Archive for marts, 2013

Kalkun i Römertopf

søndag, marts 31st, 2013

Jeg har lovet Gitte at fortælle om denne opskrift, eftersom jeg har nappet den fra hendes side, så hermed gjort!
Nu er jeg jo ikke god til at følge en opskrift slavisk, men jeg gjorde det næsten denne gang. Næsten ;)

r11.jpg

Alle ingredienser til bunden er klar

r21.jpg

Håber håber virkelig på at jeg kan presse begge kalkunbryster ned i min Römertopf, der jo trods sin lille størrelse rummer meget ;)

r31.jpg

½ kg bulgur

r41.jpg

Alt grønt, ét bryst og 1 l væde (bouillon, lidt fløde, vand). Efter Gittes opskrift skulle der 1½ l væde i - det kunne ikke være der. Og da SLET ikke det sidste kalkunbryst. DAMN!!!

Gode råd er nu rådne… Sidste kalkunbryst bliver mandens udfordring på grillen udenfor - og væsken tilsætter jeg efter 1 time - men mere end ½ l.

r51.jpg

Efter 3½ time på 125 grader varmluft ser filuren sådan ud :)
(Vi fik gæster 14.30 og skulle spise ca. kl. 18 - derfor laaaaaaaaang tilberedningstid, så vi bare kunne hygge)

r61.jpg

Og uden fuglen!
Det hele smagte vidunderligt!!! Bulguren var ikke for smattet - faktisk bedre end risen i går. Og aldrig har jeg smagt så mørt et stykke kalkun - spiser sjældent kalkun, da jeg synes, at det er alt for tørt - men dette. HIMMELSK!!!

Og lad mig bare sige - alt alt for meget mad! 4 voksne, 4 børn. 1 kalkunbryst havde været nok (ingen fik smagt det, der har været på grillen), halvdelen af bulguren (eller det hele og ingen hjemmebagte flütes) og så marineret bønnesalat til.
Men der er mad til i morgen - og hvem elsker ikke nem mad!

Denne kunne godt gå hen og blive min nye bedste køkkenven :)

søndag, marts 31st, 2013

Jeg har vist fået mig en ny god køkkenven - en Römertopf :) Altså vi skal lige lære hinanden at kende ikke sandt - men so far so good!
Jeg laver rigtig tit mad i ovnen - men uden låg på. Nu skal der lige arbejdes på at lære at bruge låg!

r1.jpg

* Min måske nye bedste køkkenven*

r0.jpg

Der måtte lige nærlæses godt i brugsforvirringen… Skal stå lææææænge i blød og vaskes godt inden første gangs brug - så det kom den!
Ellers skal den stå 10 min i blød - nogle steder på nettet står der 30 min?!!

r2.jpg

Ris i bunden

r3.jpg

Gulerødder, porrer og hvidløg på

r4.jpg

Bouillon på risen og en kylling.
Faktisk var jeg imponeret over at der var plads - Römertopfen ser nemlig ikke så stor ud - men det er den!

r5.jpg

Så er det smarte jo ved ovnmad, at der er tid til andet! Som at smide pigerne ud i haven!!!
Imens fik jeg ryddet op i mit skab (læs ’sorteret tøj og nu er der plads til nyt’) og givet soveværelset den næsten store tur med rengøring og nyt sengetøj.
Alt imens der var nogle piger, der bare var udenfor og snittede og snittede og var i godt humør.

r7.jpg

Efter 2 timer på 175 grader kom låget af, så skindet kunne blive sprødt!

r8.jpg

MUMF!!!!
Skindet var ikke så sprødt som når jeg har lavet den uden låg. Men tilgengæld var kyllingen meget mere saftfuld… SÅ lækker!!!
Amalie mente dog den smagte af fisk?!!! Johanna spiste bare ;)

I aften får vi gæster og der skal min måske nye bedste ven også i brug :)

Åhr påskekyllinger…

torsdag, marts 28th, 2013

kyllinger.jpg

De var bare SÅ søde….

Pigerne og jeg har været på ferie. Bondegårdspåskeferie. Med sne og frost. Og sol. Og glade mennesker omkring os. Nye bekendskaber. Både for børn og voksne. Leg. Afslapning. Set en spritny kalv. Amalie opdagede de 2 lam, der var blevet født den første morgen var var der - det var stort. Og ikke mindst kom der nyklækkende kyllinger. ÅHR de var nuser!!! Imens jeg aede én (tælle til 10 og så ned i varmen igen), tænkte jeg på gårdagens aftensmad… Det var vist nogle storesøstre til den der lille en, der havde været i ovnen…
Jeg kunne spamme med billeder - men lader være… Og dog… Nød naturen så meget - så her kommer lidt:

11.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg