Skrevet i kategorien 'kæledyr'

Fra to til en…

torsdag, april 24th, 2014

I dag har vi sagt farvel til Kika. Den har fået en godt hjem hos en kollegas store datter, der helt vildt meget ønskede sig en skildpadde.

Og vores skildpadder… De er ikke forsømte. De får mad og vand og bliver nusset af og til - men de er ikke mere den store glæde mere i pigernes Amalies hverdag. Johanna var helt sikkert ikke med på, at hendes Emilie skulle finde et nyt hjem, så den bor her stadig.

2-skildpadder.jpg

emilie.JPG

Og så er der bare Emilie tilbage! En meget nysgerrig en af slagsen…

Dagen derpå

søndag, januar 1st, 2012

nytaar.jpg

Som lovet:

fredag, februar 18th, 2011

Ja som lovet i går så kommer et par billeder af skildpadderne:

skildpadder3.jpg

Her er Emilie og Kika for et år siden - hhv 21 og 27 g!

skildpadde4.jpg

Og i morges i samme badekar: 138 og 180 g!

Fra skrot til slot :)

torsdag, februar 17th, 2011

I dag er det præcist ét år siden, at vi fik kæledyr - eller dyr… For det er vel ikke så meget vi kæler med dem. Og dog - Kika - den største skildpadde - kan faktisk godt li’ at blive aet på hovedet, så jeg sidder af og til og snakker med den og nusser den lidt.

Men som med alle dyrebørn - og menneskebørn for den sags skyld - så vokser de jo… Og vi har en tid talt om at Kika og Emilie måtte have mere plads. Og det må man vist sige at de har fået nu…

På ferien hos farmor og farfar her i starten af ugen, drog vi i Silvan og fik handlet ind til det nye bur. Og i farfars kælder gik børn, far og farfar i gang med at banke sammen! Så nu har padderne fået over dobbelt så meget plads!
Hvis de har det ligesom mig, dengang jeg flyttede fra kollegieværelset på 18 m2 alt i alt med bad, entre, skab og værelse til min 2 værelses på 52 m2 så MÅ de være nærmest lykkelige!!!

skildpadde1.jpg

skildpadde2.jpg

Det er lidt svært at se hvor meget de egentlig er vokset på det sidste år - men i morgen får jeg taget et billede hvor de er i bad - der kan man nemlig sammenligne med et andet billede fra da vi fik dem i samme badekar.
Men i gram - ja der er Kika vokset fra 27 til over 162 g og Emilie fra 27 til 125 g!!! Jeg takker skæbnen for at det ikke er mig, der har lagt krop til den vækst det sidste år i procenter!!!

Lidt om skildpadderhold…

mandag, december 6th, 2010

skildpadder.jpg

Her i huset har vi jo skildpadder. Kika og Emilie - hhv Amalies og Johannas.
Da vi fik dem i februar var de - mente de hos dyrehandleren - omkring 6-7 måneder gamle. Deres papirer er dateret august 2009, så det passer nok meget godt, at de er fra ultimo juli/primo august.
Vi havde sat os ind i “husorden” ang. skildpaddehold - både med hvad vi havde forhørt os om hos dyrehandleren inden og hvad jeg havde kunne finde på nettet af danske sider (skrevet af folk der har skildpadder). Desværre modsiger de sider og hvad dyrehandleren sagde lidt sig selv…

Nuvel - vi havde fået det hele på plads. Et bur, en varme- og en lyslampe. Gemmesteder, div til mad og drikke og ikke mindst fik vi indstalleret de der små dyr der var hhv 13 og 22 g… Ja de var små - men ikke så små som dem de lige har fået hos dyrehandleren igen… Begge piger ville gerne have en mere hver - NOT!!! Men søde var de :)

Et sted læste jeg at man burde veje sin skildpadde med mellemrum for at se om den tog på - for når den tog på så trivedes den! Dét gjorde vi så - og de trivedes fint! Så fint at de nu vejer hhv 84 og 110 g som 1 år og 4 mrd. Med mellemrum har jeg ledt efter en guide til vægten - for hvad må en skildpadde veje men har ikke fundet en sådan-

En aften i sidste uge googlede jeg atter ”græske landskildpadder” og fandt 2 sider jeg ikke før var stødt på. Og her fandt jeg ikke mindst billeder af overvægtige skildpadder - stakkels stakkels skildpadde - og et vægtskema. Hmm ifølge det/de skemaer (da var så heller ikke helt enige om vægten) burde vores skildpadder være imellem 2-3 år gamle… Ifølge begge disse sider burde de også leve af noget helt andet mad end det vi giver dem! Hos os er vinterkosten skildpaddepiller og salat og af og til lidt gulerod/rød peberfrugt + div kosttilskud. Ifølge de andre sider burde de få nogle tørrede grøntpiller der skal udblødes i vand og som så så først derefter skal have. Noget besværligt - fordi med salat og alm piller kan de være alene i en weekend - de ville de ikke kunne med den anden kost - og vi er jo af og til væk i et par dage.

Hmm… Jeg synes nu at de trives godt de der skildpadder… Når jeg kikker på deres skjold ser det ikke ud som om at de har vækstringe der er for store - det kan de få hvis de vokser for hurtigt. Men deres vægt… Puha da… Måske tænkte jeg så meget på det fordi jeg selv har været overvægtig - og selvom sådan en lille skildpadde måske ikke tænker så meget, så skal den sgu da ikke rende rundt og være for stor.

Så de har fået dage med smalkost… Dvs. en dag helt uden mad i buret andet end vand og hø og de piller der evt skulle ligge rundt omkring. Og så 2-3 dage med helt alm kost… Og så fremdeles. De første 2 smalkost dage gik helt fint - men i går gik de helt bananas… Om det var fordi at jeg rent faktisk sad ved siden af dem det meste af formiddagen fordi jeg syede og ellers bare moslede rundt i stuen og lavede en hele masse, så jeg vitterlig så hvad de lavede - men nej - de har aldrig været SÅ aktive før. Det var ligesom at de var speedede!

Emilie legede kongens efterfølger med Kika - rundt og rundt det gik lige i røven af hende. Op og ned af bakkerne - over og under af hinanden - for jo man går ikke udenom hinanden når man er en skildpadde -man kravler over eller graver sig under!!! Indtil at hun så væltede om på ryggen og lå der og vrikkede. Det siges at de kan vende sig selv - og det har de også gjort mange gange - men det så så vildt ud som hun lå der og vrikkede at jeg vendte hende… Og en gang til senere…

Jeg syntes, at deres opførsel var så meget anderledes og jeg havde sgu ondt af de stakkels skildpadder - og fandt tørfoder og salat til dem - og de ÅD!!! Og så gik de ellers i seng og sov!!!

Og hvad kan man så lærer af det? Ja de var ihvertfald sultne… Så i går var ikke dagen til smalkost. I dag har de tilgengæld næsten ikke spist noget… Måske af træthed fordi de spænede sådan rundt i går…
Jeg vil fortsætte med alm piller og salat og hvad der ellers kan findes af grønt til dem - blomkål kan de også godt lide… Og en smalkost dag af og til - men kun når jeg er hjemme og kan iagtage dem - åh mit stakkels skildpaddemorhjerte…

Man bliver sgu lidt skør med årerne… Giv mig en baby og jeg ved, hvad jeg skal gøre - det er straks lidt værre med skildpadder…

Køer på græs…

torsdag, oktober 14th, 2010

… eller helt rigtigt er det rent faktisk skildpadder på stuegulvet :) Men specielt yngste skildpadde - Emilie - opfører sig næsten som en ko der kommer på græs, første gang om foråret!

emilie.jpg

kika.jpg

Af og til mosler de så meget i buret, at de kommer på gulvet, hvor de kan udforsket lidt… Og de lader til at nyde det - specielt Emilie

Dagene flyver af sted…

søndag, september 5th, 2010

Det er vist længe siden, at der har været sådan en hul imellem mine indlæg men ak ja - dagene har fløjet af sted og mine kræfter og ikke mindst tid, har jeg lagt andetsted!

