Archive for december, 2009

Julen kom - og julen gik…

mandag, december 28th, 2009

Ja julen kom og julen gik - og noget anderledes end vi havde regnet med!

jul1.jpg

Med hele 2 syge børn i huset juleaftensdag var her meget stille. Amalie lå hele dagen på madrassen - godt gemt under bordet for ikke at få lys i ansigtet - og sov langt det meste af tiden. På et tidspunkt sagde termometret 40,2 så jeg forstår godt, at hun bare sov…
Johanna derimod havde det bedre - men var absolut ikke frisk - og efter at have set Pagten, blev hun placeret på min mave, hvorefter hun faldt i søvn 2 sekunder efter.
Fra 15 til ca 17 sov de begge - en på gulvet og en i sofaen - stilhed - og vi voksne hyggede med kaffe, guf, resterne af advents”kransen” og lidt mere tv. Men det var nu på en eller anden måde ganske underligt med den stilhed…

Efter sin lur vågnede Johanna op til dåd - det var ikke meget hun spiste, men hun var SÅ klar til at danse om juletræet og få gaver :) Faktisk var hun så frisk at det var hende, der delte næsten alle pakkerne ud!

jul2.jpg

Her ses hun med et par af de nye herligheder - 2 Groovy Girls og en Groovy Girl hest - lige noget hun kunne bruge.

jul3.jpg

Amalie, ja hun var ikke meget bevendt juleaften - og kan ikke huske meget fra den aften :(  Men 1. juledagsmorgen var feberen dog raslet ned på et rimeligt leje og hun kunne tage sine gaver i brug. Eller i hvertfald den ene - de andre gik der laaaaaaaaang tid førend hun overhovedet fik kik på!
Feberen er helt væk nu - men den holdt ved i 5 dage…

I dag var vi lige et smut sammen med resten af Lyngby Omegn i Lyngby Storcenter - for at bytte en enkelt gave, finde en taske til ældstes nintendo og fordi Johanna havde håbet på at se nisser! Jeg havde advareret hende om, at de nok var væk - laaaaaaaangt væk - og det var de også. Ikke en eneste var tilbage på Store Torv. Derimod var der langeborde med nytårshalløj - ja de forstår at skifte dekorationerne ud til tiden! (hvem fanden gider fjerne nissepynt i juledagene?!) Men vi fandt lidt tingel-tangel til nytåret så!

I morgen skal Amalie og jeg en tur på Hillerød sygehus. Vi skal tale med en kirurg og en narkoselæge - for på mandag skal hun have opereret den metalstang ud, som blev sat innd i august, da hun brækkede armen.
Det er ikke noget, som hun er glad for - og ordene “HVORFOR LIGE MIG?” har været flittigt brugt her i den sidste del af julen med både det ene og det andet i mente… Og det er sgu også synd, brækket arm, feber juleaften og operation igen… Men i mit stille sind tænker jeg - tak fordi det trods alt ikke var værre end det!

♥ Hal ♥ le ♥ lu ♥ ja ♥

torsdag, december 24th, 2009

♫ • *¨ * • ♥ • * ¨ * • ♫ Glade jul, dejlige jul ♫ • *¨ * • ♥ • * ¨ * • ♫

Selvom man har feber soves der ikke længe… Næ nej, spild af tid… Amalie (og Frank) vågnede med feber tirsdag, Johanna fulgte efter sent i går aftes - og mener helt bestemt her til morgen, ”at hun ikke må gå, fordi det smager underligt på tungen!”

Det var derfor en laaaaaang nat - Amalie skulle under alle omstændigheder sove på en madras i soveværelset for mine forældre sover på hendes værelse - og Johanna vågnede jo der ved 22-tiden med feber og kom ind derfor også ind. Begge har hostet i perioder og så har ældste snorket som en bjørn… Og midt i det hele vågnede Johanna og skulle tisse - men det er selvfølgelig bedre end at skulle skifte sengetøj! Frank har jeg for en gangs skyld ikke hørt så meget til, selvom han også er syg. Så jo, det har været en rigtig hyggelig nat!

Planen i dag:
♥ En tur på kirkegården - Frank og jeg plejer at tage af sted alene, men måske er det bare mig der tager af sted i dag… 
♥ Børnegudstjeneste er helt bestemt aflyst for vores vedkommende i dag - men måske jeg kan snige mig i kirke kl. 14 eller 16 i stedet (sammen med mine forældre?)
♥ En eftermiddagsslur er vist også på plads for os alle - ellers bliver der vist ikke åbnet gaver i aften fordi pigerne sover. Ellers må vi lave en alternativ plan med pakker i eftermiddag - det har vi prøvet før og var også ok!
♥ Maden er heldigvis klar - mutti kom med den stegte and i går, der bare skal varmes og  risalamanden står og bliver god i køleskabet.

hjerte.gif

♥ I ØNSKES ALLE EN RIGTIG GLÆDELIG JUL ♥

MUMS!!!

søndag, december 20th, 2009

4-soendag.jpg

I dag er det 4. søndag i advent. Og jeg fejrer den helt alene! Og det er helt ok! Mand og børn er skippet til Fyns land og jeg har siden lørdag morgen lidt i 8 haft “Metteweekend” - og den varer helt til i morgen sidst på eftermiddagen!

Jeg ved nu ikke helt hvad jeg har lavet sådan “metteagtigt” - jo jeg har da fået læst lidt i en bog. Ellers har den stået på oprydning og rengøring (4 stive timer i går men nu er her altså også FINT!), tur med bus til Holte for proviant og biblioteksbesøg.

I dag har jeg brugt mange, mange timer på at lave et fotoalbum til Franks farmor. Hun fylder 90 om en måneds tid - og en del af gaven fra familien er dette album, som jeg nu har lavet. Der var vel sådan ca 150 billeder - men har måtte barberere sådan ca halvdelen fra. Er helt tilfreds med resultatet - selvom jeg lige i starten ikke helt kunne overskue det.

Og MUMS - ja nu kommer det: Fik også tid til:

havregrynskugler.jpg

Opskrift her - kan varmt anbefales…

Et par dagen inden Amalie skulle til fasteren sin, skrev hun dette brev:

brev.jpg

Hun er da en dejlig kusine :) (og nissen har vist lagt gaver til både fætter og faster…)

UPS - Pagten kalder… Dén må jeg ikke glemme…

F*ck det var koldt!

torsdag, december 17th, 2009

I dag - af alle dage - var jeg med bus hjem… Sent. Og turen hjem - ja den sådan ca en time - hvoraf ventetid på bus var godt 50 min… Første bus kom slet ikke - næste bus var 15 min forsinket! Behøver jeg sige at mine tæer var sådan omtrendt følelsesløse da jeg nåede hjem… Det er sgu lige før at jeg går ind i Franks skab og napper de støvler som jeg ved ligger der med mit navn på… Eller også napper jeg bare bilen i morgen…

Ved ikke helt hvad jeg synes om nisser…

søndag, december 6th, 2009

Såsan omtrendt kl. 2.50 vågnede jeg ved en lyd. En papirsposelyd. Sådan en papirsposelyd som vores nisse herhjemme har lagt alle gaverne i indtil videre. Lå lidt… Den kom igen… Hmm, underligt… Hvem af ungerne var stået op? Det var fandme ikke stå op tid nu, det var HELT sikkert! Op med mig - altså i slow-motion for jeg var noget træt - der var stille hos Johanna og også hos Amalie. Hmm - drillede nissen MIG? Ind i seng igen… Der gik ikke længe så kom papirlyden igen - op med mig og denne gang en del hurtigere - det var Amalie, der var vågen og sad op i sengen! Med nissegaven udpakket: “SE mor noget Sylvanians”. Manner - kl var ikke engang 3! Godnat barn - sov videre… Det gjorde hun så…

Moren kunne ikke falde i søvn… Trængte ellers… Bedst som jeg lige var ved at dejse omkuld igen kom Johanna - dog uden gave men med pude og dyne… Ned på madrassen med hende. Kik på uret - sådan omtrendt kvart i 4. Faldt selv i søvn…

Lige indtil lidt i 6 hvor jeg kunne høre Amalie på rundtur i hele hytten for at finde drillenissens streger… Hun fandt dem ikke ;) Johanna vågnede, fik hende til at sove igen fordi Amalie utroligt nok var helt stille et par minutter inde i stuen. Lidt i 7 var det slut med søvnen for yngste… Suk (men egentlig en god lang søvn trods alt)…

Om lidt går turen til step for undertegnede, imens yngste har en legeaftale og i eftermiddag er der afgang til DR-byen for at se/høre Sigurd’s juletam tam. Og i aften skal JEG tidligt i seng…