Archive for maj, 2011

Et lille kik i en 6-årigs liv

lørdag, maj 21st, 2011

Frokost i det grønne

fredag, maj 20th, 2011

I dag bevægede Amalie og undertegnede sig nordpå for at besøge Louisiana, hvor Amalie pt udstiller sammen med sin klasse. Det lyder vældig fint - og det er det også :) Se selv:

frokost-i-det-gronne3.jpg

Amalie har været med til at lave alt maden

frokost-i-det-gronne4.jpg

Og en lille detalje fra skilleriet - Amalies fredfugl med ønsket om fred i hele verden!

Det der med de skide kg…

søndag, maj 8th, 2011

For 117. gang kan jeg jo bare sige konstaterende til mig selv “Mette, du skal for evigt og altid tænke over, hvad du putter i munden!”

Den 19. februar stod vægten på 61,5 kg - det var dagen, hvor jeg i protest meldte mig ud af Slankedoktor, som jeg ellers har været SÅ glad for. Det Slankedoktor som jeg har givet så meget positiv omtale og fået flere til at bruge, men dér var det bare for meget! Det var også dagen, hvor jeg meldte mig ind på gratissitet madital og plottede vægten ind for første gang - og med det mål at tabe mig til 58 kg!

Så du røgen? Eller kaninen? Eller vandt du også et par millioner i Lotto?!! Nej vel…

Jeg har ikke frekventeret vægten meget siden - men godt vidst - og mærket på mine bukser - at med de tiltagne gamle madvaner - eller rettere aftenslikvaner, -så ville der kun ske én ting og dét var ihvertfald ikke den vej, jeg gerne ville! Men jeg har bare ikke orket at gøre noget ved det. Andet end at hænge i de gamle vaner.

Indtil den anden dag - vægten stod på over 66 igen, igen, igen, igen. De der ekstra kg sætter sig mest på lår, mave og bryster. Og specielt der om maven ser det sgu ikke særlig lækkert ud, når flæsket hænger ud over bukserne som en grim og blød bolledej :(

Hvad skete der lige?

Ang. Slankedoktor så skiftede de sitet ud med et nyt midt i december måned. Vi var i mange mange måneder blevet lovet en superfin ny side med mange mange nye tiltag. Hvis du så dem der, ja så gjorde jeg og alle de andre altså ikke :( Det var virkelig totalt nedtur at åbne for computeren efter der havde været lukket hus i 2 dage. På trods af at der var en flok brugere, der havde testet og testet siden inden vi andre blev lukket ind, var der fejl på fejl. Intet af det som jeg havde brug for virkede. Siden var totalt uoverskuelig - og det var kun fordi jeg brugte en stor del af julen på at finde fejl og mangler og sende ind at jeg blev rimelig fortrolig med siden. Den var bare ikke brugervenlig overhovedet. Havde min mor eller svigermor været medlem der, så havde de aldrig fundet rundt.

Det værste var bare den larmede tavshed der var fra folkene bag siden. Jo tak, de skrev at de meget gerne ville have respons på fejl og mangler - og vi var flere der brugte mange mange timer på at finde dem og sende dem ind.

Det væsentlige for mig ved Slankedoktor var kontakten til venner. Uden mine venner der havde jeg nok ikke fået tabt mig. Og dog - det havde jeg måske nok - men de betød/betyder meget for mig. Kontakten bestod i en dagbog med plads til tanker, tårer og grin - ikke bare over mad og vægt men over hvad som helst. Og så deres dagbøger selvfølgelig.
Men dagbøgerne fungerede ikke optimalt - og systemtet der skulle håndtere vennerne faldt også igennem. Fra at have 15-18 på min venneliste var der over 200! Alle dem, som jeg med tiden havde fulgt en kortere eller længere tid, var lige pludselig kommet tilbage igen. Også dem der slet ikke var på siden mere som medlemmer. Og det var et mas at slette dem - for når man trykkede slet - ja så nappede den lige den person nedenunder i stedet! Rigtig rigtig smart. NOT. Så det nemmeste var at slette alt og alle og ansøge dem man gerne ville have på sin liste igen. Det tog timer…

Yderligere på min liste over ting, der skulle virke, var kcal-beregneren og opskrifter. Kcal-beregneren fungerede ikke efter hensigten - og søgefunktionen var væk i opskrifter. Dvs. man skulle kikke alle opskrifter igennem i en kategori for at finde dem man ville bruge. Ydermere kunne man på den gamle side have opskrifter liggende gemt - dvs kun for en selv - det brugte jeg meget, hvor jeg bare havde plottet div ingredienser ind for at få kcal indtaget for denne ret. Det var der mange andre, der også havde gjort - og alle disse opskrifter lå nu til fuldt skue for alle. Også for alle andre end medlemmerne. Det var jeg ikke helt tilfreds med - også fordi de lå med brugernavn og profilbillede - og selvom mange ved, at jeg var medlem, så var det bare grænseoverskridende. Og vist heller ikke helt lovligt… Jeg gjorde opmærksom på problemet - men først da der var gået uger UDEN at der var sket noget, og jeg beskrev problemet i forumet overfor andre medlemmer, blev der taget hånd om sagen - for der blev et ramaskrig af den anden verden. For folk fandt sig ikke i at være udstillede.

Enden på det blev at jeg blev så sur og skuffet. Jeg har virkelig brugt timer på at hjælpe - både folkene bag og andre medlemmer. Andre medlemmer sagde tak - men det var sgu ikke de store klapsalver, der kom fra Slankedoktor. Medlemmerne blev nærmest delt i 2 lejre. Dem, der som jeg, var temmelig sure over tingenes tilstand og stilheden fra folkene bag men hjalp til for at få rettet - og dem der mente, at vi skulle være glade for det der var og lade Slankedoktor arbejde i fred og ro “så blev det hele nok godt igen”. Problemet var bare, at vi havde betalt for en side, der bestemt ikke fungerede optimalt. Jo tak vi fik en hel måneds gratis medlemsskab - men efter 2 måneder var ingen af de ting jeg brugte siden til optimale.

Enden - ja den blev en mail til direktøren for Allerkoncernen - for mails til Slankedoktor og deres personale blev ikke besvaret. En frustreret mail over tiden der var gået - med spørgsmål til en masse ting - hvoraf en del jo ikke blev besvaret -men svar fik jeg da trods alt.
Men der var jeg færdig med Slankedoktor. Jeg gad simpelthen ikke mere. Var glad for at jeg havde tabt det jeg næsten gerne ville - og vidste at jeg havde redskaberne til at køre på.

Så jeg meldte mig ud. Sådan som i helt ud. Mit medlemsskab løb til engang i efteråret - men jeg bad om at få profilen slettet helt og aldeles - normalt ligger den gemt med alle oplysninger så man kan komme tilbage igen - men alt skulle bare væk. Så jo alle de gamle medlemmer der lige pludselig var dukket op igen da det nye site kom…
Sjovt nok svarede de denne mail indenfor få timer - og andre mails havde jeg og andre medlemmer ikke fået svar på efter ugers ventetid!

Savner jeg Slankedoktor?
Jeg savner mine venner - men ikke selve siden. Selvom den vist skulle være rimelig oppe at køre igen efter de fik ansat en hulens bunke it-folk, der kunne reparere skaderne. Savner at skrive i min hemmelige dagbog om stort og småt - om ting der ikke kan ligge her, fordi her kan alle læse med.

Og ang. vægten. Ja der kom lige lidt sygdom, der slog mig ned i gear. Noget bi-, pande-, næse-, whateverhulebetændelse der gjorde kål på mit liv i 1½-2 måneder, inden jeg fandt frem til ham “nålemanden”, hvor jeg efter 3 besøg var frisk som en havørn!
Og med ned i gear fandt jeg sofaen om aftenen - orkede jo intet efter arbejde - og slikkassen “faldt” lige ned i mit skød aften efter aften…

Og så lige pludselig strammede bukserne, maven hang ud over og jeg var halvfed igen :( Hmmf…
Men i tirsdags tog jeg kampen op igen - og på 3 dage faldt vægten over 2 kg! For den har stået på lækker sund kost - og INGEN slikskål!

I weekenden har vi været til fødselsdag - men det skal der også være plads til - for jeg er ikke på kur men på kostomlægning. Jeg VED GODT, hvordan jeg skal gøre - at tabe sig er intet problem - problemet er at holde vægten. Min hjerne går tilbage til fortidens laster - det ligger bare latent i mig. Jeg ÆLSKER slik og kager. Og selvom jeg ved, at det er usundt, så er jeg når jeg er træt og syg bare totalt ligeglad. Og så tænker jeg dagen efter - i morgen, i morgen starter jeg op igen… I dag spiser jeg. En dag fra eller til. Men en dag fra eller til gør meget, når morgendagen ikke kommer som planlagt.

