Archive for august, 2012

Hemmeligheder…

søndag, august 26th, 2012

Jeg har stadig hemmeligheder - men de er ikke helt så hemmelige, som den sidste jeg delte…

Sagen er jo, at jeg snart skifter job. Ved dog stadig ikke hvor jeg skal møde op mandag 1. oktober - men der er jo hele 5 uger og én dag  til endnu (hvem tæller???), så kommer tid kommer råd…
I ugen inden jeg stopper i børnehaven, har jeg fødselsdag. På min fridag, så det bliver fejret dagen efter… 3 dage efter stopper jeg… Det skal også fejres… Jeg slår det sammen - ellers bliver det lige en omgang for voldsomt for mig… Vi har også Sankt Michaelsfest om fredagen. Jeg er blevet spurgt, om det er ok - og det er det. Ellers bliver det sgu en værre hyledag hele dagen og det orker jeg ikke.
Om eftermiddagen bliver der alligevel lidt hurlumhej med kleenex i lommen… ‘Farvel-kaffe-med-lidt sødt-til-ganen’ - vist nok det andre kalder en reception, men jeg er ikke så fin på den, og drikker alligevel ikke sprut såe…

Da jeg gik på barsel med Amalie, havde jeg syet en gravhund, der skulle passe på børnehaven, imens jeg var væk. Den er der stadig - skal dog lige nå at give den en lap i nakken, ellers kommer tarmene vist ud…
Tror ikke at jeg ‘gav noget’, da jeg skulle på barsel med Johanna - men nu, nu har jeg lyst til at give en afskedsgave, så jeg kan blive husket længe… Hæ hæ…

Vil ikke lige dele her, hvad det er endnu - for ‘nogen’ læser med - men jeg glæder mig vildt til der skal åbnes :) Men jeg lover, at jeg sætter spor… Gode spor… (Jeg skal NOK give slip!!!!)

Hvorfor fik jeg ikke gjort det noget før???

lørdag, august 25th, 2012

Ja, hvorfor gjorde jeg ikke det?!!

I nok 1½ år har jeg haft en aftale med en personlig shopper i Magasin, som jeg mange gange har rykket. Så havde jeg taget på, så skulle jeg til et møde, så var jeg på uddannelse - ja undskyldninger er der jo nok af….

Men i mandags kom jeg endelig af sted! Og hvor var det bare godt!

Ugen før havde jeg udfyldt (igen igen) et skema med mine data - mål, ønsker og udfordringer tøjmæssigt.
Hilser pænt på ‘damen’ og går ind i det store prøverum, hvor stangen med tøj hænger. Laver lige et hurtigt kik - pu ha - tænker jeg lige… Dét der, er da vist ikke lige mig!

Men tænk - det var det meste faktisk. Også selvom det i første omgang lignede ‘mormor-tøj’ sådan mønster mæssigt.
Nogle få dele kunne vi begge sige ‘no go’ allerede inden at det kom på, nogle dele syntes jeg ikke om men shopperen syntes så fedt ud på mig - resten var tip top!

Den rigtig gode oplevelse var, at jeg fandt ud af, at mange af de skjorter/bluser/t-shirts jeg allerede har - er modeller, som hun også havde fundet frem :)

Og åh hvor ville jeg gerne have haft en masse af det tøj… Meeeeeeeen der er jo også lige det med pengepungen… Måtte bare eje de Lee cowboybukser, som hun havde fundet. Og den jakke fra Margit Brandt - og kjolen… Begge var heldigvis på udsalg…

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg finder råd hos en personal shopper :)

Prøv det!

Så ramte hverdagen…

onsdag, august 15th, 2012

I dag var dagen, hvor sommerferien endegyldigt var ovre. Begge piger er startet i skole i hhv 1. og 5. klasse. Johanna har ’snydt’ lidt mandag og tirsdag, da hun har været i SFO - til alles store glæde - ikke mindst hendes egen ;)

Hun er virkelig vokset det sdiste år. Sikkert også i højden, men jeg tænker rigtig meget på, hvad hun tør og kan. I dag gik vi først i den nye klasse, hvor en af hendes nye lærere allerede var. Hun kender ham dog, da de havde ham sidste år også til idræt og svømning, så det var bare et glad ‘hej hej’ og så daffede vi ind på den store skole, hvor vi skulle møde kl. 9. Og hun løb bare hen og satte sig inde midt på gulvet som en af de første sammen med en god veninde. Langt væk fra moar… Og blev endda fotograferet til skolens hjemmeside :)

johanna-1.jpg

Bagefter var det over i klassen, finde sin plads, få velkomst af sin nye lærer der virker SÅ sød og kompetent - og så farvel til moar :)
SÅ dejligt. At hun så stadig ikke vil sove hos mormor/morfar - farmor/farfar uden en af os er med - ja ja det skal nok komme. Rom blev ikke bygget på én dag vel?!!

