Archive for juli, 2010

Turen går til…

tirsdag, juli 13th, 2010

… Sverige. På mandag. Tøsepigerne, mormor og jeg. Langt nordpå - eller i hvertfald lidt over 4 timer hvis det sker i ét hug - men det er der nok ingen chance for at det sker ;) Målet er Vimmerby -> Astrid Lindgrens Verden eller rettere Pippiland, som det hedder hos os.

Hytten (ved Pippiland) har været bestilt længe (2 nætter) og i dag har jeg (mormor ved det endnu ikke) bestilt endnu en overnatning på vandrehjemmet i Lönneberg - er nået til at jeg nok ikke orker at kører hjem efter en lang varm dag på gå ben - og hvorfor ikke tage det roligt - det er jo ferie ;)

Vi har været der før - altså i Pippiland. I sommeren før vi fik Johanna. Amalie var helt i Pippis vold. Hun var så meget i eventyrland dengang at hun troede på at Pippi VAR Pippi - og kunne ikke forstå at Emil var mindre end Ida ;)

amalie_og_pippi.jpg

Nu ved hun bedre - og Johanna ved det også. At det bare er skuespillere. Det er også ok - sådan er det jo. Julemanden tror hun (Amalie) stadig på - og påskeharen - “men tandfeen ER altså dig mor - ikk?!!”
Jeg synes, at det er fedt, at de er i eventyrland - de skal nok nå at blive voksne…Sidst var morfar og farmand med - sådan bliver det ikke denne gang. Vi sov også laaaaaaangt væk - på vandrehjem i Mariannelund - små 25 min i bil fra Vimmerby - det var langt at køre når man er træt, så jeg valgte hytten tæt ved - sådan lige en spytklat fra Pippiland.

Det skal nok blive godt.

Vel hjemme igen

tirsdag, juli 13th, 2010

Ja vel hjemme igen - fandt Johanna badebassinet. Og når søsteren ikke er der (ferie hos mormor/morfar) kan man jo også selv bestemme hvordan og hvorledes ;)

sommer1.jpg

Ikke mindre end 4 baderinge hvor hun hoppede fra den ene til den anden - kommanderende at jeg skulle fotografere 2 til farmor/farfar og 2 til fasteren ;) Selvfølgelig et billede i hver ring.

Kæledyrene havde ikke lidt skade over at være overladt til faderen - og jeg tror endda, at han har snakket lidt med dem! Men ude havde de ikke været - hmm… Jeg har haft dem ude næsten hver dag i det gode vejr - men det kræver at man er meget opmærksom, for hulen da hvor de hurtigt forsvinder fra græsplænen og ind i et bed - og så er de næsten ikke til at finde igen :/

Så efter jeg der lørdag havde siddet på opmærksomme nåle imens vi spiste aftensmad - for jeg syntes, at det var synd at sætte dem ind - og forsøgte først med 2 baderinge som bur til hver sin skildpadde - hvilket jo ligesom ikke viste sig at være en god ide for de kom under - så lavde manden søndag formiddag dette udebur til dem!

sommer2.jpg

sommer3.jpg

Men hmm - begge skildpadder skulle lige snuse kanten rundt “for kan man mon komme ud af dette her?” - og nej det kan man ikke medmindre der er alt for ujævnt eller man graver tilstrækkeligt meget i plænen… For så bare at lægge sig til at sove… Og ligeså snart at jeg efter et par timer “satte dem på græs” så moslede de rundt over det hele! Og så skal man altså bare være opmærksom…

I dag nyder vi regnen - Frank og Johanna er kørt et eller andet sted hen i bilen - mon ikke det indbefatter en stor is selvom det regner ;) Vi ville have været til Fredensborg Slots have - men det er vist ikke den største fornøjelse i regnvejr - og mon ikke solen kommer frem en anden dag, så vi kan komme derop
 I stedet har jeg fået ryddet op i flere kroge - indbefattet Johannas værelse selvom hun er god til det selv - og skal senere på biblioteket for at hente et par krimier mere. Så sommeraftener kom bare an :)

Helt nede i gear…

tirsdag, juli 13th, 2010

Ja det er mig der snakkes om. Totalt nede i gear :) Sådan som i ”kan finde ud af at sove til 7.30″ - næsten da - for der var lige lidt torden “der så dejligt forstyrrede” imellem 4 og 6 i nat - men ellers så har kroppen fundet sin sommerhvile.