Ikke mindst er jeg meget aktiv på Slankedoktor igen. For det fungere altså bare bedst for mig med støtte fra mine venner der.
Indtil videre er der røget 6 kg på 6 uger - det er faktisk ret godt gået synes jeg selv. Klap klap på skulderen til mig!
Der skal 3 mere af - gerne 5 - men målet er i første omgang 3 kg - så er vægten som sidste sommer og jeg glæder mig til at kunne passe mine combybukser igen :)
Og det har ikke været så slemt - det er bare det der sukkermonster der skal aflives - eller holdes nede - og det bliver det hvis jeg følger min kostplan der er fyldt med grove grøntsager og masser af protein.
Og så er der vanens magt… Der har været nogle aftener, hvor jeg bare har haft kæmpe lyst til tage pigernes kasse med lørdagsslik og bare æde der-ud-af… Hvad er det lige der sker??? Hygge - vanens magt… Men nej jeg har IKKE gjort det!

Er startet op med at løbe igen - for det er jo dejligt at løbe, når jeg først kommer i gang. 3-4 gange om ugen - og er oppe på 4 km i rap nu - springer snart til 5 - jeg skal bare lige tage mig sammen ;) Meeeen det varer nok ikke længe, førend jeg må finde et andet tidspunkt at løbe på - nogle morgener står jeg nemlig op ved 5-tiden for at kunne nå at vågne,spise lidt, løbe, bade, spise færdigt, få Johanna klar også - for at møde 7.30! I fredags var det altså bare KOLDT og dunkelt… Ikke så underligt når termometret i bilen stod på 6 grader, da vi kørte til børnehaven.

Og så er det jo ikke så underligt at jeg er træt tidligt om aftenen, når jeg står så tidligt op.

Derudover forsøger jeg at nå 1-2 gange i motionscenteret om ugen. Desværre har de til alles store utilfredshed taget min elskede søndagsstep af programmet :( Og det er der lørdag morgen er en del sværere - og så passede søndag kl. 9 bare genialt til mig… ØV!

Arbejdet har også fyldt en del. Indkøring af de nye børn, tanker om hvordan vi får tiltrukket flere børn for vi mangler desværre nogle stykker har også fyldt. Næste søndag har vi derfor åbent hus, hvor vi håber at der kommer en masse dejlige børn med deres dejlige forældre og finder ud af at netop vi kan tilbyde en hel masse dejligt!

Så kender du nogen, der mangler en børnehaveplads til deres barn så kom hid! Vi ligger i Hjortekær - meget nemt også fra Østrebro - sådan ca 10 min i bil!

Og så er der jo alt det løse…

Fredag aften fandt vi ud af at det ene lys hos skildpadderne var gået i stykker - ak stakkels skildpadder. De frøs… Godt det ikke var sidste weekend, hvor de var alene 2½ døgn… Så til Lyngby i går formiddags for at løbe ny lampe og pære og Frank fik snedkeret noget sammen, så nu kan de holde varmen igen… Det er ikke sådan at være husdyrejere…

Pt er jeg ved at planlægge Amalies og min fælles fødselsdagsmenu på lørdag. Det skal lige gennemtænkes hvad der skal laves til 24 mennesker… Men jeg er godt på vej :) Også med gaverne der bare skal pakkes ind! Yes!

Mere planlægning kræver tøsefødselsdagen onsdagen efter… Hvis alle kommer er der 14 piger incl Johanna… Påtænker ikke specielt meget underholdning - men må nok hellere have et eller andet i baglommen i så fald…

Vel hjemme igen

tirsdag, juli 13th, 2010

Ja vel hjemme igen - fandt Johanna badebassinet. Og når søsteren ikke er der (ferie hos mormor/morfar) kan man jo også selv bestemme hvordan og hvorledes ;)

sommer1.jpg

Ikke mindre end 4 baderinge hvor hun hoppede fra den ene til den anden - kommanderende at jeg skulle fotografere 2 til farmor/farfar og 2 til fasteren ;) Selvfølgelig et billede i hver ring.

Kæledyrene havde ikke lidt skade over at være overladt til faderen - og jeg tror endda, at han har snakket lidt med dem! Men ude havde de ikke været - hmm… Jeg har haft dem ude næsten hver dag i det gode vejr - men det kræver at man er meget opmærksom, for hulen da hvor de hurtigt forsvinder fra græsplænen og ind i et bed - og så er de næsten ikke til at finde igen :/

Så efter jeg der lørdag havde siddet på opmærksomme nåle imens vi spiste aftensmad - for jeg syntes, at det var synd at sætte dem ind - og forsøgte først med 2 baderinge som bur til hver sin skildpadde - hvilket jo ligesom ikke viste sig at være en god ide for de kom under - så lavde manden søndag formiddag dette udebur til dem!

sommer2.jpg

sommer3.jpg

Men hmm - begge skildpadder skulle lige snuse kanten rundt “for kan man mon komme ud af dette her?” - og nej det kan man ikke medmindre der er alt for ujævnt eller man graver tilstrækkeligt meget i plænen… For så bare at lægge sig til at sove… Og ligeså snart at jeg efter et par timer “satte dem på græs” så moslede de rundt over det hele! Og så skal man altså bare være opmærksom…

I dag nyder vi regnen - Frank og Johanna er kørt et eller andet sted hen i bilen - mon ikke det indbefatter en stor is selvom det regner ;) Vi ville have været til Fredensborg Slots have - men det er vist ikke den største fornøjelse i regnvejr - og mon ikke solen kommer frem en anden dag, så vi kan komme derop
 I stedet har jeg fået ryddet op i flere kroge - indbefattet Johannas værelse selvom hun er god til det selv - og skal senere på biblioteket for at hente et par krimier mere. Så sommeraftener kom bare an :)

Pilskadder :)

onsdag, juni 9th, 2010

kika-emilie.jpg

Emilie og Kika er jo (forlængst) vendt tilbage til stuen efter eksilet på Johannas værelse, imens vi ordnede stue.
Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg nyder at de er tilbage igen. Jeg synes at det er dejligt at høre dem mosle der i “høet”. Og morer mig kongeligt når de er for dovne/dumme til at gå udenom hinanden men bare kravler ovenpå.
Sådan her lå de længe den anden dag…

♥ Jeg tror sgu, at den klarer det ♥

onsdag, marts 31st, 2010

kika2.jpg

kika1.jpg

Status 48 timer efter fald: skildpadde spiser!

Mon man kan spise, hvis man har indre blødninger? Det tror jeg ikke - så jeg satser på, at Kika klarer ærterne ♥

Men hvilken forskrækkelse! Jeg har lært på den meget hårde måde at tillid til at håndtere dyr, den skal opbygges - INGEN rør dem, førend JEG har givet lov - dertil er de alt for skrøbelige!

Inderst inde har jeg nok ikke helt sluppet skrækken over, hvad der kunne/kan ske, tror nok først på det om nogle dage… Når den har skidt og det ser ok ud det der kommer ud, så er jeg nok noget mere rolig. Tror jeg… Men det kan tage nogle dage for skildpadder skider ikke nødvendigvis hver dag!

Jeg må indrømme at det kom bag på mig, at jeg kunne blive så bekymret og ked af det over en skildpadde. Men den er jo vores lille dyr og tanken om at den kunne lide uden at sige til, var bare ikke til at holde ud! Pokerspiller bliver jeg bare aldrig, dét er sikkert…