Archive for august, 2008

Pest eller kolera!!!

lørdag, august 30th, 2008

De sidste par fredage har Amalie og jeg set “Talent 2008″ - et for mig totalt skodprogram, men Amalie synes, at det er RIGTIG dejligt!

I går da det løb over skærmen, var vi så i byen et sted, hvor der bliver set “Vild med dans” - og både Amalie og Johanna sad totalt klistret til tv’et! Johanna var vist vild med alle “prinsesserne” med de fine kjoler og høje sko - og Amalie var vild med en af mandlige dansere, som også havde været med i Sommersummarum.

Men nu er det jo ikke sådan, at vi er gået glip af “Talent 2008″ (eller manglen på samme…) for det blev optaget og da Johanna sov til middag i dag, løb “Talent” over skærmen.

Og jeg sad bare der og grimmede mig - pest eller kolera - i princippet ville jeg ikke gide glo noget af det - men skulle jeg vælge - fordi det er en fin hyggeting med Amalie der fredag aften, så ville det “Vild med dans”, der vandt.
Men Amalie har valgt - for det er for hendes skyld, at vi sidder der klistret til skræmen - jeg dog med mit strikketøj eller en anden syssel for ligesom at tage presset - og “Talent” har vundet…

Må man sige suk? Håber på at det bliver lidt bedre, når de værste er sorteret fra - men det bliver vist aldrig en nydelse som X-factor!

Frugtmuffins

lørdag, august 23rd, 2008

frugtkage.jpg

Jeg ved, at der er nogen, der vil spørge og derfor kommer jeg jer i forkøbet med opskriften på frugtmuffins’ne - der dog hverken er fedt- eller sukkerfrie - men lækre det er de!!!

2 æg
90 g sukker - gerne rørsukker
75 g flydende margarine
75 g grahamsmel eller havregryn (jeg brugte en blandning)
130 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniliesukker
1 pose frossen blandet frugt - der var vist 300 g i.

Tænd for ovnen på 200 g
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland melsorterne med bagepulver og vaniliesukker, kom det i æggeblandingen sammen med fedtstoffet og bland det godt.
Bland den frosne frugt i.
Fordel dejen i ca 15 muffinforme med en ske.
Bag kagerne i ca. 15-20 min (ca 15 hvis frugten en optøet, mere hvis den er frossen)

På besøg hos bondemanden…

lørdag, august 23rd, 2008

22_aug-bondegaard11.jpg

Vi var sgu vildt heldige igår - med vejret!!! For i dag VÆLTER det ned - og i går havde vi det dejligste vejr, da vi besøgte bondemand Henrik og hans kone Lene på Kragebjerggård med børnehaven!

Der var dejlig med forældreopbakning - næsten alle børn havde en eller begge forældre med, så os i “staben” kunne næsten bare nyde…

Johanna havde en dejlig dag - men når det er sagt, så kunne jeg bestemt godt mærke på hende, at det var nyt og anderledes! Der var et par andre børn der rendte rundt med sut i munden og selvom jeg egentlig mener at dén skulle blive i tasken til sovetid, fik Johanna også sin, da hun bare hele tiden hylede over den! Da den kom i munden, gik hun kækt med rundt og efter at vi havde kørt på traktorlad og trukket gulerødder i marken, jae så glemte hun alt om den!

Hun var lidt ked af, at der ikke var hesteridning - der er 2 store bryggerheste, som ikke lige bruges til ponyridning - desværre stod de bare laaaaaaaaaaaaangt ude på marken, så vi kunne heller ikke komme tæt på dem!
Men vi fik set bondemanden høste med sin le, lavet en masse neg som nu står i stofsækkeposer og venter på at skulle bruges i børnehaven i vores foreberedelser til høstfesten om et par uger.
Vi fik snakket med høns, katten og killingerne (der ikke gad snakke med os), klappet grisene og dagens højdepunkt var helt sikkert at side på den seje traktor(lad), som Johanna selv sagde det!!! Det VAR også sejt!

22_aug-bondegaard2.jpg

Vi slutter altid dagen med kaffe og medbragt kage/boller - jeg havde bagt de lækreste frugtmuffins med groft mel, havregryn og alle de damer roste dem himmelhøjt og opskrift blev lovet medbragt mandag! Johanna gad end ikke røre dem - næ nej, hun havde fundet sig en pakke med medbragte småkager og den “sad” hun så lige på.
Vores medhjælper, der havde haft dem med, tillod sig at tage én UDEN af spørge om lov - manner et dræberblik hun fik!!! Derefter delte hun pænt ud - men det var vist kun fordi jeg sagde, at sådan gjorde man!!!

Det var en træt lille pige (og en del andre børn), der lige tog sig en slappet på vej hjem i bussen… Og det er heller ingen løgn, at vi andre også sad og nød stilheden…

En ny blå ballon!!!

lørdag, august 23rd, 2008

ballon-blaa-15.jpg

Tirsdag - tror jeg vist, at det var - ”overskred” jeg de magiske tal og nåede op på et vægttab på 15 kg!!! Jeg er vildt stolt, ja jeg er!