Det var SÅ fedt på bondegården. Der var næsten kun kendte mennesker - for de fleste havde vi været der sammen med de 2 sidste år - og Johanna bliver større og ikke mindst fordi det er genkendeligt - tryggere - og hold da fast hvor så jeg lidt til de børn i løbet af dagen… (og hvor fik jeg læst flere gode krimier ude i den dejlige varme sol)
Amalie fandt sin et år yngre bondegårdsferieveninde Maria fra forrige år og Johanna fandt sammen med den jævnaldrende lillesøster Clara. Og så var der jo også lige alle de andre børn, som der skulle leges med :)

bondegard1.jpg

Johanna med sin bedste ven hunden Klara

bondegard2.jpg

Amalie endte med at blive en habil rytter, der selv kan komme op og ned af hesten (ja det var noget mere end man kan kalde mormoren der også fik en tur, da de kom på besøg…)

Behøver jeg sige at næste års besøg allerede er bestilt…

AHHH ♥

tirsdag, juli 13th, 2010

Jeg elsker regnvejr - i hvertfald i små portioner… Ikke som i foråret hvor det væltede ned i ugevis i træk - nej som i går aftes hvor vi efter mange mange lange varme dage jublede da det blev torden og regn. Og som det fortsætter i dag :) Så elsker jeg regn. Men i morgen må solen gerne skinne igen ♥

Så skal der slappes af…

søndag, juli 4th, 2010

Om lidt - sådan som i ca 20 min - tøffer Amalie og jeg mod den børnefødselsdag som Johanna er til - for så at køre på landet. Kors hvor jeg glæder mig. De første 4 dage har været lidt hektiske - ikke nok søvn - for sent i seng og en krop der ikke er på sommerferietid endnu og derfor er frisk - naij vågner vel rettere 5.45. Fredag var den faktisk 4 - men det var Amalies skyld og da jeg ikke kunne falde i søvn sad jeg kl. 5 dut dut og opdaterede børnehavens hjemmeside. Hvilken stilhed der var :)
I flæng kan nævnes handle, handle, vaske, vaske, bibliotek, Sommersummarum optagelser fredag morgen, strøgtur og så i biffen efter en tur på Den Gyldne Måge. Jeg kan IKKE anbefale at bruge penge på at de “Pelsdyrene kommer”… Bus til børnehaven - vande græsplæne OG piger. Var noget brugt fredag aften. I går stod den på barselsbesøg og Cirkus Summarum - det var ok meeeeeen jeg vil hellere i Arena. Men tøsepigerne syntes at det var STORT - for de så jo alle dem de kendte og det er jo også rigtig nok! Og på vej ud mødte vi nogle fra børnehaven - som vi fulgtes med et stykke af vejen i metroen.
I dag har jeg skulket fra step - jeg orkede det bare ikke kunne jeg allerede mærke i går. Det hele har været sådan frem og tilbage og planlægge og … de sidste par dage og der skulle pakkes til ferien også. Og Johanna skulle til fødseldag og … Jeg har NYDT at være hjemme, slappe af, sove lidt længere - faldt i søvn igen efter at have læst ½ time i sengen i morges :) og så bare pakke og sidde lidt ude i haven med en god bog.
Bilen er pakket - med masser af bøger, lidt strikketøj, et par spil og tøj til den danske sommer - der mangler bare maden - og snart er vi på vej ud i sommerlandet!

PS: Tyve - huset er beboet af både mand og ikke mindst skildpadder ;)