Archive for juli, 2008

Ude godt - hjemme bedst! Beretning fra London

torsdag, juli 31st, 2008

Vi havde en dejlig tur til London Amalie og jeg - omend vi ikke helt altid var enige om, hvad vi skulle lave! Amalie ville helst være hos min Lotte (min veninde som vi boede hos) og lege med Anna (medbragt build-a-bear) og hendes nye tøj (altså bamsens) - og det mente moderen jo nok ikke lige var meningen.

Men jeg forstår hende på sin vis - London er overfyldt, alt for mange mennesker og der var varmt!!! Når vi kom tilbage til min veninde var det bare af med tøjet og i bad - og så gå halv- eller helnøgen rundt i gennemtræk!

Men vi fik på trods af varmen og de mange, mange mennesker alligevel nogle dejlige dage.

Torsdag brugte vi på at rejse. Ankom til Waterloo hvor vi fik opbevaret kufferten og gik ned til Themsen for at finde skygge og en is - og vente på at Lotte fik fri, så vi kunne mødes.

Efter aftensmaden var vi alle tre oppe i London Eye - det eneste billede fra London der kommer på denne side! Det er meget fasinerende både at se på og være oppe i. 32 vogne og turen tager 15 min op og 15 min ned og stopper ikke på noget tidspunkt - man hopper på og af imens det drejer!

1-london-eye.jpg

Fredag var vi alene i London - startede i Covent Garden, hvor Amalie som det første spottede en kæmpe doughnut, som hun gerne ville have. Og eftersom at hun var gået TOTAL sukkerkold eftermiddagen før - jeg var seriøst ved at blive bange, for så apatisk blev hun - mente jeg, at det var ok med en doughnut. Og imens jeg nød en dejlig latte i midten af Covent Garden og bare nød at være til, åd hun løs på sin doughnut!

2-amalie-doughnut.jpg

Derefter blev der shoppet lidt fornødenheder så som gaver til Johanna og far - og vi fandt build-a-bear butikken hvor der lige blev shoppet igennem… Og så var det at kll var 11.30 og damen ville hjem!!!
Men det kom vi nu ikke.
Afgang mod Trafalgar Square, frokost i en lille lækker italiensk cafe, og jagten på et sted hvor vi kunne købe billet og stå på en turbus! Vi gik simpelthen bare efter en af turbusserne, synes selv at jeg var ret smart :)

Amalie nød bare at sidde der og kikke - over 2 timer tog det og vi havde bare ét stop ved Hyde Park for at få en is. Derefter op igen og så med resten af vejen rundt. Havde vi gidet gjalt vores billet også til 5 andre rundture men det var nok lige i overkanten. Og også til en tur på Thamsen - hvilket vi udnyttede næste dag!

Lotte var på arbejde, vi var efterhåden godt trætte - for vi var også lige en lille tur i Hamleys - en legetøjsbutik i en del etager. Her var vi lidt uvenner over, hvad der måtte købes… Og så skulle der også handles mad, for vi orkede ikke restaurent den aften. Og så er det lige man spørger sig selv - hvor handler man hvis man bor i midten af London??? Ingen jeg spurgte, anede hvor der lå et supermarket, så sms med Lotte og afsted med undergrunden for at stå af et par stop før det endelige stop, op på jorden, lede efter Tescos, handle, få lidt frugt i barn og mig selv og så afsted igen. Behøver jeg sige at det var dejligt at få skoene af, da vi kom hjem…

Lørdag var vi på seightseeing med Lotte. Først på Themsen og derefter brugte vi en del tid på at se Tower of London. Her er der bla. kronjuveler - eller rettere kronerne. Og så var det bare fasinerende at vandre rundt i den gamle fæstning og se tegninger af dens storhedstid - hvor der intet lå omkring!
Derefter var kompasset turnet ind på Harrods - for jeg skulle endelig have mig en engle til toppen af mit juletræ og Harrods - havde jeg hørt - har en permanent juleudstilling! Det har de så bare ikke, fandt vi ud af - næ nje, den åbnede først 1. august!!! SURT!!!
På vejen dertil kom vi forbi et fransk konditori - uhm en kaffe og UHM en kage jeg fik - og UHMMM en is Amalie fik!!! Det var turen værd - på trods af ingen engel!

