Archive for november, 2010

Så kom kasserne ned fra loftet…

fredag, november 26th, 2010

… og adventskransen blev gravet frem. Lysene er sat i, båndene smækket om og et par kitch rensdyr passede ret godt til :)

I morgen har jeg lovet tøserne, at kasserne skal tømmes - så se, det skal nok blive jul selv hos os…

1.JPG

2.JPG

♥ Jeg elsker sne ♥

onsdag, november 24th, 2010

24. december
25. december
26. december
og i vinterferien…

Kald mig bare en sur og gammel kælling…

søndag, november 21st, 2010

… men i det mindste har jeg lært mine børn lidt om takt og tone og ikke mindst pli!

Amalie og jeg er lige kommet hjem fra familiegudstjenste… Hold kæft et gedmarked… Undskyld deropppe - men det var det!

Selvom det er en familiegudstjeneste og der skal være plads til børn, såe skal der også være plads til de voksne. Og ingen børn i dagens Danmark tager skade af lidt takt og tone (ihvertfald ikke de børn jeg har haft med at gøre og jeg tvivler på, at de her har været meget anderledes…)

Ja ja, jeg indrømmer, jeg er en gammel sur bitch - men jeg var mere oppe i det røde felt i dag i kirken, end jeg har været i børnehaven hele ugen - og tro mig, der har været nok at se til i børnehaven…

Bare sådan et par udpluk:

Mor sidder med sit 4-årige barn på et par bænke længere fremme end os. De har en pose med, der larmer helt vildt, hver gang barnet hiver noget op fra den. Det er blandt andet mad - pakket i endnu en pose og dernæst i staniol. Nej, det larmer da slet ikke. Specielt ikke når barnet så også snakker pænt højt, hopper og smider rundt med nogle dominobrikker i træ… Efter ½ time går de endelig ud - hvilken ro lige i 2 sekunder.

For imens har 4-5 årigt barn på bænk længere fremme terroriseret sin mor - først måtte storebror hente sutten i bilen. Min mening om så stort et barn og sut vil jeg så lade stå hen i det uvisse… Næsten… Dernæst tager storebror barnet med ud i legerummet - for jo da - præsten forkyndte i starten af gudstjensten, at der var et legerum til børnene, hvis der var behov for det. Sådan ca 120 sekunder senere kommer barnet ind - smækker døren op - løber brølende hen til sin mor og råber “Han siger jeg ikke må…” og smider sig om halsen på mor, der trøster og siger “Nåhr hvor er det synd!” og sutten kommer i munden igen…
Storebror kommer ind - sætter sig først på stolen - ser dominospillet i træ - som jeg har samlet op i æsken og stillet lidt væk efter første barn og mor gik ud - men så ikke langt nok væk! Han rejser sig og sætter sig på gulvet og begynder at lege med det. Her snakker vi om et 10-11 årigt barn, som jo nok - trods det kan være kedeligt at gå i kirke - ikke ligefrem dør af at kede sig en lille smule… Søster ser straks, hvad storebror har gang i - og løber hen - og smider alle brikkerne ud over det hele.
Dér var det, at jeg fik nok! Min indre svinehund så rødt! Rejste mig og gik hen og sagde lidt fast, at de brikkede larmede for meget og de måtte pakke dem væk. Moar glor temmelig ondt på mig! Og jeg er bare SÅ ligeglad!

Nå ja - og det har så ikke noget med børn at gøre - da præsten har delt brødet ud og er ved at give “en omgang” til de sidste, kommer der en fra første række op ”Jeg kan da godt lige nå det ikke?!!!” Så præst må finde brød frem igen…
Som en af Amalies klasseveninders mor sagde bagefter ”Troede hun det var udsalg i Storcenteret?!”  

Godt nok havde jeg i mine overvejelser her til morgen at medbringe mit strikketøj - på bambuspinde og det er bare rundt og rundt og rundt, så der skulle ikke tælles ellers siddes med mønster eller noget der kunne larme - men jeg lod det ligge hjemme, fordi min indre Emma Gad sagde at sådan var det. Jeg tror nu ikke et stille strikketøj havde forstyrret nogen overhovedet…

Nå ja, da vi gik - så var suttebarnet udenfor med mor. Hun svingede sig rundt i lygtepælen med en kæmpebamse som en forlænget arm. Mor siger blidt “Nej nu må da altså stoppe for du rammer de andre”… Tror du, at det virkede…

Men jeg fik set og hørt, hvad jeg i princippet kom efter - nemlig Amalie, der skulle læse og tænde lys.
Hun har nemlig været minikonfirmand siden sommerferien og de hjælper til til den familiegudstjeneste, der er en gang hver måned. Hun fik læst - både et vers om året, der gik og udgangsbønnen til sidst- og lyset, ja det blev også tændt!

