Men hun har også meget fine smagsløg ;)

l51.JPG

Var derfor glad for, at jeg lige også havde lavet en helt almindelig pizza til dem ;) (og helt almindelig er den jo så ikke, for halvdelen af melet er rugmel og har da endnu ikke set et pizzaria med rugmelspizzaer.

Det er ikke sidste gang, at jeg laver blomkålspizza - for den smagte faktisk så godt, at jeg spiste lidt for meget - men med næste god samvittighed ;)

l10.JPG