Søndag morgen skulle Lotte tidligt af sted for at se en polokamp - og Amalie og jeg fik pakket og drog mod Marlow hvor nogle af mine engelske venner Patricia og John bor. Jeg har arbejdet sammen med deres søn i Skotland i et år for mange, mange år siden og senere arbejdede jeg i England ikke så langt fra Marlow (Basingstoke, hvis det siger nogen noget) hvor jeg tilbragte en del weekender hos dem. Vi har haft en åbent invitation i mange år men det er ikke lige blevet til noget. Men nu skulle det være!

Amalie NØD at være i et hus med have - bare løbe rundt og lege - jeg NØD stilheden!!! London er dejlig - men jeg kunne aldrig bo der!

Efter frokost drog vi ned til Marlow for at fiske lidt og se på slusen - hvilket Amalie var vildt fasineret af.

4_amalie-med-fiskenet.jpg

4-sluse-1.jpg

Der er da bare smukt…

4-sluse-2.jpg

4-sluse-3.jpg

Mandag formiddag gik vi en tur på Marlow hovedstrøg - så hyggeligt - fik en latte på en lille cafe - fandt et par sko til tøserne og en bluse til mig - eneste køb til mig udover en “spotpen” og så hjem for at pakke det sidste ned inden der skulle nåes et tog mod London og London City Airport.

Vel på dansk grund - hvor vi standsmæssigt blev hentet i lufthavnen af mand/far og barn/lillesøster, faldt Amalie i søvn på vej hjem i bilen - Johanna sad med sin nye mikrofon (der kan synge “Best og both worlds” af Hannah Montana - jeg kunne ikke få andre …) og nød vist bare at moar var hjemme igen!!!

Hjemme igen - og vi skriver nu ca 22.00 - vågnede Amalie - og eftersom at Johanna alligevel var “lidt oppe at ringe” fik vi pakket kufferten op og fandt resten af gaverne frem!

Johanna havde haft nogle gode dage med far - de havde mødtes med nogle fra vores rejsegruppe en af dagene og ellers havde de bare gjort mindst muligt pga. varmen. Der havde vist været en strandtur = is hver dag - men det var dem vel undt!
Der havde kun været et par kriser, hvor mor skulle have været der - men en sut og far havde klaret det alligevel. Jeg havde regnet med at der kom en reaktion når jeg kom hjem, men det har der (underligt nok) ikke været!
Tilgengæld har tøserne været lidt oppe at tottes - Johanna har fået ejerfornemmelser over f.eks. den store sofa - “MIN SOFA!!!” Og Amalie har ikke ville lade hende lege med hendes nye ting - forståeligt nok - men det har været noget belastende… Det går nu bedre som dagene er gået!

I morgen er det starten på et nyt liv - ferien er slut for mit vedkommende - og ikke mindst Johannas - der nu bliver en børnehavepige!!!

Og turen går til…

onsdag, juli 23rd, 2008

cimg1985.JPG

Tænk at jeg skulle få brug for mit gamle “kort” - det er længe siden at det sidst har været i brug - sådan andet end når Amalie og Johanna har leget med det.
Men i morgen drager Amalie og jeg af sted - mand og lillesøster holder skansen hjemme - der er dog lige et par hængepartier inden vi kan afgå mod lufthavnen - så som der lige skal pakkes færdigt… Og hvorfor er det også altid, at der lige er en bluse, der skal lægges lidt op og andre finurligheder der bare skal være i orden?

Høres ved i næste uge når Amalie og jeg vender snuden hjem igen…

En god investering:)

tirsdag, juli 22nd, 2008

cimg1980.JPG

Denne her er det bedste jeg har købt i længere tid - ok lige foruden mine nye bh’er… Stuen bliver så hurtig ryddelig…

Næsten 15 kg mindre…

mandag, juli 21st, 2008

Katja har eftersport disse:

mette-dec-2007-2.jpgmette-juli2008.jpg

Første billede er fra juleaften 2007 (lidt vinterbleg…) - det sidste er taget i dag!
Mand hvor har jeg været fed - og hvor kan man bare ignorere det… Tankevækkende som ens krop kan fortrænge…