amalie2.jpg

Ældste skulle først møde en time senere - nåede lige hjem inden hun gik. Hun blev iøvrigt også foreviget til skolen hjemmeside (det er der, at jeg har nuppet de 2 billeder)

img_1594-kopi.JPG

img_1584-kopi.JPG

Super lækker knækbrødsopskrift

lørdag, august 11th, 2012

Ved ikke om disse er specielt sunde og slankeagtige - men de smager godt :) Og de er nemme at tage med ud i verden - og SÅ gode til at stille lækkersulten om aftenen.
Jeg kan kun sige ‘PRØV DEM’!

Jeg fik opskrifter i sommers af Anni, men har set opskriften i flere udgaver på nettet siden. Jeg har modificeret, den jeg fik - det vil sige erstattet lidt af hvedemelet med rugmel og de smager stadig himmelsk.

foto.JPG

KNÆKBRØD

 • 60 g havregryn 
 • 60 g sesamfrø
 • 60 g hørfrø
 • 80 g solsikkefrø
 • 150 g hvedemel
 • 50 g rugmel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt, stensalt, køkkensalt
 • 2 dl vand
 • 1 dl rapsolie

 • Bland det tørre, tilsæt det våde. Nemmest bare at samle det med en dejskraber.

  Deles i 2 portioner, hvor de på tur rulles ud imellem 2 stykker bagepapir og lægges på en bageplade (med papiret under)

  Skæres ud i firkanter (ca 7 * 6 rækker pr plade/ 42 knækbrød pr plade)

  Bages ved 200 grader/180 grader varmluft i 15-20 min. Må ikke blive for brune for så smager de brændte.

  Til oplysning til dem, der går op i kcal, så indeholder ét knækbrød ca 35.

  Lidt om project ‘af med fedtet’

  lørdag, august 11th, 2012

  Midt i juli skrev jeg lidt om de der skide ekstra kg, der var kommet på i løbet af foråret/sommeren. Dagen var præcist den 17. juli og vægten stod alt for højt - 67,1 kg…

  I dag - 3½ uge senere - viste den 62,3. Næsten 5 kg af - åh det er DEJLIGT!!! For det har siddet rigtig meget lige på maven - og ja hånden på hjertet - det pynter bestemt ikke på mig…
  Der mangler et par kg endnu - og de skal nok også komme af. Jeg følger min kostplan (med udskejelser af og til for det skal der også være plads til) og får motion hver dag - mere kan jeg ikke gøre!

  Motionen har foregået på cyklen til og fra arbejde eller stavgang da det var ferie (og i weekenderne). Må indrømme at crosstraineren har samlet lidt støv - vejret er bare for godt til at hakke på den pt - vil hellere ud. Men dens tid skal nok komme også!

  Måske jeg denne gang husker mig selv på, at det koster i sidste ende, når jeg bare æder…

  En lang men dejlig uge…

  fredag, august 10th, 2012

  Ja det er lige præcist dét, som ugen har været. Dejlig og lang!

  Tirsdag morgen fortalte jeg stille og roligt børnene i børnehaven, at jeg holder op. De store forstod det lidt - måske - de små kunne ikke.
  Forældrene fik brevet på mail bagefter - og jeg har fået mange dejlige respons. Alle er kede af det på deres og deres børns vegne - de vil ’savne min kærlige men faste hånd’. Samtiddig er de glade på mine vegne!

  Det er så dejligt at vide, at jeg er vellidt og vil blive savnet. Tænk hvis de alle hoppede af glæde over at ‘hun endelig forsvinder ud af vores liv, hende den strenge pædagog’ - se dét havde ikke været sjovt…

  Det er SÅ dejligt, at det er ude i det åbne nu. At jeg kan snakke frit om mine planer - en stor stor lettelse… Og det er en endnu større lettelse, at vi - eller min kollega/leder - forhåbenlig er tæt på at have fundet min afløser!

  Ugen blev lang, fordi der også var p-møde - og jeg derudover har brugt timer på herhjemme på at lave manualer til diverse programmer på computeren, som det er mig, der normalt styrer med hård hånd. Jeg er snart ved vejs ende - så min kollega kan bruge dem - og stadig få hjælp af mig, imens tid er.

  Johanna har været med i 3 dage - så hyggeligt at hun var der igen - omend jeg egentlig ikke hørte eller så meget til hende, andet end ved frokosten. Hun har stadig gode venner i børnehaven og de fandt sammen med det samme.

