Archive for februar, 2009

Operation Påskeglad

onsdag, februar 25th, 2009

paaskeglad2009.gif

 Venner, fjender, familie, kollegaer, alle jeg kender og ikke kender:

SÅ ER DET TID IGEN!!!

Genbrud/g

søndag, februar 22nd, 2009

mettefastelavn2.jpg

Jeg må bare ud med dette billede - for jeg er skisme noget stolt af mig selv - tænk jeg kan passe den igen… Efter 9½ år kommer den i brug for anden gang - mit livs dyreste kjole… Men den er alle pengene værd!

Det var dog mere genbrug end genbrud, for jeg var jo Prinsesse, som det jo tydeligt fremgår af kronen! Pigerne i børnehaven syntes jeg var meget flot - og hvilke komplimenter jeg fik af forældrene… Se det var en god dag :)

Dog var det lidt kedeligt alligevel - for Prinsesse-Lyserød-Johanna-pigen lå med feber hjemme… I skrivende stund søndag morgen tidlig er hun ikke varm, men det kan jo komme igen. Jeg kan også “se det på”, at jeg ikke skal sidde med hende i sofaen - Frank og jeg har skiftesvis være klistret til sofaen siden fredag, fordi hun ikke har ville være alene. Hun har bare grædt og grædt - og jeg har været ret glad for at sutten er hos tandlægen, ellers havde hun haft den i 24 timer… Det går iøvrigt godt uden - tomlen var kun “in” i 1-2 dage, siden har vi ikke set den i munden. HURRA!!!

Rigtig god fastelavnssøndag til alle - vi -i hvertfald den store og jeg - skal i eftermiddag til tøndeslagning oppe på torvet!

PS: Jeg var IKKE iført langærmet uldundertrøje på bryllupsdagen ;)

i må gane ta gave mer

tirsdag, februar 17th, 2009

Ja, det var hvad der stod på en af invitationerne, som Amalie og jeg lavede ;)

I lørdags kom hun pludselig i tanke om, at hun rigtig gerne ville lege med nogle af hendes gamle børnehaveveninder. Vi bor jo ikke lige om hjørnet og ingen har været gode til at holde kontakt :(

Nå men vi fandt ud af, at 5 piger skulle inviteres til en legeeftermiddag en lørdag først i marts og fik så skrevet nogle fine invitationer, der blev printet ud og som Amalie så skulle tegne på. Den første blev rigtig fin, og jeg fandt min krimi og satte mig til rette i sofaen.

Efter en tid kom Frank og Johanna ind fra sneen og Frank stod og kikkede på, hvad Amalie lavede. Og så var det, at han læste højt: “i må gane ta gave mer!”

Kom ikke og sig at hun ikke er kreativ…

Men dén invitation har vi så lige beholdt - de fem der er blevet sendt indeholder intet om gaver - bare leg :)

Kreation nr. 2 - Tandfeen Amalie

lørdag, februar 14th, 2009

14-feb-amalie.jpg

I går blev kreation nr. 2 så færdig - på trods af manglen på hvidt chiffon i alle 3 stofbutikker i Lyngby. Lageren hjemme viste sig heldigvis at indeholde noget til kraven - resten mangler - men tøsen er glad for det der er! Og dét er jo ligesom det vigtigste.

“Vi” mangler bare at sy fe-staven færdig og lave en masse tænder ud af karton til kurven med alle guld (chokolade) mønterne.

Kom så fastelavn - vi er klar (sådan da…)

Find én mangel - ihvertfald ifølge prinsessen…

mandag, februar 9th, 2009

9-feb-uden-sut.jpg

Sutten…

Ja i dag var dagen, hvor sutten endelig røg.

Da vi fik Johanna, brugte hun tomlen - faktisk så meget at der var et sår på den ene, men den medbragte sut fattede hun hurtigt interesse for - og den interesse har hun haft siden. Til tider har interessen været for meget - fordi hun har gerne ville bruge den som trøst - men uden at vi har måtte trøste… Det har vi jo så måtte arbejde på…

Men i morges gik turen til det årlige tjek hos tandlægen. Allerede sidste år fik vi besked på, at sutten skulle væk - men eftersom at tomlen stadig var stand-in, talte jeg med andre tandlæger i vores bekendsskabsskreds - alle mente at det var bedre at sutten blev, end tomlen kom permanent tilbage.

Nu vel på vej derhen, gik vi hånd i hånd og talte atter om, hvad der skulle ske. Op på briksen, åbne munden og lade den være åben til tandlægen sagde tak! Og at jeg nok mente, at tandlægen ville sige, at sutten skulle smides væk. Det sagde prinsessen ikke lige så meget til.

Hun var SÅ dygtig derinde - sprang op på briksen, åbnede gabet og grinede - og sagde af og til “Er jeg ikke bare dygtig?!!!” Jo, det var hun.

Og så var det tandlægen spurgte: “Johanna, bruger du sut?” ”Joe, men KUN når jeg sover, for når jeg vågner tager far den!” Tandlægen fortsatte “Johanna, sutten den skal du slet ikke bruge mere nu, for der kommer et stort hul i ganen” (det tænkte jeg så lige lidt over sådan børnebilledmæssigt - et STORT hul i ganen?!!! Dét lød ikke særlig lækkert…)
Vi snakkede lidt frem og tilbage om, at sutten skulle væk og om mulighederne for at aflevere sutterne hos tandlægen, sende dem til julemanden eller hænge dem på et suttetræ.

Og så var vi færdige - eller vel at mærke var vi klar til at finde den store skuffe med små gaver i. Som altid en Postmand Per tandpasta - et kæmpe hit - og hun var meget muggen da Amalie sidst havde været til tandlægen og IKKE ville dele ud af sin… Så denne skulle heller IKKE deles ud - NO WAY!!!
Og så var valget svært - en hoppebold eller et plastiksommerfuglespænde??? Det blev hoppebolden. Men der blev kikket laaaaaaaaaaaangt efter spændet.

