Archive for februar, 2011

Hold kæft hvor er jeg træt af snot :/

fredag, februar 25th, 2011

Det er ikke mange uger siden at jeg lå under dynen med noget der lignede influenza uden feber. Det tog lige lidt over en uge at komme igennem…

De sidste par dage har jeg frosset som en ispind. Mine hænder har været kolde og ikke fået varmen… I går begyndte næsen at løbe og i går aftes priste jeg mig lykkelig for at jeg havde en fridag i vente.

Og ØV en fridag. Efter et dejligt varmt bad med snot der blev ekspederet ned i afløbet i stride strømme, var jeg heldigvis rimelig frisk i til et dejligt møde over en kop te og en masse dejlige boller hjemme hos en veninde, som jeg ikke ser så tit. Men næsen løb OG var stoppet på samme tid og jeg måtte sande at min krop længtes efter at ligge ned…

Der var dog lige et par punkter på indkøbssedlen, der skulle overståes men så blev først sofaen besøgt og dernæst røg jeg ind i sengen hvor ejg sov et par timer…

Nu, ja nu snotter jeg stadig. Mit ene øje løber i vand og jeg krydser SÅ meget fingre for at det IKKE bliver til øjenbetændelse, som der var været i omløb i børnehaven…

Og nu - ja nu er det snart sengetid med håber om at jeg er helt frisk og klar til en dejlig weekend i morgen!!!

Den har en hale!

mandag, februar 21st, 2011

Pt bruger vi en del af tiden, når der køres bil på “at gætte et dyr”.

På vej hjem i dag, hvor det var min tur til at gætte, lød det således frem og tilbage:

Hmm, siger jeg, har den 2 ben? Nej!

Hmm, har den 4 ben? JAEEEE!! (FNISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS)

Ok. Hmm,  Hvad kan det være, hvad kan det være???

Gi’r du op?

Ja, jeg gir op!!!

Okay - du får et hint, siger poden så! Den har en hale!!!

WAY, tænker jeg smilende, så ved jeg jo lige præcist hvilket dyr vi snakker om! 4 ben og en hale!!!

PS: Det var en hund, yngste havde i tankerne…

Mon det er sundt?

søndag, februar 20th, 2011

Yngste vågnede 6.30 - vel en ok tid hvis det ikke lige var fordi at det var søndag og jeg havde sovet hammer dårlig og samtiddig som en sten hele natten. Jeg har bestemt ikke hørt at både Amalie og veninden forskudt af hinanden var oppe at tisse - men jeg vågnede da trods alt da veninde lå og hostede og hostede så jeg til sidst måtte op og tilbyde vand - det var vist ved 5-tiden!
Jeg vågnede da også at yngste kom op til os - hvilket var noget før ovennævnte. Og vågnede også på et tidspunkt og konstaterede at hun var væk - eller dvs hun lå tæt op af sin hr fader!
Og derimellem var der mange underlige drømme som stadig sidder i kroppen - totalt tåbelige ting og personer, der slet ikke høre sammen var i samme drøm?!!!

Så derfor, ja fik yngste at vide at det stadig var nat der kl 6.30 - hvilket hun affandt sig med til kl. 7, hvor hun trissede ind i stuen og tændte for morgen tv. Hvornår de ældste stod op ved jeg ikke præcist men jeg har hørt dem - dog ikke at de klagede deres nød til Frank om at toilettet var stoppet - det tror jeg da med de mængder toiletpapir ældstes veninde bruger - og “Vi ville ikke trække ud fordi I sov!”

Så da jeg trak ud i morges - eller vel rettere formiddag for gå kl. 9 ikke under der??? - ikke fordi jeg havde sat mig men fordi jeg kunne se mængden af papir i kummen - forsvandt det ikke, men der blev derimod HØJ vandstand!!! Jeg var lige ved at blive bange for overløb men det blev heldigvis indenbords…

I stuen mødte synet mig af de ældste der sad og spiste Havrefras (med mælk og kakaopulver en ting der er tilladt hos os i weekenderne - tilgengæld er havrefras det værste morgenmadsprodukt vi har) og yngste der legede foran tv’et.

Men for at komme tilbage til overskriften “Mon det er sundt?” jae så fandt jeg i køkkenet en pose med resterne af pebernødder fra julen. De var bare aldrig blevet spist - for vi er ikke rigtigt en pebernøddefamilie - men i går aftes fandt jeg dem frem for egentlig at give dem til de store, der sad sammen med mig og så en film, men vi fik frugt og lakridser i stedet og nødderne kom aldrig tilbage i skabet.

Dém fandt Johanna i morges. Og hun har nu i skrivende stund hvor kl er 11.16 endnu ikke bedt om mere mad, så hun har spist godt igennem!!! Tror at hun har fået hendes kageration i dag!

Lidt håndarbejde…

fredag, februar 18th, 2011

strik1.JPG

Min vest har I set før (og dog for vesten i linket kom til faster til julegave og jeg strikkede en mere til mig selv - bare mere stramt om pinden så den blev en anelse mindre) - men ikke Amalies. Den blev færdig lige før vinterferien - og en tro kopi af min - bare i tyndere garn og på mindre pinde!

strik2.JPG

To lækre smækre tøser forfra :)

strik4.JPG

Og ikke mindst bagfra ;)

strik5.jpg

Og Johannapigen har også fået nyt!
Den så let ud, men jeg gik kold i én pind og måtte hidkalde hjælp fra en garvet strikker, som pinden dog også voldte kvaler. Men efter over en time med kaffe og snak og strik, gik det op for mig, hvad der var gået galt! Hurra siger jeg bare…

strik3.JPG

Lige nu er der en forhåbentlig taljeret vest på pinde 5 i lækker lækker verona garn - silke/uld - billede følger når den er færdig :)

Flaget var på halv…

fredag, februar 18th, 2011

På vej til film, restaurent og råhygge i Lyngby kørte bussen forbi både skole og kirke, hvor flagene var på halv i formiddags. En af rustvognene kunne vi også se…

PUHA…

Mine tanker fløj tilbage til Mathias og Simons begravelse - det var også en fredag - og længe længe siden, men jeg husker det endnu… Det var så forfærdeligt. Og alligevel blev det en dejlig dag, der var trods alt en eller anden form for afslutning efter de var kommet i jorden.

Død og sorg kan ikke gradbøjes - jeg har mistet og sørget og har for altid et ar på sjælen - men jeg har så forfærdelig ondt af Alexanders, Amandas og Adams mor, der i dag tog afsked med alle sine børn. Hun har ingen mand til at græde sammen med, hun har intet levende barn at komme hjem til - omend jeg af og til forpestede Amalie langt væk i tiden bagefter, for hvor ville det være dejligt bare at være alene og ingen til at stille krav. Men hvor blev jeg også glad og varm indeni, da jeg “så” hende igen!

På vejen der i bussen talte vi om Alexander og Amanda - Amalie kendte dem lidt og fortalte om dem - og Johanna hørte på - og stillede spørgsmål. “Moar - har alle far en skyder? Hvorfor gjorde han det? Sov de da de døde? Er moren ked af det nu? Når man er død, så kan man ikke stå op vel?”

Hvad fanden svarer man så?!! I bund og grund ville jeg gerne, at mine børn skulle skånes for lige denne her tragedie - men det kan jeg ikke - for med den alder Amalie har og med Johannas øre så store som en elefants så høre de ting og sager i byen. Og jeg måtte svare så godt jeg kunne - uden at lyve og uden at gøre specielt Johanna angst for at sove. For lige det der med at sove og dø, det fyldte en del… Jeg er spændt på i nat…

R.I.P. Alexander, Amanda og Adam - må I finde fred i Himlen!

Som lovet:

fredag, februar 18th, 2011

Ja som lovet i går så kommer et par billeder af skildpadderne:

skildpadder3.jpg

Her er Emilie og Kika for et år siden - hhv 21 og 27 g!

skildpadde4.jpg

Og i morges i samme badekar: 138 og 180 g!

