Skrevet i kategorien 'motion'

Små glimt

søndag, marts 16th, 2014

De sidste 2 uger har jeg været på skole. Og de næste 3 uger med…
Jeg er ikke god til skole, vil så meget hellere ‘lave noget konstruktivt’ og ser ikke altid formålet med det, som vi laver! Men hvad - 3 uger mere og forsøger at have ja-hatten på!

Og det er da dejligt at kunne aflevere Johanna i skolen og så selv nå at cykle de 8,5 km, der er til skolen. For møder først kl. 9. Nyder virkelig mine morgencykleture, og hvad jeg ser på vejen.
Havde egentlig tænkt at finde et motiv hver dag og lægge på bloggen, men så var det lige at det hele gik koldt og jeg med med…

Men lidt morgenglimt fra de sidste uger:
a1.JPG

Sidste år grinede jeg også lidt af dette skilt. Det blev desværre fjernet (midt i april), inden jeg nåede at tage et billede af det!

a3.JPG

a4.JPG

a51.JPG

a6.JPG

Der har bare været så mange smukke - og kolde morgener!

a2.JPG

Og koldt ja! Endelig - men det er lidt svært at se - endelig giver dette skilt mening! For der er faktisk is på. Et lille bitte tyndt lag, og hvis man var amerikaner på afveje, kunne det jo godt tænkes, at kommunen blev sagsøgt, hvis man gik igennem ;)

Happy day derude til dig. Må i gang - lektier venter!

Morgendis

tirsdag, februar 18th, 2014

morgendis.JPG

Der skal tænkes positivt og der ledes derfor efter de positive sider af at tage det offentlige og dermed bruge 40 minutter ekstra på transport!
Motion til bussen, motion fra bus og til tog (der skal ofte løbes, da bus er forsinket og toget skal nåes) og gåtur fra stationen til hospitalet. Her kan jeg vælge enten at gå i gaderne eller tage turen op igennem/langs skoven - jeg gør det sidste - nyder stilheden og morgendiset.

I morgen har jeg (heldigvis) bilen igen…

Januars mørke

torsdag, januar 9th, 2014

januars-morke.JPG

Jeg er begyndt igen… Begyndt at spadsere… Med og uden stave… November og december indeholdt lidt for meget hygge og stillesiddende sysler - åh har elsket mine sysler - men det har betydet inaktivitet på en del andre fronter… Og plus på vægeten… Så jeg er begyndt at spadsere igen…
Mine syprojekter er færdige - næsten - de skal lige monteres… Ting tager tid… Men lige pludselig står der en smuk pude i både min og en andens sofa :)

God torsdag til dig derude!

Det var så den nat…

onsdag, oktober 24th, 2012

Lidt over 3 hører jeg Amalie komme - hun har drømt. Ind i smørhullet med hende…
Hun vender og drejer og snøfter… Snotpapir…

Jeg går på toilettet…

Vender tilbage - barnet vender og drejer stadig. Og snøfter….

Efter lidt tid kapitulerer jeg, for da begynder manden også at vende og dreje i søvne og tager dyne og pude og går ind på Amalies værelse…

Hmm. Min mave rumler sjovt… Hmm…

Da kl. nærmer sig 5, står jeg op, vækkeuret ringer alligevel om en time - og min erfarring er, at jeg bliver mere end død resten af dagen, hvis jeg falder i søvn nu.

Nu sidder jeg med en kop te, der er en banan i min mave og lige om lidt springer jeg på crosstraineren. Så noget godt kom der da ud af det :)

HAPPY DAY!

Lidt om project ‘af med fedtet’

lørdag, august 11th, 2012

Midt i juli skrev jeg lidt om de der skide ekstra kg, der var kommet på i løbet af foråret/sommeren. Dagen var præcist den 17. juli og vægten stod alt for højt - 67,1 kg…

I dag - 3½ uge senere - viste den 62,3. Næsten 5 kg af - åh det er DEJLIGT!!! For det har siddet rigtig meget lige på maven - og ja hånden på hjertet - det pynter bestemt ikke på mig…
Der mangler et par kg endnu - og de skal nok også komme af. Jeg følger min kostplan (med udskejelser af og til for det skal der også være plads til) og får motion hver dag - mere kan jeg ikke gøre!

Motionen har foregået på cyklen til og fra arbejde eller stavgang da det var ferie (og i weekenderne). Må indrømme at crosstraineren har samlet lidt støv - vejret er bare for godt til at hakke på den pt - vil hellere ud. Men dens tid skal nok komme også!

Måske jeg denne gang husker mig selv på, at det koster i sidste ende, når jeg bare æder…

Pakkeposten kom :)

fredag, juli 20th, 2012

Eller rettere et eller andet trans-firma bankede på lidt over 9 i går morges.

crosstrainer-1.jpg

Der var mange dele…

crosstrainer-2.jpg

Vi grinede begge over dette:

crosstrainer-3.jpg

Så det fik Frank lov til :) Alt imens jeg havde vigtigere ting at tage mig til i Lyngby Storcenter :)

crosstrainer-4.jpg

Jo jo - den virker :)

Snart kommer den lille pakkepost…

tirsdag, juli 17th, 2012

med en lille pakke til mig :)

7328-01.jpg

Den gamle er kaput - og eftersom at der er laaaaaange udsigter til at jeg kommer til at løbe, så er denne uundværlig.
Tak Frank <3

Så gik der lige en måned mere…

søndag, oktober 23rd, 2011

De sidste mange uger har været fuldt pakket - mere end fuld tid på arbejdet - mod normalt 30 timer - og dét kan mærkes efter 4 uger af den slags…
Jeg var T-R-Æ-T - sådan som helt færdig. Mit liv hænger bare ikke sammen med en fuldtidsstilling - og det var heller ikke med min gode vilje - men mere min pli og arbejdsmoral der gjorde, at jeg tog de ekstra dage…

Nuvel - den sidste uge har været ren ferie. Var lige på arbejde onsdag - men det var nærmest ferie også - så det var ok. Johanna var med - og nød at være tilbage i vante rammer og legede med alle store som små.

Amalie har været nogle dage hos mormor og morfar - dét gider Johanna bestemt ikke - kun hvis moar bliver der også og sover - og det gjorde vi så en dag/nat. Og nød dagen efter skoven i dens efterårspragt - det blev der dog ingen billeder af - kun af mine to muser:

ferie.jpg

I dag - sidste dag før hverdagen rammer igen - skal jeg lige til pilates. Troede aldrig at jeg ville blive så gode venner med pilates men det ét faktisk godt for kroppen. Stille og roligt bliver den mere og mere stærk.
Og så er der vist noget med nogle græskar og nogle hemmeligheder, der omhandler julen, som vi skal have gang i. Det er godt at være i god tid - og det synes mine tøser heldigvis også :)

Tanken om snart fyrre, fed og færdig…

søndag, august 28th, 2011

… var sgu ikke videre opmundtrende!

Eller det vil sige - det med alderen, det kan jeg jo ikke gøre noget ved - og det er vel heller ikke så slemt at blive fyrre - eller er det? Jeg tror, at jeg har det helt fint med det! (Det eneste, der tynger mig aldersmæssigt og virkelig gør, at jeg føler mig gammel, er, at jeg har 2 piger, der nu begge går i skole og jeg dermed er uden børnehavebarn…)

Men fed og færdig - dét kan jeg gøre noget ved!!! Og noget skulle der gøres…

Vinteren har gjort noget ved fedtdepoterne - plus 9 kg :( Men jeg har endelig gennemskuet mønsteret i min op-/nedgang i vægt! Fra februar og frem har jeg de sidste par år taget på - i juli/august har jeg taget mig sammen til at tabe mig og sidst på efteråret og frem til februar har jeg holdt vægten, hvorefter det hele er startet forfra igen.

Dumt… Meget dumt. Men nu kan jeg se mønstret - og dermed gøre noget ved det! Og det gør jeg.
1. fase er at tabe det, der er kommet på! Jeg har allerede tabt de første 6 - på bare 5 uger. Det er SÅ dejligt! Jeg kan passe nogle af mine bukser igen - og dét er en rigtig god følelse!

Og det er sket uden de store afsavn. Den sunde mad: mange grove grøntsager, masser af protein, få kulhydrater og en masse vand/kaffe/te + motion gør at min PCO holdes i skak og jeg dermed ikke får de store lyster til sødt - i hvertfald ikke andet end at jeg kan drikke det væk med en kop kaffe eller spise et stykke tyggegummi.
Og jeg har for første gang i mange år ikke den store sultfornemmelse!

Motionsmæssigt er det gode, ved kun at have skolebørn, at jeg kan cykle frem og tilbage til arbejde - og det har jeg gjort lige så meget, som det har været muligt!
Og næsten hver aften har jeg stået på crosstraineren 30 minutter og set tv. Det gode ved at stå der og bare gå og glo tv er, at jeg ikke kan spise imens :)
Løbe må jeg stadig ikke - og jeg må nok indse, at jeg ikke kommer til det med min lænd - men crosstraining og stavgang - ja sidstnævnte ser tåbeligt ud, men det er sgu god motion.
I motionscenteret har jeg siden foråret gået til pilates - og det er rigtig godt for min kropsholdning!

Når der kommer sundt mad på bordet - nej det er løgn at skrive sådan for vi har i reglen altid fået sundt mad, jeg har bare ikke helt fået alle de grøntsager jeg skulle have og min last har jo været at ty til ungernes lørdagsslik, når de er gået i seng. SÅ hyggeligt at ligge der på sofaen med tæppet, glo tv og kører ind…
Men når kosten er sundere og motionen en del af livet igen - ja så har Fru Mette meget mere overskud til så meget andet! Og det er jo ikke en dårlig bivirkning vel?

Et lille indblik i en hårdt prøvet kvindes motionsliv del 2!

onsdag, juni 22nd, 2011

Se jeg havde vist for meget om ørerne sidst for jeg fik slet ikke fortalt den rigtig sjove del angående yoga! Fnis :)

Vi ligger der - nogle sikket vældig afstressede - andre - incl undertegnede - absolut ikke - på ryggen - med benene strakt lige ud over hovedet - det vil sige numsen temmelig højt i vejret og instruktøren siger “Og så slipper du alt det der har tynget dig i løbet af dagen!”

Forestil dig lige at være mig… Det eneste, som jeg tænker på - og ikke kan slippe, er at holde på den kæmpe prut, der virkelig gerne vil ud - for jeg ved bare, at den IKKE er lydløs!