Archive for december, 2008

Nu er det nu - nytårsaften!

onsdag, december 31st, 2008

Lillepigen og far sover til middag, farfar og Amalie spiller Afrikas stjerne (året julegavehit), farmor hygger med avisen og jeg sidder her med den bærbare på skødet og har lige tjekket et par sider ud inden jeg skal bevæge mig ud i køkkenet og gøre det sidste klart til i aften.

Forret: ikke tjek - eller jo tjek for vi skal ingen have

Hovedret: tjek - kalverouladen ligger klar i køleskabet til at blive stegt, kartofler og selleri skal ordnes (bages i både i ovnen - yummi), broccolisalaten har stået klar siden i går - og chipsene ligger klar til at blive hældt i skålen! Sovsen bliver mandens problem - den er han bedst til :)

Dessert: tjek - vanilieis med mandelbrud - UHM siger jeg bare!!! Bagte det i går - og måtte lige prøvesmage :) Fedtfattigt er det bestemt ikke - men so what - vi kører lige lidt videre på decembers bølge af overflod og så går jeg igang igen i morgen…
Nå ja, der er skam også frugt til - jordbær, hindbær og blåbær.

Tjek, tjek - slik til i aften, sprudelwasser og hjemmebagt (og prøvesmagt) kransekage - vi er sgu klar til at tage imod det nye år ja vi er.

Og tjek, tjek - 2 stk raflegaver fra os hver - for når sovefolket er vågnet og vi har fået kaffe - og stegen er på blus, så skal der rafles, ja der skal! 

Håber I andre er ved at være lige så klar!

Rigtig godt nytår til jer alle - vi snakkes ved i det nye år.

Til alle jer fra alle os…

mandag, december 22nd, 2008

jul1.jpg

jul2.jpg

jul3.jpg

jul4.jpg

Med 4 dage til juleaften…

lørdag, december 20th, 2008

… kan jeg kun tænkte, at der kommer til at gå lidt Gertrud i juletræet…

Imens Amalie, der havde fået feber, sov efter aftensmaden, sad jeg ved computeren og Frank så tv - alt imens at Johanna nussede rundt i stuen. Det lød temmelig hyggeligt - og det var det også!

Og heldigvis har mine grænser flyttet sig - så det får lov at hænge - moarens hvideuldgarn der er klippet i stumper og stykker og hængt på i flotte guirlander i Johanna højde - hele vejen rundt :)

20-johanna-pynt1.jpg

20-johanna-pynt2jp.jpg

Juletræet med sin pynt

lørdag, december 20th, 2008

20-dec-juletrae1.jpg

Faderen i huset fandt saven frem og fik træet på fod og pigerne og jeg fik pyntet efter alle kunstens regler. Jeg havde forventet kaos - men det gik stille og roligt - en rigtig, rigtig dejlig oplevelse.

Nu ligger en træt og overgearet Johanna og snuer i dobbeltsengen og Amalie ligger på sofaen med sin dyne og ser en film - hvis øjenene ikke er gledet i.
Der har været så meget de sidste 2 dage - farmor og farfar kom torsdag middag, hentede Amalie fra skole, senere på eftermiddagen traskede vi alle derover igen til Lanternefest med glögg, æbleskiver og dans om juletræet (udenfor) og i går stod den på julefest i børnehaven. Efter aftensmaden kørte farmor og farfar hjem igen efter 2 dejlige og intense dage med pigerne.
Og selvom det ikke bliver så intenst med besøg og ting og sager i weekenden, så er der forventningen - JUL - Johanna spørger HVER dag - er det jul NU?!!! Det tærer på krafterne…
Og derfor er det så dejligt med ferie. Vi starter alle først igen 5. januar - næ hov - Johanna og jeg napper jo lige en fridag der - så 6. januar er vi kørende igen :)

20-dec-juletrae2.jpg

Et lille udpluk af juletræets status: Johanna samlede lidt ind til forråd - og hængte det samme sted :)

20-dec-juletrae3.jpg

Det samme skete vist her :)

20-dec-juletrae4.jpg

Denne her hængte jeg op. En lille kina-engel som jeg er meget glad for.

Så ligger man der i sin seng…

tirsdag, december 16th, 2008

… det er mørkt og tidligt morgen og jeg slumre for vækkeuret har endnu ikke ringet. Der kommer en lyd fra Amalies værelse - hmm - og så ryster vores dobbeltseng bare lige pludselig! Hmm - siger jeg til Frank - manner hvor hun mosler derinde her til morgen!!!

Kl. var sådan ca. 6.20 og det var her til morgen - og nej, jeg kunne vist ikke give Amalie skylden for at vores seng rystede… (Det konkluderede jeg dog også selv ret hurtigt efter udtalelsen…)

“Jeg vil tilbage til børnehjemmet!”

mandag, december 15th, 2008

Ja, det var den bemærkning, der fløg ud af Johanna i lørdags, og lige op i hovdet op mig…

I løbet af dagen gearede hun mere og mere op, og når vi ender der, så er en holdetur en rigtig god ting for at komme ud med det hele. Og det kom det - hun var rigtig, rigtig vred og gal - og midt imellem vreden og gråden kom også denne bemærkning, der - må jeg indrømme - gjorde ondt!