Fra skrot til slot :)

torsdag, februar 17th, 2011

I dag er det præcist ét år siden, at vi fik kæledyr - eller dyr… For det er vel ikke så meget vi kæler med dem. Og dog - Kika - den største skildpadde - kan faktisk godt li’ at blive aet på hovedet, så jeg sidder af og til og snakker med den og nusser den lidt.

Men som med alle dyrebørn - og menneskebørn for den sags skyld - så vokser de jo… Og vi har en tid talt om at Kika og Emilie måtte have mere plads. Og det må man vist sige at de har fået nu…

På ferien hos farmor og farfar her i starten af ugen, drog vi i Silvan og fik handlet ind til det nye bur. Og i farfars kælder gik børn, far og farfar i gang med at banke sammen! Så nu har padderne fået over dobbelt så meget plads!
Hvis de har det ligesom mig, dengang jeg flyttede fra kollegieværelset på 18 m2 alt i alt med bad, entre, skab og værelse til min 2 værelses på 52 m2 så MÅ de være nærmest lykkelige!!!

skildpadde1.jpg

skildpadde2.jpg

Det er lidt svært at se hvor meget de egentlig er vokset på det sidste år - men i morgen får jeg taget et billede hvor de er i bad - der kan man nemlig sammenligne med et andet billede fra da vi fik dem i samme badekar.
Men i gram - ja der er Kika vokset fra 27 til over 162 g og Emilie fra 27 til 125 g!!! Jeg takker skæbnen for at det ikke er mig, der har lagt krop til den vækst det sidste år i procenter!!!

Der er bare ingen mening med det her…

torsdag, februar 10th, 2011

I går morges læste jeg godt på nettet, at en far i Birkerød havde skudt sine 3 børn. Puha - Birkerød det er tæt på - havde Frank og jeg begge tænkt. Men det er alligevel 5 km væk… Så helt tæt på var det alligevel ikke…

Dagen gik - Amalie kom hjem og lige før aftensmaden sagde hun “Mor skolens flag var på halv i dag for der var 2 børn, der var blevet skudt af deres far!” 
Nuvel faren boede i Birkerød, men børnene boede tæt på skolen og de havde gået i en klasse over og under Amalie - dog på et andet spor…

Amalie tog det rimelig roligt. Mon hun helt forstår, hvad der er sket? Vi så sammen tv-avisen og Aftenshowet - og talte om det - tror det er vigtigt at få det hele med og få talt om det.

Så forfærdeligt er det… Så tragisk og så… Ja så dybt uretfærdigt er livet engang imellem…

Ære være de 3 børns minde og mange mange tanker til både deres mor og far…

Nogen har knækket kode :)

lørdag, februar 5th, 2011

Johanna har i en tid kunne skrive sit eget navn. Helt af sig selv. Og i ugen der gak, imens hun var syg - hvor hun jo var temmelig frisk de fleste dage og “kun” havde feber om natten… - ja da væltede gejsten ind over hende angående bogstaver. Se selv:

cimg6777.JPG

Fredag er vist skiftedag :/

lørdag, februar 5th, 2011

Først var der den første fredag, hvor Amalie vågnede med feber - den forsvandt først fredagen efter…
Så gik der en uge mere og det blev fredag igen - og da eftermiddagen kom, lå Johanna med feber - og først fredagen efter var hun klar til leg igen i børnehaven.
Ja det var jo så i går - og hvem fik det skidt op af dagen?!! Moi - undertegnede - ego…
Lidt feber - og bare utilpas… Sov 3 timer da jeg kom hjem! Det passer ikke ind i mine planer at være syg  - og det har dælme ikke at tage en uge, for i morgen har jeg en aftale og mandag skal jeg - som i S-K-A-L - på arbejde for min kollega er på ferie…
Gad vide hvem der ligger for skud næste fredag?