Johanna - hun havde i dag fået valget: at komme med eller blive hjemme - og valgte at blive hjemme hos far. Hun trængte også til bare at være hjemme, for vi var i byen hele eftermiddagen og aftenen i går og det blev sent.
Men det ærger mig lidt, at hun ikke var med - for trods at hun er lidt småfræk af og til både hjemme og i børnehaven, så ved hun nemlig godt, hvordan man opfører sig i byen og ikke mindst i kirken.
Dog fik jeg engang lidt røde ører af hende… Det er et par år siden. Vi havde været i kirke til jul og ja, jeg havde ikke gjort mig så meget i at gå i kirke med hende, som jeg gjorde med Amalie, da Amalie var lille (og vi havde en lille kuffert med mad der ikke larmede at pakke ud, små bøger og en dukke - glorie, glorie, glorie…). Nuvel - vi skulle til høstgudstjeneste - og barnet udbrød nok så højt, da klokkerne lige var holdt op med at ringe “MOAR HVOR ER JULETRÆET????!!!”

Ja ja, røde ører til moderen fordi hun ikke havde været i kirke siden jul - men hun sad stille og roligt!

Er det mig der er helt gal på den eller er der bare flere og flere her i dagens Danmark, der ikke kender takt og tone?!!!

PS: Der er altså ikke kun mig…

YES!!!

søndag, november 7th, 2010

Armene kan næsten ikke komme ned (hvis det dog ikke lige er fordi, at tastaturet er på bordet…) YES!!!
Yngste har sovet ude i nat - uden problemer!

Fredag aften kom en legeaftale op at stå for i går. Lørdag morgen ringede moren, for at spørge om Johanna mon ville sove der?
Vi talte lidt om, at det havde hun ikke prøvet før - fordi hun, når snakken har været om at sove alene hos mormor/morfar & farmor/farfar, har sagt “moar - du skal også med!” Og vi har ikke skubbet på - for med tilknytning i mente og at vi ikke har haft behovet og ikke mindst at Johanna ikke har haft behovet, har det ikke været tiden til at sove uden mor eller far.

Men da hun blev spurgt var hun ellevild! “Jeg skal sove hos A!!!”

Og det gjorde hun. Efter at have fortalt alle A’s naboer hele lørdag eftermiddag, at hun skulle sove der! De faldt i søvn efter at have tantet en rum tid - pande mod pande. En del timer senere end hun plejer - og de havde ikke hørt hende om natten!

Hun var SÅ glad, da jeg kom hjem i eftermiddags - og fortalte om hint og dint!

Lidt over 7 sov hun her til aften - min store trætte pige. Den store store pige kom i seng på samme tid - for hun havde også været ude at føjte lørdag aften - sent i seng og tidligt op - det kræver en tidlig aften dagen efter!

Så i går aftes ja da var Frank og jeg alene hjemme for første gang i næsten 5 år! VILDT! Og kunne vi nyde det. Næ ikke helt! Lidt rumlen i maven - lidt sitren i kroppen - for hvordan havde yngste det mon?!! Godt!

Se det var ét skridt mere på vejen!

På søndag…

lørdag, november 6th, 2010

… hov det er jo allerede i morgen!!! Nå, men i morgen skal jeg mødes til brunch sammen med en del andre dejlige døde børns mødre. Jeg glæder mig!

Egentlig startede det med, at de fleste af os gik til Allehelgenes Gudstjeneste i Vor Frue kirke om eftermiddagen. Det blev så for et par år siden udviddet til, at vi startede med brunch kl. 10 - for vi så så sjældent hinanden og så kunne der rigtig “tantes” :)

I år glæder jeg mig vildt til at tante over brunchen - men jeg tror, at jeg hopper gudstjenesten over. Uden dårlig samvittighed - selvom det er mine børn, det drejer sig om - for dét var jo netop dén time, der var helliget Mathias og Simon én gang om året!
For jeg kan mærke, at jeg har brug for at være hjemme - slappe af - for ugen har været lang - og det bliver næste uge også. Og i mit hjerte har jeg mine små drenge - der vil de altid være - og jeg er sikker på, at de vil forstå, at deres mor passer på sig selv. (For man kan ikke passe på andre, hvis man ikke passer på sig selv!)

Elsker jer I 2 små ♥♥