Faktisk nåede jeg også dette magiske tal allerede i juli måned - præcis den dag hvor Amalie og jeg drog til London! Den tur kostede mig 1,7 kg på plussiden og det har så taget næsten en måned at få dem af igen…

Jeg mangler stadig lidt, før jeg når mit mål - 3-4-5 kg - ved ikke helt hvormeget endnu - lige på mave og hofter! Det bliver ikke nogle kg der let vil forsvinde - det kommer til at koste hård træning og maveøvelser - noget der ikke tiltaler mig synderligt… Men jeg har tiden til det - har ingen deadline…

De sidst tabte kg har været længe undervejs - de første 5 røg på én måned, de næste 5 gik der 1½ måned før det var røget af, de sidste 5 har taget 3½ måned - 2½ hvis det ikke lige havde været for London!
Men i samme tanke som jeg tænker dette, ved jeg også at 15 kgs vægttab på 6 måneder faktisk er RET flot - så jeg vil sgu tillade mig at give mig selv et STORT klap på skulderen - og fejrer det ved at spise en ekstra gulerod til aftensmaden ;)

Ugen der svandt…

lørdag, august 16th, 2008

9-aug-amalie-johanna.jpg

Mandag kom og mandag gik, tirsdag kom og tirsdag gik, onsdag kom og onsdag gik… Og sådan gik hele ugen…

Amalie havde første dag i 1. klasse i mandags - hun glædede sig helt vildt til at starte igen (det gjorde jeg også: ude godt, hjemme bedst - ferie dejligt, men hverdag er sgu også ok!)

Natten til tirsdag fik Johanna feber - så ingen børnehave til hende hverken tirsdag eller onsdag! Onsdag var hun dog helt frisk, så hun var helt klar til start igen torsdag!

Det går faktisk rigtig godt i børnehaven - hun acceptere at jeg ikke altid er til rådighed - eller hun acceptere at jeg skal lave noget andet og ikke kan komme med ud at lege, lege så i 1-1½ time for lige at komme ind og se hvad dælen jeg laver! Men det er da også ok!
Det sværeste har helt sikkert været at jeg IKKE sidder ved siden af hende til frokost - men det går også bedre nu. Vi vinker lidt til hinanden og jeg får et STORT smil tilbage!
Sove gør hun jo stadig - torsdag faldt ingen af “sovebørnene” i søvn - efter 25 min gad jeg ikke at sidde der mere - og så skal jeg lige hilse at sige at der blev fest!!! De fik lov til at feste 5-10 minutter, så gik jeg ind - og ned lagde de alle sig! Men de fik lov at komme ud! Lidt i 4 faldt hun så i søvn på sofaen hjemme og blev vækket efter 1½ time - sådan næsten frisk. Og på trods af den sene lur faldt hun hurtigt i søvn til aften.
I går blev hun så for første gang lagt til at sove af en anden end jeg i børnehaven. Det gik rigtig fint - de var alle trætte og sov hurtigt… Og det er altså noget bedre at sove der end senere på dagen!
Snart skal jeg lige daffe i byen en times tid -så hun også lige oplever, at jeg er helt væk! For der vil jo komme dage - snart også - hvor jeg er væk til møder eller kursus!

I dag har Amalie og jeg været på indkøb - kondisko og joggingtøj - for barnet har fået idræt i skolen og de skal være ude indtil efterårsferien. Derudover skal hun gå til SNIK-idræt (tror jeg at det hed) 1 3/4 time hver torsdag eftermiddag, hvor gruppen (kun 1. klasser) skal prøve alle mulige forskellige idrætsgrene. Vi synes, at det er en god måde at snuse til en del forskelligt idræt, for så senere i livet vælge en ting ud der skal “satses” på! 

En træt lille pige

torsdag, august 7th, 2008

Det var Johannas 3. dag i børnehaven i dag.

Formiddagen trak tænder ud - generelt var alle unger trætte - det er også hårdt at starte op igen og være på hele dagen lang!, Og de små nye de gik og gabte og var temmelig tvære… Incl Johanna… Det var lidt svært at dele moar - der helst ikke måtte være ude af syne heller.

Men med lidt overbærenhed og udholdenhed (min kollega havde “en tur” igår med hende, fordi Johanna ville sidde ved siden af mig til frokost, men hendes plads er andetsteds og dét passede ikke damen. Efter en hyletur hun ikke vandt, sad hun og skulede til mig igennem hele måltidet… Og vi voksne blev enige om at det nok var bedst at det var mig, der lagde sovebørnene den dag!) gik det.
Johanna skal bare indse, at jeg ikke forsvinder fra matriklen - måske er jeg ikke at se, men jeg er der!!!

Og efter at have hvilet sig 1 time - for sove skulle man ihvertfald IKKE - gik det også meget bedre. Jeg skulle lige have noget fra hånden på kontoret og Johanna løb bare ud for at lege. Det skal helt sikkert nok komme til at bliev rigtig godt!!!

På vej sad en noget overstadig pige i vognen i Netto og vel hjemme igen var det en noget afdæmpet Johanna, der fik lov til at se en film.

Først troede jeg at hun sov, men det gjorde hun heldigvis ikke, øjnene var bare temmelig små - læg lige mærke til bukserne - det er babydukkens i str 56 - men de ligner jo de leggins som alle render rundt med og som hun er så vild med:

7-aug-johanna1.jpg

Senere… Læg venligst IKKE mærke til alt rodet…

7-aug-johanna2.jpg

Gammel i gårde - og alligevel så tæt på…

onsdag, august 6th, 2008

Ja det var tæt på… Begravelsen i går…
Den anden begravelse jeg har været til siden at Mathias og Simon lå der i deres lille hvide kiste for 5 og et halvt år siden…

Den første var min venindes far. Næsten 3 år efter Mathias og Simons død. Jeg græd som pisket - både fordi jeg havde holdt af ham, men også fordi at det bare bragte så meget tilbage igen…

I går græd jeg også som pisket - både fordi jeg vidste hvordan min veninde og hendes mand havde og har det - men det bragte også minder frem… Flashbacks… Den lille hvide kiste… Sorgen… Forladtheden… Afmagten… Gråden… HVORFOR?!! Det er sgu så meningsløst!!!
Huskede hvordan jeg havde kæmpet mig igennem de samler, som vi havde valgt netop til dem - de skulle bare synges smukt netop fordi det var til dem - og fordi det bare ikke kunne gøres om! Og derfor kæmpede jeg mig også igennem de salmer som min veninde og hendes mand havde valgt til netop deres lille smukke dreng.
Og jeg kan godt sige, at han var smuk, for de havde lavet en sangblad, hvor der var et billede af kirken og af ham på forsiden. Lille smukke englebarn… Livet er bare ikke altid til at fatte….

Der er nogen, der kan…

onsdag, august 6th, 2008

amalie-havet-400.jpg

Ja, der er så sandelig nogen, der kan. Amalie holder stadig ferie - nu hos sin faster.
I går havde de været på stranden - det var vist ikke lige bikinivejr men det havde vist været dejligt alligevel.

Et lys for Malthe…

mandag, august 4th, 2008

lys_simon.gif

I dag fik jeg den triste besked at en af mine gamle veninder, har mistet sin lille dreng en uge før termin. Igen forstår jeg ikke verden, igen er der ingen mening med livet…

Ære være lille Malthes minde…

Børnehavestart

lørdag, august 2nd, 2008

Så blev det første august. Vækkeuret var sat til kl. alt for tidligt - 5.45 for at være helt præcist - og tænk så vågner jeg op 20 minutter før fordi jeg skal tisse og fordi min fod KLØR!!!
Onsdag trådte jeg på en hveps - der selvfølgelig ikke brød sig om det og så stak den - møgdyr!!! Nuvel, det gjorde ondt - men det var intet i forhold til hvor meget det siden har kløet!!! Jeg har siddet med en ske, en kniv, en nøgle, forsøgt mig med kløestillende creme - ingen virkning - det bedste er mit adgangskort til motionscenteret (tror dog også at andre kort kunne bruges i en snæver vending :) ) Bare klø, klø, klø…

Jeg gad dog ikke at stå op efter endt kløning - og blundede lidt hen inden jeg lidt efter måtte op… Suk, støn - det VAR tidligt!!! Heldigvis var der ingen af tøserne der hørte, at jeg stod op og gjorde mig klar, først da jeg stod og børstede tænder (det gør jeg, som det sidste inden jeg drager af sted) vågnede Johanna op - børnehavepigen Johanna. Tænk at hun er så stor nu… Det er jo ikke til at fatte…

Frank fik den ældre opgave at tage billeder af hende - søsteren sneg sig vist også med - et uddrag kommer her - det var vist ikke nemt at få et godt billede i kassen…

bh-3.jpg

bh-1.jpg

bh-2.jpg

bh-4.jpg

bh-5.jpg

Hele familien ankom standsmæssigt til børnehaven (ik’ mig - for jeg var jo cyklet dertil for at åbne), Frank drog dog hjem igen for det var for dumt, at han sad der og glanede hele formiddagen.
Johanna bare legede - mest med Amalie og en anden stor pige (Amalies hjerteveninde) - det bliver anderledes i næste uge når alle de store hun kender er væk og gruppen skal finde nye ben at stå på!

Efter frokost blev de 3 hentet hjem - der var så 6 børn tilbage - hvilket var lige til at overskue, og jeg fik lavet en masse på kontoret! Dér er altid noget at tage fat i!

Og i går aftes - ja der skulle der læses “Laura skal i børnehave“. Hun fik den i gave af os, da hun holdt op i dagplejen - hun gad slet ikke beskæfge sig med den - men nu! Den er blevet læst - og jeg forventer at det er natlæsningen i lang tid!