Engang var mit mål 58 kg. Det er det ikke mere. 62. Måske 60. Der havde min krop det godt - jeg havde det godt. Den værste delle på maven var næsten væk. Hvad mere kan man ønske sig?!! Jo at måtte løbe igen - men det må være en historie for sig selv en anden dag for det orker jeg ikke at fortælle om nu…

PS: Det der med madital - den er god nok. En gratis side hvor man kan indtaste vægt, sætte sig mål, regne alle sine kcalindtag ud mm. Der er ikke mulighed for diætistråd eller at få en kostplan - men den har jeg jo også allerede og er ganske tilfreds med den. Lige nu bruger jeg den bare lige til at skrive min vægt ind - bare for at holde mig selv lidt i ørerne og evt tage et par dage ud af kalenderen hvor jeg vejer og taster alt mad ind - bare for lige at se om portionerne ikke er blevet større efter øjemål - for det kommer man nemt til!

Når man nu lige lå der…

tirsdag, maj 3rd, 2011

… den anden dag i den nye sofa og slappede af - læste lidt og samtidig nød lyset der kom fra det “nye vindue”

vindue1.jpg

Og ja ikke mindst synet:

vindue2.jpg

Jeg græder snot over, at de første blomster allerede ligger på jorden…

Det var så det!

søndag, maj 1st, 2011

Ja det var så det! En æra - nej ikke helt - men en epoke er slut og en ny begynder.

Jeg har været på loftet og fundet mit bagagebærer frem igen. Helt nyt, aldrig brugt - for jeg fik vist ny cykel, da der kom barnestol på! Men nu skal det bruges - for barnestolen skal af. Slut. Prut. Finale. Endelig får jeg min cykel for mig selv. Omend det har været DEJLIGT at vise for verden at jeg kørte rundt med barn. Men nu er det MIN cykel. Som skal fragte MIG og kun mig! For Johanna er for stor at køre rundt med. Lidt ærgerligt for jeg ville gerne cykle mere på arbejde - men hun er simpelthen for langbenet (og tung…).
Men en tur i ny og næ - og efter sommerferien hvor skolen er lige om hjørnet, SÅ skal der cykles på arbejde flere dage om ugen!!! Det er ihvertfald intentionerne… For når jeg ikke må løbe, så skal der cykles!

Så i morgen går turen til cykelsmeden med bagagebærer i kurven foran. Ingen herhjemme er cykelmekanikere, så det må vi betale os fra - et godt forårstjek med nye håndbremser det ville være godt. Og så en stol af og et bagagebærer på! YES!

HAPPY SUMMER!

Så smukt…

søndag, maj 1st, 2011

kirsetrae.jpg

… og slet slet ikke på sin ret på dette billede… Men her: kirsebaer-stort.jpg er det i stort format og knopperne kommer til sin ret (og danseprinsessen nederst ;) )
Jeg kan aldrig få nok af dette træ - der desværre jo kun holder max 2 uger med blomster. Så kommer der lige en forårsstormvind og hiver dem alle af - gad vide hvordan de ser ud efter frostens indtag i næste uge?
Foråret og varmen er kommet lidt bag på mig - og sikkert også en masse andre. Lige pludselig stod bøgen grøn og lige pludselig var de første knopper sprunget ud i kirsebærtræet. Ja det var allerede i mandags, så det har allerede stået i godt en uge. Smukt og elegant!

Lige nu føler jeg mig ikke så smuk og elegant. Jeg er tung og træt i kroppen efter en laaaaaaang dag i børnehaven i går. Vi havde arbejdslørdag - og næste alle børn og voksne mødte op. Herligt med noget arbejdskraft - men der var også mange at holde styr på og sætte i gang. Men vi fik nået en dejlig masse!
Jeg cyklede hjemmefra 7.45 og var hjemme igen 17.45. Gik i seng lidt i 22 og sov til kl. 8. Tiltrængt. Nu er jeg bare træt og tung - og mine øjne løber i vand. Det har nu ikke så meget med arbejdslørdag at gøre - et eller andet har irritereret dem morgen/formiddag i den sidste uges tid. Pollen??? Et eller andet ihvertfald. Nogle år er det der - andre år ikke? Besynderligt.

Egentligt ville jeg bruge denne stille formiddag - Frank er i haven, Amalie har sovet hos en veninde og er stadig der og Johanna er hos et par venner fra børnehaven - på at komme i gang med et fotoalbum jeg har lovet at lave med billeder fra mine forældres guldbryllup. Men det må blive en anden dag - for helt ærligt - jeg vil nyde stilheden nu - finde min krimi og smide mig på sofaen - synes faktisk at det er fortjent!!!

God søndag derude!