  Her i eftermiddags kom Amalie hjem. Efter 5 dage hos mormor og morfar. I morgen drager hun afsted igen - dog kun for en enkelt overnatning - men så er det også slut. Snart starter skolen…

  Aldrig mere hemmeligheder…

  tirsdag, august 7th, 2012

  Endelig. Endelig har jeg ikke hemmeligheder af den kaliber mere… Der har været en grund til stilhed på bloggen i vinters og i foråret - for jeg har haft travlt med at læse…

  ***

  Kære Forældre.

  Hvis der skulle have været en overskrift på dette brev, så måtte det være noget ala: ’Hver ting til sin tid’ eller ’Alting har en ende’ eller ’Snip, snap, snude, nu er den historie ude. Tip, tap, tønde, så kan en ny begynde’…
  ’Hvalen Hvalborg’ har også rumsteret i mit hoved i de sidste par dage, hvor jeg har tænkt over indholdet af dette brev.…

  I dag til sangleg har jeg fortalt jeres børn, at jeg stopper i børnehaven. Fredag d. 28. september bliver min sidste dag.
  Børnene har intet forhold til tiden, men de har fået at vide, at når vi har været på bondegårdstur og haft hhv. høstfest og Sct. Michaelsfest, så har jeg min sidste dag.

  Beslutningen om at ’ville noget andet’ har været år undervejs, så det er bestemt ikke en uovervejet beslutning. Men det er bestemt ikke fordi, at jeg ikke trives, for jeg nyder at arbejde med de bedste kollegaer, der findes, og være sammen med jeres dejlige børn.
  Men for nogle år siden faldt jeg på en isglat vej og slog mit bækken - hvilket gør, at min krop ikke er så holdbar i længden til arbejdet med børnene.
  At jeg derudover også har arbejdet med børn, siden jeg var 16 – og været i børnehaven i nu 15 år som souschef, ja så er tiden til, at jeg skal ’noget andet’, imens jeg stadig har mulighed for at turde hoppe ud i noget nyt.

  Siden januar har jeg opgraderet min gamle HF eksamen med en HGs og derudover taget kurser for at få de sidste papirer i hus, for at jeg kunne søge ind som lægesekretærelev.
  Jeg har søgt – og fik her i sommerferien – en elevplads i Region Hovedstaden pr. 1. oktober. Jeg ved endnu ikke hvor, men på et eller andet sted hospital derude i regionen.

  Selvom det er min helt egen beslutning, ja så er den da også tung. Da jeg cyklede hjem fra børnehaven sidste mandag – Nina og jeg havde været der et par timer for at gøre klar til, at vi skulle komme tilbage efter ferien – da tudede jeg lidt på vej hjem. Puha… Det kom tæt på… Mit liv bliver helt anderledes… Og det gør jeres og jeres børns liv også…
  Men vi vil gøre alt for at finde en sød og god ny souschef. En ny ’Mette’ finder vi aldrig – for der er kun en af mig, men det skal nok blive godt alligevel!

  Fredag d. 28. september bliver som sagt min sidste arbejdsdag og der vil blive ’farvelkaffe’ (det lyder simpelthen for fint for mig med ’afskedsreception’) om eftermiddagen, men mere om det til den tid.

  Kærlig hilsen
  Mette

   

  hval.jpg 

   

  Her er hvalen Hvalborg
  stoppet ud med vat
  og avispapir og sprit.
  Den blev født i Irmnitz
  en kold december nat
  lidt nordøst fra Kransvesit.
  Du red på mangen bølge
  ænsed’ ikke stormen
  med delfiner i dit følge
  som fulgte dig på vej.
  Nå men alting har en ende
  og en regnorm den har to
  Hvalborg … havets tournedos

  Du fulgte Golfens vande
  sportsmand som du var
  altid fuld af godt humør.
  Nord om Doggerbanke
  kursen den var klar
  stolt du runded’ Helsingør.
  Og jeg fodred’ dig med skidtfisk
  og kiks jeg ha’de i lommen
  ka’ du huske da du bøvsede
  og flyvebåden sank
  nå men alting har en ende
  en spoleorm har to
  Hvalborg … havets Dario Fo

  Jeg har betalt en daler
  for at se på dig
  sådan mødes vi igen.
  Men du den dødeste af hvaler
  så jeg må gå min vej
  stille si’r jeg: ’hej med dig’.
  Visselul du gæve kæmpe
  jeg vil huske til jeg segner
  når du lå ved Langelinie
  den store oceanliner.
  Nå men alting har en ende
  en hvalfisk har kun en
  åh men Hvalborg … sikken en

  Fyr…

  tirsdag, august 7th, 2012

  fyr.jpg

  1…

  mandag, august 6th, 2012

  1.jpg

  2…

  søndag, august 5th, 2012

  2.jpg