Archive for august, 2010

2 skridt frem, 1 tilbage og så frem igen…

torsdag, august 12th, 2010

HABA vægt

Hmm…

For 2½ år siden startede jeg jo projekt “kostomlægning”. Det gik fint. Det gik mere end fint. 10 kg på 12 uger. Derefter lidt over et 1 kg hver af de følgende 3 måneder. Det var FANTASTISK!!! Sommeren efter var der smidt lidt mere - dvs 18 kg alt i alt!!!
Målet var i princippet nået - men mere ville have mere og jeg ville gerne 4 kg længere ned…

Sidste efterår røg der lidt på, det kom af igen. Julen kom, julen gik - med sul, men det røg af igen. Det blev februar - og så glemte jeg at tænke… Eller også så tænkte jeg og var ligeglad - eller nej - jeg var jo egentlig ikke ligeglad men orkede ikke at gøre noget ved det. Det var så dejlig nemt at smide sig på sofaen om aftenen, tænde for TV og bare køre ind…

I slutningen af juni - 8 kg tykkere - tog jeg atter beslutningen. “Mette, tag dig dog sammen… Ja, ja - efter ferien!” - for jeg vidste godt, at det ikke ville køre med ferie og kostomlægning - for jeg var ikke klar endnu…
Men kan man blive klar til en kostomlægning, det er så lige spørgsmålet??? Jeg tror, at nogle gange - som da jeg startede med at tabe mig - var det min motivation, der var kickstarteren. Denne gang var det bestemt ikke motivationen - men målet der satte ind. Jeg vil ikke ende op med 18 kg ekstra igen - no way - de 8 var mere end rigeligt - og ikke specielt lækre at se på… Min mave var flæskefed :/

Nu næsten 3 uger senere er jeg 3½ kg mindre! (og maven ser meget bedre ud - men der er nogle kg der skal af endnu…)
Jeg spiser efter min kostplan - og det har slet ikke været svært at overholde den! Jeg har “syndet” én gang med ½ muffin og et stykke kage på spejderturen - kagen var planlagt, men muffinen var ikke. Det var nu en god “synd”, for det var et barn med tung rygsæk, der gerne ville dele ud - og jeg er glad for at jeg tog imod. Så måtte de kcal rendes af på et andet tidspunkt.

Jeg er begyndt at løbe igen - det bliver aldrig maraton - men lidt har også ret. Jeg står op kl. lort om morgenen - 5.10 ringer vækkeuret et par gange om ugen - for jeg er og bliver en morgenløber - ihvertfald så længe at det ikke er alt for mørkt og glat udenfor… Går stadig til step om søndagen - og har udviddet med den næste time også, der er en MBL (mave-balle-lår) time (avs…) for at få strammet bare lidt op… Har også været til en low time - jeg er og bliver nu en step-pige - men giver lige det her low hold en chance for det er også god motion. Og ellers står min crosstrainer jo her også - den er blevet støvet af og kommet lidt igang igen - det skal nok komme. Rom blev ikke bygget på én dag…

Note til mig selv: Jeg vil i resten af mit liv skulle tænke over ALT jeg putter i munden - og ikke mindst HVORFOR jeg putter det i munden!!! Når jeg når dertil så er jeg kommet det længste stykke på vejen…

Og endelig kom mit talent til rette :)

søndag, august 8th, 2010

amalie-spejder.jpg

(Og ja jeg ved godt at hjertebælte ikke helt er relementeret opklædning - men barnet skal jo også ønske sig noget til sin fødselsdag)

Torsdag eftermiddag drog Amalie og jeg på spejderlejr. Ja Amalie startede jo til spejder engang her i foråret og på trods af, at der ikke er mange piger - faktisk var hun eneste pige de første gange - så ville hun gerne fortsætte!

Og torsdag til lørdag var der så sommerlejr. 7 børn var med - 2 store drenge på 13-14 år, 4 drenge på 9 år og så Amalie som eneste pige. Jeg så lige, at det ville blive et problem - men nej, der var intet. Hun futtede rundt med drengene som en ål i vandet. Den ene store tog hende “under sin vinge” og den anden - ja det er en hel historie for sig selv, men lad os bare sige, at han godt kunne lide mig ;)

Ikke langt fra Hillerød lå hytten Bæverbo i en lille skov. Ingen el og intet vand. Et mindre brændekomfur end det vi har i børnehaven med en kedel på sørgede for varmt vand til håndvask, varme og ikke mindst kaffe. Se dét var lige en ting - intet køleskab så Mette måtte lære at drikke kaffe uden mælk. Det er ok på en spejderlejr, men intet jeg vil følge op på herhjemme… For trods tisning bag det ene træ efter det andet og “de større efterladenskaber” på et ny-indkøbt tørkloset, så var kaffen uden mælk helt sikkert det værste… Ok det var heller ikke så fedt da klosettet skulle tømmes…

Vi sov dog ikke i hytten men i telte - herligt. Det er altså længe siden at jeg har sovet i telt - lyden af regn om natten mod teltdugen, det er en ok lyd :)

Vejret var med os - som sagt lidt regn natten til fredag. Et par timers småregn fredag middag og så ellers sol, sol, sol!

spejder1.jpg

spejder2.jpg

spejder3.jpg

Åh ja, der var det der med talentet…
Jeg var jo nedgraderet til nada i de 13-åriges øjne - bare en “medhjælpende moar”. Men jeg fik listet mig ind på med med humor og ikke mindst min evne til at bøvse på kommando… Tænk engang - endelig fandt jeg stedet hvor det var mere en passende at fyre den af! Tro mig - jeg kom ind i varmen meget hurtigt :) “Muskuløse Mette” blev jeg kaldt!

Vel hjemme lørdag eftermiddag stod den på bad for os begge. Vi havde en dejlig duft af bål omkring os - og tro mig - vi var trætte efter godt 50 timers lejr. Amalie sagde ellers fredag aften “mor, det er altså synd at vi allerede skal hjem i morgen” - men småt men godt!!! 

Og det blev hverdag igen…

søndag, august 8th, 2010

Sommerferien kom og sommerferien gik og det blev hverdag igen… Det har nu også været ok at komme i gang igen.
Eneste i flokken herhjemme, der endnu ikke er startet på hverdagen endnu, er rejselystne Amalie. Vi har jo nærmest ikke set hende hele sommeren, fordi der er holdt ferie hos mormor/morfar, farmor/farfar og faster/fætteren… Hun har så sandelig fået sig en på opleveren. Men i morgen - i morgen er hun tilbage i skolen som 3. klasse elev.

ferie1.jpg

ferie2.jpg

ferie3.jpg

ferie4.jpg

godnat.jpg