Ude godt - hjemme bedst…

lørdag, juli 19th, 2008

Ja ude godt men hjemme bedst!
Efter 6 dage på Fyn med base på verdens bedste vandrehjem - (farmor & farfar’s) - vendte vi snuden hjemad igen i går aftes! Vi var hjemme lidt i 9 - og så skal jeg lige love for, at der blev leget igennem! “Dødsruten” som Frank kaldte det! Først gik det ud over vores soveværelse, hvor der blev hoppet grundigt i sengen - og alt sengetøj + lagen lå på gulvet! Så gik det til Amalies værelse og dernæst til stuen! Der blev ikke sparet på noget legetøj!!!
Da kl havde rundet 10 - og vi snakker jo altså om aften - måtte vi skrue bissen på og så var det i seng! Der gik knapt 5 minutter hos dem hver og vi hørte ikke en lyd før kl. 7 i morges, hvor Johanna kom trissende ind til os!

Og i formiddags blev det så tid til at indtage haven:

19juli-amalie.jpg

Amalie plukkede hindbær - det blev til en stor portion som vi kogte til lækker marmelade!

19juli-johanna.jpg

Johanna indtog skuret, hvor hun snekkererede “et eller andet” :)

Sponsor søges…

torsdag, juli 17th, 2008

Det er ikke let at være fed - men det er sgu da heller ikke helt let at blive mindre!!!

Manden min mener, at dankortet har kørt lidt for lystigt i den sidste tid - for udover førnødenheder som mad (som jeg lige har læst er steget med 9,4% på et år!) så er der også købt en del tøj - til mig! Og sko! Nye hoppesko… Og det er dyrt… (fordi jeg gider ikke have nogen, der ikke sidder ordenligt og det giver jeg gerne lidt ekstra for - men 699 er da sådan en ok pris - flere kostede langt, langt mere…)

Og listen er lang endnu:
* nye alm bh’er - gået fra 80 til 75 og skulle faktisk bruge 70 nu…
* ny sportsbh - den gamle er ALT for stor - NU skal den skiftes ud inden næste time på søndag!!!
* et par langærmede bluser
* et par nye udesko til børnehaven - tør næsten ikke sige at de gamle er fra efteråret 1996!!! Men de fungerer - og det er i princippet det, der tæller - men jeg kunne nu godt tænke mig et par nye…
* en ny cardigan med lynlås - ala sådan en joggingdragtjakke bare uden hætte
* i princippet en ny sommerjakke - men den jeg har må holde denne sommer ud og så må der handles til næste år, hvor jeg forhåbenligt har nået min slutvægt
* et par kjoler og nederdele - skabet er næsten tomt for kjoler og nederdele i passende str. Det er egentlig ikke noget, som jeg har gået med i de sidste mange år, men for 10 år siden gik jeg næsten ikke i andet - kan mærke at trangen er der igen:)
* en tur hos frisøren - det er godt nok ikke mere end 4 uger siden sidst men jeg har været irriteret på det hår lige siden… Manner hun får ALDRIG lov at røre mit hår igen!!!
* Nogle nye joggingbukser - de “gamle” købt i marts i str L er for store - men de må nok også vente til det bliver koldere og jeg ikke bare skal tøffe rundt med dem hjemme men også til brug i fitnes centret…

Og sikkert en hel masse mere som jeg ikke lige tænker på…

*** 

Update:
* Er blevet klippet i tirsdags - DEJLIGT! Føler mig som et nyt menneske!!!
* I går fik jeg handlet lidt ind - fandt en bh - manner det er sgu ikke let med min størrelse at finde en, som jeg kan være i - 70I findes ikke mange steder og kun i lille udvalg - Change, som jeg ellers har sværget til i det sidste års tid, havde kun én i min størrelse og ekspedienten sagde at jeg nok snart skulle forvente at bruge str 65 - jeg anede ikke at de fandtes i så lille en omkreds! Problemet var bare at de ikke havde den størrelse uden fyld i!!! Og så selvfølgelig i en mindre skål!
* Ledte også efter en sportsbh, men den måtte jeg opgive at finde i en fysisk butik - så den googlede jeg mig til på nettet. Hvorfor er det lige, at man i sportsbutikker kun kan få bh’er op til skål E - der er da mange med store bryster derude i det danske land - men de dyrker måske ikke motion?!!
* I jagten på en cardigan var jeg i H&M - fandt en fin nederdel i str 38!!! til 50% rabat. Og en hoppebluse til 70% - så er jeg egentlig ret ligeglad med at der er stjerner på den, den skal bare bruges til step!
Cardiganen fandt jeg ikke - men i min søgen blev jeg ledt hen til “ungeafdelingen” af en medarbejder, da der måske mente at der var noget der. Sagde højlydt at dér var vist ikke noget som jeg kunne passe - jo jo var svaret, der var til str. 42! Se jeg skal vitterlig til at se mig om efter tøj andre steder end normalt:) Mama afdelingen dén er HELT slut nu - men de havde ellers nogle dejlige bluser med plads til både hofter og bryster:)

Hmm - kan Meryl og Pierce synge???

tirsdag, juli 8th, 2008

mamma-mia-movie.jpg

Nu er det jo bestemt ingen hemmelighed at jeg er til ABBA - men jeg har mine tvivl om denne… Kan Meryl og Pierce synge?!!

Det lakker mod enden…

tirsdag, juli 8th, 2008

5juli-foedder.jpg

… ja det gør… Men barnet elsker sin barnevogn - og ligeledes gør forældrene…

Ferie på Fagerholt

søndag, juli 6th, 2008

Det var dejligt - selvom jeg lige et kort øjeblik onsdag eftermiddag troede, at det ville blive 3 meget lange dage… Vi ankom lidt for tidligt - til noget der føltes som en meget øde gård - stor, tom og STILLE!!! Og tænk, HER skulle vi være de næste 3 dage!!! Hvad skulle vi dog lave?!!
Men den tanke blev gjort til skamme - for der var næsten alt for meget at lave…

3juli-1.jpg

Der var bla. en lade med halmballer - Johanna var ikke den største klatremus, men det var Amalie tilgengæld! Disse halmbilleder er selvfølgelig taget FØR morgenmaden den første morgen - Johanna vågnede FØR 6… Første ord: “Skal vi ride nu?” Og eftersom at det så var efter morgenmaden, skulle der lige udforskes noget andet!

3-juli-halm.jpg

Men lege med halmen dét var sjovt!

3juli-feje-halm.jpg

Og feje halmen på plads var også sjovt OG NØDVENDIGT - for Anni sagde nemlig at halmen skulle blive, hvor den var - og så måtte den jo på plads igen - for Annis ord er lov! Fedt som ungerne lyttede efter!!!

3juli-2.jpg

Når hesten nu ikke er så tilgængelig som man gerne vil have den, ja så faldt kærligheden på hunden. Laura er så god som dagen er lang… Og Johanna brugte laaaaaaaaaaang tid på at ae og snakke… (sutten er i munden fordi damen var TRÆT - kombinationen af at falde alt for sent i søvn og stå alt for tidligt op…)

3juli-4.jpg

Det var meget svært at vente til det var hendes tur… Hun var SÅ spændt - og desværre den sidste i række af ridepiger den dag! Men da jeg havde forklaret at først var det den, og så den og så den… og SÅ hendes tur så faldt hun til ro og iagttog de andre der red med stor koncentration.

3juli-5.jpg

SÅ blev det endelig Johannas tur…

3juli-6.jpg

Johanna var også meget interesseret i hundehvalpen Klara! Den var også meget interesseret i hende - men den var også meget legesyg til tider og dét brød pigerne sig ikke om - for så kunne det godt blive lidt vildt!
Men efterhånden gik det op for dem begge, at den bare var legesyg og ignorede man den eller gik stille væk, så var det (næsten) ikke noget problem!

3juli-hoens.jpg

Torsdag eftermiddag sad Johanna og jeg en stiv time og kikkede på hønsene…

4juli-1.jpg

Fredag morgen - morgenrunden er i gang! Hver dag efter morgenmaden (overdådigt og meget lækkert morgenmadsbord - og for den sags skyld også aftensmaden var til UG+ med slange… UHM… Jeg ÅD!!! Og tabte alligevel 200 g på disse dage, dét er godt gået, for jeg har virkelig spist igennem - men har på den anden side også været i fuld firspring hver dag!)
Nå men hver dag efter morgenmaden skulle dyrene have mad. Først til hønsene - hvor der også skulle samles æg! Og så en kylling ud at ae med!
(Bagefter var det til kaninerne, så til fårerne, så et kik til køer og kalvene, dernæst skulle SOfie have mad og så tilsidst finde vej til hestene!)