På vej hjem snakkede vi om, hvad vi skulle gøre med sutterne - de skulle til tandlægen for så fik hun også en lille gave der!
Nu vel, så fortalte jeg, at når vi (en dag) havde afleveret dem, så kunne vi kører i legetøjsbutikken og hun kunne vælge en gave fordi hun havde givet tandlægen sine sutter - “Og en is” lød det så fra Johanna. “I dag” lød det videre…

Jeg tror ikke, at det var så velovervejet, at det skulle være lige nu - det var mere udsigten til både et sommerfuglespænde, en gave fra mor OG en is, der trak.

Men vi gik hjem, fandt de 3 sutter, fik dem på en fin snor og traskede tilbage til tandlægen - og imens vi var væk, finkæmmede farmand under dobbeltsengen, for der skulle være en fjerde sut et sted…

Og hvordan er det så gået uden: Jo - hun har flere gange sagt i løbet af dagen, at hun har savnet sin sut - og det kunne vi jo godt forstå… Så var der krise her i eftermiddags, da hun faldt og slog sig, men vi krammede og læste en bog og blev tilbudt bad - endda sammen med storesøsteren, der ellers hader at bade med sin lillesøster…
Og her til aften - ja jeg var ikke hjemme, for jeg var kørt i motionscentret (hvorfor kører man egentlig i motionscenter? - det lyder da totalt tåbeligt…). Men det havde været svært at falde i søvn. Frank sagde, at hun havde ikke grædt så meget, men haft et tomt, tomt udtryk i øjnene og forsøgte at bruge tomlen i stedet. Men den er heldigvis ikke helt så god mere - og jeg håber inderligt, at den ikke får renæssance igen og da hun var faldet i søvn, kunne Frank let liste den ud.

Jeg forventer en nat, hvor der skal holdes i hånd en del tid…

Min store store pige…   

Kreation nr. 1 - Prinsesse Lyserød

mandag, februar 9th, 2009

9-feb-johanna2.jpg

Ja, det var så kreation nr. 1 til årets fastelavn. Johanna er helt forgabt i den - og jeg havde meget svært ved at få armplads og ikke mindst fred i mine ører i går eftermiddags for der lød hele tiden: “MOAR, hvornår er den FÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆRDIG????????????”

Jeg er nu ikke helt tilfreds… Jo det var fedt nok bare at kunne hive noget stof frem fra gemmerne (2*lyserødt stof indkøbt til tunikaer til mig i str 46 - dem har jeg jo IKKE brug for vel!) - faktisk er alt fra gemmerne - ok at få det lager end!
Men for et par år siden syede jeg en kjole i samme mønster til Amalie, og den sad bedre. Tror problemet denne gang er, at jeg ikke kunne finde syvildledningen men kun møster og gik så ud fra Amalies kjole. Med det problem at der vist IKKE skulle klippes ekstra til sømrum. Jeg har måtte hive ærmerne af og smalle livet- både med elastiksyning og klippe, klippe på skuldrene og ned - kjolestykket er for langt efter min mening - men hvad - tøsen er HAPPY - og hun kan vokse i den!!!

feb_6_fastelavn.jpg

Her er Amalie i hendes kjole…

Der ligger stof (fra himlen fra Amalies tremmeseng) til kreation nr. 2 på bordet og venter på, at Amalie og jeg får handlet noget chiffon, lynlås mm til hendes fedragt - ja for man fandt vel fru moders blad med fastelavnstøj og deri var den smukkeste (tand)fekjole… Så det er bare med at komme i gang. Når vi vel at mærke har fået handlet - men det er heldigvis først fastelavnsfest om 11 dage, så vi (jeg) skal nok nå det!

Fastelavn er mit navn…

mandag, februar 2nd, 2009

Snart er det fastelavn og begge piger har fundet ud af, hvad de skal være.

Amalie har vidst det en tid - eller dvs. først ville hun være tandfe men så skiftede temaet lige pludselig til Cheer Leader…
Johanna har i dag proklameret, at hun skal være prinsesse - og ikke bare prinsesse men LYSERØD prinsesse!

Så nu skal der ses efter i gemmerne for lyserødt stof og pynt og så skal symaskinen frem og der skal fabrikeres.
Også til Amalie -for jeg gider simpelthen ikke i klæde mit barn et 100% polyester kostume fra BR eller hvor de nu kommer fra, ikke om jeg vil. Men jeg skal lige gennemtænke hvordan jeg laver sådan et kostume - men så svært kan det vel heller ikke være…

Små fans har også ret…

mandag, februar 2nd, 2009

mamma_mia.jpg

Hæ hæ - endelig er der andre end mig her på matriklen, der gider hører ABBA :)

I fredags havde Amalies klasse pyjamasparty og afskedsfest for en pige, der rejser væk et års tid. Her spiste de pizza i medbragte dyner - og så film - Mamma Mia.
Amalie var helt høj, da hun kom hjem, og HELT oppe af flyve, da hun fandt ud af, at jeg er den lykkelige indehaver af både CD’en og DVD’en!

CD’en har jeg været rigtig meget tilfreds med - den er indsunget af dem der har rejst rundt og vist Mamma Mia hele verden over, men filmen har ikke lige været min kop te - simpelthen fordi jeg synes, at de synger for ringe…

Men nu har den fået renæssance - Amalie er vild med den og ikke mindst Johanna er vild med den… Allerbedst er det pt at køre bil - slut med Martin og Kaj & Andrea - og IND med ABBA!!!

Når noget skidt lige pludselig bliver noget godt!!!