Vi har talt en del om børnehjem i den sidste tid - fordi hendes fætter pt er på et børnehjem i Etiopien og venter på at blive hentet af sin moar - pigernes faster.

Jeg vidste, at den ville komme på et tidspunkt - men 3½ år gammel…

“Men søde lille dejlige Johanna,” kunne jeg bare sige, “du hører til her ligesom vi høre til hos dig - vi er sammen nu og for altid - lige meget hvad…”

Når noget skidt er godt for noget andet…

mandag, december 15th, 2008

Jeg er frisk nu - træt og tung i kroppen - men frisk. Min mave har ikke rumlet eller skramlet hele dagen - har også kørt lidt på skånekost - og en enkelt kop kaffe - som blev taget vel imod i mavsen min :)

Men min appetit er slet ikke tilbage! Min madlyst er forsvundet - der er ikke rigtig noget, der trækker eller ser lækkert ud! Og hvor skidt det end lyder, så er det om ikke andet godt for vægten…

Lorte-weekend - og “Lunte-syndrom”…

søndag, december 14th, 2008

Og det er så lige et af de indlæg som sarte fugle skal holde sig fra :) 

Torsdag aften sidder jeg nok så muntert og siger til personalegruppen, at alle møder ind i morgen “No matter what!” Vi sidder om bordet i børnehavens køkken med lækker mad og lidt at drikke og julehygger.

Fredag vågner jeg ved 4-tiden med KVALME! Mega kvalme. Falder i søvn igen, står op da vækkeuret ringer lidt over 6, har stadig kvalme. Det vil ikke ud, men op skal det - hoster og kaster op. Hmm, sender SMS til åbne-kollega om, hvordan hun har det - er bange for at det har noget at gøre med gårdagens mad - for 2 nisseøl og et glas rød vin kan sgu ikke give kvalme i dén dur… Hmm, hun har det fint. Går i bad, spiser morgenmad - og har det mere elendigt end før. Ingen Mette på arbejde i dag dét er helt sikkert.

Frank får både den ene og anden i tøjet og af sted med dem - og jeg ligger bare i sengen og bliver mere og mere elendig. Kvalmen kommer retur - ligeledes morgenmaden - og jeg tænker lige kort på “Nåhr, det var derfor jeg stoppede med at spise havregryn, da jeg var gravid (hvor jeg også kastede op) - føj det er klamt at kaste op, men havregryn der har været nede at vende, det er bare toppen…
Faktisk er jeg så elendig hele dagen at jeg ligger i sengen - medmindre jeg kaster op eller som senere begynder at “puste grønne grise op” - med propel!!! Ingen tv, ingen radio - bare elendig. Får også lidt feber - og har rigtig ondt af mig selv.

Fredag aften kl 9, da Johanna er faldet i søvn ved min side, formår jeg at komme ud af sengen, ind i stuen, noget at spise - vi snakker om cola og ristet brød. Føler mig rimelig frisk - men beslutter at sove i stuen for hvis nu…

Sover rimelig hele natten - men er noget radbrakket i kroppen da jeg vågner ved, at månen stråler mig lige i hovedet kl. 6. Har sådan set også ligget ned i 24 timer + én nat.

Ligger til tøserne kommer en times tid efter, står op og mosler stille rundt og får ryddet lidt op. Dog med propelmave :( Ingen julegaveindkøb og eftermiddagens fødselsdag må vi også aflyse at komme til.

Mave og jeg får det dog bedre i løbet af dagen - men vi snakker stadig kun om indtag af cola, ristet brød og havregrøn med revet æble i.

Hvis nogen har set Nissernes Ø i dag, vil de vide hvad “Lunte-syndrom” er - og det har jeg levet efter hele natten. Manner altså. Stod op ved 4-tiden for at spise en banan - og det skal man så ikke gøre for 4-5 timer efter kommer den ud igen…

Resten af dagen står på - gæt engang havregrød, ristet brød, kamillete og cola… Overvandt mig selv for at tage med tøserne til julefest i kirken - det var ok - ingen panik besøg på toilettet - men heller ingen kaffe eller kager - kun en enketl børnecola… Men jeg var træt, da vi kom hjem.

Pt sidder jeg her - min mave skramler og rumler - ikke fordi at jeg er sulten, men som resten af weekenden fordi der er en forfærdelig masse luft der kører rundt (og kommer ud…) Håber at den snart får det bedre, at jeg snart får lyst til at spise andet - og tør spise andet - og håber inderligt at INGEN andre herhjemme og i børnehaven rammes - for det har sgu ikke været sjovt…

Det eneste positive er at jeg har tabt mig - helt uden at gøre noget for det!!!

Nisserier…

onsdag, december 3rd, 2008

I december kommer vores nisse på arbejde - som mange andre nisser i det ganske danske land!
Der skal pakkes ind og lægges i sokken - og i år har den vist også fået drillepulver!!!
Foe i mandags hang alle Amalies trusser på en ledning inde i stuen.
I går var der dækket op med lille bitte tallerken, kop og ske på spisebordet - tallerkenen var FYLDT med havregryn og ikke mindst sukker - begge dele lå også lidt ud over bordet - og i koppen var der mælk - der var kommet fra en træmælkekarton!!! Amalie spiste med vellyst :)
I dag var vores spisebord og stole pakket ind i toiletpapir!!!
Gad vide hvad den finder på i morgen?!!