4juli-kylling.jpg

Som jeg sagde - Annis ord er lov! Johanna kikker meget intenst på Anni, der virkelig havde et godt tag også på børnene!

4juli-traet.jpg

Selvom kl. ikke er meget mere end 10 om formiddagen, ja så var Johanna parat til at sove! Hun spurgte efter både dyne og sut - men dét mente moaren ikke var en god idé…

4juli-2.jpg

Venter på ridetur…

4juli-3.jpg

Amalie nød også at ride på hesten Vikita!

4juli-4.jpg

Efter rideturen gik turen til urtehaven, hvor der blev gravet kartofler op, som børnene samlede sammen!
Tilbage på terrassen sad vi 2 voksne og 3 børn og skrabede - og legede at det var pandekager!!!

4juli-5.jpg

Imens Johanna sov til middag, blev der bagt snobrød til Amalies store glæde! Så fik vi også lidt kvalitetstid sammen den store og jeg…

4juli-faar.jpg

Den eftermiddag sad Johanna og jeg så en times tid og kikkede på får…

4juli-6.jpg

Gårdspladsen. Vi boede i stuehuset oppe på første sal - mine lår var lidt ømme på 2.dagen - vi har ikke trapper hjemme og jeg kom op og ned MANGE gange…

5juli-1.jpg

Lørdag morgen imens jeg stod og snakkede med en anden, begyndte Johanna at gå ned ad indkørslen. Jeg troede at hun skulle se på køerne, men dér tog jeg fejl! Hun fortsatte - og mig efter - for der var altså lige en vej lidt længere nede. Ikke at der var så mange biler men alligevel.
Da jeg spurgte om hvor hun skulle hen, lød svaret: “Jeg skal da bare på tur!”

5juli-2.jpg

Vel hjemme igen - efter at have holdt sig vågen i bilen i godt 40 min lige inden frokost tid, nåede vi mormor og morfar, hvor vi skulle aflevere Amalie. Efter frokost kørte vi hjem - der gik ikke længe førend Johanna sov sødeligt… Og hun sov faktisk så godt, at hun ikke vågnede op, da jeg lagde hende i barnevognen - næe hun nappede lige lidt over en time mere - dét må have været godt tiltrængt!

***

Hvis du synes, at der er få billeder af Amalie - jae det har du så helt ret i! Jeg så næsten ikke Amalie andet end når vi skulle spise og de skulle i seng - for hun havde fået en ny veninde - Maria der var lige under et år yngre end hende selv og de legede fra solen stod op og til det var over sengetid!

Der var flere børn - 2 babyer, 3 3-årige piger (Johanna ældst), de 2 ovennævnte tøser og en pige og dreng på 9 og 10 år. De 3-årige legede ikke specielt med hinanden - de havde rigeligt med at opleve!

Amalie spurgte lige inden vi skulle hjem: “Moar, kan vi ikke komme her igen?” - og JO det kan vi! Når dette indlæg er sendt afsted, så sender jeg en mail til Anni om at komme igen til næste sommer… Tak for nogle dejlige dage!!!

Søde Laura…

lørdag, juli 5th, 2008

Hesten var som forventet det HELT store hit på bondegården - men den var bare kun tilgængelig - ihvertfald som ridehest - én gang om dagen! Vi kunne altid står og kikke på den/dem på leddet, hvilket vi også gjorde -men det var bare ikke helt så godt som at ride!

Men meget, meget hurtigt fandt Johanna Laura - verdens mest godmodige hund, der desværre nok ikke er der til næste år da den har kræft - for ja vi daffer nok dertil igen næste sommer SÅ godt var det - ren terapi for sjælen!

Laura, der time efter time lod sig snakke med og ae på… Time efter time, dag efter dag - og når hun ikke gad mere, så gik hun sin vej - og det accepterede Johanna. Der var faktisk en del ting som Johanna accepterede på Fagerholt og måder hun reagerede helt anderledes på end hjemme - men mere om det en anden gang…

Her er lidt ferieterapi: